Clinique - první parfumérkové stíny v lese

K tomuto článku jsem se dokopávala asi rok, což už asi naznačuje výsledek testování, ale aspoň můžu říct, že jsem stíny pořádně vyzkoušela :D. Byly doby, kdy se mi v kosmetickém šuplíku krčila paletka od MUA, kterou všichni nutně museli mít (takže i já) a pak nějaké drogérkové kousky, které snad ani nestojí za řeč. Na barvy jsem si moc netroufala a s MUA jsem byla spokojená, na bázi mi stíny vydržely celý den. Jenže červík v hlavě hlodal a vrtal. Co když je fakt pravda, že dražší stíny jsou lepší? A dokud je nevyzkouším, tak se nemůžu v žádném případě považovat za blogerku? Znáte to, dokud jezdíte ve Škodovce, jste spokojené, jakmile ale nasednete do BMW, o staré autíčko ani okem nezavadíte. A když jsem v povánočních výprodejích narazila na paletku očních stínů od Clinique za polovic, nebylo co řešit. Je teda pravda, že chlap se z té ceny v noci odkopával ještě týden, zvlášť, když zjistil, že byla navíc i po slevě, ale tak co, on taky nutně potřeboval kalendář Arsenal až z Anglie! :P




Stíny jsem objevila v Marionnaud na takovém tom slevovém stolku a obal mě okamžitě zaujal. Krabička z tvrdého papíru s jarním designem růžovo-zelených kytek přitáhla mé zraky a už je nepustila. Škoda jen, že kdybych měla uchovávat všechny krabičky od kosmetiky, tak do nich můžu skákat jak Strýček Skrblík do peněz, takže jsem se jí párkrát pokochala a skončila v koši.




Clinique Colour Surge Eye Shadow Quad je paleta čtyř sametových stínů, které se podle výrobce vzájemně a dokonale doplňují. Třpytivé barvy intenzivních stínů mají zaručit dokonalé zvýraznění očí od přirozeného nalíčení přes den až po dramatický vzhled pro večer. Oftalmologicky testováno (výrobek prošel zkouškou stanovení snášenlivosti kosmetického přípravku pro oční okolí). Odstín 02 Jenna´s Essential, cena v parfumerii 999 Kč (já koupila s 50% slevou v Marionnaud), na netu se dá sehnat i kolem 800 Kč.




By mě zajímalo, proč všechny dražší paletky dělají tak, aby se daly co nejhůř vyfotit! :D Ne, že by se mi stříbrné kovové balení nelíbilo, díky své jednoduchosti a malému nápisu jména značky je decentní, přitom stylové. Ale za prvé na něm jdou vidět otisky a za druhé se chová jako trošku zkreslené zrcadlo. Je zaklapávací, lehce se otvírá, ale nehrozí samovolné otevření, takže všechno v cajku.




Po otevření na vás vykukne velké zrcadlo s nálepkou, podle které můžete vystínovat oči. Na stínech leží plastový kryt, který prozrazuje čísla jednotlivých odstínů a schovává dva malé aplikátory. Popravdě bych ani jedno ze zmíněných k životu nepotřebovala. Navíc mě mrzí, že si nedali práci s tím, aby barvičky nějak pojmenovali, jednoduše k nim dali číslice a hotovo. Pěnové štětečky jsou samozřejmě na nic a vůbec by tam nemusely být. Líbí se mi ale, že spodní část paletky je průhledná, takový malý a nepodstatný detail ;).




Barevně je paletka poskládaná hezky, odstíny se dobře doplňují a k celkovému nalíčení nepotřebujete použít dalších malovátek. Stíny mají docela tvrdší konzistenci, díky níž jen maličko práší, ale také jdou hůř nabírat. Musí se použít drsnější štětec nebo pořádně rejdit v chlívku s danou barvou.




Úplně vlevo se nachází mléčně bílá barva s trochou třpytu, kterou používám pod obočí nebo do koutků oka pro projasnění. Je nejméně pigmentovaná z celé paletky, což mi ale nevadí, páč svůj účel plní svědomitě.

Druhým stínem je střední zemitá hnědá, vhodná na tvarování oka, do oblouku nad víčkem naprosto ideální a spolu s dalším kolegou můj nejoblíbenější z celé paletky. Je matný, dobře pigmentovaný a využitelný pro každodenní líčení.

Trojka byl od začátku jasný vítěz, béžovo-zlatá se spoustou třpytek, možná trochu champagne, hodící se jako podklad pod jakékoliv líčení na celé víčko. Jen bych si teda představovala větší měkkost a bohužel i pigmentaci. Neříkám, že je špatný, ale ve vyšší cenové kategorii už chci nejlepší kvalitu a nic neodpouštím.

