Zimní nákupní řádění

Jsem si dala předsevzetí, že nebudu nakupovat kraviny. Jen to, co mi dojde nebo co opravdu potřebuju. Nebo když bude náhodou ve slevě něco, po čem dlouho toužím. Vydrželo mi to ... asi tak dva týdny? Jenže začaly povánoční výprodeje. A pak jsem měla narozky. Kulaté. A všem jsem řekla, že chci peníze. Takže jsem měla naskládanou pěknou sumičku, kterou jsem si samozřejmě měla uložit jako dospělá žena na spořící účet. Jenže jsem začala mít dojem, že jsem na ty narozky vlastně nic nedostala ... A už to jelo! :D





Nejdřív jsme byli s chlapem na našem každoročním výletě v Praze. Nikdo nechápe, proč tam jezdíme v lednu, prý zima a tak. Za prvé - v Praze není nikdy větší zima jak na Moravě. Za druhé - aspoň tam není milion turistů, ale jen půl milionu turistů ;). Vždy si chci něco kosmetického odvézt na památku, tentokrát jsem byla vyloženě natěšená na Sephoru, jenže neměli slevy. A bez slevy v Sephoře nenakupuju. Dlouho jsem se trápila u stojanu s novými rtěnkami (nemohla jsem si vybrat odstín), nakonec jsem vzala 36 Spring Break, ale přiznávám, že to bylo trošku na sílu. No a ve slevovém stojanu měli paletku z Vánoc, na přebale byla liška (trošku jsem doufala, že bude i vevnitř - není) a na cestování proč ne. Každopádně jsem neuspokojila své tužby ani trochu.




Naštěstí existuje Biooo! Velké plus mají za to, že vytvořili odkládací koutek pro chlapy. Hezky židlička a stoleček (ještě by tam mohl být deník Sport a měli by dvakrát vyšší tržby). Takže mi nikdo nemusel funět za krkem a házet nechápavé pohledy typu "proč stojíš půl hodiny u jednoho stojanu???". V podstatě jsem koupila jen to, co jsem potřebovala (kdo mě poplácá po rameni? :D). Kartáček (bambusáček) od nové značky, kterou jsem ještě nezkoušela, Tarika masku (nejlepší na problémovou pleť), Sante řasenku (doporučeno čtenářkou), Lavera balzámy na rty (už poněkolikáté, ideální pod rtěnku), kondiš ve spreji od Urtekram (super na jemné vlasy), Henné Color (vrátila jsem se zpět, Voono neokouzlilo) a Kiss and Face balzám (abych měla nějakou změnu).




Následoval klasický nákup na Lookfantastic, páč tam mají dopravu zdarma, povánoční slevy a dárky k nákupu. Objednávala jsem hlavně kvůli Julii od Antipodesu, po roce jsem dopotřebovala předchozí lahvičku a zjistila, že jiný odličovač už prostě nechci! Tělové mléko od Balance Me je nejlepší pro vysušené kožichy na zimu, navíc má strašně zajímavou a jemnou vůni. A když už jsem u značky šmejdila, přihodila jsem i jejich šampon (byl ve slevě, jak jinak). Bohužel je to jeden z těch, které mi mastí vlasy, takže zdědil chlap. Poslední a nejvíc roztomilá je sada od Elemental Herbology. Já si nemůžu pomoct, ale jak vidím sadu miniatur, tak ji prostě musím koupit. Co na tom, že vím, že krémy na pleť mi nesedí. Co kdyby zrovna tento byl jiný? ... Není! :D Ale k němu byl čistič ... S manuka medem ... A vidíte tu krabičku?





Aby byl vesmír v rovnováze, naklusala jsem poslušně i do drogérky. V DMku mě potěšili, když zařadili Alverde růžovku do stálé nabídky. To složení není úplně ideální, ale za 60 Kč si mám aspoň čím stříkat štětec, když chci dodat stínům větší pigmentaci, zchladit kůži po holení nebo použít před nanesením oleje na tělo. Pak jsem ulovila ve slevovém stojanu pěnový makeup a musím říct, že mě velmi příjemně překvapil. Není to úplné terno, ale na mastnější pleti funguje dobře. Zato makeup z puntíkaté limitky stojí za velkou prdku, mapuje, dělá masku a je hnusný. Největším překvapením celého nákupu byla rtěnka z námořnické limitky (taky ve výprodeji), která má naprosto ideální odstín "mé rty, ale lepší". Kdybyste na ni náhodou narazili, je to verze Beach Blossom ;).




Stále ještě hledám ideální přírodní tekutý makeup, takže jsem svou sbírku doplnila o dva zástupce od Couleur Caramel. Oba z druhé ruky, po předchozích zkušenostech už nechci dávat plnou cenu, protože mi zatím žádný tekuťák neseděl. Na cestě mám teď ještě BB od Cosm´etika a makeup od Zui. Pak se můžete těšit na porovnávací článek ;). Od Planeta Organica kupuju pravidelně levandulový šampon, který je pro mé jemné kadeře jako dělaný. Bohužel ho u nás v bio obchodě dlouho nedoplnili, takže jsem vzala místo něj finskou variantu. Jásön zubní pastu nemám poprvé, vyhovují mi svou pěnivostí i příchutí, tentokrát jsem vzala na zkoušku pomerančovou a jsem zvědavá, jestli přežiju tu skořici.




