Zabiják nehtů

V podstatě bych už nemusela nic psát. Stačil by nadpis a fotka. Ale nebojte, o pár mých chytrých řečí vás neochudím ;). Už je to hodně dávno, kdy jsem se vás pod článkem o odlakovačích ptala, který je pro vás nejlepší. Ani nevím, jestli mi Essence zabijáka doporučil někdo tam nebo jsem se o něm dočetla jinde. Každopádně by mě samotnou nenapadlo si kupovat u této značky odlakovač. Prý je nejlepší na efektové laky, prý stáhne úplně všechno a bez keců ... hm, možná jo, ale i s nehtama ...




Původně jsem neměla vůbec v plánu o odlakovači psát článek, takže se omlouvám za fotky už použitého výrobku. Koupila jsem ho v Rossmannovi, byl ve stojanu s laky a příslušenstvím k nim, cenu už si nepamatuju, ale byl levný, tak do 60 Kč. Obal je plastový a průhledný, takže přes něj vidíte fialovou tekutinu, vršek má odlakovač černý a šroubovací. Obsah 150 ml.




Popisek od výrobce je velmi lákavý. Já jsem byla vždycky nešťastná, že nemůžu používat efektové laky (pískáče, třpytky, ...), páč se blbě odlakovávají. Člověk u toho stráví hodinu, drhne nehty ze všech stran a už jen tím je ničí. Navíc na takové věci já nemám nervy. Byla jsem naivní a fakt jsem čekala, že přiložím tampónek nasáklý odlakovačem na drápek, chvilku pošmrdlám a barevný nátěr bude pryč. Chá! :D




Odlakovač sice neobsahuje aceton, ale to samozřejmě neznamená, že by byl bůhvíjak přírodní a sluníčkový. Kromě ricinového oleje neobsahuje absolutně nic nehtům prospěšného. Na druhou stranu se ale musím přiznat, že odlakovače jsou jeden z mála kosmetických produktů, u kterých složení neřeším. Vzhledem k tomu, že používám hlavně "chemické" laky, nedokážu si představit, že by je přírodní vodička dokázala stáhnout dolů. Ale třeba se pletu, co já vím ;).




Hned po odšroubování víčka vám do nosu vrazí silný a chemický pach levných odlakovačů. Ani náznak nějaké příjemné vůně. Zkoušela jsem odlakovávat jak efektové, tak i krémové laky různých značek. Jak už asi tušíte, žádný zázrak se nekonal. Pískáče i třpytky jsem musela drhnout stejně, jako s jakýmkoliv jiným kolegou. Ani ostatní bezproblémové laky nelikvidoval s lepším výsledkem. Takže jsem se smířila zase s tím, že efekťáky odkládám a používala ho dál. Přece bych ho nevyhodila, že ...

Chyba největší! Měla jsem ho fláknout z okna, zakopat tři metry pod zem a nechat sousedovic psa, aby na to místo hodil bobek! Páč tohle je, prosím, ďáblova voda! Nikdy bych nečekala, že mi odlakovač může až tak zničit nehty. Nejen, že je vysušil. Hlavně roztřepil tak, že mi na některých prstech slezla půlka vrchní vrstvy nehtu. Prostě hnus. Možná jste si všimly, že tu poslední dobou nebyl žádný lakovací článek, tak teď aspoň víte proč. Dva měsíce jsem drápky dávala dohromady.

Rada na závěr - vyhnout se Essence Nail Polish Remover Ultra obloukem!

Pokud budete chtít, tak vám příště prozradím, jak a pomocí čeho jsem dala nehty zase do pořádku ;).

