Porovnávačka bází pod oční stíny

Ahoj, jsem Liška a mám mastná víčka ... Ahoj, Liško ... :D. Jo, problém třetího světa v přímém přenosu. Páč já si strašně ráda líčím oči. Občas jsem jako omalovánky. Ale když už se s tím každé ráno crcám, tak bych chtěla, aby mi ta fasáda taky chvíli vydržela. A ne že budu mít po půl hodině všechno slité v jednu čáru. Logicky jsem si tedy myslela, že když použiju bázi, všechno bude držet krásně na svém místě. Jenže ono to tak být vůbec nemusí, vážení přátelé! Ony ty báze taky můžou stát za prdku a je jedno, jestli stojí moc penízků a nebo málo penízků. Takže jsem vyzkoušela, na co jsem přišla. A na co jsem teda přišla? ;)

Vezmeme to hezky od nejlevnější po nejdražší:


Artdeco Eye Shadow Base



Artdeco byla před dlouhými lety má první báze pod oční stíny. A myslím, že každý ji zná. Klasika všech klasik. Prodává se v kalíšku, takže její velká nevýhoda je, že do ní při nanášení musíte zabořit prsty. Navíc je pověstná tím, že po čase vysychá. Což je bohužel pravda. Ale ...




Ale ona prostě drží stíny tam, kde mají být. Stačí nanést malou trošičku, rozetřít po víčku, hezky sjednotí, jsou v ní i jemné třpytky... Pak můžete stínovat jak chcete a veškerou parádu večer odlíčíte tak, jak jste ráno nanesli. Fakt. Jediné stíny, které nezvládá jsou ty od Shiro. Ale předpokládám, že to většinu z vás netankuje, nebo jo? :D




Takže za pár peněz hodně muziky. Odpouštím kelímkovou podobu i to, že po čase báze změní konzistenci. Vydržela mi skoro rok a přiznávám, že jsem ji používala až do konce. Ano, někomu to může přijít nehygienické, ale svou funkci plnila pořád stejně.

Obsah: 5 ml
Cena: 209 Kč
Kde koupit: v parfumerii Douglas nebo tady




Too Faced Shadow Insurance Original



Too Faced se v četnosti jásavých reakcí taky nenechává zahanbit, takže jsem čekala minimálně stejný výsledek jako s Artdeco. Obal má jasně lepší a praktičtější - plastová tubička se zúženým hrdlem, abyste mohli vyplcnout jen malé množství. A taky že jo, používá se rozhodně líp než levnější protivník.




A ze začátku jsem byla nadšená i z výsledků. Opět malovátka držela na svém místě celý den a bez poskvrnky (na Shiro byla báze opět krátká). Postupem času se ale funkčnost zhoršovala. Nedokážu určit, čím to může být, asi si víčka zvykla nebo co. Nejdřív jsem si myslela, že jsem zase divná, ale pak mi domněnku potvrdila i kamarádka.




Jo a taky se po čase začala měnit konzistence. Složky se v tubě od sebe oddělily a při vymáčknutí nejdřív vytekla tekutina a až poté báze. Takže nic příjemného. Rozhodně jsem čekala víc, co si budeme povídat. Příště už nekoupím a nedoporučuju.

Obsah: 11 g
Cena: 450 Kč
Kde koupit: v parfumerii Sephora



Nars Smudgeproof Eyeshadow Base



No a nakonec jsem se rozhodla, že se plácnu přes kapsu a vyzkouším nejlepší z nejdražších :D. Štíhlá bílá tyčinka od NARS mi nedala spát. Jako měla jsem z toho trochu tik, ale sehnala jsem ji z druhé ruky a za poloviční cenu. Takže jsem si řekla, že nastal čas vyzkoušet, jestli za ty prachy fakt stojí. Balení alá korektor mi přijde nejlepší, aplikátorem poťupkám víčko, prstem rozetřu, žádné crcání.




Na rozdíl od Artdeco a TF, které mají tělovou barvu, je NARS úplně bílá. A dost tekutá. Ze začátku jsem byla překvapená a musela jsem si zvyknout. Tímto ovšem všechny výtky končí, páč toto je, vážení, nejlepší báze pod oční stíny, jakou jsem kdy měla! Vydrží a udrží všechno. I Shiro (třikrát hurá, sláva a alelůja!). Ověřeno sportem (fujky!), vedrem, večírkem i stresem. Věřím tomu, že kdybych se namalovala v šest ráno, šla neodlíčená spát (to bych samozřejmě nikdy neudělala a vy to taky nezkoušejte), tak bych se za 24 hodin probudila s dokonalým líčením očí.




