Pomocník pro rovné, uhlazené a lesklé vlasy

Je to pár let zpátky, kdy jsem se neobešla bez žehličky na vlasy. Život bez ní jsem si prostě nedovedla představit. Vlasy jsem měla suché, zničené, roztřepené a krepaté. Po umytí a vyfoukání jsem vypadala jako se lví hřívou. Jen žehlička dokázala kadeře uhladit, dát jim tvar a vytvořit iluzi zdravých a lesklých vlasů. Ano, píši iluzi. Protože i když hříva vypadala líp, zároveň jsem ji ničila. Vysokými teplotami a častým žehlením. Jak jsem nakonec své kadeře zkrotila si můžete přečíst zde a zde.



Novoroční předsevzetí si nedávám. Nejsem totiž schopná je splnit a už vůbec ne plánovat něco dopředu. Jediné, které jsem si kdy dala bylo: "Přestanu používat žehličku na vlasy". Už jsou to dva roky a já předsevzetí splnila. Za tento fakt může má kadeřnice a pak také jeden pomocník, díky kterému jsou vlasy rovné i bez žehličky.



Dialog z kadeřnického salónu, hlavní hrdinky Liška (L.) a kadeřnice (K.):

L.: "Ty si jako myslíš, že se bez žehličky obejdu jo? Tak to asi vlasy! Podívej se, jak bez ní vypadám!!! Takto nebudu chodit po lese ani omylem, to Ti říkám!"

K: "A zamyslela ses někdy nad tím, že když odcházíš ode mě, tak máš vlasy rovné, i když jsem žehličku nikdy nepoužila?"

... chvíle ticha a horoucího přemýšlení ...

L: "No ale Ty jsi kadeřnice, musíš umět různá kouzla, jako například narovnat vlasy bez žehličky! Já ale nemám čas každé ráno stát dvě hodiny před zrcadlem a patlat se s vlasy! Bůhví co mi tam dáváš za všelijaké séra, gely, krémy a podpůrné přípravky!"

K: "Dávám Ti tam šampón, kondicionér a sérum, to je vše! Kouzlo je úplně někde jinde - v kulatém kartáči se speciálními štětinami. Když si s ním vlasy vyfoukáš, budeš je mít rovnější. Sleduj!"

... foukání vlasů přes speciální kulatý kartáč ...

L: "Hmmm, ale vždyť já mám obě packy levé, Ty si jako myslíš, že si tohle zvládnu vytvořit sama??? Navíc dvě hodiny před zrcadlem, pamatuješ?"

K: "Když ses to uměla naučit se žehličkou, tak se to naučíš i s kartáčem. Netvrď mi, že od začátku jsi hned uměla se žehličkou zacházet a že teď nejsi hotová do pěti minut!"

Jak už asi tušíte, má kadeřnice to se mnou neměla kolikrát lehké. Naštěstí má pevné nervy a dokáže se mnou mluvit jak s idiotem, aby mi něco došlo. Tenkrát jsem ze salónu odcházela s velkým otazníkem v hlavě a při první příležitosti si kartáč koupila.



Od té doby mám už druhý. Tento jsem sehnala v Rossmannovi, stál 100 Kč a je menšího průměru než můj první. Má smíšené štětiny s podílem přírodních vlasů a říkám mu familiérně "štětka na záchod". Štětiny ji totiž velmi připomínají. Jsou drsné a hrubé. Používám jen na ofinu, protože ostatní vlasy už rovnat nepotřebují. Zvykly si. Navíc po ozdravné kůře, kterou jsem popsala v článcích o zkrocení zlé hřívy nejsou suché, zničené ani krepaté.



Kouzlo spočívá ve štětinách. Mokré vlasy vyfoukáte pomocí fénu a kartáče jako přes obyčejný kulatý kartáč. Štětiny jsou sice hrubé a drsné, ale nebudou Vám vlasy trhat ani lámat. Já se docela bála, ale určitě mi vytrhá méně vlásků než obyčejný hřeben. Tím, že kadeře taháte silněji a lépe se na kartáč zachytí, můžete je tvarovat do požadovaného účesu. Zároveň je uhladí a dodá lesk. Nikde Vám nebudou trčet malé vlásky a dodá přirozený vzhled, kterého s žehličkou nedosáhnete.




