Jarní očka s Artdeco

To jsem zase jednou šmírovala co by a narazila jsem na efbíčku na informaci, že v parfumériích Marionnaud se pořádá líčení s Artdeco. A já na žádném profi líčení nikdy nebyla. Značka je mi sympatická, navíc o jejich stínech psala pochvalně eM, tak proč to nezkusit? Navíc jsem si říkala, že se třeba dozvím něco nového. A dobře jsem udělala!



Paní vizážistka nejen že byla hrozně milá a příjemná, ale použila na mé oči barvy, které bych si sama nikdy nevybrala. Znáte to, máte už svoje favority, víte, co vám na jistotu sedne a raději se nepouštíte do něčeho jiného. Nebo máte třeba zažitou představu, že vám určitá barva nesedí. Jako já a zelená. Nebo já a fialová. A jak vidíte na fotce, nakonec jsem si odnesla zrovna tyto odstíny domů.



Zrovna byla totiž zajímavá akce - při koupi dvou stínů na ně dostanete domeček zdarma. Ano, u Artdeca musíte koupit ještě magnetickou paletku. Což mě vždycky odrazovalo. Protože proč mám platit zvlášť za stíny a k tomu ještě za paletku? Jasně, má to i své výhody. Nemusíte se spoléhat na výrobce a jeho výběr odstínů. Namixujete si je samy podle sebe. Paletky jsou v různých velikostech, takže jak kdo uzná za vhodné.



Já jsem tedy vyfasovala černou paletku na dva stíny s velkým zrcátkem uvnitř a aplikátorem. Design neurazí ani nenadchne - černá plastová klasika se zlatým nápisem Artdeco, který zatím drží. Otvírát jde snadno, zmáčknete cuplík a víčko vyskočí. Žádné polámané drápky. Zrcátko je velké přes celý hodní díl a dá se bez problémů použít - nezkresluje. Aplikátor houbičkový a vcelku na prd. Se divím, že to ty výrobce ještě baví. By mě zajímalo, jestli je někdo používá, za mě zbytečné. Tahle paletka vyjde na 229 Kč, na ostatní velikosti můžete mrknout tady. Seženete taky paletky z limitovaných edic, které mají o hodně hezčí design (třeba tento).



A pak už si stačí vybrat náplň. Normálně bych se poohlížela po nějaké hnědé, zlaté, bronzové ... prostě barvy, které už mám doma stokrát :D. Paní vizážistka mě ale nalíčila odstínem č. 251 Faded Lime a odstínem č. 89 Pearly Eternal Violet. Já jim říkám familierně limetka a švestka. Cena jednoho 145 Kč.




Limetka je krásná světlá pastelová zelená s jemnýma stříbrnýma třpytkama. Švestka má základ ve fialové, ale jde do teplých tónů a přikápli do ní i trochu hnědé. Třpytí se o poznání míň, než světlá kolegyně, ale nějaký ten lesk tam při bližším prozkoumání taky najdete.



Stíny se dobře nanáší a mají takovou tu měkkčí konzistenci. Zelený stín trošku práší, ale není to nic hrozného. Byla jsem hodně překvapená, jak je pigmentovaný. U světlých stínů bývá většinou s malováním problém a musí se nanášet víckrát než ty tmavší. Limetka ale barví už při první vrstvě. Švestka samozřejmě taky, dobře se s nimi pracuje a na očích vydrží díky bázi od Artdeca celý den. Jsem s nimi naprosto spokojená a nemám co vytknout. Rozhodně jsou v lepší kvalitě než stíny z drogérie a používám je moc ráda. Na druhou stranu vás nevyjdou na částku, kterou má na měsíc nějaká malá rozvojová zemička.



A teď už k výsledku. Předně musím podotknout, že focení líčení je umění, které zatím moc neovládám. Snažila jsem se měnit různě nastavení foťáku, různé úhly, světla, pozice ... Tohle je nejlepší výsledek, který se mi zatím podařil, ale určitě není profi. Potřebovala bych nějaké školení. Třeba od Klárky ;).



Nejdřív jsem celému víčku dala limetkový základ. Pak jsem vzala švestku a stínovala jí vnější koutek oka. Věděla jsem, že budu dávat černou linku (tekutá od NYC), takže jsem chtěla, abyby ji švestka tak trochu kopírovala. Pro prohloubení pohledu jsem ještě použila hnědo-rezavý stín z noname paletky do oblouku oka. Jaksi jsem zapomněla na světlý stín k projasnění oka pod obočím, tak si ho tam jakože přimyslete ;).

Musím uznat, že zelenkavě švestkové líčení mě hodně překvapilo. Sama bych do něj nešla, ale díky paní vizážistce jsem poznala další barevnou možnost k liščím očím. A myslím, že k nim hezky sedí a podtrhují jejich barvu. Co na to říkáte? Líbí se vám?

Používáte oční stíny Artdeco? Skládáte si vlastní paletky? A malujete očka pořád stejnými odstíny nebo někdy experimentujete s barvami?

Užívejte!

L.





