Překvápko jménem Beauty Balm od Alterry

Jednou jsem šmejdila v Rossmannovi, nevěděla jsem už co by a narazila jsem na krabičku s přírodním BB od jejich privátní značky Alterra. Abysme si rozuměly, já BB krémy moc nemusím. Nějak mě nenadchly, a to jsem vyzkoušela i opěvované asijské. Neřešila jsem složení, prostě se mi jejich efekt nelíbil. Možná jsem narazila zrovna na ty, které nevyhovují mému typu pleti, ale zkoušet další jsem netoužila. Postarala se o to trochu i blogomasáž. Proč jsem tedy zakoupila Alterru? Zrovna mi došel make-up a čekám už přes měsíc na zásilku z Ameriky, takže se mi nechtěly dávat peníze za nový. Alterra je má oblíbená značka vlasové kosmetiky, je přírodní a levná. A byla jsem opět Liška zvědavá ;)

Beauty Balm 6 v 1 slibuje následující: vyhlazující efekt, matující a tonizující efekt, krytí vrásek, UV ochranu a hydrataci. Měl by zajistit bezvadnou zářivou pleť. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, bio bambucké máslo a vitamín E. Díky přírodním minerálním pigmentům zmírňuje zarudnutí a nerovnosti pleti, vyhlazuje jemné vrásky. Chrání před stárnutím pleti pomocí SPF 10. Bez syntetických barviv, vonných a konzervačních látek, silikonů, parafínů a jiných minerálních výrobků. Zní to krásně, že?





V nabídce jsou dva odstíny - tmavý a světlý. Testery samozřejmě nebyly k dispozici, byla jsem se ptát i paní prodavačky (kdyby náhodou). I když mám docela opálený obličej, brala jsem světlý s názvem Hell. Krém si hoví v plastové tubě se šroubovacím víčkem. Koupíte v drogerii Rossmann za 80 Kč, obsah balení 50 ml.



Když jsem přišla domů a okamžitě začala nakukovat do tubičky na odstín, byla jsem zděšená. Zdál se mi hodně světlý. Bála jsem se, že budu vypadat jako smrtka. Kdybych neměla Rossmanna tak daleko, okamžitě bych letěla vyměnit za tmavší. Naštěstí jsem to neudělala. Krém se totiž při nanesení přizpůsobí pleti. Barva je přirozená, nedělá předěly ani mapy. Jen doporučuji rychleji nanášet. Krém se totiž okamžitě vstřebává a zasychá, konzistence je řidší, dobře se roztírá. Kryje málo, což nevadí, protože pleť krásně sjednotí. Určitě nezakryje nedokonalosti, na ně musíte použít korektor. Jeho efekt se mi ale líbí, a i když jsem vždy vyhledávala raději větší krytí (na fotce vidíte proč), dokázala jsem si na něj zvyknout. Dá se v pohodě vrstvit, takže jsem třeba nanesla ráno místo denního krému, a poté odpoledne, než jsem se šla ukazovat po lese, místo make-upu.

Zajímavá je i vůně. Hodně výrazná a zvláštní. Hledala jsem ve složení, co by to mohlo být, ale neúspěšně. Řekla bych, že bude květinová, ale upozorňuji, že liščí čumáček není v rozpoznávání vůní žádný kabrňák. Při nanášení jde hodně cítit, chvilku ještě vytrvá, ale pak už o ní nebudete vědět. Raději oňuchejte v obchodě před koupí, nebude asi sedět každému.




Jak dopadl test slibovaných účinků? Předem bych chtěla objasnit, že má pleť je citlivá, náladová a smíšená. V T-zóně se lesknu jak Leninova pleš, v ostatních místech se mi občas dělají šupinky. Aby toho nebylo málo, mám období, kdy mi naskáčou zanícené pupínky, boláky a akné. Krasavice k pohledání prostě :D

Jestli má vyhlazující efekt a bojuje proti jemným vráskám Vám nepovím. K tomuto účelu jsem si jej ani nekupovala. Matující a tonizující efekt už zhodnotit můžu, a ten jsem bohužel nezaznamenala. Obličej sice krásně projasní, ale do oběda se bez použití pudru lesknu jako prase. S pudrem je to lepší, ale pouze o pár hodin. Na druhou stranu musím pochválit obstojnou hydrataci. Stačilo mi jej používat dokonce místo denního krému. Pleť krém okamžitě nacucne, ale je hezky vyživená a do večera nepotřebuje žádné přemazávání. Ochrana proti UV záření je na obale označena jako základní, SPF 10. Úplně slyším některé slečny, zblblé asijskými BB, které křičí, že jak tam není minimálně 50, tak do toho nejdou :D Jasně, mohlo by být alespoň těch 15, ale víte co? Já nežiji na žádné Sahaře, ale ve střední Evropě. A bělící efekt fakt nevyhledávám.

