Citrónový šampón z Berlína

i + m Naturkosmetik šampón jsem mohla vyzkoušet díky Ladyboxu. Dříve jsem o této značce nikdy neslyšela a byla jsem hodně natěšená na jeho používání. V poslední době se na něj šíří názory blogosférou a většinou nejsou moc oslavné. Což mě moc mrzí a chtěla bych to napravit. Tento fešák si totiž negativní hodnocení rozhodně nezaslouží.



i + m Naturkosmetik je stoprocentní přírodní kosmetika s certifikátem BDIH, bez živočišných a umělých přísad, minerálního oleje, syntetických konzervantů, barviv a vonných látek. Veškeré produkty této značky se vyrábí v berlínské manufaktuře v malých množstvích a s velkým podílem ruční práce. Nezabývají se jen péčí o vlasy, můžete si vybrat také z péče o pleť nebo tělo.



LB zaslal zkušební balení, které obsahuje 50 ml výrobku v plastové tubě se šroubovacím vrškem. Barvy jsou nenápadné - světle šedá, modrá a bílá. Obal není přeplácaný a působí čistě. Citronová verze je určená pro normální a suché vlasy a má jim dodat hedvábný lesk. Sojový olej zabraňuje nadměrnému vysušování, kombinace heřmánkového extraktu a vitaminu E zklidňuje a posiluje pokožku hlavy. Díky jemným a šetrným cukerným tenzidům a pH 5,6 je šampon určen pro každodenní použití. Plné balení (250 ml) zakoupíte za 295 Kč. (Zdroj)



Šampón voní po citrónech, překvapivě. Nemůžete ale po přírodním produktu chtít, aby byla vůně bůhvíjak líbivá. Když si přičuchnete k čerstvému citrónu, taky nebude óchat slastí. Vůbec mi nepřekáží a je docela jemná. Konzistence je gelovitá a docela tekutá. A teď přejdeme k hlavnímu bodu, který mu všichni vytýkají - nepění. No to je hrůza! Už jsem to psala několikrát, ale je to jen kvůli absenci sulfátů. Jinak svou úlohu plní na jedničku. Vlasy šetrně umyje, nezatíží je a rozhodně nezkracuje interval do dalšího mytí. Pokud chcete vidět pěnu (psychologický efekt, já vím), použijte dvakrát po sobě, pak už ji vyčarujete i bez sulfátů.

Určitě bych šampón doporučila pro citlivou pokožku hlavy. Když jsem si na vlasy nic netušící naplácala Pure Fiji a zažívala doslova svědící muka, on mi pomohl pokožku zklidnit. Nemám proti němu křivého slova a jsem ráda, že jsem měla možnost poznat novou značku přírodní kosmetiky. Zaujaly mě i jiné výrobky a našla jsem e-shop, kde se dají objednat od všeho nejdříve vzorečky. Za 50 Kč obdržíte 5 Vámi vybraných vzorků. Nemusíte tedy investovat do něčeho, o čem si nejste jisté, jestli Vám sedne.

Měly jste možnost šampón vyzkoušet? Vyhovoval Vám? Potřebujete, aby šampón pěnil?

Užívejte!

L.



Komentáře

  1. Teda, navnadila si mě. Ty vzorečky mě zaujaly, jelikož nerada zkouším "zajíce v pytli". Sice mi přijdou jejich obaly nudné, ale o tom to asi není. Mrknu na to, jdu objednávat vzorky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beru zpět, jen tenhle vzoreček je obalově nudný, zbytek vypadá dobře :)

      Vymazat
    2. jj, obaly plných balení jsou jiné a vypadají fakt dobře ;) možnost objednání vzorků je podle mě fakt úžasná a kdyby to tak měla každá značka, tak kolikrát ušetřím za zbytečné věci, které mi nesedí a leží skoro plné ve skříni :(

      Vymazat
  2. já ho zkoušela, kupodivu mi i celkem pěnil, ale pak mi vlasy vůbec nešly rozčesat, měla jsem je strašně zacuchané a suché. takže čeká ve skříni a asi ho dám příteli, na jeho krátké vlasy by mohl být lepší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono taky záleží na struktuře vlasů :( asi by Ti seděl jiný druh, spíš regenerační: http://www.obchod.imnatur.cz/?p=productsMore&iProduct=4&sName=Sampon-Regenerace-konopim

      Vymazat
  3. Já jsem s ním taky docela spokojená. S cucháním vlasů nemám problém, takže mi docela vyhovuje. :)
    Jo, a z aromatu rozříznutého citronu ochám teda podstatně víc než z něčeho, co se snaží citron "zlíbivět" (fuj, co to vymýšlím za slova... :D). Nemám ráda chemické citrusy. :)
    Zkusím ještě pár vyhlédnutých přírodnějších šamponů a kdyby se mi nelíbily, asi sáhnu po tomhle. :)
    Jdu zkoumat, co ještě mají... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s vůní naprosto souhlasím, raději budu ňuchat k přírodní vůni než abych cítila přeslazený chemický citrón ;) ... mají hodně zajímavých věcí, líbí se mi péče o pleť i nějaké mazadla na tělo, určitě si napíšu o vzorky a vyzkouším ... zaujala mě i přírodní dekorativka Benecos, kterou e-shop taky nabízí ... a teď už si připadám, jako bych jim dělala placenou reklamu :D

      Vymazat
  4. Zaujalo mě to tak, že moc ... rozhodně vyzkouším ty vzorečky za 50Kč. Už jsem tak trošku čekovala jejich stránky a rozhodně do toho půjdu :) Ani by mi nevadilo, že nepění. Taky si myslím, že je to spíše o psychice :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že na e-shopu teď budou hodně překvapení, až jim přijde najednou víc objednávek na vzorečky :D každopádně doufám, že kdo objedná, tak se pak svěří se svými zkušenostmi ;)

      Vymazat
  5. Recenzi a ještě k tomu pozitivní na tento šampon moc ráda slyším. Už dlouho kolem něj obcházím a nemohu se rozhodnout, jestli ho potřebuju.. takže jo, potřebuju ho! :)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  6. Dneska jsem si poprvé umyla vlasy šamponem a kondicionerem na objem od této značky a zatím jsem nadšená, mám dvakrát tolik vlasů. :D Spíš se děsím trochu toho, že teď už nebudu chtít jiný a budu dávat každé 4 měsíce sedm stovek za šampon a kondicioner. :oX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za názor, přesně tuto řadu jsem si totiž chtěla objednat, takže v tom jedem spolu ;) já tajně doufám, že budou třeba před nebo povánoční slevy ;)

      Vymazat
  7. Tak teď přemýšlím, že bych prubla ty vzorečky... Uvidím uvidíme :)

    V poslední době pořádám hon na Bione, sháním jejich šampon a zatím marně, mám v pácu ještě jednu mrňavou drogerku, kde by jej teoreticky měli mít, tak snad... :) Ale to jenom tak, že jsme u těch šamponů :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. velký regál Bione mají u nás v Tetě, jaký sháníš? bych Ti to šla omrknout ;)

      Vymazat
  8. To ses mi trefila do tématu, momentálně si dělám konkurz na přírodní vlasovou kosmetiku :-)), snažím se najít něco šetrného pro moje děti a vlastně i pro sebe a taky jsi mi připomněla, že jsem si ty vzorky chtěla objednat, vzorky určitě preferuju, teď jsem měla několik kondišů a bylo zajímavé srovnávat účinky :-)) a to bych se za plné balení nedoplatila, kdyby pak mělo ležet ladem....

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)