Záhadný čistící gel Marionnaud

Když jsem se rozhodla, že bych Vám chtěla ukázat čistící gel od Marionnaudu, uvědomila jsem si, že krabičku od něj jsem hned po koupi vyhodila. Chyba, já vím. Ale co, říkám si, složení a popis najdu na netu. A právě se dostáváme k záhadnosti celého případu. Na netu jsem totiž nenašla nic! V češtině, angličtině, ani francouzštině. Snažila jsem se hodně. Přísahám! Narazila jsem na pár fotek a nic neříkajících popisků. Složení nikde. Jediné oficiální sdělení je na stránkách francouzského Marionnaud. Odkaz dávám, jen abyste mi věřily, že tento výrobek opravdu existuje. Na českém e-shopu chybí, přitom ostatní parťáci ze stejné řady se koupit dají. Buď jej zatajují jen pro zvědavce, kteří ho koupí přímo na prodejně bez vyhledávání recenzí, nebo ho stáhli z prodeje. Doufám, že druhá varianta není správná :(



Na obrázku vidíte plastovou tubu se zaklápěcím vrškem. Design je jednoduchý - bílý obal s fialovým písmem. Líbí se mi, že není přeplácaný. Použití je hygienické, nemusíte do výrobku sahat rukama. Víčko drží, nebála bych se vytékání gelu ani na cestách. Jen při otvírání a zavírání vydává docela dost hluku, prostě hodně slyšitelné cvaknutí. Ničemu to samozřejmě nevadí, spíš malý detail. Tuba obsahuje 125 ml, vyšla mě na 90 Kč, ale kupovala jsem ve slevě. Normálně by měla stát okolo 180 Kč. Je dobré počkat si na akci, na výrobky značky Marionnaud bývá často. Stačí sledovat jejich FB, kde se o nich dozvídám i já.



Konzistence je ... wait for it ... gelovitá! Překvapivě. Gel má lehce narůžovělou barvu a jemně voní. Na francouzských stránkách jsem našla jednu jedinou informaci, o které jsem nevěděla - obsahuje výtažky z levandule. Já tam teda žádnou necítím. Dlouho jsem o tomto faktu uvažovala, protože můj čumáček není zrovna v rozpoznávání vůní kabrňák. Ale fakt ne. Levandule to není. Každopádně vůně nijak nepřekáží a po smytí výrobku o ní nebudete vědět.



Použití není nijak složité. Navlhčíte obličej vodou, vytlačíte malé množství gelu, rozšmrdláte po obličeji a smyjete. Nečekejte hustou pěnu, přece jen je to gel. Spíš bych efekt přirovnala k mléčné struktuře. Pozor na kontakt s očima. Slouží pouze k odlíčení make-upu, na řasenku a stíny použijte svůj oblíbený odličovač. Já jsem kvůli Vám zkoušela i ty oči odlíčit a moc to nešlo. Když se snažíte a máte je pořád zavřené, gel neštípe. Když se Vám náhodou do kukadel dostane, je výsledek horší. Takže nezkoušet! Navíc roztáhne řasenku po obličeji a vypadáte jako panda.



A nyní se dostáváme k účinkům. Jsou fakt super! Odlíčí krásně vše, co máte na papulce. Make-up, pudr, nečistoty. Ověřeno tampónkem s micelárkou. Nemusíte už dočišťovat ničím. Nanesu gel, smyji a rovnou dávám noční péči. Bojíte se, že budete po gelu jako sušenka? Nemusíte. Pleť není vysušená a netahá.

U mariounnadího čističe jsem si ověřila, že někdy není potřeba kupovat drahé výrobky věhlasných značek. Protože i levnější varianta plní svůj účel. Čistící gel je jemný, hezky voní, dobře se používá, pokožku nevysuší a hlavně perfektně odlíčí. Jsem s ním velmi spokojená a modlím se, aby se nevyplnila má domněnka ze začátku článku. Protože až jej dopotřebuji, půjdu se podívat po dalším balení.

