Lesní sbírka přírodních makeupů

Dobrý přírodní makeup - to je docela oříšek. Když vezmeme v úvahu minerální, tam se vybrat dá. Na suchou pleť si je sice nedokážu moc představit a musíte bádat i v hlubinách mezinárodních, ale dá. Horší už jsou makeupy tekuté. Vyzkoušela jsem jich už celkem dost a stále jsem nenarazila na ten pravý. Proto mám momentálně doma docela slušnou sbírku, takže jsem si řekla, že se s vámi o ni podělím ;).





Jestli si myslíte, že jich mám moc, tak ano, mám :D. Pár jich používám pravidelně, někteří mi zoufale nevyhovují a zbytek vlastním z nostalgie. Začnu u těch minerálních, páč je testuju už nějaký ten rok a troufám si tvrdit, že jsem jich vyzkoušela pěknou řadu.





Cosm´etika Mineral Foundation - znají asi všichni díky Ladyboxu. A já musím zatlačit slzu, páč už se bohužel nedá u nás koupit. Milovala jsem ho díky jemné struktuře i krytí, splynutí s pletí a schopnosti matovat i v parném létě. Jediné, co bych vytkla, je papírový obal. Na cestování nebo přenášení naprosto nevhodný. Ale stejně bych ho koupila znovu ... Kdyby bylo kde :(.


Just Pure Minerals Mineral Foundation - nepoznala jsem lepší minerální makeup! Ten sametový pocit na pleti prostě nic jiného nevykouzlí. Je hezky jemný, krytí dostačující, aby efekt vypadal přirozeně, nezvýrazňuje nedokonalosti a drží. Není vyloženě matující, ale s pudrem si rozumí. Nevýhoda je, že jej u nás nenajdete, takže nutno objednat z amerických stránek. Vypotřebovala jsem už několik balení a budu kupovat znovu.


Lily Lolo Mineral Foundation - jsem už jednou měla ve starém provedení. A docela jsem si jej pochvalovala. Bohužel buď se změnila má pleť, nároky nebo složení, ale teď už bych ho nedoporučila. Je sice jemněji namletý než jeho předchůdce, ale hůř se zapracovává do pleti, jdou okamžitě vidět suchá místa a nedokonalosti. Takže příště ne, díky. Pokud byste přece jen chtěli zkusit, najdete zde.


bareMinerals Foundation - největší průšvih ze všech zmíněných. Mám asi nějakou starší verzi, ale zkoušet novější mě neláká. Prášek jde na pleti okamžitě vidět, vůbec s ní nechce spolupracovat, vytváří mapy, zvýrazní suchá místa, vrásky a všechno, co zvýraznit nechcete. Mínus dostává i za ne úplně přírodní složení. Myslím, že se dá značka sehnat v parfumerii Sephora, ale stejně ho nechcete ;).


Sheer Cover Perfect Shade Mineral Foundation - upřímně jsem o značce neměla vůbec potuchy a do teď o ní moc nevím. Oficiální stránky by mě nenalákaly ke koupi, ale já makeup dostala od kamarádky, které neseděl odstín. A musím říct, že není vůbec špatný! Používala jsem ho moc ráda, má střední krytí a nedělá žádné neplechy. JPM je na tom ale pořád líp, takže další balení nemám v plánu.





Alverde Mineral Makeup - si už vysloužil nový obal, já vlastním ještě starou verzi, ale složení se nezměnilo. Je to zatím nejlepší tekutý makeup, který jsem pro svou problémovou pleť objevila, nemůžu jej ale používat v zimě. Pokud máte mastnou pleť, doporučuju všemi deseti. Na suchou ani nezkoušet! Psala jsem o něm samostatný článek tady a stále si za ním stojím ;).


Alverde Perfekter Teint (aneb DD krém) - jsem si koupila jako podklad pod MMU. Páč mi zrušili jejich BB krém, který jsem k tomuto účelu používala asi dva roky. Chvíli jsem brečela, pak jsem se vzchopila a vyrazila zkusit něco jiného. Musím uznat, že krásně květinově voní (typická alverdovská vůně to fakt není), dobře se roztírá a má ideální světlý odstín. Bohužel je ale na smíšenou pleť moc výživný, takže se po něm odpoledne dost lesknu. Krytí je jemné, spíš jen sjednotí. Doporučuju pro sušenky!


Alverde Cover & Stay Make-up - hrůza děs! Nic horšího jsem na čumáku snad ještě neměla. Dělá masku, nejde pořádně rozetřít, na pleti sedí, jde vidět i ze sta kilometrů a nedokáže se přizpůsobit. Okamžitě vylezou všechna suchá místa, vrásky, pupence a snad i to, co na čumáku není. Nejhorší makeup na světě! Na CELÉM světě! :D


Alterra 6 in 1 Beauty Balm - jsem dost podcenila. Ale on by asi nikdo nečekal, že bude ideální pod minerální makeup. Je lehký, dobře se roztírá, splyne s pletí a hezky ji sjednotí. Vůně teda nic moc a ve složení taky nenajdete žádné mňamky. Alkohol, glycerin a sojový olej. Jenže on funguje! Takže přivřeme oko a mažeme. Každý den ;).


