Boj proti chuchvalci vlasů v odpadu

Tak tu máme zase pátek, jste rády? Já se strašně těším na víkend, až si odpočinu. Ten dospělácký život mi fakt dává zabrat! Za odměnu, že jsem přežila další týden v robotě, jsem si koupila horkou čokoládu s višní a udělala si velký hrnek. Chtěla jsem Vám to vyfotit, ale než jsem upravila fotky k tomuto článku, tak byla lahodná tekutina pryč. Sehnala jsem ji v malém krámku s přírodní kosmetikou, čaji a právě takovýma pochoutkama. Byla tam sama, sáček za 40 Kč, no prostě jsem ji tam nemohla nechat ;).

Pojďme ale k tématu. To nebude moc pozitivní, bohužel. Už jsem Vám psala, že mi začaly vypadávat vlasy. Ale fakt jako moc. Nikdy jsem nic podobného nezažila a několikrát mi bylo do breku. V kartáči byly velikánské chuchvalce, stejně tak v umyvadle, sprše, vaně, po celém domě ... Všimli si toho i ostatní obyvatelé lesa, protože mé zrzavé kadeře jsou nepřehlédnutelné. Ani nevíte, jak jsem se styděla! A bála jsem se, že do měsíce nebudu mít na hlavě nic. Proto jsem se dala do boje na dvou frontách. Jak z venku, tak zevnitř. A doufala v zázrak. Koho jsem nominovala a kdo vyhrál?


Vnější boj



Znáte situaci, když vlezete do obchodu (v mém případě do lékárny), nic nepotřebujete, ale zrovna tam je moc šikovná paní prodavačka (lékárnice), která Vám dokáže prodat půl sortimentu? Já jo. Odcházela jsem s výhodným balením šampónu a kondicionéru Klorane proti vypadávání vlasů ani jsem nevěděla jak. Vyšlo mě to na 335 Kč a ještě jsem měla dobrý pocit, jak jsem ušetřila a dobře nakoupila. Ano, tak se dělá obchod! :D



Šampon Klorane s chininem a vitamíny B pro oslabené vlasy jsem vyfasovala ve velkém 400 ml balení (můžete dostat i 200 ml). Má sloužit jako doplňková péče proti vypadávání vlasů. Z názvu je jasné, že šampon obsahuje výtažek s chinovníku (to je ta kytka na obalu) a vitaminy skupiny B (B5, B6 a B8). Tato silná sestava má navrátit unaveným kadeřím sílu a pružnost. Dále slibuje aktivaci krevního mikrooběhu ve vlasové pokožce a stimulaci vlasové cibulky, čímž přispívá růstu zdravých a silných vlasů. Je hypoalergenní. (zdroj)



Co mě ale dostalo je složení. Kdybych věděla, že šampon obsahuje SLS (sulfáty), tak ho neberu. Ale byla jsem tak rozjívená z popisu zázračných účinků paní lékárnice, že mě to ani nenapadlo. Takže Klorane moc přírodní není. Dobré vědět, protože člověk kolikrát předpokládá podle místa prodeje a obalu a vzhledu a ceny a bůhví čeho, že se jedná o mňamkový produkt. Hm, tak ne.



A sranda taky je, že konzistence připomíná vodu. Teď ať mi někdo vysvětlí, proč do toho cpou sulfáty, když pěnivost stejně zabijou řídkostí! Trochu nechápačka. Ale nevadí, má mi to pomoct, zkousnu všechno. Navíc šampon fakt krásně voní. Ale nemyslím si, že by voněl všem. Přirovnala bych to k pánské kolínské. Což já můžu.

Nanášení bylo divné, protože na vodový šampon zvyklá nejsem. Navíc byl všude, lahvička opatlaná, vana opatlaná, packy ... Pění jakž takž. Sulfát je sulfát. Vlasy umyje, nemastí se po něm, nemám s tím problém. Musela jsem ho ale používat ob jedno mytí a střídat s přírodním šampónem, aby mi neslezla kůže na hlavě.



V balíčku měl šampón malého parťáka - balzám Klorane s chninem a vitamínem B (překvapivě) s obsahem 50 ml. Ten by měl prodloužit účinek šampónu a dodat vlasům sílu a lesk. Obsahuje složky pro snadnější rozčesávání a je taky hypoarelgenní. Kondicionér trůní ve světle růžové tubičce s bílým zaklapávacím víčkem. (zdroj)



Ve složení najdete silikony, což mi u péče nevadí, protože ji nedávám ke kořínkům. Jinak žádná hitpoška.



