Voono - vlasy jako víno!

Kdo mě trošku zná ví, že posledních několik let barvím své kadeře jen hennou. Držím se osvědčených zrzavých, červených nebo bordó tónů a konečný barevný výsledek zase až tak neřeším. Líbí se mi, že ať už odstín chytne jakkoliv (víc do zrz nebo víc do červena, tmavší nebo světlejší), vždy vypadá přirozeně. Nemluvě o tom, že henna vlasy obalí, chrání, posiluje a z mých jemných chmýříček se staly alespoň slušně vypadající prameny :D.

Za svou hennovací kariéru jsem vyzkoušela spoustu značek (na většinu z nich najdete na blogu recenzi). Z těch známějších např. Khádi, Lush, Henna Herb, Light Mountain, ... Bohužel vždy jsem měla problém s tím, že mi barva nechytla na odrosty. Jediná, která mi seděla byla Henné Color. Takže jsem u ní dlouho zůstávala. Ale jak to tak chodí, pořád jsem měla zaječí úmysly, nudila jsem se a chtěla najít něco nového, lepšího ... Až se objevila Voono - česká značka s přírodními barvami na vlasy. A byla noha v nohávě! ;)




Hned na začátku musím napsat, že i po tom, co jsem spotřebovala dvě balení, nemám stále ucelený názor. Jestli ji doporučit nebo ne. Rozhodla jsem se tedy vám popsat její klady a zápory a každý nechť se rozhodne sám ;).

Barvu koupíte na eshopu nebo už se dá sehnat i ve spoustě obchodech s přírodní kosmetikou. Vyjde vás na 259 Kč a se svými vlasy do půlky zad (ne moc hustými a jemnými) mi jedna krabička vyjde na dvě barvení.

Klady:

- líbí se mi balení, komunikace značky na sociálních sítích, celkový design webových stránek, propagačních materiálů a fakt, že je značka česká

- mají moc dobře propracované vzorníky na výběr odstínů, rádi vám poradí, který vybrat nebo jak smíchat víc druhů, aby vyšel pro vás ten správný

- barva je hodně pigmentovaná, chytne úplně na vše (šediny, odrosty) a stačí ji mít na vlasech jen 20 minut (v návodu se píše minimálně 45, ale už mám odzkoušeno, že 20 stačí) ... což je super, protože nemusíte čekat dvě hodiny (zkoušela jsem a mezi výsledky po půl hodině a po dvou hodinách není v odstínu viditelný rozdíl)




- odstín je opravdu nádherný a sytý! Red wine naprosto odpovídá svému názvu - vlasy jsou vínové, tmavě červené... krásně se lesknou a hodně lidí mi barvu chválilo (v podstatě mi všichni řekli, že mi to sluší nejvíc ze všech, co jsem kdy měla) ... je to způsobeno tím, že Voono neobsahuje jen hennu, ale i jiné přírodní barvící látky

- hodně dlouho na vlasech vydrží, kdybych neměla odrosty, klidně můžu barvit až za dva měsíce a ještě by na vlasech byla ... při mytí jde i po měsíci a půl vidět, že na hlavě něco zůstalo, protože voda odtékající z vlasů je stále barevná




Zápory:

- barva docela dost smrdí ... já jsem po několika letech zvyklá na zatuchlý trávový puch, ale toto je ještě trošku něco jiného, chlap řekl, že mu smrdí jako hovínko :D ... jde cítit jak při nanášení, tak po smytí i několik dní po nabarvení

- dělá strašný bordel ... zkoušela jsem směs umíchat pokaždé jinak, abych se problému zbavila, ale i když byla kaše hustší nebo tekutější, pokaždé jsem musela umývat po nanášení celou koupelnu ... abysme si rozuměli, já jsem opravdu na hennování zvyklá, takže nějaké zabarvení vany mě nerozhází, ale po Voono byly cucky barvy na zemi, v umyvadle, ve vaně, na kartáčku na zuby, na ručníku, na poličce ... prostě všude! ... ztvrdlé kousky směsi se pak strašně špatně umývají, takže po každém barvení hezky plnohodnotný úklid koupelny (to je fakt něco pro mou línou povahu)




- díky vysokému pigmentu a obsahu indiga zabarví úplně vše okolo! ... a teď nemluvím jen o koupelně, ale měla jsem zabarvené tričko, pyžamo, ložní prádlo, křeslo, prostě vše, čeho jsem se dotkla vlasy (a ne oranžově nebo rezavě, jak by každý čekal, ale namodrale!)

fun fact - když jsem toto napsala na Instagram, přímo z Voono mi poradili, že si po smývání barvy mám umýt vlasy šampónem, přitom v návodu mají jasně napsané, že se na vlasy nemá dávat žádná kosmetika 24 hodin po obarvení (samozřejmě jsem jim to napsala, ale už mi nikdo neodpověděl) ... nicméně ten šampon opravdu pomáhá a výsledný efekt nijak nenaruší