Poslední černá s modrým třpytem zklamala na plné čáře. V paletce krásná a zajímavá, na ruce pořád černá, na očích se ale intenzita barvy ztrácí a jde do nudné tmavě šedé. Což jako není zrovna má oblíbená barva. Takže jsem ji překřtila na linkovací pomocnici, namočím štětec, ťupnu do panu a v pohodě namaluju čáru i s ocáskem. Za mě ale nejmíň povedený stín z celé paletky.


tři vrstvy od každého stínu, nabíráno prstem


Jsem docela ráda, že jsem s recenzí počkala a otestovala paletku opravdu pořádně. Páč ze začátku jsem z ní byla nadšená. První dražší zástupkyně, zaslepená její krásou, její cenou i pověstí značky. Málem jsem s ní chodila i spát a malovala se s ní každý den. Ve spolupráci s bází od Artdeca líčení vydrželo od rána do večera a s pomocí tvrdšího štětce jsem využívala hlavně první tři odstíny.

Jenže pak jsem zjistila, že není zase tak extra pigmentovaná a že existují i lepší v o mnoho nižší cenové kategorii (Sleek, Artdeco, Inglot). Na chvíli jsem ji zahrabala na dno šuplíku a začala objevovat kouzlo barviček a testování jiných značek. Jenže pak zničeho nic došla báze pod oční stíny, já si objednala novou a musela čekat než přijde. Na mých mastných víčkách nevydrží bez báze nic a já byla opět zoufalá, co s tím. Na rady ostatních jsem zkoušela Color Tattoo od Maybelline nebo korektor od Catrice, ale žádný zázrak se nekonal. Dokud jsem opět nevytáhla paletku od Clinique. Jó, čučela jsem jak puk! Líčení vydrželo bez báze v pohodě celý pracovní den! Žádné slévání do vrásek nebo stěhování barev k sousedům. Přes den sice trošku ztrácely na intenzitě, ale seděly na jednom místě, ani se nehnuly. Za což mají velké plus.





Na fotce vidíte líčení s využitím všech odstínů v paletce: béžovo-zlatá na celé pohyblivé víčko, matná hnědá do záhybu oka, černá jako linka a bílá pod obočí pro rozjasnění a změkčení přechodů.

Zda bych stíny doporučila? Nevím. Podle mého si za plnou cenu tisícikačky můžete koupit mnohem lepší a pigmentovanější. Pokud ale máte rády spíš přirozenější líčení a nechcete používat bázi pod oční stíny, budou ty pravé pro vás. Páč jejich hlavní výhodou je výdrž. Já bych paletku v dalším odstínu oželela, raději si koupím Sleek (měla jsem půjčený od Sabči na vyzkoušení) nebo třeba Cargo (tu už vlastním a intenzita barev se nedá srovnávat).


Preferujete dražší oční stíny nebo vám stačí ty z drogérie? Jaká je vaše oblíbená paletka? Co si myslíte o Clinique?

Užívejte!

L.









Komentáře

  1. Hehe, s mužem to mám doma úplně stejný. To je vždycky: "Koukej, co mi přišlo, že to je nádhera?" "Kolik to stálo?!" "To nechceš vědět, jen to pochval!" :-D
    Mě bohužel stíny z drogérie s ohledem na výdrž moc nesedí (s výjimkou color tattoo, color infaliable a něco málo Catrice), takže kupuji spíše dražší. Mám doma i dost levnějších kusů, ale vím, že si je rozhodně nemůžu vzít, když mám v plánu je mít na oku celý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem ráda, že chlap nemá vůbec pojem o značkách a kolik co stojí, kdybych mu o Bobbi Brown řekla, že stála 50 Kč, tak mi to uvěří a je klid :D naštěstí se už ale radši neptá :D ... já už z drogérie taky nic nepoužívám, kromě paletky od Alverde, ta mě velice překvapila svou pigmentací a na bázi mi drží celý den ;)

      Vymazat
  2. Já teď prožívám euforické nadšení právě s tou matnou Sleek paletkou. :-) Nechápu, proč jsem si ji nepořídila už dávno..
    Do Clinique atd. jsem asi ještě nedospěla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ta matná Sleek paletka je úplně boží, používala jsem ji každý den a ty barvy nemají chybu, budu si ji muset už konečně taky objednat! ;)

      Vymazat
  3. Já od Clinique nic nezkoušela, ale teď mě hodně láká jarní limitka Clarins (od nich jsem dosud taky nic nezkoušela). A ta je ještě dražší. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já přesně vím, kterou myslíš a ta je fakt krásná, ale plnou cenu bych za ni nedala, leda ve slevě, což u limitky nemůžu očekávat, takže si nechám zajít chuť ;)

      Vymazat
    2. Já ji zkusím zajít omrknout v sobotu na VIP dny Clarins, třeba budou v Sephoře slevy...