S tekutými makeupy jsem ještě neskončila. Tento rok jsem si dala za úkol najít ten ideální, páč se mi pleť změnila z mastné na smíšenou a minerální zástupci už nejsou v zimě úplně ideální. Smířila jsem se s tím, že to bude běh na dlouhou trať plná neúspěchů a zklamání (pár už jich bylo). Ale nevzdávám se! Momentálně mám v hledáčku tyto kousky:

Zuii Bio Tekutý Makeup

ZAO Hedvábný Tekutý Makeup

Couleur Caramel Lehký Tekutý Makeup

Cosm´etika - BB krém se stříbrem a jojobovým olejem

Máte s některým z nich zkušenost? Ráda si nechám poradit ;).

Už jsem vyzkoušela a nevyhovovali mi - Dr. Hauschka (ucpal mi póry), PuroBio (moc hutný, nepřizpůsobivý na pleti), 100% Pure (starší verze, ucpal póry), Lavera (po nějaké době začal oxidovat), So´Bio (moc výživný, pro suchou pleť), Physicians Formula (ucpal póry), ...


Co vy a přírodní makeupy? Používáte? Raději minerální nebo tekuté? A který vám vyhovuje nejvíc?

Užívejte!

L.









Komentáře

  1. Zrovna mám Alverde Mineral Makeup a docela dorbý, jsem překvapená, velice příjemně. Ještě jsem ti kdysi dávala ten v té skleněné lahvičce, ten byl pro mě taky fajn (ale pamatuji se, že jsi na něj nadávala, nebo možná dokonce napsala hejtíček :D). Vzhledem k tomu, že make-up používám tak 2x do týdne max si asi s tím alverďáckým vystačím ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, ten jsem pomluvit chtěla, ale pak ho přestali prodávat, tak to nemělo smysl :D dělal krásný sametový pocit, ale jak sedl, tak vylezlo všechno, co nemělo :(

      Vymazat
    2. Ahaa, oni ho přestali prodávat? Jsem si ani nevšimla. Ten minerál, co mám teďka je lepší, pravda.

      Vymazat
  2. Ahoj Liško. Liliy Lolo makeup už mám druhé balení a nemůžu si ho vynachválit. Mám smíšenou pleť, hodně suché tváře a moc mi tenhle makeup vyhovuje.ZAO bych ti rozhodně doporučila. Není na pleti těžký, zasychá do lehkého matu, póry mi neucpal a krytí je střední, řekla bych. Alverde tekutý mám taky. Je fajn, jen se po něm rychle lesknu na nose. Dál jsem zkoušela So'Bio BB krém a byl na mě příliš tmavý (odstín 01). A 100% Pure miluju, až na tu cenu :D

    Amaring

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je na prdku, jak je všechno individuální! To nemůžou udělat 1 makeup, který bude sedět všem? :D každopádně na ZAO jsi mě nalákala ještě víc! ;)

      Vymazat
  3. Ahoj, zrovna jsem na lovu přírodního tekutého make-upu, který by obstojně kryl. Zatím ještě doplácávám zásoby BB krémů od Skinfood a Artdeco. Co jsem slyšela tak 100% Pure špatně kryje, stejně tak i třeba Lavera. Zatím mám vyzkoušený mmu od Lucy Minerals a přijde mi fajn, ale chtěla bych ještě nějaký tekutý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 100% Pure jsem měla starší verzi, ta byla super, příjemná na pleti, krytí tak akorát, jfn jsem se po něm osypala velkýma boulema :( Lavera opravdu moc nekryje... Jako je to boj, co si budeme povídat! Snad budeš úspěšnější v hledání než já a až ho najdeš, tak okamžitě hlásit do lesa! ;)

      Vymazat
  4. Vidim, ze mame vcelku podobne trable a skusenosti s make upmi :) ja som podobne poskusala kadeco a presne hauschka - za mna divny odtien a oxidoval, puro bio - tiez mi ucpal pory aj 100% pure - slaba vydrz, aj krytie. Akurat ja som nebola spokojna ani s Alverde ziadnym ani mineralnym. Ako som ti na insta spominala, tiez odporucam ten Zao a z tych co chces vyskusat tak Coleur Caramel za mna nie, slabe krytie a zmapoval na tvari

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Makeupové trable! :D na ZAO se chystám, Coleur Caramel mě ze všech láká nejmíň, ale nedokážu říct proč... Ale třeba Mitsuuko si ho hodně chválí, tak uvidíme ;)

