Kolik toho na sebe napatláš?

Tento článek jako první vytvořila Anna Ananasová jako reakci na přítelovu otázku. A jelikož chlapi nemůžou některé věci vůbec pochopit, téma se stalo v blogosféře tak oblíbené, že se přetvořilo na TAG. Každá kosmetická maniačka hned začala počítat, kolik výrobků denně použije ke svému krášlení a pečování. Já jsem pořád odolávala, protože jsem se děsila výsledku, ale nakonec zvítězila zvědavost. Takže kolik toho na sebe napatlá Liška?

Je možné, že některé výrobky vlastním v několika variantách. Pro přehlednost jsem ale vybrala vždy jen jednu, aby se lépe počítalo. Takže není pravidlem, že například stejnou tvářenku používám dokola ;). Vynechala jsem vlasovou péči, protože tu aplikuji 2x za týden, také masky, laky, peelingy ... Jednoduše a prostě - uvidíte pouze udělátka, která na sebe dávám opravdu každý den.

RÁNO - PÉČE




Až při poskládání výrobků dohromady jsem si všimla, jak má ranní péče barevně ladí :).

1. Zubní pastu asi nemusím popisovat, Colgate Max White One mi vyhovuje, chutná, pění a zdá se mi, že tesáčky i trochu vybělí.

2. Tonikum od Oriflame jsem dostala jako dárek, a i když bych si ho sama nekoupila, mám ho ráda. Stáhne z pleti poslední nečistoty z nočního spánku, zatáhne póry a připraví pokožku na použití denního krému.

3. Kvůli mému nadměrnému pocení jsem ochotná zkusit cokoliv, abych mu zabránila. Například i pánskou kosmetiku, jestli chlapi náhodou nemají něco lepšího a netají to před náma ;). V rámci výzkumu jsem si pořídila tuhý deodorant od Old Spice. A nebojte, nevoním jak chlap. Pokud vezmete verzi s vlky, budete cítit po citrusech.

4. Na papulku nyní dávám denní krém od L'Oreal, zrovna testuji matující verzi. Krémy této značky mám vyzkoušené, mé pleti sedí, nedělají mi šupinky, ani žádné nežádoucí reakce.

5. Od té doby, co jsem v nějakém boxu našla balzám na rty od Lavery, mám už jeho třetí balení. Což asi mluví za vše. Rty hydratuje a dodává jim potřebnou péči.

6. Z boxíku mám také tyčinku proti akné od Anatomicals. I když není moc kladně hodnocena, mé pupence dokáže zastavit v rozletu. Rozhodně alespoň zabrání v jejich rozvoji ve velký kráter. Fuj! Jsem teď zhnusila sama sebe!


RÁNO - DEKORATIVKA



Nastává má nejoblíbenější část, kterou je líčení. Na rozdíl od pečující kosmetiky, kde jsem věrná jednomu výrobku, dokud nevypotřebuji balení a nekoupím si jiný (nebo taky stejný), dekorativku střídám pořád. Podle nálady, oblečení, ročního období, situace, ...

7. Poslední asi rok jsem si zvykla vybarvovat rty. Dříve jsem použila jen bezbarvý balzám. Nyní mám zásobu rtěnek pro minimálně dva stojany v drogérii :D. Používám buď je, nebo třeba barevný balzám, másla na rty, čubíka ... Jako zástupkyni jsem na fotku zvolila klasiku - rtěnku Kate od Rimmelu.

8. Bez očních linek nevylezu z lesa! Fakt! Mí kamarádi už ani neví, jak bez nich vypadám. V odstínech nejsem nijak vynalézavá, vlastním černou, hnědou a šedou. Používám linky tekuté, nejlíp se mi s nimi pracuje. Například vidíte černou od NYC, která má moc šikovný tenký štěteček.

9. Vybrat si řasenku, je hodně velký problém, protože se mi většina obtiskuje pod obočí. Proto mám menší nároky na zhuštění a natočení. Jakmile se mi řasenka neobtiskává, je moje oblíbená. Zatím jsem takové našla asi jen čtyři, jednou z nich je Volume Million Lashes Excess od L'Oreal Paris.

