Kosmetická a blogová předsevzetí

Ujasněme si hned na začátku - já nikdy na předsevzetí nebyla. Nesnáším plánování dopředu, nevím, co bude zítra, natož tak co bude za týden nebo měsíc. Nikdy jsem si nedokázala vést celý rok diář, deník nebo zapisovat do kalendáře. Navíc co je psáno, to je dáno a pak bych musela ty předsevzetí plnit, žejo :D. Ale letos jsem přece jenom nějaké plány v hlavě měla a teď se na ně pojďme mrknout.


Plány na rok 2017:

Zdroj

1. Změnit vzhled blogu - už by potřeboval trošku zmodernizovat, co si budeme vykládat. Nová hlavička i pozadí by ničemu neuškodily. Byla jsem dokonce i domluvená s mou kamarádkou grafičkou, která udělala návrh a ... u toho jsme skončily :D. Pak jsme si na každém kafi slibovaly, jak to dotáhneme do konce a ... Vidíte, jak to dopadlo.

2. Nový článek 1x týdně - toto předsevzetí se mi nesplnilo ani jeden měsíc roku 2017 :D. Je pravda, že v lednu a v srpnu jsem se snažila (3 články za měsíc). Jinak jsem to ale flákala, jak to šlo. I když alespoň 1x měsíčně to vyšlo. Musíme se pochválit i za malá vítězství ...

3. Najít ideální přírodní tekutý makeup - v tomto ohledu jsem se dost snažila. Fakt že jo. Vyzkoušela jsem minimálně deset nových značek. Některé ve vzorcích, některé rovnou v plných baleních. Hodně jich už putovalo dál nebo do koše, každopádně žádný nebyl úplně podle mých představ :(.





4. Najít ideální krém pro můj čumák - pleť se mi změnila z mastné na smíšenou a já musela od základů změnit péči. Odličování jsem vychytala docela brzo, hydrataci zajistil hyaluron, ale pořád by to chtělo něco navíc. Zkusila jsem všechno možné i nemožné. Krémy, oleje, séra, ... Pořád nic. Můj čumák je ultra vybíravý a už jsem stačila zjistit, že třeba oleje naprosto odmítá. Ať už jednodruhové nebo míchané. Takže hledáme dál.

5. Najít ideální odstín nude rtěnky - by se řeklo, že najít nude rtěnku je brnkačka. Omyl, vážení! Měla jsem sice odrazový můstek v podobě faktu, že potřebuju teplý podtón, ale ukázal se závažný problém. Všechny rtěnky na mně vypadaly buď jako korektor (moc světlé) nebo naopak jako hnědá, která ze mě udělala starou paní (moc tmavé). Kupovala jsem kde co, high end i drogérkové, nakonec ke mně musela ta pravá doputovat až z Ameriky. Seznamte se s Tarte Rainforest of the Sea color splash lipstick v odstínu "Rum Punch"! Mimochodem, ten název odstínu a já ... asi jsme si byli souzeni! :D




6. Najít tu pravou hydratační masku - jak už jsem psala, pleť se mi změnila a začala jsem přemýšlet, jak korigovat suchá místa. A když už jsem nemohla najít ideální krém, zaměřila jsem se na hydratační masky. Bohužel se ukázalo, že tyto většinou obsahují složky, které mému čumáku nedělají dobře (aloe, kokosák, jojobák, šípkový olej, ...), takže jsem neměla moc na výběr. Nakonec jsem jich pár koupila a vyzkoušela, ale nenašla jsem v žádné z nich zalíbení.

7. Naučit se používat bronzer a rozjasňovač - vždycky jsem nechápala, na co tyto dva výmysly jsou. Lesknu se dost, takže na co rozjasňovač a funkce bronzeru mi nedávala vůbec smysl. Navíc takové to šílené konturování, které začalo být in, mi přišlo úplně z cesty. Ale tak musíme jít s dobou, že ... Sama jsem překvapená, že k rozjasňovači jsem si našla cestu velmi rychle (taky jsem si k tomu koupila rovnou toho nejslavnějšího pomocníka - Becca Shimmering Skin Perfector v odstínu Opal). S bronzerem stále tápu. Je to i tím, že žádný pořádný nemám (místo něj používám Tarte tvářenku v odstínu Feisty), třeba jeho čas ještě nastane.




