Voňavé balzámy na rty Lip Smaker

Pomalu se nám blíží podzim, proto jsem se rozhodla ukázat Vám balzámky na rty od americké značky Lip Smaker. Protože začíná období, kdy bez hydratovaných a chráněných rtů nedá Liška ani ránu. Pomůžou jí k tomu barevné voňavé tyčinky?

Nejdříve trochu zajímavostí z oficiálních stránek The Bonne Bell Company, která balzámy vyrábí. Společnost založil Jesse G. Bell v roce 1927 a jeho první "továrna" byl suterén v pronajatém domě. Vyrobil několik kosmetických produktů a nabízel je jako podomní prodejce. Přesvědčoval své zákazníky, že nezáleží na obalu, ale na složení a kvalitě výrobku. V roce 1933 koupil od výzkumného chemického oddělení v Clevelandu formuli známou jako TEN-O-SIX a rychle si získal uznání veřejnosti. Od té doby začal Bell řídit úspěšnou kosmetickou firmu a rozšiřovat produktové řady. Každý výrobek prochází pečlivým testováním a průzkumem. Dnes je společnost vedena již třetí generací rodiny Bellových.




Balzámy na rty Lip Smacker se začaly prodávat už v roce 1973, první příchuť byla Strawberry. Shodou okolností jsem si i já jahůdkový zakoupila, takže jej vidíte na obrázku. Jejich největší výhodou jsou určitě zajímavé příchuti, vůně a hravé obaly. Mají pomáhat proti suchým a popraskaným rtům díky hydratačním a speciálním změkčovadlům.




Složení: Ricinový olej, Včelí vosk, Cetylalkohol Acetát, Kandelilový vosk, Chuť/Vůně (přírodní i umělé suroviny), Polybuten, Sezamový olej, Ozokerit, Carnabua, Acetylated Lanolin Alcohol, Minerální olej, Hydrogenovaný Sojový Glycerid

Jednotlivé látky jsou blíže specifikovány na stránkách, na které jsem odkázala na začátku článku. Pokud Vás to zajímá, můžete si počíst ;)

Teď už se dostáváme k samotné funkčnosti balzámků. Začnu jejich vůní, protože ta je přímo neodolatelná. Věřím tomu, že stojí za velkou oblíbeností Lip Smacekrů. Já vlastním dva druhy - Strawberry a Fanta Grape. Oba voní velmi sladce, určitě si výrobce dopomohl trochou chemie, rozhodně necítíte čerstvou jahodu nebo hrozen. Což mi ale nevadí, stejně k nim ňuchám neustále. Další peckou je chuť. Věřte mi, že Lip Smacker Vám na puse dlouho nevydrží. Nemůže za to on, ale Vy. Budete se olizovat na všechny strany. Do pěti minut ho mám "snědený" :D

Hydratační účinky se proto hodnotí docela těžce. Určitě bych je nepoužívala na suché, rozpraskané rty. Na ně bych volila jiné odborníky. Lip Smacker oslní spíše pro pocit, vůni a chuť. Nemusíte se ale bát, že by pusinku vysušil nebo jí nějak ublížil. Účinky bych přirovnala k normálnímu balzámu na rty, který neurazí ani nenadchne.



Balení je barevné a hravé, tyčinka obsahuje 40 g hmoty. Fanta Grape má barvu do fialova, Strawberry logicky do červena, na rtech ji ale kromě bližšího zkoumání neuvidíte. Cena jak kde, jeden jsem koupila za 69 Kč, druhý za 29 Kč v Albertu ve výprodeji. Seženete samozřejmě na internetu, například tady nebo v kamenných obchodech, ale musíte hledat. Narazíte na ně v některých Intersparech (u nás ho třeba nemají), v již zmiňovaném Albertu, v některých obchodech s oblečením (Claire´s, KappAhl), dokonce jsem je viděla i v knihkupectví Neo Luxor.

Na výběr máte neomezený počet zajímavých příchutí, všechny najdete na oficiálních stránkách Lip Smacker. U nás jsou k dostání většinou jen ty "limonádové" jako Coca Cola, Fanta, Sprite, viděla jsem i žvýkačkovou a samozřejmě základní jahodovou.

I když nejsou Lip Smackery největší bombou v péči o rty, určitě stojí za to je vyzkoušet. Už jen kvůli zajímavé vůni a neodolatelné příchuti. A věřte mi, že když jej vytáhnete z kabelky, hned se všichni budou zajímat, kde jste takovou věcičku vzaly ;)

Znáte balzámy na rty Lip Smacker? Jaká je Vaše nejoblíbenější příchuť? Kde je nakupujete?

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Já jsem je viděla dokonce i v Nanu Nana. Ale moc mě nezaujmuly. Teda jednu dobu, když jsem je nemohla sehnat jsem po nich strašně toužila, ale teď už mě vůbec nelákají :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. úplně Tě chápu, já jednu dobu zuřivě sháněla kokakolový s vanilkou a teď, když jsem na něho narazila v knihkupectví, nechal mě totálně chladnou :D

      Vymazat
  2. Ja si frcim v Crazy Rumors, ale je fakt, ze zacatku jsem si rikala, ze jsou dost na nic a vubec pusu nevyzivi. Pak jsem prisla na to, ze je to tim, ze je hned olizu, jak jsou dobre. Ted uz si na to ale davam bacha a vyhovuji mi. Lipsmacker jsem taky mela, ale nijak me nenadchl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Crazy Rumors mám v nákupním listě už hodně dlouhou dobu, ale pořád jsem se k ni nedostala, asi je to tím, že se dají koupit jen na netu a objednávat jen balzámek za stovku a k tomu skoro další stovka poštovné se mi nechce ... kdyby byly v kamenném obchodě, tak je beru hned! ;)

      Vymazat
    2. No ja je kupuju na iHerb. Vychazi tam fakt pekne, vzdycky se tam najde jeste neco dalsiho moc zajimaveho a tusim, ze postovne je 6$, coz je podle me ok ;).

      Vymazat
    3. iHerb mi ani nepřipomínej :( na balíček od nich čekám už měsíc a půl a začínám mít tucha, že se ho nedočkám už nikdy :( takže pětikilo v čudu, minerální make-up taky a já si nemám co patlat na tlamičku :( nejvíc mě právě mrzí, že tam mám vybraných dalších milion věcí, které bych ráda objednala, ale po této zkušenosti na to nemám odvahu :/

      Vymazat
  3. Na suché rozpraskané rty to opravdu není, ale jinak mám dva a mám je docela ráda... Inu, příchuť je příchuť... :)) Mám jahodovou fantu a vanilkovou kolu... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nééé! vanilková kola! :D že bych po ní zase začala toužit? mi to děláte schválně toto! :D jaká je?

      Vymazat
  4. Mám jeden - Fantu a po každém použití úplně cítím, jak mě z toho sladkýho bolí zuby!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně vím, co myslíš! :D zase by to ale byla dobrá odvykačka, kdyby někdo chtěl přestat pít sladké limonády, tak by aspoň mohl mazat pusu a cítit tu vůni a chuť :D nebo by ho to spíš nabudilo k dalšímu pití? ... zavolám do USA a nabídnu jim tuto myšlenku za těžké prachy :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)