Liebster Award aneb drby z lesa

Tento TAG asi nemusím představovat. Obíhá blogosféru už docela dlouho a díky milé eM se nakonec dostal i ke mně. Díky pěti bodům, které jsou jasně dané, se mohou kosmetické nadšenkyně seznámit s blogerkami, které mají méně než 200 čtenářů. Což se mi hodně líbí, díky TAGu jsem narazila na spoustu nových blogů, o kterých jsem například vůbec nevěděla a byla to celkem škoda. Konec okecávání, jdeme na věc.

Nejdříve upřesnění pravidel:
1. Řekněte o sobě 10 věcí.
2. Odpovězte na 10 otázek blogerky, která vás nominovala.
3. Vymyslete 10 otázek pro ty, které budete nominovat.
4. Nominujte 5 blogerů, kteří mají méně než 200 čtenářů.
5. Informujte blogery o tom, že jste je nominovaly.

10 drbů o Lišce

1. Mé křestní jméno je méně používané a jako malá jsem ho nesnášela, protože se mi ve škole kvůli němu posmívali. I teď mě tak oslovuje pouze rodina a například ve škole nebo v práci, kamarádi používají přezdívku.

2. Vůbec nenosím tlusté svetry, mikiny přes hlavu nebo trika s dlouhým rukávem. Umřela bych vedrem. Všeobecně nosím vždycky o minimálně jednu vrstvu méně než ostatní.

3. Miluji čokoládu a mám už tak zhýčkaný jazýček, že mi jen tak nějaká nestačí. Pokud mě ale obdarujete obyčejnou Orionkou, určitě Vás s ní nepošlu z lesa. S bílou ale na mě nechoďte, mám o ní své mínění, které raději nebudu rozebírat :D.

Zdroj


4. Nejsem vůbec sportovně nadaná a nemám v sobě touhu vyhrávat. Stačí mi zúčastnit se a dobře se u toho pobavit. Výjimkou je lyžování, kterému se věnuji od tří let a troufnu si tvrdit, že jej ovládám na hodně slušné úrovni.

5. Na druhou stranu mám hudební sluch a hrála jsem na zobcovou, altovou a příčnou flétnu. Do teď se biju do hlavy, že jsem s tím v pubertě práskla (hlavně s tou příčnou), protože jsem podle učitelů byla hodně nadaná. Já ale chtěla strašně hrát na klavír nebo na kytaru, páč s flétnou se v hospodě nebo u táboráku moc nevytáhnete.

Zdroj


6. Jsem vášnivý čtenář a knížku otevřu každý den před spaním alespoň na chvilku. Chodím si je půjčovat do knihovny a občas si připadám, že už jsem tam všechno četla. Nemám ale ráda, když se mě někdo zeptá, co čtu a očekává, že vybalím nějakého všeobecně uznávaného nebo oblíbeného autora, abych vypadala strašně chytře. Nebo když jej někdo vybalí na mě. Už vidím, jak mají všichni zrovna na nočním stolku Hemingwaye.

7. Zbožňuji psy. Nejvíce se mi líbí plemena, která nejsou všeobecně moc oblíbená. Říkám, že jsou tak škaredí, až jsou hezcí. Například drsnosrstý jezevčík (jiný ne), šarpej, bloodhound nebo bullteriér. Momentálně psa nemám, ale až bude možnost, pořídím si baseta a bude se jmenovat Fido.

Zdroj


8. Vyrůstala jsem na rockové hudbě a jejích legendách, jako jsou například Queen, Eric Clapton, Bryan Adams, Bon Jovi, Janis Joplin, Phil Collins ... Proto moc nerozumím současnému trendu v elektronice. Jak se v písničce nehraje na kytaru, tak se mi většinou nelíbí. A když už jsme u toho, tak není nic víc sexy jak chlap za klavírem! Nebo tvrďák, který umí zpívat i "holčičí songy", že Chestere?