8. Najít lepší nebo alespoň stejně dobrý minerální makeup jako JPM - já si chtěla Just Pure Minerals koupit. Dokonce už jsem jej měla v košíku. Už jsem se totiž poučila, že pokud jsem s něčím nad míru spokojená, nemá cenu hledat alternativu. Jenže oni zdražili poštovné na 13 dolarů ... Což jako když samotný produkt vyjde na 15 dolarů je trošku zrada :(. Takže jsem začala lovit v lépe dostupných vodách. A jak to asi dopadlo? ... Stejně jsem si nakonec JPM koupila :D. I s tím poštovným!




Když nad tímto seznamem přemýšlím, nebyla jsem moc úspěšná ... Už chápete, proč si raději předsevzetí nedávám? :D

Nicméně do nového roku jich tu zase pár mám. Tentokrát nebudou jen v mé hlavě, ale i černě na bílém napsány na blogu. Takže bych se mohla víc snažit!


Plány na rok 2018:

Zdroj

1. Změnit vzhled blogu - letos už MUSÍM! Všechno mám vymyšleno, na návrhu se pracuje, teď už to jen dotáhnout do zdárného konce ;).

2. Psát pravidelně články - tentokrát si nebudu dávat nůž na krk v podobě "1 článek za týden". Ale nějaká pravidelnost by se hodila, navíc i když se doba urychlila a všichni čučí raději na Instagram (já tam čučím taky, ne že ne), stejně si myslím, že pořádná recenze se dá napsat jedině na blog! Tak!

3. Najít ideální přírodní tekutý makeup - stále tam naděje je! Pořád jsem nevyzkoušela ještě všechny možnosti, všechny značky ... A já věřím, možná naivně, že nějaký pro můj vybíravý čumák existuje! A až ho najdu, samozřejmě se o něj s vámi podělím. Zatím můžu slíbit článek o těch, které už mi prošly packama.

4. Najít ideální péči na čumák - furt ji nemám zmáknutou. Furt tam něco chybí. Chystám se prozkoumat nové vody. Místo krémů a olejů různé vodičky, séra, kyseliny, retinoly, atd. A začnu u značky The Ordinary. Chtěla bych něco na sjednocení tónu pleti, na likvidaci pórů a může být i vyhlazení. Ale zase jako nebudu moc náročná ... Radši. Kdybyste měli nějaký tip, sem s ním!

A tím končíme! Zase jako ať toho nemám moc :D. Budu ráda, když alespoň tyto čtyři body zvládnu.

Dáváte si předsevzetí? Kosmetická i nekosmetická? Zapisujete si je někam a odškrtáváte ty splněné? Nebo na ně kašlete?

Já vám přeju vše nejlepší do roku 2018! Pořádnou oslavu s rodinou a kamarády, spoustu dobrého jídla a pití a hlavně žádnou kocovinu! :) Ať se vám splní v novém roce všechna přání, máte u sebe milovanou osobu, úspěchy ve škole nebo v práci a samozřejmě zdraví a spokojenost!



Zdroj

Vaše Liška 
















Komentáře

  1. Takových plánů! To jsi měla letošek teda nabitý :D Tak držím palce, ať se alespoň jedno předsevzetí vyplní :D Já měla na 2017 jen jedno - udělat jeden pánský klik :D Udělala jsem v březnu, pak jsem s tím přestala. A nude rtěnky... začala jsem si míchat vlastní z tekutých a jsem spoko :D Tak hlavně pevné nervy a ať je ti hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hohooo, klik? Co to je? :D já už si radši cvičící a hubnoucí předsevzetí nedávám, páč to nikdy nedopadlo dobře :D ... Míchat si odstín - to mě nenapadlo! I když ... Jak se znám ... Lemra líná ... Tak krásný nový rok! :*