- barva je vhodná spíš pro suché nebo poškozené vlasy ... já je mám jemné a normální a Voono je hodně mastí ... byla jsem vždy zvyklá, že henna vysušuje, takže jsem dle toho měla uzpůsobenou vlasovou kosmetiku (i tak mi ale stačil pouze šampón, většinou bez kondicionéru, maska vůbec, jen péče na konečky) ... je mi jasné, že tento bod může být pro někoho velká výhoda, musíte posoudit dle stavu svých kadeří ;)


Výsledek tedy je, že jsem se opět vrátila k Henné Color. Protože to utrpení při nanášení, bordel v koupelně a maštění vlasů mi za nádhernou barvu bohužel nestojí. Neříkám, že se k Voono nevrátím! Možná budu míchat a zkoušet různé varianty. Většinou jsem dávala Henné Color na odrosty, abych je obarvila a všechny ostatní značky (které jsem mezi tím nakoupila a byly málo pigmentované) na délky, abych se jich zbavila (ostatních značek, ne délek :D).

Co říkáte na Voono barvy vy? Zaznamenali jste jejich boom? Barvíte kadeře přírodně nebo chemicky? Dali byste přednost barevnému výsledku nebo komfortu při nanášení?

Užívejte!

L.


Komentáře

  1. Můžu se vším souhlasit. Pro mě bylo největší utrpení jak byla barva na polštáři, ručníku a prostě všude.
    Jo a nekomunikace s Voono FB jsem zažila taky :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se to dá vyřešit díky umytí vlasů šampónem hned po obarvení, pak už to není tak hrozné, ale ten bordel při nanášení prostě nedávám :(

      Vymazat
    2. Pokud stačí barvit jen odrosty, pomůže, když se henna opravdu dobře rozmíchá (já míchám větší vařečkou - opačným koncem, který používám zároveň jako dřík na hrudky) a nanese štětečkem na barvení vlasů, co používají kadeřnice (nestojí moc). Od doby, co jsem štěteček začala používat, se uklízení celé koupelny po každém barvení nekoná.

      Vymazat
  2. Tak ja mam skoro vse opacne. Spolecne mam jen to,ze barve staci chvilku,je intenzivni a krasna a dlouho vydrzi. A pak uz se rozchazime. Mne naopak ze vsech henn voni nejvic. Jako cerstvy spenat. Smyti samponem mi poradili uz na workshopu Voono a rikali,ze sami zkouseli,jestli to ovlivni vysledek barveni a neovlivni. Vyborne se mi do vlasu nanasela,nedelala zadny bordel a i se skvele a rychle vymyvala z vlasu. Vodu jsem mela po myti barevnou jen hned po obarveni,pak uz ne,ale barva drzela. Na vlasy pod ramena jsem si musela kupovat dva balicky a vystacily mi akorat, ted uz je mam do puli zad a musela bych kupovat tri. A vlasy mi naopak naprosto uzasne hydratovala a opecovala a nemusela jsem po barveni ani pouzit masku jako po jinych hennach, stacil jen sampon a vlasy byly krasne pruzne,mekke a hedvabne. Tak tolik co do mych zkusenosti s Voono ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, vím, že ti sedí :) já bohužel na workshopu nebyla, takže jsem se řídila podle návodu, a tam je fakt napsáno, že nemáš po barvení 24 hod použít žádnou kosmetiku ... Možná se mi vymývá díky tomu, že mám jemné a slabší vlasy - moc na nich nedrží (i když třeba Henne Color se tak nevymývá), proto mi stačí i jedna krabička na dvě použití (s tvou hřívou je mi jasné, že to tak lehké nebude) ... A taky jsem nenapsala, že nehydratuje, naopak mi vlasy mastí, tudíž je ideální na suché nebo poškozené vlasy ;)

      Vymazat
  3. Mně přijde stejná jako henne color. Nějaký velký rozdíl jsem nezaznamenala. Možná tolik nevysušuje, ale já mám v zimě trošku mastnější vlasy, takže uvidím v létě. Já vždy práškovou hennu vymývám šamponem Henne color měděná. Hlavně miluju přeliv od Henne Color, protože je hodně pohodlný a na pět umytí vydrží barva na vlasech. Nechám ho tak 20 minut a smeju, žádný binec a pohodlí maximální. Práškovou hennu už jen tak jednou za 2 měsíce.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem s ní mega moc spokojená! Vlasy mi nemastí, ale dělá mi je moc fajn (myju jednou týdně, takže oproti tomu, kdy jsem si je myla 2-3x týdně to je změna - což ale nemusí souviset s hennou). Bordel mi neděla takový - ale používat cooper, takže tam je změna ve složení. A nikde mi nic nebarví, šampóněm vymývám až 24 h po nabarvení. Troufám si říct, že tohle je láska! ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Zkoušela jsem ji teď už po druhé. Nahoru jsem dala vínovou a dolu indigo. Obě chytly krásně už za dvě hodiny. Nahoře nádherný vínový odstín a dole skoro černá. Masakr, nikdy mi henna na světlé vlasy nechytla černě. S tím jsem nadmíru spokojena. Ale, co mi vadí, tak je to šílené vymývání. Prvních 5 mytí mi teče barva skoro sama z vlasů. Barevné ručníky i trička, jak mi vlasy schnou :( navíc se mi do měsíce skoro celá vymyje :( nvm, co dělám špatně, ale mě prostě tahle henna nedrží. Což mě šíleně štve. Protože mi nikdy žádný nechytala tak hezky, jako tato.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta pigmentovanost je fakt obrovská, to je pravda ... Možná bych zkusila jiný šampon, u některých vidím, že se barva dost vymývá a u jiných míň ;)