Ze začátku jsem se s ním samozřejmě musela naučit pracovat. Není to ale žádná hrůza. Přesně jak řekla kadeřnice - pokud jsem byla schopná naučit se se žehličkou, kartáč nebude problém. Nejdříve na kartáč naberu pramen těsně u hlavy, pak vezmu fén a foukám na pramen, zatímco kartáčem jedu po vlasech pomalu dolů. Kartáč nenatáčím, pouze přejíždím k dosažení rovného efektu. Pokud byste chtěly mírně stočené konce nebo vlny, vlasy na kartáč natočíte. Jednoduché jak facka! ;)

Doporučila bych všem, které chtějí přestat s žehlením, k uhlazení vlasů, ke tvorbě různých účesů nebo jen vyfoukání ofiny do požadovaného tvaru. Já mám ofinu rovnou, po obočí. Stačí ji vyfoukat přes tento kartáč a je okamžitě lesklá, rovná a uhlazená. Efekt vydrží do dalšího mytí, nic s ní už dělat nemusím. Vlasy jsou zdravější a hlavně je nemusím trápit žehličkou.

Používáte žehličku na vlasy? Dokážete si bez ní představit život? Nebo máte taky nějakou vychytávku? Co říkáte na mou "štětku na záchod"?

P. S.: Na přání milé eM jsem na liščí FB přidala fotku kombinace "růžového medvěda a zrzavé lišky" z minulého článku o šátkování ;).

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Já se přiznávám, ž neumím fénovat s pomocí kartáče, ani toho obyčejného...Fénuju jen tak halabala (a to jsem fénovat začla až před rokem!). Žehličku vytáhnu cca jednou za dva měsíce, prostě ty vlasy moc neřeším - ono to asi bude tím, že jsem je nikdy neměla extra dlouhé :)

    Fotka na FB je boží, tebe někde potkat, tak budu mít celý den super náladu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobře děláš, ono někdy vlasy neřešit je 100x lepší než je řešit až moc ;) a fénování pomocí kartáče je jen a jen o cviku, ze začátku mi to taky trvalo půl hodiny a byla jsem úplně na nervy z toho :D

      díky, měla bys vidět, jak se občas na mě v našem malém lesíku tváří, když si dovolím vyvenčit takovou barevnou kombinaci :D

      Vymazat
  2. Bez žehličky si dokážu život představit docela dobře - hlavně proto, že dosud nemám doma žádnou... :))
    Vlasy nejraději nechávám uschnout "jen tak" na vzduchu. Ale protože jsou od přírody rovné, nemám s tím problém. (A připadá mi dost zbytečné už tak dost rovné vlasy rovnat žehličkou...).
    Takže asi tak. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já už jsem se dopracovala taky ke schnutí bez fénu, doporučuji všem ;) takže chválím! a divila by ses, kolik holek si žehlí rovné vlasy, páč si myslí, že když se jim jeden pramínek maličko zkroutí, tak mají vlny :D

      Vymazat
    2. Nedivila. Jen pořád nechápu, proč to dělají. :))

      Vymazat
    3. asi aby si je pak zase mohly vlnit kulmou :D

      Vymazat
  3. Jo, taky jsem své vlnité vlasy před časem zkoušela skamarádit s kulatým kartáčem, ale stejně jsem to nakonec vzdala :-D Jasně, možná jsem měla lepší pocit, že vlasy možná tak neničím, ale jednak mi úprava vlasů trvala podstatně dýl, často jsem neměla daleko k vykloubenému ramenu :) a navíc ve vlhkém počasí se mi prameny zase rychle začaly kroutit. To horko ze žehličky má (minimálně u mých vlasů) asi přece jen něco do sebe...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chápu, taky mi trvalo nějakou dobu, než jsem se naučila s kartáčem pracovat, teď už je to ale fakt rychlovka, jako se žehličkou ;) máš pravdu, že ve vlhkém počasí se vlasy kroutí, ale raději je mám párkrát zkroucené, než zničené od žehličky ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)