Souboj odlakovačů - Ebelin vs. Lilien

Nehty si lakuju každý týden minimálně jednou, někdy i dvakrát (když psychicky nevydýchám barvu nebo kvalitu laku). Od odlakovače očekávám, že mi lak hezky stáhne z nehtu bez toho, abych musela tampónkem půl hodiny nehet šudlit nebo měla barevnou kůži na prstech. Moc jsem nikdy neřešila složení. Jestli je bez acetonu nebo není. Důležitá je pro mě vůně (malý smrádek nebo velký smrádek) a funkčnost. Pojďme porovnat jak jsou na tom dva kousky, které mám momentálně v lese.

Ebelin Professional



Ebelin bezacetonový odlakovač s biotinem a arganovým olejem jsem viděla u Rendy. Velmi si chválila způsob dávkování a vůni. Balení je plastové, otevírá se na zaklapávací průhledné víčko a obsahuje 125 ml tekutiny. Koupíte v drogérii DM, cena okolo 40 Kč.



Dávkování je zjednodušeno tím, že vezmete čistý tampónek, přiložíte a zmáčknete. Odlakovač se nacucne a nemusíte pořád brát lahvičku do ruky a otáčet ji nahoru a dolů. Což by mělo být super. Ale není. Docela s tím zápasím. Někdy můžu mačkat půl hodiny a nic mi nevyjede. A není to tím, že bych odlakovače měla už na dně. Moc ho totiž nepoužívám. Leda kdybych měla vadné balení.



Vůně je opravdu jemná, trochu nasládlá a nijak mi nevadí. Já jsem ale u odlakovačů zvyklá na ledacos. Když už jsem teda z lahvičky něco dostala, začala jsem odlakovávat. A můžu Vám říct, že žádná sláva. Musela jsem nehet přejíždět několikrát, prsty zabarvené, dalo mi to hodně práce. Nedokážu si představit, že bych s Elebelinem odlakovávala pískový nebo třpytkatý lak. To by bylo tak na půl hodiny.



Někdo může namítnout, že lak neobsahuje aceton, proto hůře odlakovává, ale že je k nehtům šetrnější. Já zase říkám, že mi nepřijde moc šetrné šudlit jeden nehet deset minut, než ho vůbec odlakuji.


Lilien ProVital



Vyzyvatelem Ebelinu se stal Lilien ProVital - regenerační odlakovač se zvláčňujícími oleji a vitamíny. Je vhodný i pro umělé nehty a nevysušuje pokožku. Slouží k jemnému a důkladnému odstranění laku z nehtů. Má průhledné balení se šroubovacím víčkem a obsahuje 200 ml odlakovače. Koupila jsem v Tescu za 50 Kč.



Žádný fígl na dávkování zde nečekejte, prostě vylijete tekutinu na tampón. Vůně moc k popisu nevybízí, není moc líbivá. Prostě odlakovač. Raději víčko během odlakovávání zatáhnete, aby Vám nezasmradil pokoj nebo koupelnu. Zato funkci stáhnutí barvy z nehtů plní skvěle. Stačí párkrát lehce přejet a lak je pryč. Nehty nezabarvuje, pokud teda nemáte černý nebo jinak výrazně tmavší lak. Opravdu je šetrný, nehty neničí ani nevysušuje.



Složení nic moc, to přiznávám. Na první místech samé hnusárny, pečující olej až na konci. Ale na rozdíl od kolegy plní co slibuje.

Dostáváme se k menší rekapitulaci. Ebelin - dávkovač je na prd, špatně odlakovává a barví nehty. Na druhou stranu hezky voní a neobsahuje aceton. Lilien - nepěkné složení a smrádek. Ale plní svou funkci odlakovače, nehty neničí a nezabarví. Navíc když porovnáme poměr cena/množství, také vyhrává Lilien.

U mě je to tedy jasné. Ebelin mi tu leží zapomenut na poličce a nemám důvod jej používat. Během této doby jsem si koupila už několikátý Lilien. To asi mluví za vše.

Jaký odlakovač používáte? Vyhovuje Vám Ebelin? Řešíte složení?

Užívejte!

L.






Komentáře

  1. Mám to stejně, taky kupuju pořád dokola Lilien.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viděla jsem u Tebe na blogu ;) úplně jsem si hned říkala, jak se shodnem :)

      Vymazat
  2. Já mám ráda odlakovač Isana s mandlovým olejem z Rossmanna. Sice s acetonem, ale i tak je nejšetrnější, jaký jsem kdy měla.