9. Miluji jídlo, ale jsem docela rypák. Hodně toho nemusím, ale jsou to spíš věci, které neupřednostňuji, takže se jim vyhýbám. Klidně bych je ale snědla, kdybych musela. Z jídel, které jsem zatím měla možnost ochutnat, bych nedala nikdy do pusy dvě věci - kyselé okurky a majonézu (tatarku).

10. Jednu dobu jsme měli doma docela slušný zvěrimex. Kromě hadů (mamka z nich má hrůzu) skoro všechno, co si dovedete představit. Ještěrky, pavouky, chameleony, rybičky, štíry, křečky, želvy, činčily, morčata ... A můžu Vám z vlastní zkušenosti říci, že vždycky něco uteče.

Otázky od eM

1. Jaké je Tvé nejoblíbenější jídlo?

Jenom jedno? Fakt? Já miluji jídlo! Nedokážu si představit, že bych musela celý život držet dietu jak některé celebrity. To raději budu trochu oplácaná, ale spokojená ;). A hlavně zastávám heslo, že žijeme jen jednou a všechny možné laskominy si do hrobu nevezmu, no ne?

Zpět k otázce, vezmu to fikaně, od každého chodu největší oblíbenci:

Polívka - hustá, krémová nebo luštěninová! Květáková, dýňová, cibulová, krémová česneková, fazolová, hrachová, čočková ...

Hlavní chod - omáčka s knedlíkem. Domácí knedlíky můžu i samostatně, až takové jsem prasátko :D. Nejvíc rajská, pak svíčková a nakonec guláš.

Dezert - čokoládový! Jiný ano, ale stejně si neodpustím dodat, že tam něco chybí. Nugátový dort, čokoládová pěna, míša řez, čokoládový fondant, ...

Zdroj


2. Oblíbený čaj? Ovocný/zelený/černý.

Na čaje si taky potrpím! Zvlášť teď, když přichází podzim, chladné rána a večery ... Nejvíc mám ráda zelené čaje, klidně i s nějakou příchutí. Pak samozřejmě bylinky, bílý a černý čaj, rooibos, ... Nesnáším ale čaje ovocné. Jak je v hrnku červená tekutina, ohrnuji čumák a odcházím.

3. Dvě barvy, které se nejčastěji objevují v Tvém šatníku.

Určitě černá a druhá? ... Musím se jít podívat ... Asi bílá. Já vím, nuda. Ale bohužel se nadměrně potím a nemůžu si moc vyskakovat. Raději barvy takové, na kterých nejdou vidět kruhy v podpaží :(.

4. Jaké jsi znamení zvěrokruhu?

Vodnář, a to se vším všudy. Horoskopy moc nečtu, maximálně pro pobavení, ale popis znamení na mě sedí přesně. Zajímavé je, že mé nejbližší kamarádky jsou taky Vodnářky a všeobecně se tímto znamením v ženském rodu ráda obklopuji. Už si z toho kolikrát i děláme srandu. Naopak muže Vodnáře snad ani žádného neznám nebo o tom nevím.

Zdroj


5. Kterou "mňamkovou" příchuť v kosmetice nesnášíš a kterou naopak můžeš kdykoliv? (např. vanilka, čokoláda, pomeranč, malina, jahoda ...)

Nesnáším přeslazené vůně. Zrovna nedávno jsem hodně nadávala sama sobě, protože jsem se nechala zase jednou strhnout a koupila si limitovanou edici másla od Alverde s vůní melounu. Nejsem ten typ, který by na tajňačku v obchodě lezl do výrobku a přičuchával, protože nevedou testery. Takže se teď se sebezapřením mažu melounovou žvýkačkou :(. Nemusím třeba ani kokos, vanilku a vyloženě nesnáším jahodu.