10. Jelikož je moje pleť mastná a leskne se, musím vždy použít pudr. Vyzkoušela jsem mimo jiných i oblíbený od NYC a nebyl vůbec špatný. Pleť matoval, občas během dne byla potřeba přepudrovat.

11. Kruhy pod očima naštěstí nevlastním, takže korektor používám především na pupence a nedokonalosti. Catrice kryje krásně a určitě se svými vlastnostmi vyrovná i mnohem dražším kolegům.

12. Oční stíny mi bohužel drží jen s bází. Do doby, než jsem si koupila tu od Artdeca, jsem nosila jen linku, protože stíny po pár hodinách balily kufřík a mizely neznámo kam. Bylo jedno, jestli stín stál stovku nebo tisícovku. Proto Artdeco opěvuji kudy chodím, líčení s ním vydrží celý den tak, jak jste ho ráno nanesly.

13. Tvářenku jsem na začátcích své kosmetické kariéry vůbec nepoužívala. Pak jsem přišla na její kouzlo a od té doby jich mám taky požehnaně. Nedávný přírůstek od Benefitu asi nemusím představovat. Coralista je prostě nádherná a pokud se chcete odměnit nebo si udělat radost, doporučuji! Už jen ten obal Vás potěší ;).

14. Dlouho jsem vybírala nový make-up, který by splňoval mé nároky. Však už víte - pleť mastná, náročná, citlivá, pupínkovatá ... Při čekání na zásilku minerálního make-upu, kterou už asi neuvidím, jsem si pořídila dlouhotrvající make-up Facefinity 3 v 1 Max Factor.

15. Když už mi díky bázi oční stíny drží celý den, vyžívám se v jejich používání. Když ráno není moc času, sáhnu po paletce od MUA, smíchám první dva odstíny a na ně šupnu linku.

Přes den žádná nová patlátka nepotřebuji. Vystačím si s pudrem, balzámem na rty a rtěnkou, kteří už byli započítáni. Takže postupujeme rovnou k péči večerní.


VEČER




16. I když mám obličej mastný, zbytek těla se ze mě osypává na každém kroku. Prostě sušenka obecná. Proto po každé sprše nesmím zapomenout na tělový krém (mléko, máslo). Stylově jsem pro Vás vybrala máslo s lesními plody, seženete jej v Douglesu. Má hodně silnou vůni, dobře se roztírá, rychle vsakuje a co je hlavní - hydratuje.

17. Milého pana kokosáka jsem si nejdříve koupila se záměrem jej používat právě místo tělového krému. Bohužel jsem zjistila, že mi oleje v tomto směru moc nevyhovují. Nevadí! Vyzkoušela jsem ho místo nočního krému a bingo! Nemusíte se bát, že by zmastil nebo naopak vysušil, použijte ale na navlhčenou pleť.

Tyčinku na akné Anatomicals jsem započítala už v ranní péči. Samozřejmě je přímo koncipovaná na použití i večer, takže ve výčtu nesmí chybět.

18. Sprchový gel používáme všichni, netřeba rozepisovat. Snad jen, že čokoládovo-pomerančový od Dermacolu bych nejraději snědla! Mňam!

19. Gel pro intimní hygienu od Lactacydu určitě taky znáte. Je jemný a slouží tak, jak má.

20. Na odlíčení tekutých linek jen tak něco nezabírá. Po radě milé Sabinky už s nimi problém nemám, protože jsem se přemohla vlézt do Yves Rocher a něco si u nich koupit. Konkrétně dvoufázový chrpový odličovač na oči.

21. Pamatujete, jak jsem u kokosáku psala, že ho musíte nanést na vlhkou pleť? Tak termální vodu Avéne používám přesně k tomuto účelu. Více jsem o ní psala tady.

22. Make-up, pudr a všechny fujtajblíky, které se přes den nachytají na obličej, stahuji čistícím gelem od Marionnaudu. Recenzi jste mohly číst v předchozím článku.