      Vymazat
    3. Tak menší update. Paletku od Clarins jsem byla omrknout v Sephoře a naživo mě rozhodně tak neuchvátila. Swatchovala jsem si ji na ruku a pigmentace mi přišla dost mizerná, světlé stíny jsem skoro neviděla. Nechápu, jak mohla mít Rendy na blogu tak pěkné swatche, asi primer nebo x vrstev? No a normálně v tom testeru měli chybu, dvě políčka stínů byla prohozená, takže ten obrázek/potisk nenavazoval. Kdybych si paletku koupila a byla taky taková, tak mě to pěkně naštve.

      Vymazat
  4. Já jsem zjistila, že můj muž nemá absolutně žádný odhad ohledně cen kosmetiky. Onehdy jsem mu prezentovala, jak báječný nákup jsem udělala, když jsem koupila stíny místo za 250 za 90. A on chvíli trochu natvrdle koukal a pak řekl, že stejně neví, jestli je to málo nebo moc. No, tak to mám s ním, aspoň snazší. :D
    Na tyhle stíny jsem koukala, ale nakonec jsem je tam nechala. (Doma mám přece stínů dost...) A stíny preferuju asi spíš dražší, i když i levný stín umí překvapit... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé, Ty máš novou fotku! :* ... právě chlap taky vůbec nevěděl, kolik to stojí a když zjistil, že může paletka vyjít i na tisícovku (a to jsem mu radši ani neříkala, že existují i dražší), tak docela čučel :D ... jj, u levných stínů mám aspoň větší radost, když jsou překvapivě dobré, horší je, když je to naopak ;)

      Vymazat
  5. V poslední době mám nejradši oční stíny v tužce nebo color tattoo, podle mně je s tím míň práce. Klasické stíny mám MAC, Chanel i drogérkové a nejčastěji používám Astor :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chi, tak to je odvážné mít MAC a Chanel a používat místo nich Astor! :D ale když sedí, tak proč ne, já jsem se s tužkama nějak nesžila, koupila jsem ve výprodeji Rimmel fialovou a i když fakt drží i maluje hezky, tak stejně radši oko stínuju, ale já jsem na toto hračička ;)

      Vymazat
  6. Tuto paletku chcem uz strasne dlho, ale vzdy zvitazi rozum, teda, ze mam doma paletiek dost a ze za tu cenu mozem mat nieco, co viac vyuzijem... ale seriozne, keby bola so zlavou 50%, tak nevaham ani sekundu. V nasej Marionnaud mali tieto kvarteta zlacnene o 40, akurat ze prave tato Jenna medzi nimi nebola, tak som (zatial) usetrila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si myslím, že za ty peníze (i po slevě) se najdou lepší paletky, třeba taková Cargo (odkaz v článku) vyjde do 600 Kč, je tam víc stínů a je o hodně pigmentovanější ;)

      Vymazat
  7. Moje oblíbená paletka je UD Naked 2, na ni nedám dopustit. Pak mám celkem ráda paletku od Sleeku Oh so special. Mám i dva mono stíny od Clinique a jsem s nimi naprosto spokojená, hlavně s tím světlejším. Naopak jsem dostala k Vánocům paletku od Estée Lauder a musím říct, že za mě celkem zklamání...Prostě, čekala jsem víc - jako ty :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, UD, měla jsem si radši koupit ji :D ale teď frčím radši barvičky, takže mě už tak neláká ... s Estée Lauder mám stejnou zkušenost, vlastním malou paletku, která se dávala k nákupu zdarma a bylo to zklamání na celé čáře, nedokážu si představit, že bych za ni vyplácla plnou cenu :(

      Vymazat
  8. Nejradeji mam UD Naked 2. Rekla bych, ze je vhodna pro vsechny. Jsou tam i teple odstiny, takze jsem spokojena. No s bazi pro stare oci uplne super.

    Mas nadherne zelene oko! Krasne liceni!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jaké staré oči, co by za ty Tvé mnohé daly! ;) a děkuji za krásný komentář, Ty umíš vždycky potěšit :*

      Vymazat
  9. Od Clinique som nemala este nic. Momentalne som spokojna s ocnou paletou Gosh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o Gosh mi ani nemluv, pořád se nemůžu smířit s tím, že se v ČR nedá tato značka sehnat! :(

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)