      Vymazat
  5. Já jsem si se vší spokojeností zakotvila u mmu už před dlouhou dobou. Ale je pravda, že jsem měla nedávno naháňky vyzkoušet zase něco tekutého. Nějak jsem s tou sypkou formou přestala být spokojená, říkala jsem si jestli je to jarem nebo co, abych nakonec slavnostně objevila, že na vině je nový štětec, který je prostě moc hustý a dělá mi zbytečně silnou vrstvu.
    Vlastně jsem ani úplně netrvala na přírodním složení, pokud by mi nedělal neplechu.. No proběhl nákup a po jednom vyzkoušení šel make up zase pryč, protože prostě odstín, no...
    Už jsem si sakra zvykla na naprosto sedící odstín a ještě jsem neobjevila tekutý, který by mi seděl. S olivovým podtónem se asi nepočítá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš pravdu, že na MMU žádný tekutý přírodní prostě nemá! jenže já bych chtěla tekutý ... fakt že jo! jsem si zas musela něco vymyslet, něco co neexistuje :D ale jak se mi změnila pleť s mastné na smíšenou, tak už mi prostě prášek nesedí jako dřív :(

      Vymazat
  6. Já mám teď makeup od Zuii. Myslela jsem, že je pro mě hlavně na zimu, ale zatím i na jaře je ok (i když jsem si musela zvykat, přišel mi ze začátku hutnější než třeba Dr. Hauschka, se kterým jsem byla ale taky spokojená, kupodivu se žádné zanášení pórů ani oxicace nekonaly). Používám Zuii s podkladovou bází stejné značky (koupila jsem ještě s dalšími produkty ve zvýhodněném balíčku, takže make-up vyšel na pár stovek a ne na takovou dardu, co stojí běžně). Za mě tedy můžu makeup Zuii doporučit. Ale mám jen mastnější T-zónu, jinak mám pleť normální (a citlivou, zrudnu po ledasčems).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to zní ale velmi zajímavě! můj věčný problém je, že mi všechno ucpává póry, takže jakmile je ve složení jen náznak nějakého ucpávače, je skoro jasné, že se zázrak konat nebude :( tak uvidíme, vyzkoušet se musí všechno! ;)

      Vymazat
  7. Lily Lolo je moje stálice už několik let, momentálně mám třetí balení. Nová verze v černém balení je opravdu jemněji namletá (dokonce těch 10 g zabralo pouhou polovinu krabičky. Dost mě to tehdy vyděsilo, stará verze bývala plná po okraj. Ale po kontrole ne váze se ukázalo, že mě neošidili), ale změn na pleti jsem si naštěstí nevšimla. A to se mi mezitím změnila pleť ze smíšené na polosuchou, takže by teoreticky měl suchá místa zvýrazňovat ještě víc. Naštěstí se tak neděje.

    Alverde mineral makeup jsem loni v létě koupila na základě tvé recenze :) Trochu jsem se opálila a LL byl příliš světlý. Na léto mi odstín výborně sedl, akorát jsem se po něm relativně brzo leskla (a to i s pudrem) a celkově bylo poznat, že to prostě nejsou práškové minerály. Ale pokud by to bylo nutné, nemám problém si ho koupit znovu, poměr cena/kvalita je tady nevídaný, tohle se Alverde vážně povedlo. I když to vypadá, že ho spíš haním, ale to jen v porovnání s Lily Lolo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to chápu, ony ty přírodní makeupy v porovnání s minerály těžce prohrávají, ale na na poměry všech ostatních tekuťáků je Alverde výhra, kdo by to byl řekl ;) i když další varianty, které jsem od nich vyzkoušela, byly těžká tragédie :D teď v Německu dost rozšířili a obnovili sortiment, je tam spousta druhů těkuťáků, ale k nám se bohužel nedostanou, takže zase nic :(

      Vymazat
  8. U Hauschky je prý hodně velký rozdíl ta dřívější a současná receptura, jen nevím, kdy změna nastala... Já ho mám od zimy a přijde mi super, ale do veder bude asi příliš výživný. Zkušenosti mám bohaté, zatím taky kotvím u JPM a teď asi vyrazím pro Zuii, 100pure jsem taky měla a dobrý, jen byl moc světlý - tónováky a makeupy mají jiné odstíny. Alverde jsem nezkoušela, líběj se mi ta vychytanější složky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel v makeupu od Hauschky je ve složení kokosák, takže bylo jasné, jak to u mé na ucpávání trpící pleti dopadne (a taky že jo) ... 100% Pure má zase snad u všeho v základu aloe vera, které mi dělá hodně zle, takže taky nic - vím, jsem náročná a štve mě to :( Alverde sice složení žádný zázrak (za ty prachy co bych taky chtěla), ale zase tam není nic náročného, proto mi asi sedí ...

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)