Vymodlená vlasovka od Pure Fiji

Vlasovou kosmetiku od Pure Fiji mám v hledáčku už nějaký ten pátek. Vlastně od té doby, kdy ji začala vychvalovat má oblíbená trb. Pořád jsem koupi odkládala, protože řekněme si na rovinu - 460 Kč za šampón není zrovna malá částka. Ne, že bych nebyla ochotná do svých vlasů investovat. S tím já nemám sebemenší problém. Spíš jsem vždy za ty peníze koupila výrobky jiné a na kokosové pomocníky zapomněla. Takže když mi přišel minulý měsíc Ladybox se vzorky šampónu a kondicionéru, skákala jsem radostí po mýtině jak střelená. Konečně! Totálně natěšená jsem si okamžitě začala umývat vlasy :D. Jak tedy prošli tito dva zástupci liščím náročným testem?

Pure Fiji šampón z kokosového mléka




Podle popisu na stránkách Pure Fiji má šampón lehce omýt Vaše vlasy a pokožku hlavy, vyživit kadeře a vrátit jim pružnost a zdravý lesk. Neobsahuje sulfáty. Můžete si vybrat z více exotických variant (ananas, bílý zázvor, karambola, mango, mučenka). Já dostala kokos, což není zrovna má nejoblíbenější vůně. Upřímně, kdybych si měla sama určit, byla by jako poslední. Ale jako nebudu frfňat, když si můžu výrobek vyzkoušet v rámci krabičky. Nikdo nemohl vědět, že kokos zrovna mému čumáčku nelahodí.

Balení je plastové, víčko zaklapávací, obsah 29 ml. Pokud jste mrkly na stránky, vidíte, jak vypadá lahvička při koupi plného balení - podle mě moc hezky. Působí čistě, trochu exoticky, luxusně. Určitě moc podobných výrobků v regálu drogérie nenajdete. Kokosová vůně se mi zdá přírodní, žádná chemická napodobenina ani přeslazená srágora.



A teď jako pozor! Prý neobsahuje sulfáty. Hm ... a co teda hned na druhém a třetím místě Sodium Lauryl Sulfoacetate a Disodium Laureth Sulfosuccinate? Pokud se pletu, klidně mě opravte, ale podle mě ve složení prostě sulfáty jsou a tvrzení, že ne, je habaďůra. Před prvním použitím jsem totiž složení moc nezkoumala a jaké pak bylo mé překvapení, když mě začala svědit citlivá pokožka hlavy. Ale nehorázným způsobem! Dlouho se mi nic podobného nestalo, protože si na sulfáty dávám bacha. Situaci jsem musela zachraňovat kopřivovou vodou, o které jsem Vám psala nedávno. Jelikož jsem chtěla dát Pure Fiji i druhou šanci (protože trb a její chvála a co řekne trb, to platí :D), zkusila jsem jej i při dalším mytí. No že jsem si radši packy neurazila! Svědění hlavy stokrát horší, přes noc hezky drápkama do krve a už v tom plavu zase.



Má smysl dále pokračovat? Já vím, všichni naštěstí podobné problémy s citlivou pokožkou nemají, takže jim sulfáty vadit nebudou. Takže jen pro Vás další poznatky ;). Šampón má řidší konzistenci, barva mléčná, dobře se nanáší a pění středně. Hustou pěnu nečekejte, ale nějakou určitě vymydlíte. Doporučuji hlavně pro suché a zničené vlasy. Pokud máte jiné, může Vám je šampón zatížit a skončíte jako já s mastnou hlavou.

Shrnutí: líbí se mi exotická vůně a hezký obal. Ale šampón bude jen pro Vás, které neřešíte citlivou pokožku hlavy a máte hodně suché, zničené nebo hrubější vlasy. Ostatním na vlastní nebezpečí.

Pure Fiji kokosový krémový kondicionér




Obal ani vůni už netřeba popisovat, jsou stejné jako u šampónu. Obsahuje směs výtažků z panenského kokosu a tropických oříšků spolu s proteiny ze sóji a pšenice. Má vlasy uzdravit, vrátit jim pružnost a pevnost a vytvořit krásný a zdravý vzhled. V nabídce je opět více vůní, oproti šampónu najdete navíc i plumerii. Koupíte třeba zde.

Konzistence je hustší, což u kondicionéru vyhledávám a mám ráda. Stačí nanést malé množství, hezky po vlasech klouže, nemusíte nechávat působit nějak dlouho (pokud ovšem nechcete použít jako výživnou masku). Nanáším pouze do délek a ke konečkům, proto složení až tak zkoumat nemusím.



S jeho účinky, na rozdíl od kolegy, jsem spokojená. Vlasy se snadněji rozčesávají, jsou hebké, jemné a vyživené. Na druhou stranu plní stejnou funkci jako o mnoho levnější kondicionér od Alterry (nyní bude v akci v Rossmannovi za 38 Kč), takže bych jej za plných 460 Kč nekoupila. Kdyby ano, tak jen pro jeho zajímavé vůně (mango!) a hezký obal.

