Jak čtyři blogerky okupovaly Olomouc

To jsme se tak jednou domluvily se Sabčou, An. a Evelínkou, že uděláme společný nájezd na drogérie a kosmetické obchody. Na FB jsem vám slíbila fotky a drby a já své sliby plním! ;) A jelikož se všechny kočky, ať už studijně nebo pracovně, pohybují v Olomouci (drb číslo jedna!), tak jsem sbalila kufřík a vydala se za nima.



Sabča s Aničkou mě čekaly na nádraží a společně jsme se vydaly pěšourem na oběd do Potrefené Husy. Jelikož jsem měla strašný hlad a chtělo se mi na záchod (jo, jak malá), nestihla jsem se pořádně pokochat a zdokumentovat krásy města. Ani oběd. Páč jako fotky jídla jsou prej děsně in. To by ale nesměla být Liška strašně nenažraná, že ... Každopádně jsme měly krémovou kuřecí polívku s kukuřicí (žádná hitpoška) a kuřecí steak plněný sýrem s grilovanou zeleninou a vařeným bramborem (mňam!). A při hodování nás přepadla Evelínka, která kvůli nám zdrhla z práce (drb číslo dvě!).



A po tom, co jsem měla nacpaný pupek jsem byla konečně schopná fotit a objevovat krásy Olomouce ... Ehm ... Tak jo, po obědě jsme šly hned do Rossmanna :D. Bylo krásné počasí, couraly jsme po městě a musím říct, že se mi tam moc líbilo. Samé historické stavby, uličky, lavičky, fontány, sloupy, turisti ... Klidně bych jela zas! A mají i orloj!




Abysme nechodily jen tak, navštěvovaly jsme sem tam drogérii, obchůdek se zdravou výživou, obchůdek s kosmetikou ... Mají tam toho oproti lesíku docela dost, nestačila jsem se divit! A nejlepší bylo, když jsme všechny čtyři nakráčely do obchodu jako nějaké kosmetické komando, studovaly všechny možné výrobky, četly složení, doporučovaly si nejlepší kousky a přemlouvaly ostatní ke koupi něčeho, co bysme taky chtěly (zdravím Sabču a její přírodní deodorant! - drb číslo tři). Prodavačky občas nestačily zírat, co se jim to tam přivalilo za exoty :D.

Největší zážitek byl pro mě obchůdek s přírodní kosmetikou Bio Organic. Byla jsem tam jak děcko v cukrárně. Tak velký sortiment a všechny možné značky, které znám jen z netu nebo vůbec, jsem ještě neviděla. Primavera, Dr. Hauschka, Lavera, Weleda, Alva, ... A měli tam i dekorativku! Chvíli jsem i přemýšlela, že přemluvím paní prodavačku, ať mě tam nechá bydlet :D.



Každopádně za takový výkon (kdo říká, že nakupování není sport, tak neumí nakupovat) jsme si zasloužily odměnu. Evelínka nás vzala do úžasné kavárny na náměstí a hned jak jsme se usadily bylo vidět, že ta holka ví, co je dobré! Do čumáku jsme si daly parádně. Nějaké to latéčko, kafíčko, ledový čaj a samozřejmě zákusek ;). Což už jsem naštěstí stihla nafotit, takže třikrát čokoládový brownies a jednou jablečný koláč se zakysanou smetanou, prosím!

Jo a když už tady šířím drby, tak Evelína má úplně boží kosmetickou taštičku s liškou! Prej ji dostala od kamarádky a neví, kde ji kopila, což jí kamarádka nechce prozradit. Takže apeluji na kamarádku, že to nutně potřebuju vědět. Páč Evelínka mi ji nechtěla prodat ani za všechny peníze světa! :D




Předtím, než jsme se nadlábly, jsme si stihly vyměnit i dárečky a můžu vám říct, že holky moc dobře ví, čím udělat radost. Evelínka nás obdarovala čokoládovýma pralinkama (uplatit mě čokoládou? předem jasná výhra), od Sabči jsem dostala krásný béžový lak Golden Rose a Anička se vytasila s lakem od Catrice (těžký kalibr, když na Moravě nejsou skoro žádné stojany s touto značkou), ručně vyráběnými náramky (do teď nechápu, jak se mohla tak barevně trefit) a sypaným čajíkem od The English Tea Shop. Prostě druhé Vánoce ;).



Já jsem si ještě přikoupila velký a malý (na cvičení) sprcháč od Alverde, šedý lak od Essence z výprodejového stojanu (ahoj, Justine! :D), přírodí jasmínové mýdlo a rtěnku z Flormaru, která stála 30 Kč. Pokud máte Flormar obchod někde po ruce, určitě se tam běžte mrknout, mají tam hodně velké slevy. A fixu na rty Astor jsem koupila i holkám, nechala jim vybrat odstín a zbylou si nechala pro sebe ;).