Konzistence taky řídká. Na kondicionér až moc, nejsem na to zvyklá a vždycky mě to překvapilo. Přijde mi, jako bych na vlasy nedávala nic, protože jej v rukách při nanášení necítím. Určitě nebude poskytovat bůhvíjakou péči poškozeným vlasům. Spíš taková odlehčená verze. On ale pečovat nemá, má pomáhat. Takže jsem mu nic nevyčítala. Kadeře dokáže uhladit a usnadnění rozčesávání taky umí. Nějakého zvláštního lesku jsem si ale nevšimla.


Vnitřní boj



Jestli jste čekaly něco speciálního nebo nového, tak se omlouvám. Biosil Plus je totiž známá firma. Není drahý a za těch 65 Kč ho chce vyzkoušet každý. Jedná se o doplněk stravy, lahvička obsahuje 60 tablet a doporučené dávkování je jedna tableta denně. Balení Vám tedy vydrží na dva měsíce. Tabletky jsou bílé a nedoporučuji je moc ochutnávat. Prostě dám na jazyk a zapiju. Někdo si totiž někde stěžoval, že Biosil nepoužívá kvůli tomu, že hnusně chutná. Jak jako? To to někdo cucá? Kouše? Jí?

Složení: citran zinečnatý, oxid křemičitý, pantothenát vápenatý, D-biotin
Plnidla: sorbitol, křemičitan vápenatý, mikrokrystalická celulóza, stearan hořečnatý, kyselina citronová, mátové aroma

Biotin přispívá k udržení normálního stavu vlasů, pokožky a sliznic. Zinek zase k udržení normálního stavu nehtů, vlasů a pokožky, podílí se na procesu dělení buněk a přispívá k jejich ochraně před oxidativním stresem a k udržení normální funkce imunitního systému. Kyselina pantothenová přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.

By mě zajímalo, co znamená "normální stav".

Zobala jsem poctivě každý den po dobu dvou měsíců a další balení mám rozdělané. Jaké jsou tedy výsledky mého snažení?

Dobré! Vlasy pořád padají, ale určitě ne v takovém množství jako před nasazením bojovníků. Bohužel nemůžu říct, který vyhrál. Používala jsem je totiž zároveň. Ale přiklonila bych se k Biosilu. Hodně se mi po něm zlepšily i nehty. Klorane bych si podruhé nekoupila a hledala bych v přírodnějších vodách. Rozhodně už ale nemusím tahat z kartáče půlku porostu, který jsem před česáním měla na hlavě. K počátečnímu stavu (normálnímu :D) jsem se přiblížila tak na 70%. A to se počítá!

Kdyby Vás zajímaly další rady proti vypadávání vlasů, mrkněte ke Skodulce. Kromě Biosilu tam má i jiný tip.

Co Vám pomáhá proti padání vlasů? Znáte kosmetiku Klorane? A co říkáte a Biosil Plus?

Přeju krásný víkend!

L.










Komentáře

  1. Mně pomáhá hlavně ubrat stres, což bohužel nejde. :) A potom mi celkově docela pomohly šampony bez silikonů, po těch mi padají daleko méně... :)
    Biosil byl fajn, ale po nějaké době mi přestal fungovat. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já měla všechno pod kontrolou do té doby než jsem vysadila antikoncepci :( a o návykovosti Biosilu už jsem taky slyšela, to je dycky jak na potvoru! člověk najde něco, co mu funguje a ne, nemůže to být napořád! :D

      Vymazat
  2. Biosil jsem taky jednu dobu zobala. Mně začaly opravdu krutě vypadávat vlasy vždycky tak cca 2-3 měsíce po porodu. NAkonec to ale jedno pozitivum mělo. Jakmile mi začaly rašit nové, tak dělaly přirozený volume efekt:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a pomáhal? :) já pořád na ty nové čekám, tak snad ...

      Vymazat
    2. Asi jo, ale byl to běh na dlouhou trať. Trvalo to, co si pamatuju, skoro 2 měsíce, než nastal obrat k lepšímu.

      Vymazat
    3. tak nezbývá než vydržet a doufat ;) díky za zkušenost!

      Vymazat
  3. Mně asi pomohl Biosil a změna šamponu. Hodně mi začaly padat mé zrzavé vlasy a začala jsem být dost nervní, ale po užívání celého balení, mně už padají podstatně méně. Držím pěsti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji! :) a jaký šampon jsi zvolila?