PARFÉM



23. Nesmím samozřejmě zapomenout na vůni. Parfém mám vždy jen jeden, dokud jej nespotřebuji a nehledám nový. Momentálně se fíkám Euphorií od Calvina Kleina. Je prezentována jako výrazná orientální vůně se smetanovými tóny, jantarem a mahagonovým dřevem. Flakon byl navržen podle orchideje v rozkvětu, která tvoří srdce parfému. Teď ho mají zrovna ve slevě na parfums.cz ;).

A to je, prosím, vše. Plných 23 výrobků denně. Nezapomněla jsem na něco? Zdá se mi jich jaksi málo, oproti ostatním. I když na chlapa by tohle číslo stejně bylo moc :D. Nedávno jsem sledovala pana Lišáka ráno v koupelně - vyčistil si zuby, opláchl obličej vodou, dal deodorant, vůni a šel. Prostě mají lehčí život, co si budem povídat!

Kolik toho na sebe napatláte Vy? Pokud jste TAG už zpracovaly, klidně dejte odkaz, ať porovnáme ;).

Užívejte!

L.



Komentáře

  1. 23 tedy rozhodně není moc. Já měla přes třicet... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. si právě říkám, že mám asi nejméně ze všech, co jsem kde viděla ;) teď jestli je to dobře nebo špatně :D

      Vymazat
  2. Tak to číslo mě docela překvapilo, protože při čtení mi přišlo, že toho máš docela dost - sečetla jsi to dobře? :D

    Nějak teď nechápu, kde jsem nahrabala 33 věcí. A to tam nemám ani pastu a ústní vodu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem měla stejný pocit, když jsem to všechno naházela do tašky a šla ven fotit :D a pak, když jsem přiřazovala na fotky čísla, jsem byla sama překvapená a několikrát přepočítávala ... ale je pravda, že já zase nepoužívám třeba séra, oční krémy, bázi pod make-up, korektor na kruhy pod očima, pěnu na holení (místo ní dávám tělový krém), ...

      Vymazat
    2. A jo, teď koukám, že to máš někde venku na dlažbě. Doufám, že někde na návsi a zastavil se u tebe hlouček čumilů a je o tobě reportáž v místních novinách? :D

      Vymazat
    3. to by bylo asi hodně zajímavé, to máš pravdu, kdybych se někde na veřejnosti vytasila se svým arzenálem :D bohužel jsem akorát vylezla z nory na terasu, takže žádní čumilové nebyli ;)

      Vymazat
  3. 23 je pěkné číslo, myslím, že se v tagu objevilo i nižší, každopádně patříš mezi "méně patlavé" blogerky :-). Já měla o deset víc, a stejně jako Anna přemýšlím, co to vlastně bylo, když tam taky nemám tu zubní péči :-)
    Pokud jsi u mě ještě nečetla, můžeš kouknout sem:
    http://emeverydaylife.blogspot.cz/2013/08/tag-kolik-toho-na-sebe-napatlas.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně, že jsem četla ;) a označené "méně patlavá blogerka" se mi líbí! :D nechci ani raději zjišťovat, co používají ostatní a já ne, aby mě nesvrběly pracky zas :D

      Vymazat
  4. Samé pěkné věci!

    Ty nemáš kruhy pod očima? Pfff, tak to se s tebou neka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nééé, prosííím! :( já si je tam třeba nakreslím a pak na ně dám korektor, může být? :D

      Vymazat
  5. Pcha, ještě pořád jsem na tento tag nesebrala odvahu! Ale 23 je celkem dobré, navíc počítáš i pastu na zuby, což spousta blogerek ne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak šup! sebrat odvahu a počítat! ;) třeba budeš taky překvapená ;)

      Vymazat
  6. Konečně nějaký TAG? který jsem doposud neviděla! :)) Když se zamyslím, táááák....hmmm...18 (den, kdy si nemyju hlavu a nedávám masku s peelingem) nebo 23 (den, kdy si myji hlavu a dávám ony věci na ksicht.) takže jsem na tompodobně, jako ty!! :) Heh, to je podezřele málo :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)