TAG: V liščích peřinách

To takhle jednou milá Tuttobene vymyslela peřinový TAG, kterého se chytl snad celý blogosvět. Není divu, válení se v posteli musí mít rád snad každý ;). Kór, když se k tomu dozvíte nějaké zajímavé drby. V čem kdo chodí zavřít očko, co před tím pije a jestli nemá náhodou nějaký nezvyklý rituálek. A pak svoji verzi vypustily eMka s Enkou a daly tak ostatním laťku nehorázně vysoko. Což bych jim i přála, kdyby mě na konci svého povídání nenominovaly :D. Takže pokud vás ještě tohle čtivo baví a chcete se dozvědět něco o liščím pelechu, jste tady správně.

Zdroj


Bez čeho neodchází Liška do peřin?

Bez plného bříška, páč jak mám hlad, tak nejen že jsem nepříjemná, ale ani nejsem schopná spánku. Do teď mě straší ve snu mé pěkně blbé rozhodnutí kdysi dávno, že po páté hodině odpolední nebudu jíst (jo, jedna z těch super diet na nic). Tak mi kručelo v břiše, že se mi před očima míhaly všechny možné potraviny, ať šlo třeba jen o suchý chleba. Nehorázně jsem se těšila na ráno a držela jsem víčka zavřená tak silně, že se dívím, že z toho nemám vyryté vrásky od očí, přes spánky až k vlasům.

Svůdné sansoussi nebo pohodlné pyžamo?

Tak a teď by mě vážně zajímalo, jestli někdo opravdu nosí takové to sexy prádélko. Páč já si ho na sobě absolutně nedokážu představit a připadala bych si v něm jak letuška v náklaďáku. Dle mého může slušet maximálně krásným modelkám s ideální postavou. Když jenom pomyslím na to, jak mi někde v průsvitné košilce trčí špek nebo mou zadnici obepíná satén ...

Takže volím pohodlnější variantu. Většinou volné kalhoty, nejlépe vzorované barevné, doplněné jednobarevným tričkem. V létě odlehčená varianta - kraťásky a nátělník. Najde se tu i pár nočních košil s infantilníma obrázkama zvířátek (ne, vůbec se za ně nestydím!).



Kniha?

Já čtu před spaním vždy. Málokdy se stane, že nedám aspoň jednu kapitolu. Je to takový můj rituál zklidnění po celém dni a navíc jsem čtecí maniak. Nemusí to být žádná itelektuálská literatura. Někdy mě kniha pohltí tak, že i když vím, že musím brzo vstávat, jsem schopná hltat stránky do tří do rána. A pak stejně nemůžu usnout, páč nad příběhem ještě přemýšlím :D.

Poslední dobou mě nejvíc zaujaly Heroinové deníky od Nikkiho Sixxe. Jestli nevíte, o koho jde, tak nebojte, já to taky nevěděla. Nikki Sixx je zakladatel a baskytarista punk-rockové kapely Mötley Crüe, která byla hodně slavná a známá v Americe. A podle názvu knihy asi tušíte, o co půjde. Popisuje rok života člověka, který je silně závislý na heroinu. Do toho se ještě láduje kokainem, různými druhy prášků a litry alkoholu. Rovnou říkám, že pro slabé povahy tohle nebude.



Jelikož se jedná o deníky - forma je jasná. Nikki se snažil každý den zapsat alespoň krátký úryvek ze svého života. Dozvíte se, co drogy dělají nejen s fyzickou stránkou těla, ale také jak dokáží zruinovat lidskou mysl. A taky jak vypadá svět rockové hvězdy. Jasně, něco tušíte ... alkohol, drogy, lehké holky ... ale tohle jste fakt nečekaly! Občas jsem valila oči a nestačila se divit, co všechno si taková star může dovolit a ještě jí to projde. A i když se Nikki chová jako pěkný zmetek, stejně ho budete mít rády a budete mu fandit, aby se z toho všeho vyhrabal. Zajímavé je i to, že k některým situacím, které autor popisuje, se vyjadřují i lidé z jeho okolí (matka, bývalá snoubenka, agent, ostatní členové kapely ...). Což dává faktům nový rozměr a historky nejsou pouze jednostranné.

Byla jsem knihou naprosto fascinovaná, byla taková moje droga. Protože nejenže se čte úplně sama, ale její grafická stránka je dokonalá! Najdete v ní různé kresby, náčrtky, fotky, texty písní ...



A ještě něco! Ke knížce byl vydán naprosto geniální soundtrack a všechny tržby ze ně získané šly na pomoc drogově závislým.

Nějaký kosmetický rituálek?