Nakonec mám pro vás ještě jeden kosmetický tip - pokud milujete tělová másla od Alverde jako já, tak se teď objevila jarní limitka! Vůně lesního ovoce (jahody, borůvky, maliny nebo tak nějak). Chtěla jsem vám ho vyfotit, ale pan sekjuriťák mě měl až moc pod dohledem :(.

Už nezbýtá nic jiného, než holkám poděkovat za krásný den, za kosmetické povídání, za rady a nákupní tipy, za dárečky a příjemnou společnost! Doufám, že příště se sejdeme zase a třeba i ve větším počtu ;).

Užívejte víkend!

L.









Komentáře

  1. Jojo, bylo to fajn. Těším se na příště. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To musela být paráda.To máslíčko Alverde mají i malé balení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že nemají :( nebo jsem ho tam aspoň neviděla ...

      Vymazat
  3. Ty bláho, jsem z Olomouce, ale o tom bio obchůdku jsem vůbec nevěděla, tkž díky za tip. To máslo jsem si kupovala v dm už minulej měsíc,ale moc mě nenadchlo, není tak hutné jak předchozí verze a (struktura mi přijde jakoby vosková a lepivá) a vůně není špatná, ale já tady ty sladkokyselé tóny moc nemusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není za co, určitě to tam běž omrknout, ale radím si buď nebrat finance žádné nebo naopak všechny :D ... máslo jsem nekupovala, protože tyhle sladké vůně nemusím a vidím, že jsem udělala dobře :)

      Vymazat
  4. Máte dámy štěstí, že jsem dnes totéž celý den provozovala s eM, jinak bych vám ukrutně záviděla :o))) a nakupování JE!! sport a provozovaný vrcholově dá pěkně zabrat! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, vrabci v Olmiku cvrlikali něco o Ostravském srázku ;) ale všechno je schváleno, když mají Pražačky veletrh, tak my si musíme taky něco vymyslet, žeano ;) ... přesně tak, už jenom čekám, kdy se probojuje na letní Olympiádu, páč to bych byla nominována okamžitě za celoživotní přínos sportu :D

      Vymazat
    2. Hehe, přesně tak Enko! Holky já to vidím na nějaký sněm moravských blogerek v Olmiku ustaven minimálně jednou ročně, páč Olomouc se mi moc líbí ale pěško to tam moc neznám a to se průvodkyně fakt hodí :-))...Jo a nakupování je právě že vrcholový sport, takže se nikdo nemůže těm zákuskům na fotkách divit (mňám)...Enka dosvědčí, že po velké snídani už jsme zas měli po pár hodinkách hlad...za chvíli budu v super jarní kondici !-)..A zvládla si svůj drbací článek skvěle :-D aspoň jsme tak mohly být s Vámi takto zprostředkovaně...

      Vymazat
    3. aby nám ta Olomouc za chvíli nebyla malá! :D ale s eMkou a Enkou se do příště počítá, to je naprosto jasná věc a už je to i zaneseno v lesní knize výletů ;) ... já jsem taky v Olmiku vždycky byla jen tak letem světem, na přijímačkách a tak, ale musím řict, že mě hodně okouzlila, fakt krásné město! ... je mi jasné, že jste si taky dávaly do nosu! páč jako po těch nákupech se musí doplnit tekutiny, cukry, energie ... jináč by to ani nebylo ono! ;)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. nojo, Evelínka příště možná pojede taky, když na to nezapomene ... :D

      Vymazat
  6. Já jsem dnes byla v Šantovce i v Olympii, pak že nakupování není sport. Jo Olomouc tam je vždy dobře! S tou želvou mám svatební fotky :-)
    Hezky jsi to sepsala, dobře jsem si početla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co sis pěkného koupila? :) ... svatební fotky se želvou, ty musí být boží!

      Vymazat
  7. Závidím takové randíčko, zábavičku, kafíčko a to všecičko, milá lištičko .)

    OdpovědětVymazat
  8. Lištičko, tak jsem ti to sepsala ;). http://svetpodleeveliny.blogspot.cz/2014/03/lisci-special.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé, já mám svůj vlastní článek u Evelíny! teď budu chodit po lese s čumákem nahoru a modlit se, aby nezačalo pršet! ;)

      Vymazat
  9. To jste se tedy měly! :) Olomouc je nádherná, závidím! ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Můj oblíbený obchůdek v Olm s bio kosmetikou :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)