TAG: Blogerská prokrastinace

I když tento týden byl díky svátku kratší, jsem nějaká dodělaná. Vstávání každé ráno v pět do práce mi dává zabrat. Navíc je už brzo tma, takže mám v šest pocit, jako kdyby bylo už deset. Nemluvě o tom, že zívám celý den na všechny strany. Proto si dneska dáme menší oddychovku. O vlasový článek, který jsem měla v plánu Vás neochudím, nebojte ;).

Takže jdu na sebe něco prásknout a rovnou od lesa. Kosmetické hříchy a tak. A stydět se nebudu, hezky to na Vás vybalím, ať mě máte za co pomlouvat :P. Otázky jsem převzala od Plum.

1. Jaký kosmetický úkon děláš jen zřídka?

Šmirglování pat na nohách. Nevím, jak se tomu přesně říká, ale určitě chápete, co myslím. Hezky pemza a jedem. Vůbec mě to nebaví a odkládám tuto činnost na poslední chvíli, kdy už fakt není zbytí. V létě samozřejmě musím, ale přes zimu? A vůbec po mně nechtěje, abych dělala na nohy nějakou vodní lázeň nebo si je krémovala. Jediné, co v péči o ně nevynechám nikdy je lakování nehtů. To zas jako jo.

Zdroj


2. Myješ pravidelně své kosmetické štětce?

Ehmmm ... ne! Vzpomenu si na to vždycky až ráno, když spěchám a musím se rychle namalovat. Že jako ten štětec už nevypadá moc jedle. Takže si dám na den plán ... a jak to dopadne? Další ráno úplně stejně. Což mi připomíná ... "šla si umýt štětce" ...

Zdroj


3. Jak dlouho jsi schopná chodit s oprýskaným lakem na nehtech?

Přesně do té doby, než se dostanu k odlakovači. Oprýskané nehty úplně nesnáším a jsem z nich nervózní a nesvá. A nelíbí se mi to ani na ostatních holkách. Když vidím pěknou slečnu, která má do půlky nehtu ohlodaný lak, tak bych jí nejradši něco řekla. Nemůžu se na ni ani dívat. Takže když se mi odchlípne sebemenší kousek laku, okamžitě jde dolů.

K tomuto bodu jsem chtěla nahrát fotku, ale bohužel jsem to psychicky nevydýchala. Procházet obrázky okousaných a oprýskaných nehtů je něco, co mi nedělá moc dobře. Fuj! Asi mám nějakou skrytou úchylku na ruce. Což mi připomíná Adriana Monka. Znáte tento seriál?





4. Jak dlouho odkládáš nákup nového kosmetického přípravku, přestože ho nutně potřebuješ?

Chá, tak tohle mi nedělá ale vůbec žádný problém! Každá záminka, proč jít nakupovat kosmetiku je přece dobrá. Ještě k tomu, když člověk fakt něco potřebuje a nejde jen pro stopadesátý lak na nehty, že? ;)

Zdroj


5. Nejhorší kosmetický přestupek/hřích?

Slabší povahy nečtou, varovala jsem předem.

Je to rýpání pupenců. Můžu si 100x opakovat, že se to nedělá, bít se po rukách a mít pak zanícený červený hnus další měsíc na obličeji. Ale příště prostě rýpu zas. Nehledě na fakt, že když už se potvora začíná hojit, tak si začnu strhávat strupy. Takže i z obyčejného a méně škodného beďaru dokážu udělat velký a velmi škodný beďar.

6. Nějaká nekosmetická činnost, kterou neustále odkládáš?

Všechno, co mě nebaví nebo se mi do toho nechce. Řídím se heslem "Co můžeš udělat teď, odlož na poslední chvíli". Takže třeba šmirglování pat, o kterém jsem psala v prvním bodu. Nebo ve škole seminárky, úkoly, prezentace ... I kdybych byla celý den doma a neměla do čeho píchnout, radši uklidím celý barák, než abych psala například diplomku. A odevzdávala jsem ji samozřejmě až za pět minut 12.

Zdroj


7. Když se jdeš bavit, necháváš úpravu zevnějšku na poslední chvíli?

Pokud mám čas, tak se ráda "vyřádím" s makeupem. Takže mi chystání trvá klidně i hodinu. Dávám si záležet a nejvíc mě baví malování očí. Když čas není, použiju zrychlující metodu, ale stejně těch 15 minut pořebuju. Jsem schopná kvůli tomu i přijít pozdě. Prostě musím vypadat a tečka! Jináč se cítím nesvá.

Zdroj


8. Umíš dodržet zákazy nakupování?

Tohle téma se hodí, po tom, co některé kočky držely říjnovou výzvu, že? Já se přiznám, že podobné drastické věci bych si nemohla nakázat. Nikdy jsem to ale nezkoušela, takže na sto pérko přísahat nemůžu. Kdybych neměla co do pusy, tak bych se asi rozhodovala jinak.

Zdroj


9. Jak organizovaná je tvá makeup sbírka a sbírka laků?

Docela jo. Berme tedy v úvahu, že jsem bordelář, který nemá rád pořádek. Vyznám se jen v chaosu a jakmile někdo uklidí, nejsem schopná nic najít. Na stole nemám kousek volného místa. Ale třeba laky na nehty mám vystavené podle barev hezky v jedné lajně na poličce. Make-up mám schovaný v koupelně ve svém šuplíku. Žádné pořadače ale nevlastním. Vše je dané tak, abych ráno sáhla a nahmatala. I poslepu ;).