Bohužel všechny kosmetické rituály stihnu v koupelně, takže nic zajímavého. Což se nedá říct o mých ostatních spacích rituálech. Občas si říkám, že tohle by možná byl hodně zajímavý materiál pro psychologa :D. Páč já než usnu, tak musí být pár věcí v cajku, jináč mám problém. Třeba jako že okraj peřiny se zapínám v žádném případdě nemůže být u hlavy. Nebo polštář - na něm mám pouze kebuli, ramena už ne. A musí být otevřené okno. I když je třeba mínus deset. Aspoň na ventilačku. Jinak mě na sto pérko bude ráno bolet hlava. O tom, že nejdřív ležím na zádech, abych se zklidnila a pak vždy usínám na pravém boku bych možná měla už pomlčet ... Jakmile mi něco z vyjmenovaných věcí nevyjde, někdo naruší nebo prostě není jak má být, do říše snů mě dostanete leda tak uspávací pistolí.

Sklenička něčeho dobrého před spaním?

Jasné, lijte to sem po litrech! ... Myslím teda čaj, samozřejmě. Žádná alkoholická dostaveníčka. Vůbec mi třeba před spaním nedělá problém zelený. Ten mám totiž nejradši. Nebo takový rooibos - mňam! A teď nedám dopustit na čokoládový chai (jaképak překvapení, už tu čokoládu musím cpát do všeho). To je taková delikatesa, že se mi sbíhají sliny, jen když o něm píšu! Obsahuje opravdové kousky čokolády a když mi to paní v obchodě říkala, tak můj milovaný chlap prohlásil, že jsem schopná je z tama vybírat a jíst samostatně :D. Na mou obranu - ještě jsem to nezkoušela ;).



Chrápu?

Pchá, my lišky jsme dámy, to je jasné! Žádné nelibé zvuky nevydáváme ani ve dne, ani v noci ;). Leda, když teda máme plný frňák. Ale nemoc se dá odpustit, ne? Ze spaní ani nemluvím, nemlaskám, neskřípu zubama ani se nedusím (na rozdíl od mého spolunocležníka). Jo a když jsem byla malá, strašně jsem chtěla být náměsíčná. Zajímal mě ten pocit. Nebo stav? Prostě chodit nocí po lese s vyplým mozkem a honit duchy.

Snídaně do postele?

Málokdy. Možná budu za divnou, ale nijak mě tahle představa neláká. Jasně, když mi nějaká v pelechu přistane, tak jsem ráda. Ale že bych zrovna potřebovala každý den vysypávat drobky, dávat si bacha na vylití čaje a pařit se v teplých přinách ... Jsem tvor zimní a horkokrevný, takže raději si ranní jídlo užiju v klidu u stolu, pěkně umytá, vyčůraná a převlečená ;).

A jsme na konci! Nenápadně jsem sem nacpala i jednu knižní recenzi, abyste to měly trochu jinačí ;). A co nominace? By mě i napadaly, ale víte co? Nechám to na vás. Nechť pokračuje ten, komu se TAG zalíbil.

Jaké jsou vaše spací rituály? A která knížka vás poslední dobou zaujala nejvíc?

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Tak knížka se mi skutečně zalíbila, Děti ze stanice zoo už mám přečtené dávno, Johnovo Memento mě teprve čeká... Tahle tematika je vůbec velmi zajímavé, nedávno jsem koukala na sérii dokumentů o drogách... Ech, jasně a spím normálně, většinou špatně a musím si lehnout na pravý bok, otočit se na levý, vrátit na pravý a teprve pak usínám. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Memento jsem četla už na základce a dala bych ho jako povinnou literaturu do deváté třídy, páč jako po té knize bych nešla ani na odběry krve :D což mi připomíná, že bych si ho mohla přečíst znovu ;) ... Děti ze stanice zoo jsem viděla film (fuuuuuj) a píšu si jako další položku do čtecího seznamu! ... s těma otočkama na boky - děkuji! myslela jsem, že jsem magor a teď mě uklidňuje, že v tom nejsem sama! :D

      Vymazat
    2. Děti jako knížku také doporučuji. A z filmu mi bylo dost blivno... :-/

      Vymazat
  2. Fakt jsi mě dostala s tím, co o Tobě prásknul paní prodavačce v obchodě :D Docela bych tomu i věřila, když je krize.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že hned jak jsem přišla domů, tak jsem otvírala sáček a šmírovala, jestli tam ty kousky fakt jsou! :D a když je krize ... v lese není nikdy krize, páč my jsme na krizi připraveni! ono se totiž občas koná překvápko, když otevřeš nějaký šuplíček, sáhneš mezi knížky nebo nenápadně objevíš tajnou skrýš ;)