    OdpovědětVymazat
  3. Složení řeším akorát s acetonem/bez... Jinak ani moc ne, protože nevím, zda je u nás k sehnání odlakovač, který by plnil nějaké další nároky na složení... Používám docela rádla Lilien, protože odlakovává celkem slušně. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mám tenhle od Lilien, a jsem spokojená. Vlastně mi v podstatě vyhovuje každý odlakovač :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to máš dobré, já jsem zažila i úplné hrůzy, kterýma nešlo odlakovat fakt nic :(

      Vymazat
  5. aceton nějak neřeším, zas tak často si nehty nelakuju. moje kritérium je obal, aby se mi vešel do košíčku na své přesně stanovené místo, takže potřebuju vyšší a užší :D
    teď používám odlakovač Pupa, který jsem koupila na Slovensku, a na klasický lak je fajn, pískáč musím šmrdlat dlouho. pak jsem v Chorvatsku koupila jeden, který si chválila Lili, ten je s olejem a fakt je dobrý, odlakuje a zároveň vůbec nevysuší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je vtipné - aby se vlezl do košíčku! :) ale já to chápu, obal dělá hodně ... tyjo, v Chorvatsku by mě zrovna nenapadlo se dívat po odlakovači ;)

      Vymazat
    2. off topic - označila jsem tě u sebe na blogu v TAGu, tak jestli budeš mít chuť v něm pokračovat, budu ráda :)

      Vymazat
    3. jé, díky, tento tag jsem ještě nedělala, takže se na něj určitě vrhnu ;)

      Vymazat
  6. Ano, piskac mu nedela problem, necham jenom tamponek cca 10 sekund pritiskly a pote stahnu 90 % laku a ten zbytek jen jemne docistim. A nehet neni vubec vysuseny ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já tou ISANOU odlakovávám i gellak a vpohodě, taky na něj nedám dopustit, právě mi dochází, musím zajít na nákup zítra :)

      Vymazat
    2. tak je to jasná věc! kupuju Isanu a ještě budu tento článek muset přepsat kvůli Vám! :D

      Vymazat
    3. Si pak můžeš óchat v jiném článku, aspoň ti dáváme nové téma :D

      Jinak omlouvám se, že jsem nereagovala na sebe, mobil to nepobral... :)

      Vymazat
    4. v pohodě, já to teda všecko odpouštím, že jsi to Ty ;)

      Vymazat
  7. Taky se opětovně a moc ráda vracím k odlakovači Lilien. :) Složení u odlakovačů jsem taky nikdy nijak moc neřešila, spíš mi jde o to, aby dělal to co má. A to Lilien, jak už jsi psala, dělá skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  8. To som asi jedina, ktora nema rada Lilien :)) Mne tie nechty dako vysusoval, nemozem si pomoct..aj okolie nechtov :/ Pripominal mi taky cinsky smejd, ktory som si raz v tiesni kupila u Vietnamcoch, ked som si akutne potrebovala odlakovat nechty :D
    Pouzivam najradsej Isana od Rossmannu..pride mi lepsi. Ale ani Ebelin nie je uplne marny..100 ludi 100 chuti :D

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já tu Isanu budu muset co nejdřív vyzkoušet, když na ni tady čtu samou chválu :) a třeba taky zjistím, že je lepší jak Lilien ;)

      Vymazat
  9. Tak jsme se asi neshodly :-( Já na DMáckej odlakovač nedám dopustit. Je jediný, který mi nehty nevysušuje. Pískáč mi odlakuje taky,takže kein Stress. Kupuju pořád dokola asi jen tak nepřestanu ;) A u složení právě taky řeším jen s/bez acetonu ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je dobře, že se ozvala i nějaká zastákyně Ebelinu, už to tady začínalo vypadat podplaceně :D já právě čekám na ten Tvůj článek s hezčíma fotkama, než mám já ;)

      Vymazat
  10. Odlakovač z DM mám taky a jako ty mám úplně stejnou zkušenost s tím dávkovačem. Je hrozný, už si ho odmontovávám, protože na to nemám nervy. Už nikdy víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, nechápu, jak si ten dávkovač může někdo chválit! asi to je kus od kusu nebo fakt nevím ...

      Vymazat
  11. Používám ten modrej Ebelin (originální obsah toho fialovýho dávkovače opravdu nestojí za nic) a přelívám si ho do dávkovače. Na ty moje držáky zatím nic nezabralo víc, ale Lilien taky není špatnej, měla jsem párkrát v nouzi (seženu skoro v každé drogerii) a z asi tří vyzkoušených odlakovačů zabral nejvíc. Navíc je to jedna z mála značek, kde nemění časem složení (s kombinací kompletní výživa, pečetidlo na urychlení schnutí barevného laku a kvalitní top coat si poradí jako nic. Jediný co, tak je trochu slabší při alobalové metodě, kterou volím nejčastěji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. alobalové metody se právě bojím, aby mi to nezničilo nehty už úplně :( raději jsem prostě oželela pískáče a efektové laky, abych to nemusela odlakovávat a je klid ... a když už náhodou nahodím třeba na jeden nehet pro efekt, tak odlakovávám fialovým od Essence, měl by být speciálně na efektové laky, smrdí teda fakt nechutně, ale taky se s ním musí "drhnout" nehet, ne že ne ...

      Vymazat
  12. Ten dávkovač mi přišel fajn do tý doby, než mi začal odlakovač samovolně vytékat ze stojící lahvičky ... už nikdy víc ;-) Měla jsem ho tedy z Lidlu ... ale vypadá naprosto stejně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je tak, když chtějí vymyslet nějaký vylepšovák a jaksi se to nepovede ... zlaté normální balení ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)