Závěrem snad už jen zjištění, že jak jsem byla vidinou vlasové kosmetiky Pure Fiji naprosto nadšená, následovalo okamžité vystřízlivění a zklamání. Moc bych chtěla napsat kladnou recenzi, ale bohužel, mé vlasy kokosové výrobky snášet nechtějí. Šampón absolutně ne. Kondicionér ano, ale za zbytečně vysokou cenu. Ostatní varianty tedy zkoušet nebudu a raději se poohlédnu někde jinde.

Pokud má někdo zájem o mou verzi šampónu, klidně napište do komentáře, ráda Vám ji zdarma zašlu. Ubyla jedna třetina z balení, které vidíte na obrázku. Určitě tam na dvě umytí bude, záleží, jak máte dlouhé vlasy a kolikrát šampón aplikujete (já při každém mytí 2x).

Jaký máte názor na vlasovou kosmetiku Pure Fiji? Sedla Vám? Byly byste ochotné dát penízky za plné balení?

Užívejte!

L.

Komentáře

  1. To svědění musí být hrozný! Kokosové přípravky mám celkem ráda, ale pak vždy dostanu chuť na vánoční cukroví :-) od maminky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vánoční cukroví - mňam! :) však už to není zase tak daleko do Vánoc ... já kokos nemusím ani jako jídlo, jsem spíš na čokoládu ;) ale stejně jsi mi udělala chutě!

      Vymazat
  2. O svědění hlavy moc zájem nemám, no... :) Škoda... :) Jinak mám totiž kokosové věci ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. záleží, jestli sneseš šampón se sulfáty, jestli jo, svědění určitě nehrozí ;)

      Vymazat
  3. Já jsem kokos nesnášela, ale postupem času se z něho stala moje dost oblíbená vůně. A to oblíbená natolik, že jsem si koupila jeho vůni v parfému. No tak to jsi mě zklamala, ve Pure fiji jsem měla velkou důvěru, a pokukovala jsem po nich taky dlouho. Sice nemám nějak extra citlivou pokožku hlavy, ale naštvalo by mě, kdyby tam bylo psáno bez sulfátů a oni se tam jen tak v klidu objeví. Pff!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je zajímavé, že z antipatií přímo na sympatie ;) ... přesně tak! a ještě si dovolí lhát! ale zase si říkám, že jsem aspoň ušetřila :D

      Vymazat
  4. pffff... to jakože nemám pravdu jo? si budu pamatovat.

    no jinak si myslím, že pure fiji má velmi zkreslené představy o přírodním složením. já už jsem to kdysi řešila u snad tělového másla nebo mléka... a před tím rokem jsem zaboha nemohla nikde na netu najít složení (jasně, to taky o něčem vypovídá), no a oficiální odpověď ten silikonek tam naprosto ignorovala a dál si tvrdila, že to nemusím řešit, protože to je 100% přírodní z kokosového oleje. jako na jejich obranu je sice pravda, že ten silikonek je až někde na konci... ale je tam? no je tam.

    teď co tím asi chci říct. že prostě oni to vnímání mají u pure fiji asi posunuté. a když říkají, že sls není, tak tím nejspíš myslí ten tradiční sls neboli Sodium Laureth Sulfate. takže vlastně jakoby ze svého pohledu oni mají pravdu, ten nejškodlivější sulfát tam prostě není. a tyhle dva sulfáty se snad nějak dostávají chemicky s kokosového oleje... takže příroda to nakonec taky asi je? (hele ale teď už v té analýze dost plavu, asi to je spíš chemie než příroda)

    jo a navíc, mně sulfáty nevadí. a stejně mě u tohoto šamponu fascinuje, že tam je víc olejů než sulfátů a stejně to pění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. trb má vždycky pravdu, to je jasná věc! :D

      jj, další kosmetická firma, která si hraje na bio a přírodní složení, přitom to tak vůbec není :( zklamali mě strašně moc! kdyby to aspoň nebylo tak drahé, tak zavřu oko ... ale jako platím si snad za kvalitu, ne za sulfáty, no ni?

      jj, chápu, SLS to není ... ale jako měli by myslet i trochu na to, že nikde to složení uvedené není (taky jsem ho už kdysi dávno hledala) a když napíšou bez sulfátů, tak si to koupím já, se svou citlivou pokožkou hlavy a očekávám, že si neproderu hlavu až na mozek ...

      prostě já se s nima kámošit nebudu, ale Tobě to dovoluju ;)

      Vymazat
    2. jako mi to přijde až líto, že oni to složení takhle mlží... si totiž myslím, že by jim to zas tak neublížilo. ceny jsou třeba sice vyšší, ale furt v tom není minerální olej a tak, kterého je plná celá předražená česká sephora. no nic no.

      Vymazat
  5. Také mě naštvalo to složení.. za ty prachy! Šampon používá mamka, která nemá nějak výrazně citlivou vlasovou pokožku, a je spokojená. Mě šampon na hlavu ale nesmí! Po tom, co mě na jaře po šamponu se sulfáty svědilo celé tělo a na obličeji mi vyskákalo akné jak puberťákovi, raději používám bezsulfátový šampon..
    Jestli hledáš přírodní kosmetiku za přijatelné ceny, zkus Natura Siberica. Jejich šampon zrovna používám :)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidím, že máš na sulfáty ještě horší reakce než já :( ... Sibericu mám v plánu (jako dalších milion značek), díky za připomenutí :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)