Naopak si ráda přivoním k exotice, orientu nebo kořeněným tónům. Z parfémů mám teď například vyhlídnutý Belle D´Opium od YSL. (Ježíšek pozorně čte a zapisuje si!)

6. Dvě značky dekorativní kosmetiky, které nejčastěji používáš?

Tak tohle je docela těžké určit, protože v dekorativce jsem strašně přelétavá a zkouším pořád něco jiného. Všeobecně asi L´Oreal Paris (make-upy, řasenka) a NYC (tekuté linky na oči).

7. Co z dekorativky nepoužíváš vůbec? Tvářenka, MU ... atd.

Rozjasňovače (ještě jsem jim nepřišla na chuť) a bronzery (neumím je používat). Pak taky tužky na oči, protože se mi všechny rozmazávají a tekuté tvářenky, protože jsou prostě divné. A taky lesky na rty.

8. Kosmetický přípravek, bez kterého si neumíš představit den.

Určitě balzám na rty. Když jsem celý den doma, tak se nemaluji, takže dekorativku vynechávám.

Zdroj


9. Jaký je Tvůj kosmetický sen? Máš nějaký? Např. koupit si nějakou značku či výrobek nebo něco vyrobit sama atd. ...

Nebudu lhát, že bych nechtěla vyzkoušet high-end značky, hlavně dekorativku. Chanel, Dior, YSL, Estée Lauder ...

A kdybych si mohla strašně moc vymýšlet, tak bych chtěla mít obchod s přírodní kosmetikou a do konce života testovat všechny různé produkty a značky. A prodávala bych je za nejlevnější ceny a každému zákazníkovi bych se věnovala zvlášť s osobním poradenstvím. Kdo by to všechno platil, to nevím :D.

10. Co Ty a sociální sítě? Jaký máš k nim vztah? Vřelý a závislácký/normální, uživatelský/chladný?

Profil mám pouze na Facebooku. Začala jsem jej využívat poměrně brzy, měla jsem tenkrát jen okolo dvaceti přátel. Bylo to kvůli škole, se spolužáky z vysoké jsme si vyměňovali různé materiály a informace o písemkách, přednáškách, odpadajících hodinách. Takže jsem jej v podstatě využívala pro věc, pro kterou byl primárně založen. Dnes už je samozřejmě všechno jinak. FB stále používám, ale už ne v tak velké míře, troufám si i tvrdit, že má svá nejlepší léta už za sebou.

Zdroj


Otázky pro nominované

1. Jaká je barva Tvých vlasů? Jakou mají délku a strukturu (rovné, vlnité, ...)?
2. Jakou vlasovou kosmetiku momentálně používáš?
3. Jmenuj nejlevnější a nejdražší kosmetický výrobek, který máš právě doma.
4. Jaký je Tvůj nejoblíbenější kamenný obchod s kosmetikou a jaký internetový?
5. Který kosmetický výrobek by Ti zrovna teď udělal největší radost?
6. Která blogerka (blog) je Tvá nejoblíbenější?
7. Jakou barvu laku máš na nehtech? Jaká je Tvá nej?
8. Kdybys mi měla doporučit jen jednu kosmetickou vychytávku, jaká by to byla?
9. Navštěvuješ kosmetičku a kadeřnici? Jak často?
10. Jak dlouhou dobu strávíš ráno v koupelně?

Nominace

Dovolím si nominovat blogerky z řad mých pravidelných čtenářek, jako takové malé poděkování za návštěvy lesa. A taky jsem samozřejmě zvědavá na jejich odpovědi. Pokud už jste TAG zpracovávaly, tak se omlouvám (asi jsem to přehlédla) a stačí dát do komentářů odkaz ;).

Claire z The crazy ginger´s diary
Petru ze Simple Life
Evelínku ze Svět podle Evelíny
Lesní stvoření z Vyvrhellových cest
Ann z Lightscapade

Snad budou holky rády a nepřijdou mi do lesa vynadat! Ještě jednou děkuji eM, že mě nominovala na můj historicky první TAG a doufám, že jste si příjemně početly. Pokud máte nějaké otázky, sem s nimi!