      Vymazat
  6. Pro mě osobně by asi byl rozhodující barevný odstín, i když taky bych pokaždé nechtěla mýt celou koupelnu :-/ Já pořád nad hennou váhám. Momentálně mám občas své středně hnědé vlasy a občas na ně hodím fialový vymývací přeliv, dost ale uvažuji že se vrátím zpět k černé. Dlouho jsem nosila černou s modrými odlesky a znovu mě to láká. Bojím se ale aby mi henna vůbec chytla podle mých představ a také aby se mi vlasy nenarovnaly. Už jsem na intervetu narazila na informaci, že tím jak henna vlasy obaluje, jsou čím dál víc rovnější, protože jsou jakoby těžší a tím se lokny rovnají a to mě na tom děsí nejvíc. Voono to myslím zmiňuje taky a dokonce jako plus, no pro mě tedy obrovské mínus.. tak nevím. Nemáš s tím zkušenost? Jinak obarvené věci to samozřejmě taky nechceš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. záleží asi na tom, jaký máš typ vlasů, já je mám dost jemné a ne moc husté, takže mi vyhovuje, že je henna obalí a vlny mi naopak definuje ;) i když ne, že bych nějaké velké měla :D ale třeba Mistuuko i Claire (které píšou o pár komentů nad tímto) mají obě vlnité vlasy a oboum henna svědčí ;)

      Vymazat
  7. Krásný příspěvek, já teda barvím hodně málo, moc mi barva nevydrží protože si často meju vlasy :-) Ale jednou za čas je dobrá i ta Henna, tento produkt ještě neznám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkus časové rozmezí mezi mytím vlasů prodloužit, já jsem si je ještě před pár lety myla každý druhý den, teď mi stačí 1x týdně ;) ze začátku to sice nebylo nic moc, než si na to kadeře zvykly, ale vyplatilo se - časté mytí vlasy oslabuje a je zbytečné ;)

      Vymazat
  8. Tak Voono už mám koupenou a teprve ted´ jsem se dostala ke čtení tvého článku. A bojím, bojím - mám mastné vlasy a hodně mi vyhovuje mix barev od Henne color.

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem s barvou Voono neudělala dobrou zkušenost, veškeré indigové složky šly hned dolů a vlasy byly zrzavé, což rozhodně nebyl můj cíl, tedy jednoznačné zklamání. Také jsem jim o tom psala, ale rad jsem se nedočkala. Myslela jsem si, že na moje vlasy holt indigo obecně nechytá, jenže jsem pak po nezdaru s Voonem zkusila na blind značku (také českou, a s přírodním certifikátem) Cosmetikabio. Používám jejich bezhennové barvy s vysokým podílem indiga a chytlo to pokaždé pěkně, žádné několikeré smývání barvy s obarvenou vodou nebo oblečením se nekonalo, barvy včetně indigových složek (a ty jsou u studených odstínů zvlášť důležité) chytají a drží, omývají se či postupně vybarvují velmi pomalu. Majitelka značky mi potvrdila, že velmi záleží na kvalitě indiga, že kvalitní indigo by mělo skutečně chytit a najednou se nevymýt. Kdo tedy máte podobné problémy, značka Cosmetikabio má více barevných odstínů a speciálně ty bezhennové spolehlivě zaručí studené odstíny, nebo se dají barvy snad nekonečně míchat a pokaždé se koná zajímavé překvapení. Za nejzajímavější odstín v jejich nabídce lze považovat fialovou, ta je k míchání speciálně vhodná, aspoň mně se to osvědčilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojte, co se týče značky Cosmetikabio, rozhodně nedoporučuji! Bordo (tedy stejná barvička, kterou slčna popisuje tady od Voono) mi chytla černá! Po celé hlavě na světle nazrzlý odstín po 30ti minutách. A nešlo to dolu. Katastrofa, jsem od přírody blond a vypada jsem jako černá vdova, barvu jsem reklamovala a vrátili mi peníze. Ale co z toho, když vlasy museli jít dolu.

      Vymazat
  10. Za mě je nejlepší. Nejlepší je jim napsat na chat,tam mi poradili pravp s tím vymýváním hned. Bylo to bohužel Lavera šamponem. Jo voono vymyvám šamponem co mají a prepře to. Chce to asi více zkoušet.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)