Alterra hydratační balzám granátové jablko a aloe vera

Já vím, že jsem vlasový článek slíbila v pátek. Jsem si zase jednou naběhla. Bohužel jsem nějak nestíhala, ale věřím tomu, že mi to odpustíte ;). Ale o nic nepřijdete, nebojte! Po tom, co jsem tady vychvalovala smraďocha od Alterry, přichází na řadu jeho bráška - kondicionér. Po zhodnocení vůně šampónu jsem naznala, že balzám koupím raději z jiné řady. Pojďme se mu tedy trochu mrknout na zoubek.



Řeč bude konkrétně o Alterra hydratačním balzámu granátové jablko & aloe vera. Alterra je privátní značkou drogerie Rossmann a přirovnala bych ji třeba k Alverde z DMka. Vyznačuje se nízkými cenami a přírodním složením. Což je pro mě značka ideál. Kondicionér obsahuje vysoce hodnotný pečující komplex z aloe vera, granátového jablka a květů akátu. Má pečovat o vlasy, hydratovat a dodat jim jejich přirozenou pružnost. Neobsahuje silikony ani sulfáty, nese označení Vegan. Koupíte v drogerii Rossmann, cena 49 Kč (když narazíte na akci, seženete i za 38 Kč). To už stojí za vyzkoušení, co říkáte?




Obal je plastový, se zaklapávacím vrškem, na kterém kondicionér stojí. Stará dobrá klasika, ničím nepřekvapující ani nijak špatná. Každá řada této vlasovky má jinou barvu, granátové jablko s aloe vera vyfasovali červenou. Obsah 200 ml.




Když je kondicionér moc tekutý, mám v hlavě zakódované, že nebude fungovat. Že vlasům nedodá dostatečnou péči. Alterra splňuje všechna má očekávání. Je hezky hustý, dobře se nanáší, z vlasů nesklouzává a já mám už při nanášení dobrý pocit, že dělám svým kadeřím dobrou službu.



Barva je klasicky bílá, s vůní mám zase trochu problém. Přijde mi docela stejná, jako u bratránka šampoňáka :D. Schválně jsem čmuchala z jednoho na druhý, jestli je tam nějaký rozdíl. A jako trochu je. Mandlová a jojobová řada (žlutá) smrdí víc. Granátové jablko s aloe vera má stejný základ, ale je k němu přidaná vůně jablka. Takže je trochu jemnější a víc snesitelnější. Ale na zadek si z té vůně nesedám, to zas jako ne. Ale už mě tak neobtěžuje a skoro ji nevnímám. Není prostě tak pronikavá.

A teď to nejhlavnější - účinky. Jsem s nimi spokojená. Zvláště teď, když se mi začaly nehorázně mastit vlasy. Podzim jim moc neprospívá. Jakoukoliv péči jsem musela omezit, masky nepřicházejí v úvahu vůbec a dávám si veliký pozor, abych neskončila jako umaštěný papír od salámu. Alterra vlasy uhladí, dají se krásně rozčesat, ale nezatíží. Toho si fakt cením a jsem ráda, že jsem si recenzi na něj nechala zrovna na podzim. Protože jestli máte momentálně stejný problém jako já - neváhejte a jděte do něj! Za ty peníze jen kdyby jste ho měly vyzkoušet ;).

Pokud máte kadeře suché a zničené, vůbec bych se nebála ho taky použít. Třeba v kombinaci s maskou ze stejné řady, kterou vyzkoušela An. Nemusíte vrážet peníze do drahých výrobků, kolikrát stačí se porozhlédnout v levnějších vodách.

Znáte vlasovou kosmetiku Alterra? Máte s ní zkušenosti? Mění se s podzimem kvalita Vašich vlasů?

Přeji krásnou, i když zachmuřenou neděli! Jako dělaná k zachumlání se do pelechu s horkým čajem a dobrou knížkou v ruce ;).

L.






Komentáře

  1. Mně nepřijde, že by jejich věci nějak významně smrděly... Asi máme každý jiný nos... :) A ano, vlasová kůra je pořád moc fajn, už ji mám skoro dodělanou.
    Ale balzám vypadá taky moc šikovně. Já si hlavně už konečně musím pořídit nějaký ten šampon.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na kůru si brousím drápky, až budou zase mé vlasy normální a nemastné ;) i když bych asi měla být ráda, že ji nepotřebuju :D

      šampon určitě zkus, ten nemá cenově konkurenci a účinky jsou lepší než drahá kosmetika z kadeřnictví ;)

      Vymazat
  2. Musím souhlasit. S vůní na tom Alterra není moc dobře. A to prozatím u všech výrobků tak nějak více méně kolísá. Jinak tenhle kondiš jsem si docela oblíbila, stejně jako masku. Když jsem ještě měla dlouhé pačesy, jako jeden z mála kondicionérů byl vůbec k něčemu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mi moc nevoní :D Mám kondicionér i masku, jsou fajn! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. škoda jen, že u nás v lesíku mají jen červenou a oranžovou řadu :( bych jich zkusila klidně víc ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)