Komentáře

  1. Tak ty barvy jsou parádní, moc se mi líbí a tvoje líčení s nimi jakbysmet. Od Artdeca mám odzkoušenou pouze bázi pod stíny, která je super.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za pochvalu :) bázi mám taky a jsem s ní naprosto spokojená, jen ten kelímek je nekonečný! :D

      Vymazat
  2. No krásná kombinace, a velmi Ti sluší, řekla bych. Asi by mě taky nenapadlo dát takové barvy k sobě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, An. :) mě by to taky nenapadlo, kór ta limetka je docela hodně netradiční barva, na kterou bych se sama ani nepodívala, natož tak koupila :D

      Vymazat
  3. limetka a švestka.. zajímavá kombinace a moc hezká :)! Já mám ráda švestkovou barvu, ale do limetkové bych asi nešla, na mně by 100% nevynikla :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yvonne, to by se muselo vyzkoušet, nikdy nevíš! ;) třeba bys byla taky příjemně překvapená jako já ;)

      Vymazat
    2. no :)... tak možná to zkusím :). Je fakt, že změnu by to celkem chtělo...

      Vymazat
    3. navíc na jaro se to akorát hodí, vyrazit ven v nějakých pastelových barvičkách ;) a když nesedne limetka, tak sedne určitě nějaká jiná!

      Vymazat
  4. Ty brďo, skoro to vypadá, že dostali za úkol patlat na zákaznice neprodejné barvy (Protože kdo příčetný by bez zkoušení koupil limetku a švestku a navíc spolu, že?) a dobře udělali! Je to krásná krása a objevy možností a kombinací mimo zaběhnuté koleje jsou skvělé! A jako, Lištičko, oko máš náhodou vyfocené výborně. Asi si nechám naordinovat já školení od Tebe ;). Nos to! Je to super! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žejo? :D taky mě to hned napadlo, že paní vizážistka na mě dává barvy, které jí zbyly :D ale byla to jarní kolekce, takže spíš chtěla ukázat nové odstíny a já jí sama řekla, že chci něco netradičního ;) ... my jsme dvě fotící odbornice, si pamatuju, že jsme tohle už řešily u Tebe a furt se nás nikdo nechce ujmout :( budeme si asi muset udělat školení samy! ;)

      Vymazat
  5. Moc ti to sluší, hezká kombinace studené hráškové a teplé fialové. Já si musím nechat zajít chuť - nedávno jsem neodolala a koupila si Naked3. Ale jinak jemné pastelové barvy dostínované nějakou tmavší - to já můžu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak Naked 3 je jiný level a je jasné, že nějaké Artdeco se jí nemůže vyrovnat! ;) i když na mě je moc do růžova, což mi ale nebrání v tom chtít všechny ostatní jejich paletky :D

      Vymazat
  6. Tak mou odpověď na otázku znáš, že jo !-). Barvy, které sis koupila jsou přesně dle mého gusta, jen já mám trochu jiné odstíny, ale jinak hódně podobné, asi Tě nepřekvapí, že jsem si koupila další krabku i stíny do ní (jsou na cestě juchůů)....dost mě lákaly různé paletky ala Sleek a spol ale nakonec jsem se rozhodla vrazit prachy prostě do něčeho, co stopro budu používat - stíny z drogešky mě vesměs nebaví, max ještě Catrice na hraní si a zkoušení...a u paletek je prostě problém, že použiju tři odstíny z desíti a co pak, to už není ani ekonomické ani skladné...Jó kéž by zas udělali limitku a la Tribal....:-) a ať tu moc nekecám...Líčení Ti neskutečně sluší, barvičky taky, radost pohledět a ta profi linka, hmmm fakt moc hezké! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. milá eM, než jsem psala článek, tak jsem se dívala na ten Tvůj a docela mě pobavilo, že máme skoro stejné odstíny, jen v jiných tónech :D ... a doufám, že o nových stínech i paletce se všechno co nejdřív dozvíme! taky mám třeba paletku od MUA (tu, která kopíruje UD) a používám z ní nejčastšji 2 stíny, příležitostně další 2 a tím končím, takže si taky říkám, jestli by mělo vůbec smysl kupovat třeba tu pravou ;) ... Artdeco mají teď na jaro taky nějakou limitkovou krabku, ale ta se mi vůbec nelíbí :( (https://www.femina.cz/testy-kosmetiky/dekorativni/artdeco-magneticky-box-love-is-in-the-air.html)... a děkuji za pochvalu, zrovna o linkování chystám článek, jen to musím všechno nafotit, což mi moc nejde a hezká je tak jedna fotka ze sta :D

      Vymazat
  7. Já zásadně neexperimentuju (nedopadá to dobře) ale u tebe to dopadlo výtečně! Nádherné nalíčení, opravdu to tvému oku sluší :) Od Artdeca nic nevlastním, zatím si vystačím se stíny od Essence a Catrice - nejsem náročná a většinou si stejně dám jen linku a běžím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc :) já bych si taky vystačila kolikrát jen s linkou, ale líčení očí mě začíná bavit čím dál víc, což ale prodlužuje dobu, kterou ráno strávím v koupelně :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)