      Vymazat
    2. Thermal šampon z dudinské vody a vína. Tátovi po tom trochu začly růst vlasy na pleši, a tak jsem to zkusila, ale není to žádný čistě přírodní.


      Přiznám se, že bych uvítala i tip na dobrou kyselinu na odpady :-D

      Vymazat
    3. tak na ten mrknu, nemusí být čistě přírodní, pokud pomáhá ;)

      já vždycky vlasy z odpadu tahám ručně - a je to fakt nechuťárna :(

      Vymazat
  4. Mě pomohl dýňový olej. Dát si panáka oleje mi sice vždycky kroutilo vnitřnostma, ale člověk zvykne všemu, když musí :o) padání vlasů se zmírnilo a jako bonus mám nehty, které rostou tak rychle, že mě to až nebaví :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o něm jsem už taky slyšela, ale všichni tvrdí, že je to docela brutus, tak se bojím, jestli by mě to nepoložilo :D ale za zkoušku nic nedám, takže děkuji, píšu si! ;)

      Vymazat
  5. Přesně jak říká An. Ubrat stres, nebo se o to alespoň snažit. Mně bylo vysvětleno, že se změnou počasí se obnovuje i pokožka hlavy, tak je možné, že tobě se to děje teď ;) Biosil používám už asi půl roku a stále je to můj pomocník numero uno. Všichni mi závidí moje dlouhé a pevné nehty :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to pozoruju každý rok, že na podzim, když padá listí, tak padají i vlasy, ale takto moc se mi to nikdy nestalo :( je to vysazením antikoncepce, bohužel :(

      a Biosil bereš v kuse nebo s přestávkama? jako jestli se to může (nevím, proč by nemohlo, ale radši se ptám) ;)

      Vymazat
    2. Beru neustále dokola. Už mám asi třetí balení, což odpovídá tomu půl roku. Dokonce mi lekárnice řekla, že se má brát dlouhodobě pro správné účinky ;) Samozřejmě někdy zapomenu, ale nikdy nevynechá déle jak 2-3 dny ;) Jo a já je zapíjím, ta chuť je prostě humus. Jednou jsem to cucala a dělalo se mi blivno, bleh :D

      Vymazat
    3. já začínám zobat druhé balení, takže to taky vidím na dlouhodobější užívání ;) jinak nevím jak to dělám, ale dokážu se od té chuti odprostit, prostě položím na jazyk, zamknu chuťové pohárky a zapiju ... kdyby někdo nenapsal, že to hnusně chutná, tak bych o tom ani nevěděla :D samozřejmě jsem to pak musela zkusit a žádný med to fakt není, to uznávám ;)

      Vymazat
  6. Klorane nechci a Biosil mi nepomohl, ALE co můžu doporučit, je Bioaquanol U. Dva roky zpátky mi neskutečně a brutálně pomohl, od té doby ho doporučuju všem a zatím si nikdo nestěžoval. Bohužel od prázdnin mi vlasy zase začaly moc padat, tak jsem ho před několika dny znovu nasadila a už po pár dnech (týden až dva) vidím výsledky! Kdybych to necítila na vlastní kůži a neviděla na vlastní oči (rozhodně méně vlasů ráno na polštáři!, méně jich vyčesávám a i kabát hlásí změnu), neuvěřím. Fakt zázrak za pár korun.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak je to jasné - místo Klorane nasazuju Bioaquanol a dýňový olej! a teď už to padání musí přestat! ;) děkuji za komentář!

      Vymazat
  7. Po Klorane jsem jednu dobu toužila, ale odradilo mě složení... Mě na vypadávání hodně pomohl John Masters a Davines-řada Natural Tech...Z potravinových doplňků potom bioaktivní selen+zinek a Viridian Beauty complex...O tom spreji od Johna mám zrovna na blogu článek, tak kdyby jsi měla chuť se mrkni :) Jinak jak píše Enka, dýňový olej hodně pomáhá, ale já mám na to slabý žaludek, tak jím hodně semínka a celkově ořechy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že já se na to složení taky nepodívala hned ... článek jsem viděla, já toho Johna už taky budu muset zkusit, co nadělám :D jsem se chtěla bránit, kvůli těm cenám, ale asi se neubráním :D

      Vymazat
    2. Ty ceny jsou šílený, ale když ony ty věci jsou fakt dobrý, chjo :D Ale jestli chceš nejdřív vyzkoušet,jak ti budou sedět, tak na naturisimu mají nějaký vzorky asi za půl libry a nebo v greenwave ty malá 30 mil balení...