      Vymazat
    2. Ty jo, to chci taky, aby nikdy nebal krize, budu si to muset lépe zařídit, aby to u mě vypadalo jako v lese :)

      Vymazat
    3. základem je pravidelné doplňování a co nejvíc skrýší ;) pak jsem kolikrát i hodně překvapená, když něco hledám a najednou juk - nugátové bombóny zdarma! :D

      Vymazat
  3. Po té knížce se musím podívat, zní to zajímavě. Teď mám rozečteného Levharta, zatím jsem nadšená. Poslední přečtená knížka byla Lovec draků, po přečtení jsem se podívala i na film a ačkoli má vysoké hodnocení, knížce se absolutně nemůže rovnat.
    Máš zajímavé spací rituály. S otevřeným oknem se mi také často spí líp.
    A ten čaj vypadá luxusně. Druhá položka, po které se musím po přečtení tohoto článku podívat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem se ještě nesetkala s tím, že by byl film lepší než knížka ;) přece jen do knihy se toho vleze víc a každá situace se dá podrobně popsat ... u filmu se musí počítat s jistou časovou délkou (kdo by se chtěl na něco čučet 10 hodin), tak se hodně věcí přeskočí, vynechá nebo nedořeší :(

      a jestli myslíš Levharta od Nesba - sakrblé, já už snad budu muset od něj taky něco přečíst! zatím odolávám, páč nemám ráda takový ten rozruch kolem jedné věci (autora, filmu, kosmetiky ...), ale kdyby se mi nějakou náhodou ( :D ) dostala jeho kniha do ruky, tak bych jí samozřejmě nepohrdla ;)

      čaj je úplně úžasný a paní prodavačka v obchůdku Whittard v Brně moc příjemná a bylo vidět, že se vyzná ;) kdybych bydlela někde poblíž, tak tam jsem každý den! :D

      Vymazat
    2. Třeba u Pána prstenů bych si dovolila říct, že mě film bavil více než knížka. Přečíst celou trilogii mi dalo celkem zabrat a to jsem některé popisné části ještě přeskočila, neboť jsem u nich slušně spala. Nedávno jsme se s přítelem koukali znovu na všechny tři díly v extended verzi a oba se shodli na tom, že některé scény byly právem vystřižené. U PP si opravdu nedokážu představit, že by film obsáhl celou knížku. I když Hobit je toho slušným příkladem. Taky proto jsem na něm nebyla v kině, i když knížka mě hrozně bavila :-)
      Ale jinak máš pravdu, že filmy jsou zrádné. Kdybych u Lovce nejdřív zhlédla film, knížku bych do ruky pravděpodobně už nevzala.

      Jj, myslím Levharta od Nesba. Akorát já hloupá jsem si před koupí nenastudovala, jak jdou ty knížky po sobě, tudíž teď čtu tu nejnovější v sérii s Harrym Holem. Nu což, jestli mě bude knížka nadále bavit, vezmu to pak pěkně od začátku :-)

      Vymazat
    3. možná to bude tím, že tyhle fantasy mě vůbec neberou, takže PP, Hobita, ani třeba Harryho Pottera (mučte mě a pak zabte!) jsem nečetla, i když filmy (aspoň jeden ze série) jsem kvůli všeobecné oblíbenosti viděla ... ale třeba u PP si dokážu představit ty popisy krajiny a bůhvíčeho na deset stran :D

      to mě u Nesba taky štve, že nemůžeš začít jen tak, co zrovnva chytneš do ruky nebo zázračně ulovíš v knihovně, páč to má jakési série a mělo by se číst od první knihy postupně ... :/

      Vymazat
  4. Ty čteš Lištičko před spaním takový horory, jo :-)...To jen tak na úvod, páč já byl strašně zvědavá na liščí doupátko a různé pikantnosti a zklamaná nejsem - což jsem ani nečekala hihi. Recenze na knížku se Ti povedla, ta grafika je super, hernajs líbí se mi i název páč jsme s Enkou kdysi založily klub heroinových princezen (eště nevíme, co to přesně má za náplň, ale podmínka jsou černé linky hehe)....a toto mi sedí do stylu !-)
    No s pyžámkama to máme stejně a jak tak koukám v tom san...čemsi svůdném fakt nikdo nespí....
    Prosím a prosím, kam lištička chodí na ten čokoládový čaj, to by mohlo fungovat i u mě - teda krom toho alkoholu, který si prostě neodpustím, nějak člověk páru upouštět musí ne...!-))
    Jo a potvrzuju, hlad do postele nepatří - to říká i můj muž (a pak ráno zjistím, že se ještě dojídal, když už jsem spala)....
    jó a ještě mám novinku! Shelly začal nejen snídat v postelích, asi četl náš tag, ale jakmile ukrade někde chipsy nebo hrozinku či jiný dobroty jde to jíst do něčí postele...jako fakt nechápeš po kom ten kocour je !-DD.....A tím jsem vlastně chtěla říct, že jsem si super početla!!!! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. eMí, tu knížku jsem dostala na Vánoce (bůhví, co tím Ježíšek chtěl naznačit :D), založila ji do knihovny a dostala se k ní až, když nebylo co číst (chodím do knihovny) ... no a byla jsem setsakramentsky překvapená a bila jsem se do hlavy, proč jsem ji nepřečetla dřív ;) ... a kde seženu přihlášku do klubu heroinových princezen? ;)