Některé nákupní skupiny jsou zlo! :D A Facebook tomu moc nedopomáhá, když vás pořád upozorňuje na nové příspěvky. Takže se stalo, že jsem si koupila UD rtěnku, kterou jsem nepotřebovala (nádherný letní odstín Disobedient), jílovou masku od Soaphoria, o které jsem si myslela, že je sypká (a byla jsem velmi příjemně překvapená, že je tekutá a s boží konzistencí) a olejové sérum od Lulu & Boo (hlavně, že vím, že mi oleje nesedí). Ale tak ve dvou případech ze tří jsem se trefila ... To není zas tak špatné skóre ... Navíc sérum už má nový domov, takže tiše v koutě nepláče.




Taky jsem chtěla rozšířit sbírku štětců a na Douglas měli dost velkou slevu na značku Nude by Nature. Nikdy jsem o ní neslyšela, trošku jsem gůglila a nakonec objednala. Cena bez slevy se pohybovala kolem tisícovky za kus, po slevě jsem dala cca 800 Kč za oba. Samozřejmě jsem je nemohla nechat v balíčku samotné, co kdyby se pohádali, takže jsem přihodila EOS balzám v tubě (nesnáším to jejich vajíčkové balení, tubu jsem zatím viděla jen v zahraničí, takže jsem vůbec neotálela). A taky base coat od Anny, páč ten od China Glaze (Ridge Filler Bace Coat) mě nepřesvědčil o své účinnosti. Vzorečky parfémů jsem si mohla vybrat zdarma k objednávce (Hermés pro mě i pro muže - naprostý čichový orgáč) a jako dárek k nákupu jsem měla dostat mini balení slavného Kusmi Tea. Ten jim asi už došel, takže mi poslali kondiš. Škoda, že ho neocením, jsem frfňa, ale půjde hezky do balíčku mamce na narozky. Ještě jsem vyfasovala slevu 20% na další nákup (jen na jeden produkt, ale i tak), takže naprostá spokojenost. Balík přišel z Německa (při nákupu na českém eshopu posílají vždy z DE, mají tam asi nějaký centrální sklad) a jde vidět ten rozdíl. Asi budu objednávat častěji!





Nakonec jsem si nechala zlatý hřeb všech hřebíků! Strašně nutně jsem potřebovala novou paletku na hraní. Chtěla jsem koupit novou Gold paletku od Too Faced - ještě nebyla na českém eshopu. Pak jsem chtěla koupit barevnou paletku od Kat von D - na eshopu Sephory byla zrovna akce 20%, takže ji tam radši ani nedali, aby si ji náhodou někdo nekoupil se slevou. Samé klacky pod nohy ... Takže jsem se naštvala a šla jsem proklikávat anglické eshopy. A ejhle! Na Beauty Bay byla akce poštovné zdarma ... A Juvia´s Place není u nás moc profláklá značka. Navíc The Nubian 2 má barvy přímo pro mě. Hezky teplé, zajímavé, neokoukané, hravé a hlavně ne nudné. Nesnáším, když je v paletce milion hnědých a šedých odstínů - takových mám už pět (ne těch odstínů, ale paletek). Nejdřív jsem byla trošku na rozpacích z toho obalu a velikosti stínů (jsou obří!), ale kvalitou to začíná Juviaska těžce dohánět, zatím to vypadá na první matné stíny, které nepráší ... ony vlastně nepráší ani ty třpytivé... Možná to bude i láska!


Zdá se vám toho moc? ... Uznávám, že jsem si vyhodila z kopýtka! A taky že jsem v nákupech pokračovala i po nafocení tohoto článku. Takže mám na cestě další naprosto nezbytné věci. Ale o těch třeba příště... Ještě, že už je březen! To už není narozeninový měsíc, takže už nemám výmluvu ...


Je toto ještě normální? Máte nákupní horečky a záchvaty? Co pěkného jste si koupili naposled? Zajímá vás recenze na nějakou konkrétní věc z mých novinek?

Užívejte!

L.








Komentáře

  1. No tééda ty jsi toho nakoupila. Mě se ze Sephory hodně líbí ty rtěnky, protože to má nádherný obal. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I se trochu stydím! :D ... Ten obal není nic moc, do kabelky nepoužitelný, ale zase se to odrazilo na levnější ceně ;)

      Vymazat
  2. Ty jo toho je, já jsme si dala stopku :D. Ale tvůj výběr je pecka zaujaly mě produkty Lavera a Natura Siberica :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, uznávám, že jsem to trochu přehnala :D nákupní stopku si budu muset dát taky, ale já to mám vždycky ve vlnách - nejdřív nakoupím v množství pro celou ulici a pak mě zas nic kupovat nebaví ;)

      Vymazat
  3. Jé, ty sis vybrala od Juvii na první nákup stejnou paletku jako já. :D
    Pěkné nákupy! A v jaké fb skupině nakupuješ přírodní věci? :-o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ji právě u tebe okukovala, moc lidí u nás ji nemá (nebo aspoň ti, které sleduju), takže se mi líbilo, že není všude ;) jak jsi s ní spokojená? ... Skupina je "Kosmetický exchange", občas se tam na něco zajímavého dá narazit :)

      Vymazat
    2. Jsem s ní spokojená natolik, že už mám Juvia paletek celkem pět. :D Z toho na tři jsem ještě nesáhla, protože to samozřejmě musím nejprve nafotit, žeano... :D
      Jo tak tam jsem, akorát mě tam nikdy nic moc nezaujalo. Asi mám smůlu. :D

      Vymazat
    3. pět??? tak to mám co dohánět! :D v tom případě rychle nafotit, ať mám inspiraci, kterou příště! :)

      Vymazat
  4. Mno.. Taky mám tendence si v narozeninovém období dopřávat dárečky.. Protože ode mě pro mě jsou vždycky trefa, že ano.. :-) Takže mé pochopení máš. :-) Letos to bylo takřka bezšminkové, no o nic levnější. Spíš naopak.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)