Jediné, co mě fakt štve je cena. Tohle je prostě drahé jako prase. Za ty prachy máte třeba paletku očních stínů. Nebo nákup pro celou rodinu na víkend :D. Otázkou je, jestli jste ochotné tolik do báze investovat.

Obsah: 8 g
Cena: 880 Kč
Kde koupit: v parfumerii Sephora


Výsledkem tedy je, že Too Faced nepotřebujete. A pokud nemáte problémová víčka, stačí vám bohatě nejlevnější Artdeco. Pokud máte problémová víčka a nepotřebujete používat Shiro stíny, tak vám taky bohatě stačí Artdeco :D. A pokud jste blázen do barev jako já, budete si prostě muset našetřit na NARS.

Jakou bázi používáte vy? Stačí vám levné z drogérie? Která je nejlepší? A kolik jste ochotné investovat?

Užívejte sluníčka!

L.








Komentáře

  1. Ha, od tebe jsem asi zdědila to TF bázi, že? Já jsem s ní naopak velice spokojená, protože mi drží i Shiro, a hlavně jedině s TF bází mi drží TF stíny (Shiro mi drží i se Zoevou :-) ). Bohužel Artdeco mě pálí na očích, jinak bych si klidně kupovala jen ji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, TF putovala k tobě a jsem ráda, že ti funguje, aspoň neskončila v koši ;) se Shirem jsem právě měla velký problém, to jsou ty moje blbácké mastné víčka :(

      Vymazat
  2. Já měla Artdeco a pak Urban Decay. UD mi přišla lepší, ale změnili složení a už mi skoro nic neudrží. Tak jsem riskla opět nákup Artdeco, protože moc nestojí, ale jestli se nic nezmění, tak budu asi muset zkusit něco jiného. Ale utrácet se mi moc nechce... koketovala jsem s myšlenkou na Too Faced, NARS mě nenapadl, je to fakt pálka. Jak dlouho ti narsí balení vydrželo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. UD jsem měla taky a ta mi zase neudržela stíny od TF :D občas si připadám jak idiot, fakt :D ... doporučuju první zkusit TF, třeba budeš spokojená, navíc se dá koupit miniatura (myslím), páč ten NARS je bohužel pálka :( jak dlouho vydrží zatím nevím, pořád tam je a dovnitř nejde vidět, ale myslím, že půl roku dá určitě ;)

      Vymazat
  3. Já mám miminko TF báze už přes rok, stačí ji malinko, tak vydrží věky, ani nemám problém s výdrží nebo s konzistencí. Až mi dojde, tak mám v zásobě druhé mimi, ale až mi dojde i to, tak si ji koupím zas :D jinak za mě je největší propadák Dermacol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsi šťastný člověk! :) je pravda, že má víčka jsou mastná, takže víc vybíravá (zase musím mít něco spešl :D) ... z drogérie jsem měla jen Catrice a Avon, načež jsem zhodnotila, že nemá cenu nic podobného zkoušet :(

      Vymazat
  4. TF mi taky časem přestala fungovat, je to k vzteku! Šetřím na Nars a doufám, že z něj za ty prachy budu řádně odvařená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako chápeš to? funguje dobře a pak zničeho nic konec? kdo toto povolil??? :D ... NARS je opravdu super, dám za něj packu do ohně, ale s tou cenou jsem se pořád nesmířila, takže doufám, že vydrží věky!

      Vymazat
  5. Mne sa zda, ze s tou nehygienickostou kelimkovych produktov to blogerky uz prehanaju. Kozmetika nema ambicie byt sterilna, ak si umyvate ruky nema to comu uskodit, uplne jedno, ci je to baza na oci, balzam na pery alebo krem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně spíš vadí, že do toho hrábnu prstem a pak si jej musím jít umýt ... ráno se totiž maluju u kosmetického stolku, takže mě pak čeká cesta do koupelny, která strašně zdržuje (po ránu každá sekunda dobrá) :D

      Vymazat
  6. Artdeco používám léta a také jsem měla a stále mám tendence hledat něco jiného, protože to kelímkové balení je vopruz. Zkoušela jsem Etude House bázi a dalo se akorát ve chvíli kdy člověk už aplikátorem nic nenabere, tam toho zbývá pořád hodně. Urban Decay báze za mě dobrý jen vždycky potřebuje malou chvilku si sednout a pak můžu nanášet stíny. To samá mám i se Sephora bází. Trochu přemýšlím zda nevyzkoušet sensitiv bázi v tubě od Artdeca. Pokud by byla stejná jako ta v kalíšku, tak bych jí rozhodně brala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, oni mají nějakou senstiv? To musím omrknout! Ta kelímková mi právě nesedí díky tomu, že mě pálí na očích. Díky za tip ;-)