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Uff... díky za varování... někde jsem četla, že je právě lepší stáhnout ty efektové laky acetonovým odlakovačem, že to napáchá míň škod... ale nezkoušela jsem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám doma ještě bezacetonový Ebelin, a ten taky nepoužívám, páč neodlakuje skoro nic, ani obyčejný krémový lak, musím drhnout 3x tolik než s acetonem, a to mi teda moc šetrné nepřijde ;) takže používám stejně s acetonem, na lepší způsob jsem ještě nepřišla :(

      Vymazat
  2. Ďakujem za varovanie, chcela som si ho kúpiť.... ale už nekúpim :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Efekťáky mě taky štvou, nosím je jednou za x let, protože to odlakování je fakt na prd, a navíc tak ty nehty mají divné šupiny. A můžu dát podlaku kolik chci. Já mám ebeliny, a s těma jsem spokojená, nenapáchají moc škody ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, taky mi tvoří šupiny a nehet je poškrábaný od těch třpytek :( přitom je tolik krásných efektových laků, když je někdy vidím na ostatních blozích, tak bych si je všechny nejradši koupila, ale pak si vzpomenu na tu hrůzu a velice rychle si to rozmýšlím :( Ebelin jsem měla bez acetonu, a ten teda nedoporučuju vůbec ...

      Vymazat
    2. Já nevím, jestli mám acet/bezacet, ale stěžovat si nemůžu, jsem nenáročná ;-)

      Vymazat
    3. Já jsem s odlakováním taky bojovala. U mně je to tak, že jediný, co se neodrbe, jsou fakt držáky jako podklad. Potom je boj to dostat dolů, když to je poškozený/odrostlý, taky jsem vyzkoušela spoustu odlakovačů a nakonec střídám Ebelin a Sally Hansen, ty fungujou jak mají. Jinak dělám s gel lakem a neobejdu se bez nail artu, takže alobalová metoda to jistí.
      Essence odlakovač zkoušet nejspíš nebudu, moje nehty dostávají v létě zabrat i bez nějaké chemické vodičky, jeho práci udělá líp jakejkoliv acetoňák.

      Vymazat
    4. a jaký používáš podklad? já jsem si všimla, že ať použiju jakýkoliv, tak výdrž laku to neprodlouží, spíš je beru jako záchranu před obarvením nehtů (některé laky to bohužel umí) ... Ebelin jsem zkoušela, ale nebyla jsem spokojená, odlakovával strašně pomalu a na to já nemám nervy :D Sally Hansen jsem nikdy neměla a od Essence ruce pryč! ;)

      Vymazat
  4. Mne sice nechty tak ako tebe neznicil, ale inak mam podobny nazor - tiez som dala na oslavne recenzie a potom som len nechapavo cucala preco ho ludia tak ospevuju - absolutny podpriemer, podla mna. Kupujem si uz len odlakovace z Lidlu - su lacne ale ucinne a nemam pocit, ze by mi nicili nechty - to len taky maly tip..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že ti nenapáchal takovou škodu jako mně! ... o odlakovači z Lidlu jsem už taky několikrát četla, jenže ho mám z ruky a když už se tam dostanu, tak si na to nikdy nevzpomenu :D takže teď si ho píšu na seznam a budu na něj myslet, díky za tip ;)

      Vymazat
  5. Acetonových odlakovačů bych se nebála. Ty bezacetonové vysušují skoro stejně ale dýl to s nima trvá. Na efekťáky používám alobalovou metodu, na vatu šupnu odlakovač, obalím nehet a zabalím do alobalu, nechám tak 5-10 minut působit a 99% efekťáků a glitrových laků jde dolů 1 tahem. Používám odlakovač od SpaRitualu, sice je drahý, ale i když acetonový, tak šetrný a voní po mandarice a obsahuje olej ze sicilské mandarinky.
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, teď už jen acetonové, taky jsem se poučila ;) alobalové metody já se bojím jak čert kříže, vím o ní, nikdy jsem ji nezkoušela, ale mám z ní respekt, aby mi ty nehty neslezly už úplně :D na odlakovač od SpaRitualu už jsem se dívala několikrát, ale ta cena! třeba někdy ... ;)

      Vymazat
    2. Taky jsem z alobalovky měla strach, ale nakonec mi přijde, že uškodí nehtům míň než škrábání třpytkami sem a tam.
      M.