      čajík jsem koupila ve Whittard obchůdku v Brně (Olympia), ale mají i e-shop (http://whittardcz.cz/sypan-ovocn-aj/111-fi-choco-chai-5022032003274.html) ... a varuju dopředu, že jen u jednoho čaje to nezůstane! mají tam i horké čokolády, kávu, sušenky a samé dobroty ;)

      Shelly není vůbec hloupý kocourek! :) on ví, kde je mu nejlíp, co? navíc, když si ukradne nějakou lahodu, přece se s ní nebude s vámi dělit nebo ji jíst někde na studené podlaze! koumák to je a posílám mu pusu na čumáček :*

      Vymazat
  5. I ty Liško lichotnice! :o)) moc krásně jsi to sepsala a já si hezky početla.. přihlášku do klubu heroinových princezen seženeš u nás a jak píše eM, náplň ještě není úplně ujasněna, ale ty linky můžou být i tmavě fialové (poněvadž takové nosím já, spoluzakladatelka :D) nebo tmavě zelené (stejný důvod).
    A protože už nejsem žádné mládě, Mötley Crüe znám a kdysi jsem je docela žrala a podotýkám, že i horší věci.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to abych začala balit pomalu kufřík a vydávat se do Ostravských lesů! :) ... a kde bereš tmavě fialové a zelené linky??? já chci taky! ... a s MC se vůbec nemáš za co stydět, já jsem si po dočtení knížky pustila pár jejich hitů, páč jsem byla zvědavá, o kom jsem to vlastně četla a ty písničky nejsou vůbec špatné! a soundtrack ke knize (odkaz přímo v článku) mi hraje už hodně dlouho, ten je naprosto geniální! ;)

      Vymazat
    2. Ostravské lesy se těší!!! :o)
      Fialové a zelené linky vyrábím stínama Artdeco.. linky jakože orámování oka tlustou čárou :o)) já to s tekutýma linkama neumím, jen s gelovkama.. ty máznu přes ty stíny a říkám tomu večerní líčení :o))
      No vida, tak retro rock je poslouchatelný i po letech! :D

      Vymazat
  6. Asi si to vypůjčím :) Moc dobré počteníčko. Mně nedělá problém dát si před spaním sklenku bílého suchého vína. Můj chlap neskutečně chrápe, takže mi to pomůže usnout :D Odhaduji, že koncem života - pokud spolu vydržíme - ze mě bude alkoholik :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tom případě tohle ber jako liščí nominaci! ;) ... a sklenka vína je přece doporučována odborníky jako každodení životabudič! takže klidně se muže drž, aspoň budeš zdravá! ;)

      Vymazat
  7. Opět hezké a zajímavé odpovědi. Líbí se mi, jak každý ten tag zpracuje po svém.
    Krásný den a hezké spaní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, aspoň to není nuda a pořád mám chuť ho číst i u ostatních ;) taky přeju krásný slunečný den! :)

      Vymazat
  8. Ahoj Lištičko, Tvé spací rituály mě opravdu pobavily, zřejmě bychom si mohly podat ruce. Až na to otevřené okno jsem na tom úplně stejně :-D Mám ale pár vychytávek navíc, polštář musím jakoby splácat do kuličky, kterou mám úhledně podložený krk a hlavu + špičky nohou musí koukat ven, jen na malý kousíček aby nebyla zima ale prostě musí :-D Takže až budeš plánovat návštěvu u nějakého MUDr., tak mě klidně můžeš vzít s sebou :-D Papa Karolína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj Káji, tak to jsem ráda, že nejsem jediná! :D a nohu musím mít taky venku, jináč je mi vedro, to je jasné ;) aspoň k tomu doktorovi přes hlavu nepůjdu sama, to si piš, že Tě vezmu s sebou! :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)