Zázrak za pár kaček? Obyčejná kopřivová voda!

Byly doby, kdy jsem si myslela, že čím dražší vlasová kosmetika, tím kvalitnější. Levnou věc z drogérie (nedejbože ze supermarketu) bych si nevzala do pacičky. Cena prostě určovala kvalitu a produkt za pár desetikorun by byl z lesa ihned vykázán. Klepete si teď na čelo a myslíte si něco o snobství a naivitě? Ospravedlňuji se tímto článkem a přísahám, že už to tak dávno není. Samozřejmě netvrdím, že mám nyní vše zase jen za pár kaček. Najdou se ale adepti, kteří si vysloužili můj obdiv a jednoho bych Vám dnes ráda ukázala.




Jedná se o kopřivovou vodu značky Alpa a nevěřím tomu, že jste na ni nikdy v drogérii nenarazily. Za něco okolo 30 Kč dostanete plastovou lahvičku s podlouhlým aplikátorem a ne moc hezky graficky zpracovaným štítkem. No jo, na něčem se nízká cena odrazit musí. Kopřivový extrakt obsahuje vitamín C a vitamíny skupiny B, které podporují regeneraci vlasů a vlasové pokožky. Lahvička ukrývá 120 ml produktu.




Proč si kopřivová voda vysloužila liščí uznání? Není nic lepšího na zklidnění citlivé pokožky hlavy! Pokud máte problémy se svěděním, tlapky byste si nejraději urazily, protože se drbete nejen za ušima a sype se z Vás vlastní kůže, okamžitě utíkejte pro ni. Dlouhý úzký aplikátor je přesně stavěn tak, abyste mohly hned nanášet do vlasů. Je jedno, jestli suchých nebo mokrých. Rozdělte je na pěšinku, vymáčkněte vodičku a nechte stékat po hlavě. Poté masírujte, ať se hezky rozvrství. Nebo můžete dát přímo na nejhorší místa jako rychlou pomoc. Bude Vás to chvilku štípat, ale přísahám, že potom pocítíte okamžitou úlevu. Svědění přestane a Vy už nebudete mít nutkání vyrvat si všechny vlasy z hlavy ;).



Říkáte, že s citlivou kůžičkou problémy nemáte? Gratuluji a závidím! :) Ale i pro Vás se najde způsob uplatnění kopřivovky. Masáže s ní totiž prokrvují pokožku a napomáhají tak rychlejšímu růstu vlasů, jejich regeneraci a posílení. Působí proti padání a podporuje jejich růst. Stačí nanést po každém mytí, chvíli masírovat, smývat už nemusíte.

Jak vidíte na fotce, jedná se o vodovou konzistenci s lehce nazelenalou barvou. Takový malý brčálek. Vůně není nijak ohromující. Musíte se asi smířit s tím, že kopřiva prostě není a nikdy nebude třeba levandule, že ano. Vlasy trochu načichnou a chvíli ji budou držet. Zas tak hrozné to ale není a vzhledem k účinkům jí to odpouštím. Samozřejmě pokud máte možnost, můžete si udělat vodičku samy, stačí nasbírat pár kopřiv, nechat vyluhovat a BIO produkt (strašně populární) je na světě ;).

Sečteno a podtrženo - za 30 Kč výsledek, který není vůbec k zahození! Sbohem, drahé vodičky věhlasných značek, obyčejná kopřivová voda vás strčila do kapsy. Mám ji vždy v záloze a v lese bude vítána i přes nízkou cenu a obyčejné balení. Pokud se jednou za čas rozhodnu experimentovat s novou značkou šampónu, která mé pokožce nesedne, okamžitě vytasím kopřivovku do boje.

Znáte kopřivovou vodu? Používáte? Máte předsudky k levným kosmetickým výrobkům?

Užívejte!

L.