      Vymazat
    3. příště jdu do toho! ale běda, jak mi zase slezou nehty! :D

      Vymazat
  6. mě efekťáky právě kvůli sundávání tolik nebaví, každopádně na ně doporučuju odlakovač Dermacol (k dostání normálně v drogérce) - stačí chvíli nechat na nehtu a stahuje fakt dobře, jasně, že trošku přitlačit je třeba, ale i Starsky nebo glitry s ním jdou dolů krásně. navíc je s olejem, takže nehty pak nejsou suché

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o Dermacolu jsem četla samé dobré věci, asi ho budu muset fakt už zkusit! díky za tip ;)

      Vymazat
  7. Takovou hrůzu jsem mezi odlakovači ještě nepotkala. Zatím nejhorší bylo hodinové drhnutí. Mám ráda odlakovač Dermacol expres

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. buď ráda! ... hodinové drhnutí? :-O a za to mohl jaký odlakovač, ať se mu můžu vyhnout obloukem? ;) Dermacol už doporučuješ jako druhá, takže příště beru jej, díky!

      Vymazat
  8. Mám, dělá mi podobný "efekt", takže nepoužívám a přemýšlím, jak se tyhle věci ekologicky likvidují... :D
    Nehty chudáky léčím, co to dá, už celkem dorostly. :) Teď mám doma SpaRitual a Lilien, smrdí taky, ale není to taková hrůza a ani jeden z nich mi neničí nehty až tak moc... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten se podle mě ekologicky zlikvidovat ani nedá :D ... Lilien je můj oblíbený, teď jsem na doporučení Sabči koupila Isanu z Rossmanna a přijde mi ještě o chlup lepší ;)

      Vymazat
  9. Pěkný zabiják, stačí si přečíst jen to složení... aneb další sračka co vyplavuje keratin z nehtů... buď ráda, že nějaký nehty ještě máš...
    ani zadarmo bych ho nechtěla, vlastně všechno od essence bych nikdy už na sebe nedala... největší hnus pod sluncem...
    Kup si odlakovač od Sparitualu, budeš mít vegan odlakovač, který opravdu funguje ;)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, to byl zas jednou unáhlený nákup na doporučení :D ale tak aspoň jsem se poučila ;) Sparitual mám na seznamu, jen se musím nejdřív přenést přes tu cenu :D

      Vymazat
  10. Já jsem si pod efekťáky koupila od Miss Sporty Peel off base coat a mám klid. Třpytky a podobné blbosti jednoduše sloupnu celé s tím lakem. Jinak ti taky můžu doporučit odlakovač od Dermacolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miss Sporty mám taky ;) jen mi přijde, že po asi třech dnech se začne sám odlupovat, takže mi lak nevydrží tak dlouho ... ale jinak je to zatím asi jediná možnost, jak dát efekťák bez zdlouhavého odlakovávání ;)

      Vymazat
    2. JJ odlupovat se začne, ale mě ani normální laky nevydrží, takže to neřeším.

      Vymazat
    3. tak to mně lak vydrží i týden, když se povede, proto mi 3 dny přijdou málo ;) ale i tak je to určitě super vymoženost ;)

      Vymazat
  11. Ahoj Lisko, ja bych to asi obrecela, nehty dost opecovavam. Urcite napis clanek o lecbe, rada se inspiruju a dovzdelam :) mej se krasne, V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ani mi nemluv, jsem z toho špatná ještě teď, tak hnusné nehty jsem ještě nikdy neměla :( článek bude, přeju krásný den! :*

