Mazací máslová limitka Alverde

Že jsem sušenka obecná jsem Vám už několikrát psala. Po každé sprše se musím natřít, zvlášť paže mám úplně vysušené, tvoří se mi na nich šupinky a v chladnějším počasí mažu dvakrát denně. Takže mi nestačí jen tak nějaký krém z drogérie. Přesvědčila jsem se o tom například u Garnieru. Zkoušela jsem i oleje, ale bohužel ani ty nezabírají, spíš ještě víc vysušují :(. Sehnat proto krém, který by dostatečně hydratoval není jednoduché. Jelikož má spotřeba je velmi vysoká, nemůžu pokaždé vyhodit peníze za drahou variantu, proto jsem hledala něco ekonomicky přívětivého. A našla. V déemku!.



Alverde tělové máslo meloun je určeno pro velmi suchou pokožku. Obsahuje máslo z mangových ořechů a BIO bambukcé máslo, které mají zajistit pokožce intenzivní hydratační péči. Dalšími mňamkovými složkami jsou sojový, olivový a slunečnicový olej z kontrolovaného biologického hospodářství. Neobsahuje syntetické vonné, barvící a konzervační látky, ani látky na bázi minerálních olejů. Množství 200 ml koupíte v DM drogérii za něco okolo 90 Kč. Sice je to limitovaná edice (podle vůně soudím, že na léto), ale stále jej mají.




Bohužel jsem při nákupu udělala osudovou chybu. Ale můžu si za ni sama. Moc dobře vím, že sladké ovocné vůně nejsou zrovna mé oblíbené. Jenže limitka. A všichni o ní píší. Že krásně voní a je boží. Navíc stojí o 10 Kč méně než stálá verze s makadamiovými oříšky. Prostě jsem blbá, co Vám mám na to říct. Jelikož nešlo máslo očuchat v obchodě, protože bylo zapečetěno ochranou fólií, brala jsem ho na blind. Voní jako melounová žvýkačka. Představte si takové ty automaty na žvýkačky, když jste byly malé. A tam byla žvýkačka ve tvaru melounu. Světle zelená s tmavě zelenými pruhy. Tak to je ono. Fuj! Abych se potrestala, mažu se s ním každý den. Abych si do příště pamatovala, že nemusím mít všechno. Pokud ale máte rády tyto vůně, budete ho milovat celým srdcem, navždy. Protože necítíte chemii.

A teď tak trošku odbočka. Jasně, v drogériích chybí testery. Takže si kupujete tak trochu zajíce v pytli. Ale jako když odšroubuji víčko a najdu odtrženou fólii, protože nějaký koumák přede mnou si chtěl vůni ověřit, tak bych vraždila. Protože tento produkt je podle mě neprodejný. Nebo aspoň já bych ho nebrala. Někdo do toho zarýpl svoje pracky a nazdar. Jestli něco podobného děláte, tak mi prosím vysvětlete proč. Vážně by mě to zajímalo.



Do másla musíte sahat rukama, což někomu může přijít nehygienické. Vzhledem k tomu, že se natírám hned po sprše, jsem tohle vůbec neřešila. Konzistence je opravdu hustá, když kelímek překlopíte vzhůru nohama, nikam jeho obsah nevyteče. Což mi fakt vyhovuje. Roztírá se dobře, do pokožky ho nemusíte půl hodiny zapracovávat. Sice ze začátku obarví na bílo, ale po druhém rozmazání už jej nevidíte. Provoní celou koupelnu a cítíte ho i při usínání. Není to ale vůně obtěžující (pokud si nevyberete blbě jak já).



A teď to nejlepší - hydratace. V létě mi stačilo se natřít jednou denně, což se mi hned tak nestává. Opravdu krásně pokožku vyživí. Vůbec nelepí a vstřebává se rychle. Namažu se, odlíčím a můžu oblékat pyžamo. Takže i když je máslo husté a dostatečně hydratuje, nebudete mít na sobě mastný film. Což beru jako výhru a největší výhodu.

Koupím znovu? Určitě! Ale jinou vůni. Třeba bude další limitka. Na zimu. To bych se jako nechala zlákat ... Nebo ne? Mám to zakázané totiž. A měla bych se poučit. Možná bude nějaká méně sladká varianta. To by se mi líbilo. Anebo dám na eM a vyzkouším tělový krém (chá, se to rýmuje!). Každopádně mazací věci od Alverde na suchou pleť doporučuji!

Znáte? Máte? Které vůně nesnášíte Vy?