Užívejte!

L.

Komentáře

  1. To bylo nesmírně milé počtení. :)
    S jídlem jsi to vymyslela opravdu lišácky. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An., díky moc a víš co? já Tě chtěla nominovat! už jsem Tě měla napsanou i s odkazem, ale pak jsem si všimla, že máš víc jak 200 čtenářů, což nesplňuje podmínky zadání :( ale vzpomněla jsem si na Tebe hned, takže pokud budeš chtít, zašli mi odpovědi na otázky na mail ;) ať se taky něco dozvím o Tobě ;)

      Vymazat
  2. Máš super blog od teraz ta sledujem. Dúfam, že si pozrieš môj a ak chceš tiež ma začneš odoberať. Dakujem. :) http://my-secrets-and-dreams.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Haha,musím se smát! Ty jsi vážně lištička v hebkém kožíšku. Nepotřebuješ vrstvičky a podle Tvých otázek evidentně brousíš po kožíškové péči. Moc děkuji za nominaci a určitě se do článku v dohledné době pustím. Krásně jsem si početla jako vždy a v lese je mi moc dobře. Krásný den, Lištičko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji a těším se na Tvé odpovědi! ;) a s tím kožíškem máš absolutní pravdu :)

      Vymazat
  4. Děkuji za nominaci, moc si toho vážím! http://lightscapade.blogspot.cz/2013/10/liebster-award.html

    OdpovědětVymazat
  5. Mila lisko, velice Ti za vsechny tvory z lesa dekuji za nominaci, jsme pocteni. Drive ale nez se znovu zactu do tohoto clanku a sepisu svůj musim svolat oftalmologicke konsilium v lesich, nebot mi z niceho nic oteklo jedno oko, dostala jsem kapky a masticku, a po trech dnech lecby mi z minuty na minutu zrejme jako vedlejsi ucinek lecby oka odesly hlasivky. Nemuzu uz obihat dokory, stacilo to oko, a tak az to bude mozne rada se sem vratim v plne sile. :-) Na potreti tento vzkaz uz odeslu! :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyvrhellku, to je mi moc líto! :( posílám za všechny z našeho lesa hodně síly a pozitivní energie k uzdravení všech neduhů a obtíží! doufám, že se co nejdříve odeberou z Tvého lesa pryč a že konsilium vyřeší záhady léčebných procesů, které pomohou k nápravě! samozřejmě chápu indisponovanost a pokud na otázky neodpovíš, určitě se nebudu zlobit, hlavně, abys byla v pořádku! ;)

      Vymazat
  6. Tak jsem si vyšla na procházku do lesa a je tu moc krásně :-)). Móc fajné čtení Lištičko, by mě fakt zajímalo to Tvé utajované jméno !-) Krásně zpracovaný tag, to papání si vyřešila kulišácky a tak to bylo i myšleno :-), Tvoje kosmetické přání je krásné až ten obchůdek otevřeš budu častým hostem...Zaujalo mě, že nepotřebuješ vrstvy, no jo Vy lištičky máte krásný kožíšek, který Vás hřeje a Vodnář, jé malého Vodnáře mám doma - jsem Ryba - samá voda :-)) Krásný večer!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, milá eM, však byly taky otázky moc příjemné a dobře vymyšlené ;) no vidíš, já k Tobě budu chodit do restaurace a Ty ke mně do obchůdku! ... s těma vrstvama to nechápe hodně lidí, kolikrát se i zděsí, že toho mám na sobě strašně málo a že mi musí být zima a že budu nemocná atd. mám prostě v sobě nějaké vnitřní topení asi :D ... vidíš, jsme spolu v jednom blogo rybníčku, jak jsi to sama nazvala :) určitě malého Vodnáře pozdravuj! ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)