      Vymazat
  2. Tak jedno předsevzetí máme společné, taky teď poslední měsíc zkoumám the Ordinary, zajímají mě všechny ty antioxidanty, aha kyseliny a retinoly, recenze jsou super, tak uvidím. Ještě mám v hledáčku Neostratu a Medik8, to už je sice dražší kosmetika, ale dá se sehnat i levněji na bazarech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A už sis něco koupila? Mají toho tolik, že nevím, co zkusit první! :D ještě jsem to ani nezačala pořádně zkoumat a už se v tom ztrácím ... Budu muset omrknout recenze ;) ... Jj, tyto dvě značky mě taky lákají, ale ta cena ... I když, kdyby mi to sedělo, tak platím i zlatem! :D

      Vymazat
    2. No uvidím, Pixi glow tonic zezačátku super, teď mám 3. lahvičku a účinky už moc nevidím, Neostrata face cream plus, zatím se loupu a dělají se mi pupínky, tak vytrvám, ta kůže by se měla oloupat a já být celá nová:-) A od Ordinary mám hyaluron (klasické hydratační sérum), pak lactic acid, něco se zinkem, ráda bych vyzkoušela něco s retinolem nebo kyselinou glykolovou, ale časem, nechci to na sebe plácat všechno naráz, pak nic nepoznám, navíc za měsíc rodím, takže hormony taky dělají svoje.

      Vymazat
  3. Držím palce s hledáním masky a makeupu, dost by se mi hodila inspirace. Letošek byl rok změn, má pleť provedla přerod ze smíšeno-mastné na sucho-smíšenou. :D
    A pěkná rtěnka by se mi hodila taky... Jsem na to zvědavá.
    Tak hodně štěstí do lesa! :)
    barupta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mi nemluv, změna pleti - zatím můj nejhorší kosmetický zážitek! :( tak snad obě najdeme péči, která nám bude sedět! Samozřejmě se hodlám se svými výsledky podělit ;)

      Vymazat
  4. Skus Zao make up pripadne ja som velmi spokojna s terajsou limitkou od Alverde Retro Chic, len skoda, ze je to limitka :( A za mna objav roka na poli MU je od Everyday minerals. Inak co tak citam, tak mame v podstate rovnake problemy, najst dobry krem ci nude ruz mam aj ja problem :D ale keby som mala bilancovat co sa kremu tyka tak asi najspokojnejsia som bola s ovocnym kremom s q10 od Dulcie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zao mám na seznamu, už mi jej doporučilo víc lidí ;) a na Alverde limitku se chystám, už jsem ten makeup obhlížela jednou, ale dost mi smrděl, tak jsem ho tam nechala, i když to mohl být zkažený tester :( Everyday Minerals byl můj první minerální makeup! Tenkrát jsem ho měla ráda, ale pak jsem našla lepší ... Na krém od Dulcie se dívám snad rok, ale už se bojím kupovat plná balení, musím někde splašit vzorek!

      Vymazat
    2. Mne zas naopak ten make up velmi pekne vonia, ale moze byt ako pises, ze bola skazena vzorka. Na biokrasa.sk maju vzorky aj dulcie aj zao make upu, akurat neviem ci posielaju aj do CZ

      Vymazat
  5. No, s tím MU to mám obdobně :( Lucy Minerals mi seděl, ale hrozně podražil. Kupovala jsem ho dříve za půlku. AM stále nemůžu najít odstín. Vše je do růžova a já potřebuji něco do oranžova bo olivova. Mám divný podton pleti :/ Hydratační maska mi přijde skvělá od Atoku tak čokoládová. Mou pleť vždy krásně zhydratuje :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vyborny krem je od zn. Dulcia. Ja pouzivam cistiaci komplex a objavila som korejsku kozmetiku, ktoru si objednavam z juznej korey. Zatial mam vyskusanu znacku Pyunkang Yul alebo Dear klairs alebo Wishtrend (od nich mam pletovy toner s 5% kyselinou mandlovou, AHA kyselinou a je fantastickyyy:) Len to colne konanie tam musi prebehnut, no mne to stoji za to. Tiez mam zmiesanu plet ktora dokaze reagovat dost citlivo ale vyssie zmienene veci jej prospievaju :) Moni

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)