Přeji krásný sváteční den a doufám, že si užíváte prodloužený víkend.

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Já jsem si bohužel koupila jen malou cestovní velikost a od té doby nemůžu na velkou pixlu narazit a hořce toho lituji.. protože ta vůně+ hydratace jsou úžasné! Mohli by udělat nějakou zimní příchuť! :)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to u nás je mají pořád (se chodím dívat, jestli není náhodou ta zimní limitka už), jestli chceš, tak Ti pro něj klidně zajdu ;)

      Vymazat
  2. Od Alverde jsem ještě nic nezkoušela, ale toto máslo vypadá super. Já naopak vůni melounové žvýkačky můžu - takže až se dostanu do DMka tak po másle určitě kouknu. Díky za tip!

    R.

    ultimatechic.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo tohle máslo by se mi taky líbilo, já mám zase stehna jak sušenka :D A líbilo by se mi, kdyby udělali zimní skořicovou edici hmm :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nééé, hlavně ne jabko a skořici! :D to už by mě fakt kleplo :D

      Vymazat
    2. Jaktoo? Nemáš ráda jablko a skořici? :D :D Tak si budeš muset koupit obyč verzi s makadam. a limitky přenech těm, kdo na to mají žaludek :D

      Vymazat
    3. to už je tak otřepaná vánoční vůně, že už se to ani nikomu nemůže líbit! :D ne, dělám si srandu, chápu ostatní, jen já na ty sladké ovocné vůně fakt nejsem a skořice je těsně v závěsu :/

      Vymazat
  4. Já jsem měla od Alverde máslo jenom v minibalení (mandarinku tuším) a to mi nevyhovovalo, bylo prapodivně kluzké a nevstřebatelné :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi to minibalení stálo za prd :/ nebo že by každá vůně měla jinou konzistenci? i to je možné ... každopádně tohle se vstřebává fakt krásně ;)

      Vymazat
  5. A stejně ho mám ráda. :) Ale příště asi zkusím nějaké jiné (a nebo ten krém, no.)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja ani susienka nie som, ale mazem sa rada:) Po kazej sprche, takze spotrebu mam tiez celkom velku. Alverde telove masla ale vobec nepoznam, no nieco take by sa mi zislo, pretoze mam doma uz len kokosovy olej a nechce sa mi vyhadzovat na nieco drahsieho...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsi fakt zodpovědná, já jsem se nikdy nemazala a jak jsem dopadla :( určitě je Alverde levná alternativa drahých krémů a toto mléko doporučuji, kudy chodím ;)

      Vymazat
  7. Znám a mám. Bála jsem však té vůně, tak jsem si koupila pouze mini balení za 39Kč a udělala jsem dobře. Konzistence výborná, hydratace taky, ale ta vůně je bleh :-/

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  8. Mám tohle i předchozí pomerančové - oboje v malém balení - a žluté mi naopak voní krásně, chci ho ve velkém :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak rychle kupovat, dokud ho nevymění za jinou limitku! ;)

      Vymazat
  9. Pořádně hutné BIO tělové máslo plné olejů! To vypadá naprosto dokonale. Doufám, že bude nějaká ta zimní limitka, protože mě ta melounová vůně moc nenadchla.
    Taky bych si ráda v drogerii ty krémy očuchala, ale ani by mě nenapadlo odtrhnout ochrannou fólii. Když to vidím, taky bych vraždila!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uvidíme, snad bude ;) já teda vyhlížím každým dnem, protože meloun už mi dochází a ostatní mazátka z drogérie mi oproti tomuto přijdou na prd :/ kdyžtak koupím makadamiový oříšek a uvidím, jestli mi bude vonět ;)

      Vymazat
    2. Taky vyhlížím :) U nás teď nemají ani ten makadamový oříšek a ten bych taky docela ráda vyzkoušela..:)

      Vymazat
    3. ono jak se to asi rozkřiklo, že Alverde másla jsou za tu cenu fakt úžasné, tak už jich moc v regálech nezbývá :( minule jak jsem obhlížela, tak to makadamiové měli už jen jedno, musíme čekat až doplní zásoby ;)

      Vymazat
  10. Kupila som si to s makadammivymi orechmi, vonia super, ale mne tato hydratacia nestaci, neviem preco, ale pouzivam ho nadalej, nemozem povedat, ze je zle :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to makadamiové jsem ještě neměla, dokonce jsem někde četla, že je rozdíl mezi těmi z limitky a ze stálé kolekce, že se liší ve složení, tak nevím :(

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)