      Vymazat
    3. já vím, budu to muset omrknout, co mi zbývá :D

      Vymazat
  8. Jo a Biosil jsme taky zkoušela, ale na mě neměl žádný účinek...Jinak kamarádce moc pomohl Biohar, právě po vysazení HA měla šílené problémy a zašlo to až tak daleko, že měla lysiny a tohle jí zachránilo.. Mě ještě pomohl vlasový olej Fushi, není sice přímo na vypadávání, ale celkově prospívá pokožce hlavy, takže ho používám vždycky s maskou jako prevenci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Biohar mi poradila kadeřnice a ještě než jsem měla tento problém, tak jsem ho koupila příteli a ten naznal, že vůbec nepomáhá, tak jsem ho hned zavrhla, ale je jasné, že na každého může působit jinak ;) ... o vlasovém oleji Fushi jsem nikdy neslyšela, díky za rozšíření obzorů! a jak ho používáš? na mokrou nebo suchou pokožku? já si takhle jednou zkusila dát zábal z kokosáku a dopadlo to katastrofálně :( musela jsem mýt hlavu 3x, než jsem vymyla tu mastnotu :(

      Vymazat
    2. Hele dávám ho na vlhkou pokožku, do rozprašovače si naliji teplou vodu a nastříkám si tak celou hlavu, kde k pokožce nanesu ten Fushi olej a na konce nějaký výživný, zrovna teďka kokosák...Jo jinak Fushi má i super šampon, jmenuje se Stimulator Herbal Shampoo a je taky moc fajn plus z té řady na podporu růstu mají i nějaký stimulátor..Ten jsem teda nezkoušela jediný..

      Vymazat
    3. a zahříváš ho nebo dáváš tak jak je? omlouvám se, že se ptám jak idiot, ale fakt by mě zajímalo, kde dělám chybu, když si to tak všichni vychvalují a nikde není pořádně napsaný postup ;)

      Vymazat
    4. Oba oleje dávám tak jak jsou, respektive v tekutém stavu, ale myslím, že by se dali i trochu přihřát...

      Vymazat
    5. hm, tak to už fakt nevím, asi mi ty oleje prostě nejsou souzeny :(

      Vymazat
  9. Na podzim a na jaře prostě vlasy padají víc, to se nedá nic dělat. Ale pokud je to fakt mordor, Biosil je dobrý. Já brala Biosil H a na vlasy mi pomohl. Účinky začínají být vidět po dobraném 1. balení (říkala má kožní a já souhlasím). Bohužel mi ale zkazil pleť - to v něm dělá to béčko. Ze šapmónů mi moc pomohl Kapyderm. Prakticky hned po prvním umytí to padání přestalo. Ale sulfáty jsou v něm taky. Jinak bych ti návštěvu dermatologa srdečně doporučila. Třeba je to jen nějaká prkotina a ty se s tím zbytečně trápíš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem přesvědčená, že je to tou antikoncepcí :( pleť mám taky strašnou, ale o tom radši ani nemluvím :D o Kapydermu už jsem taky slyšela a nejednou o něm uvažovala ... a teď jako nevím, co si ze všech těch tipů od Vás mám vybrat první :D asi budu postupně zkoušet a uvidím ;) každopádně už to není tak hrozné jak na začátku a Biosil opravdu pomohl, teď se jenom budu modlit aby nepřestal účinkovat a podpořím nějakým šamponem nebo vlasovou vodou :) díky moc za tipy!

      Vymazat
  10. Ja som ho mala tiez..pacila sa mi najma ta silna bylinna vona ^^ sulfaty som si tiez vobec nevsimla :// u klorane ma to nemilo prekvapilo hm..:/
    Biosil tiez uzivam, ale pomaha mi len na nechty. Najlepsie ucinky na vlasy som zaznamela s Revalidom..ked som ho brala po prvy krat asi mesiac a pol, fakt ucinkoval, vlasy rastli rychlejsie..ale potom asi rok nato som skusila zazrak zopakovat a nic sa nedialo:/ tak nvm ci ho odporucat, alebo nie..

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za komentář :) u Klorane jsem to taky nečekala, přijde mi, že už musím kontrolovat složení na všem, protože se všichni začínají tvářit strašně přírodně, přitom to tak vůbec není :(

      určitě jsem ráda za doporučení, co jsem tak pochopila, tak všechny doplňky fungují napoprvé a jak si na ně tělo zvykne, tak napodruhé už je nebere :( nebo nemají prostě takový účinek už :( takže by mi ten Revalid mohl pomoct, když jsem ho ještě nezobala ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)