      Vymazat
  12. Fujtajbl! :D Trblietavé vždy dávam dole alobalovou metódou a je to. Keď ju človek už párkrát vyskúša, tak zistí, že to nie je zas až taká otrava, resp, prijde mi to menej namáhavé než polhodinové drhnutie nechtov :) Inak na nechtoch máš veľmi pekný lak! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobře, přemluvily jste mě, příště jdu do alobalu! :D ... díky, je to Miss Sporty, už není ve stálém sortimentu, ale dá se ještě najít v Tetě ve výprodejových košíčcích za 30 Kč, mají ještě zelený a zlatý ;)

      Vymazat
  13. Ty jsi teda - teď jsem zvědavá, číms to zachránila. I když já půl roku používám gel lak sadu od Sally H. Nejdřív jsem se bála, že mi to zničí nehty, ale opak je pravdou - tak dlouhé a pěkné nehty jsem neměla ani nepamatuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neboj, článek bude, přece bych si to nenechala pro sebe ;) ... fakt? to bych teda taky neřekla! a máš tu zapékací nebo bez zapékání?

      Vymazat
    2. No já taky ne - ale, co to používám, nezlomil se mi jediný nehet. I když občas povrch nehtů vypadá po odlakování divně (vysušeně a roztřepeně), stačí namazat olejíčkem a je to OK. Ale pro mne jediná možnost, jak mít nalakované nehty - starám se o malé děti + zahrada, a to nedává žádný lak. Mám tu zapékací a když jsem si vychytala vlastní postup, je to stejně rychlé jako lakování běžnými laky. Navíc mám okamžitě suché nehty a můžu dělat cokoli.

      Vymazat
    3. jasně, to chápu, hlavně pokud ti to vyhovuje, tak není důvod něco měnit ;)

      Vymazat
  14. No, tak takhle přesně jsem dopadla po používání odlakovače od Misshy - až teď jsem si všimla, že je acetonový :-( Nehty se pořád marně snažím vrátit do původního stavu, takže za článek se zázračným návodem jak na to určitě ocením ;-) Mně zatím nejvíce zabírá kokosový olej, ale žádná velká hitparáda to není...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. on ten aceton ani vadit nemusí, teď mám třeba Isanu s acetonem a žádnou neplechu nedělá ;) ... článek bude, jediné řešení je mazat, dávat výživu, oleje a krémy a hlavně okamžitě ten odlakovač přestat používat ;)

      Vymazat
  15. Na tyhle pripady ja beru rovnou aceton a je to parada, samozrejme cekam dele, ale aceton svede divy. Rekla bych, ze kdyz se pak nehty namasti, tak mi ani nijak nesnizuje mou uz tak hroznou kvalitu nehtu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak o tomhle řešení jsem nikdy neslyšela a jsem celkem překvapená! ;) páč pořád se tvrdí, jak se máme acetonu vyhýbat, i když vlastně většina pořádně ani neví proč :)

      Vymazat
  16. To je hrůza! Nikdy jsem odlakovače moc neřešila, vždycky popadla ten nejlevnější, ale protože chodím nejvíc do DMka, tak se mi tenhle asi vyhnul. Teď mám nějaký Ebelin a přijde mi normální, nehty mi po něm zůstávají v celku :D Chudáku! Zajímalo by mě, čím jsi dávala packy dohromady. Mi se loni na podzim úplně pochroumaly palcové nehty na nohách poté, co jsem týden turisticky chodila ve špatných botech a nekonec mi na bolavé palce šlápl pán, půlka mi slezla, doteď to dávám dohromady, tak budu očekávat s napětím článek o záchraně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem taky dlouho neřešila, jaký odlakovač kupuju, dívala jsem se spíš na cenu jak na složení, ale fakt jsem zjistila, že je dobré si dávat bacha, páč může napáchat pěknou paseku :( ... na nohách mi taky slezl nehet a nebylo to nic příjemného, hodně jsem ho mazala posilovačem od Alverde a vyrostl hezky, jen nevím, jestli na to měla výživa vliv nebo se prostě zbrchal sám :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)