Zdroj


Tak a teď doufám, že mě v tom nenecháte samotnou a taky na sebe něco prozradíte! Pokud jste TAG už zpracovaly, klidně hoďte odkaz. Ráda si počtu. A pokud ne, tak sem s ním! Nominovat nikoho nebudu, protože tohle není žádná novinka a určitě už blogosvětem obletěl.

Přeji krásný pátek, ten už je přece malá sobota ;)

Užívejte!

L.














Komentáře

  1. Tohle jsem taky chtěla psát, ale pak jsem to nějak proprokrastinovala. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Při čtení jsem se moc pobavila. Velice pěkně píšeš.

    Líbí se mi to heslo s odkládáním. Já občas říkám "Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a máš dva dny veget!"

    OdpovědětVymazat
  3. Taky chorobně odkládám všechno, co můžu a potom si za to taaak nadávám!

    A šmirglování nožek v zimě taky moc nedám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, to jsme my, co potřebujeme být ve stresu, abysme se vůbec k něčemu dokopali :D

      jsem ráda, že v tom nejsem sama, páč tohle jsem fakt nikde ještě nepřiznala ;) mamka mi za to strašně nadává, že budu mít v důchodu rozpraskané hnusné paty :/

      Vymazat
  4. Pěkné počtení. V mnoha bodech jsem na tom (dost možná bohužel) podobně. :D Včetně kosmetického zlozvyku. Ehm... :)
    Jen někdy chodím po světě s oprýskaným lakem. Ale taky jen do doby, než se dostanu k odlakovači. Což někdy může trvat docela dlouho. :)
    Já ho psala tu. A koukám, že jsem zrovna byla nějaká stručná. :D
    http://carre-de-sucre.blogspot.cz/2013/07/blogerska-prokrastinace.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kosmetický zlozvyk je fakt zlo :/ měla bych jít někde na odvykačku nebo mi někdo svažte packy, jináč bude má pleť do smrti vypadat jako puberťácká :(

      dneska mi z jednoho nehtu odpadl kousek laku a zase jsem nervózní :/ kdybych ale měla s sebou tahat ještě všude odlakovač, tak nenosím nic jiného, než kosmetiku :D taky se mi stává, že jedu někam na víkend a lak se oprýská, tak ho strhám, což vytáčí všechny kolem, když okolo sebe pohazuju barevné kousky čehosi :D

      hned jsem četla a máme to fakt podobné :)

      Vymazat
  5. To mě pobavilo :). Jsi sympatická. Šmirglování pat taky nedávám, dokonce ani v létě, je to ostuda. A to mám doma tři pemzy a předsevzetím, že začnu šmirglovat. No...jedna je ještě nerozbalená a to jsem ji kupovala před půl rokem. Ach jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) jako ani nevíte, jak jsem si oddychla, že v tom nejsem sama! všichni píšou články o krémech na nohy, pedikůře a bůhví ještě čem a já se vždycky u toho strašně stydím :D ... stejně je to nespravedlivé, že chlapi toto dělat nemusí! tak! :P

      Vymazat
  6. Pcha, lenost je nepřítel všech. Ale spisovně to nazýváme prokrastinace. Já jsem dodržovala zákaz nákupů v říjnu, a zvládla jsem to!!

    OdpovědětVymazat
  7. Jop tak ty paty taky nedávám :D A s beďarama to mám úplně stejně, ale pssst, ať se to nikdo nedozví :D Jediný co si nerejpu jsou strupy. A chaos mi říká brácho, protože jsme nerozlučná dvojka. Koukám, že jsme si v ledasčem hodně podobné :D

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. beztak je rýpou všichni, ale nikdo to nepřizná! :P

      nojo, naše rýpací, patová a chaosová skupinka! :D

      Vymazat
  8. Moc hezký tag! Se štětci se přiznám, že jsem na tom úplně stejně a oprýskané nehty taky nemám ráda, ale někdy nestíhám:( (a pak jsem nesvá). Zato v kosmetice mám hrozný bordel. Pokaždé to uklidím a za týden je to tam znova, protože jsem něco hrozně narychlo hledala... Ach jo. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. štětce jsou asi hřích nás všech, jak to tak pozoruju ;) musíš se tvářit jako já, že v kosmetice nemáš bordel, ale organizovaný nepořádek ;)

      Vymazat
  9. Paty si nesmirglujem vobec:D Mam pocit, ze nemusim, mazem poctivo kazdy vecer a proste ich mam hladke. Pemzu doma ani nemam! V 5. bode sa vidim a mohli by sme si ruku podat, ach, to je tak hnusna zavislost, ktorej sa ani ja nemozem zbavit nadobro. Stetce sa ani mne nikdy nechce umyvat. Nenakupovacie vyzvy si nedavam, pretoze v tomto som disciplinovana a kupujem to, co potrebujem a naozaj vyuzijem. Sem tam nejaky ulet neratam, nejaku malu radost si treba spravit, aj ked len lakom na nechty, alebo linkou v inom odtieni :) Rozhodne nepotrebujem 5 ciernych a podobne. Staci mi jedna, ovsem iba v pripade,ked som s nou spokojna. Make-up mam pekne zorganozovany, ale na druhej strane, ja toho mam tak malicko, ze sa v tom ani neda spravit bordel:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty se máš, že nemusíš šmirglovat paty! ale to máš za to pravidelné mazání ;) a s disciplínou v nákupech jsi fakt dobrá! já mám doma 3 černé tekuté linky a teď se stydím :D by ses divila, jak se dá udělat bordel i z mála! ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)