A jelikož Vás hodně zaujaly laky na nehty z nákupního článku, které jsem taky koupila v parfumerii Marionnaud, ukáži Vám v rychlosti odstín číslo 37 "My Green Empire". Tuto barvu jsem se rozhodla nalakovat jako první, protože zelenou jsem na nehtech ještě nikdy neměla a byla jsem zvědavá, jestli se na ni vydržím týden dívat nebo odlakuji. Zatím ho mám od včerejška, takže výdrž neposoudím. Každopádně štěteček je plochý a širší, takže se dobře nanáší, kryje už v jedné vrstvě a rychle zasychá. Příjemně mě překvapil a líbí se mi i malé balení, protože mám šanci, že ho někdy vypotřebuji.



Líbí se Vám láček? Používáte čistící gely na obličej? Jaký mi doporučíte?

Užívejte!

L.


Komentáře

  1. Láček vypadá hezky, ale já bych se ho bála použít. Gely jsem nikdy nepoužívala a tak nějak mě ani moc nelákají - hrozně mě štve, že bych si s nima musela mýt celý xicht, mám ráda když něco nanesu na tampónek a čistím. Nenávidim zacákanou koupelnu a mokrý xicht :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chápu, chápu :) taky jsem se bála, ale je to o zvyku ;) ale přiznávám, že když jsem unavená nebo líná, tak použiji na odlíčení tampónek a micelárku, protože se mi nechce mokřit, nanášet a smývat gel ;) je to ale minimálně, protože se mi fakt líbí jeho odličovací efekt :)

      Vymazat
  2. Definitivně se musím zítra podívat do Marrionaud na ty jejich maličké láčky, protože tenhle je krásný. (A to jinak zelené nehty moc nemusím).
    Tak ať gel prodávají stále... A ať ho seženeš... Já se přiznám, že mě tyhle věci připadají všechny stejné... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. běž to omrknout a podej zprávu, jestli je mají i jinde než u nás v lese a jaké nabízí odstíny ;) děkuji, budu doufat ;)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Sabi, jestli chceš, zajdu Ti pro něj zítra, jak půjdu okolo ;)

      Vymazat
    2. Ježiš ty jsi zlatá :) Ale ne, děkuju, příští týden už mi začíná škola, tak potřebuju výmluvu proč vynechat nějaký seminář - pojedu do obchoďáku pro lak! :D

      Vymazat
    3. tak to samozřejmě chápu, výmluv není nikdy dost! ;)

      Vymazat
  4. Jé a to jsem Tě chtěla minule poprosit, jestli bys třeba nenalakovala :-). Krásný láček opravdu, ale na té fotce mi nepřipadá až tak zelený spíše tyrkyska nebo něco mezi? Já tyhle barvy můžu moc - ale třeba úplně zelenou barvu takovou tu lesní, tu jsem ještě neměla a nějak mě to ani neláká. S těma čističema jsem já vůbec na štíru, většinu roku mě vysušujou - mám ten od Korres od Mitsuuko a ten je spíše mýdlový s mléčnými proteiny, ale nevysušoval vůbec a pak se ochladí a vysušuje mě všecko - podezřívám samotnou vodu, že mě vysušuje a to tady máme měkkou vodičku :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. on právě i v lahvičce vypadal jako tyrkyska, proto jsem jej kupovala, ale na nehtech jde fakt spíš do zelena, pořád si na něj tak nějak zvykám ... rozhodně je to neobvyklá barva, která se nebude líbit každému ;) ... jestli to není i typem pleti, já mám spíš mastnější, takže jsem a za menší "vysušení" ráda, na suchou by gel moc sedět nemusel :( ale s vodou máš pravdu, poznám to třeba na dovolené nebo když jsem mimo domov, že je voda jiná, můj obličej na ni hodně reaguje totiž ... kolikrát je lepší asi použít na pleť termálku nebo květinovou vodu ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)