Komentáře

  1. Zrovna vůči těmhle vodičkám žádné předsudky nemám. Dokonce si je i ráda koupím... a potom zapomenu, že ji mám a po nějaké době ji zase s úžasem najdu a tak pořád dokola, dokud ji nevyhodím a nekoupím si jinou... :D
    Na zklidnění pokožky je to ale super věc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to mám úplně stejně :D nevzpomenu si na ni do té doby, než neuváženě nepoužiju nějaký nový šampón a nezačne mě svědit hlava ;) určitě je dobré mít ji v zásobě, člověk nikdy neví, co se stane, i když ji neplácá na sebe každý den ;)

      Vymazat
  2. Zrovna s pokožkou hlavy si stěžovat nemůžu. Ale vím, že obyčejné věci jsou kolikrát lepší než ty drahé. Nemám proti nim předsudky. Je fajn, že nejsi snobská lištička :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc hezký přístup, musím pochválit :) musela jsem z té snobské lišky trochu vyrůst, ale už je to snad za mnou ;)

      Vymazat
  3. Jako malý tvor, jsem musela pít kopřivový čaj a když jsem ucítila kopřivový šampon, ucpal se mi nos, ale jestli mi tohle pomůže na některé neduhy, tak všema tvoříma tlapama dám na Tvé doporučení. :-) A věřím, že ani v tu dobu, co by sis kopřivu nekoupila, si nebyla snobskou liškou. On i extrém kdy odmítáš drahé věci, není dobrá cesta a vyzkoušet věci musíš, abys poznala, co jaké je. Člověk potřebuje najít svou vlastní cestu a životní úroveň, po které chce jít a to sebou nese i to, že se takhle zachová. Kdybys byla v jádru opravdu nafrněná, tak se ke kopřivové vodě nikdy nedostaneš. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ani nevíš, jak Ti rozumím! já se zase kvůli ekzému musela v kopřivové vodě koupat, takže jí mám taky docela přejezeno ;) ale víš co? oni mají i jiné vůně: http://www.alpa.cz/cs/vlasova-kosmetika/luna-vlasove-vody - březovou a lopuchovou, takže si můžeš vybrat ;) účinek budou mít podle mě všechny stejný ;) ... a máš samozřejmě pravdu, že zkoušet se musí všechno, jinak bysme se v lese nudili!

      Vymazat
    2. To jsem tedy ráda, jestli Ti takové koupele pomohly, moc dobře vím, jaké to je když tělo zlobí. A tak to já se na ty jiné vůně podívám, děkuji Ti za odkaz. V lese nudu neznáme a když se o nás pokouší ženeme ji sudlicemi, a vším, co máme po ruce.

      Vymazat
  4. Mně to bohužel na mé...ehm..´..lysinky (ano, mám na hlavě hned dvě) nefungovalo. Nicméně vlasy jsou po tom hezké, to jo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ojojoj, lysinky? tak to mě mrzí :( bohužel nevím, co bych poradila, zkušenosti nemám, spíš bych doporučila vyhledat pomoc odborníka, ale tuším, že to už jsi určitě zkusila ;)

      Vymazat
    2. zkusila :-) a naštěstí ty nejrůznější přípravky, co mi byly dporučeny, fungují. ale stejně buidu mít letos na maturiťáku asi v drdolu vidět dvě holá místa...:(

      Vymazat
    3. aspoň že tak! ;) holá místa se musí nějak zakamuflovat přece! určitě máš packy šikovné a něco vymyslíš ;)

      Vymazat
  5. jakou má voda expiraci po otevření?? Nebo udělala jsem si doma šympon z kopřivy a zajímalo by mně, jak dlouho ho muzu mit, kdyz bude v lednici... díky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nevím co mám dělat, vůbec mi nerostou vlasy, ale když jsem si koupila tuto vodičku a zrovna dnes jsem si to pravé koupila a dala na hlavu. Za jak dlouho by mi ty vlasy tak narostly?
    Pomůže to vůbec?

    OdpovědětVymazat
  7. Mě pomohla koprivova voda úplně super na padání vlasů sice používám jen 14 dní zatím ale výsledky jsou ohromující.Vlasy mi přestaly padat jsou lesklejsi a pevnější.Doporucuji natrhat koprivu povařit nechat vyluhovat a potom.uz jen aplikovat každý den.Driv jsem nakupovala různé dráhy produkty na vlasy nic nepomahalo a vlasy mi padaly ještě víc.Skoda že jsem to nevěděla dříve nemusela jsem přijít o tolik vlasů.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)