Proč jsem si jej tolik oblíbila, když evidentně nesedí mému typu pleti? Na fotce "před a po" vidíte červené skvrny po akné a zanícené boláky. Po dvou týdnech používání jsou pryč. A jsem přesvědčená, že zásluhu nese Alterra. Neříkám, že mám pleť hladkou jako dětskou prdelku a po pupíncích se slehla zem. Ale zbavila jsem se těch nejhorších pupneců a skvrn po nich.

Celkové zhodnocení je jasné. Doporučuji pro suchou a normální pokožku. Bude ji hydratovat, poskytne jí sjednocení a šetrné složení bez silikonů. Odstín sedne hezky, není do oranžova a přizpůsobí se. Pokud Vám nebude vadit vůně, jděte do něj. Za nízkou cenu se vyplatí alespoň vyzkoušet. Jestli ale máte mastnou pleť, raději se mrkněte po něčem jiném.

Znáte BB od Alterry? Zaujal Vás? Jaký je Váš nejoblíbenější?

Užívejte!

L.

Komentáře

  1. Tenhle BB neznám, ale nedávno jsem ho zaznamenala v novém "časopisu" Rossmanna, respektive reklamu na něj. A říkala jsem si, že by vůbec nemusel být špatný. :)
    Vypadá to jako něco, co by mohlo moc hezky padnout, při příští návštěvě Rossmannu (nebo až si vzpomenu, hlava děravá je hlava děravá, co si budeme povídat...) se po něm určitě mrknu. :)
    Jinak asijské krémy mám sice docela ráda (hlavně proto, že v zimě hezky sedí mému mrtvolnému odstínu), ale je fakt, že nijak velké krytí nepotřebuju, takže tohle by mohlo být ještě o fous lepší! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě doporučuju omrknout, pokud říkáš, že nepotřebuješ velké krytí (závist! :D), tak by měl být přímo pro Tebe ;)

      Vymazat
  2. Taky jsem ho poridila ve chvili, kdy jsem nevedela coby. A rikam si, ze bych ho asi milovala, kdyby moje plet momentalne nepotrebovala plne maskovaci kryti. Jestli se mi ji podari dat dohromady, tak myslim, ze ho ocenim. Mam na z nej podobne pocity jako ty. A asijske BB, jo mam 2, ktere se mi na obliceji fakt libi, ale za pupence, ktere mi vyrabeji to asi nestoji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidím, že jsme na tom stejně! :) právě on mi tu pleť dal dohromady docela obstojně, když jsem použila korektor na nejhorší místa a pak dala Alterru, nebylo to zas tak strašné ;) ale chápu, musela jsem si ze začátku hodně zvykat, že nekryje ;) o těch pupencích u asijských BB jsem slyšela už vícekrát, asi to složení nebude nic moc :/

      Vymazat
  3. Ani nevím, že něco takového má Alterra v nabídce. Škoda jen, že mám také smíšenou pleť..

    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já taky ne, dokud jsem na něj náhodou nenarazila ;) na smíšenou pleť rozhodně není, mohli by udělat více variant, protože za tu cenu je fakt super! :)

      Vymazat
  4. Koukala jsem po něm, asi ho časem prubnu. Taky nevyhledávámextrémní krytí nebo maximální SPF, to vůbec. Ale dle tvé fotky docela pěkně sjednocuje, což určitě potřebuju. A zbavit se flíčků taky, občas si v obličeji připadám jak dalmatin :( ... Dík za článek!
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není za co ;) za ty peníze určitě stojí za vyzkoušení, jen pozor na ten projasňující efekt - nic pro mastnou pleť nebo pro ty, kteří chtějí mat ;)

      Vymazat
  5. Ahoj Lisko, tak ted jsi me nalakala :) mam sice BB od Missha, ale uz radne ubyva po par mesicich pouzivani, tak zkusim pak tento. Moc dekuji, Veronika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli máš suchou pleť, tak za ty prachy ho určitě ber! ;) a dej vědět, jak sedí, moc recenzí jsem na něj neviděla ...

      Vymazat
    2. v tom případě nečekat na nic a kupovat! ;) nebo pokud bys chtěla, napiš mi adresu do mailu a já Ti jej pošlu, páč se po něm lesknu jak diskokoule :D

      Vymazat
    3. Ahoj :) Tak uz nosim asi druhy tyden a chrochtam si blahem :) matujici neni ani omylem, ale neni ani vylozene lesknouci se, takze vysledkem je na me suchovitosti krasna rozjasnena plet, ktera ma par lehce zakrytych nedokonalosti (nekona se zadna maska a perfektni plet nevedu). Dekuji moc za nalakani :) V.

      Vymazat
  6. TY jo, děkuji, úplně dokonalý. Sušší a přecitlivělé pleti svědčí. A taky si nemyslím, že je použití vysokého SPF ve střední Evropě vhodné, zatěžuje to pleť a jsou z tohp pak pupínky. Desítka nebo patnáctka jsou ideál.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)