      Vymazat
    2. UD mi bohužel taky nedrží, do té jsem vkládala velké naděje :( a to jsem měla tu starší verzi, která je prý lepší než nová :D ... Artdeco bázi v tubě jsem už viděla na jejich eshopu, chtěla jsem ji dokonce i kupovat, ale mám dojem, že v Douglasu ani v Marionnaud ji neměli :(

      Vymazat
  7. Artdeco první balení pecka, druhé balení hned vyschlo, třetí balení nefungovalo. TF je dobré, mám to menší balení ale taky začíná trochu zlobit. UD ve vzorku bomba, plné balení první rok fajn ale má to nejhorší balení ever. Začala vysychat, měnit konzistenci a muselo to do koše. Kdo to balení vymyslel???
    Jo a před lety jsem měla od Benefitu a to nedrželo vůůůbec. O Nars jsem zatím moc nečetla.Ta cena je šílená :/
    Zvláštní jaké problémy s bázemi jsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. UD mi taky nedrželo, jen jsem měla tu starou verzi, takže nemělo cenu ji ani fotit :( nová mě neláká, páč má samé negativní ohlasy ... nejlepší by bylo, kdyby mi fungovala nějaká přírodní báze, ale o tom si můžu nechat bohužel leda tak zdát :(

      Vymazat
  8. Liško, já taky hledala a hledala a zakotvila jsem u UD Original a Nyx Proof it (voděodolná a za 189 Kč). TF jsem měla miniaturku a ta taky dobrá, ale jak jsi psala začala se mi oddělovat. Jinak Artdeco mi nedrží, je kluzké, nechce si sednout a za chvilku se mi slije, navíc je třpytivé. Zkoušela jsem bázi od The Balm - Put a lid on it, ta mi taky nedrží, The Body Shop - taky nedrží o Alverde nemluvě (přírodní no...). Nars vypadá dobře, ale nechce se mi za něj dávat takovou sumu, když nyx drží.

    Amaring

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zajímavé! o NYX jsem nikdy neslyšela! jakto? :D já bych dala půl lesa za to, kdyby mi držela přírodní báze, to je můj sen! ale ani jsem to nezkoušela, páč mi je jasné, jak by to dopadlo :D

      Vymazat
  9. Mám teď bázi od Sephory na glitry, ale už se nevyrábí. A taky pořád hledám a obávám se, že taky zakotvím u Nars, peníze jsou to sice šílené, ale báze mi vydrží fakt dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o Sephoře jsem slyšla mnoho dobrého, ale nestihla ji ani zkusit a už ji zrušili :( NARS je investice, vyplatí si počkat na nějakou slevu, ale i s těmi 20% to pořád bolí, co naděláme :D

      Vymazat
  10. Nars je hříšně drahý, ale už mám doma trubičku rok, jedu víceméně každý den a zatím drží! Takže se to vyplatí. Trochu. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Už roky zbožňuju Artdeco, ale nenávidím ten pitomý kelímek. Takže je super že ses o své poznatky podělila a jelikož mám stejně problémová víčka jako ty, běžím si koupit NARS. Díky, díky, díky ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám Laveru; rozumějte ne ten výrobek, který se nazývá báze pod oční stíny, ale HYDRO EFFECT sérum čili to není žádná báze, jenže mě tak funguje velmi dobře, a speciálně na oční víčka. Sérum si dávám na den na celý obličej, už žádný krém, na něj už jen lehký make-up (přírodní), krémy de facto vůbec nepotřebuju, i když je mi už 50+, prostě od puberty byla mastná pleť, která se věkem jen zlepšuje (sláva!!). Na séru zvlášť dobře drží stíny od Alverde (ta paletka čtyř skvěle sladěných odstínů je opravdu moc kvalitní, mám takovou tu dorůžova). Doporučuju vyzkoušet, v DM je levnější než na e-shopu.

    OdpovědětVymazat
  13. Vypadá to dost pěkně, díky za inspiraci a určitě to vyzkouším. Mi se bohužel nevyhnula operace očních víček, po které mi zůstaly drobné jizvičky. Není to nic, co by bylo na první pohled vidět, ale já to tam zkrátka vidím. Tak právě sháním způsoby, jak to přirozeně překrýt tak, aby mi to nevadilo na jizvy a tak. Díky za inspiraci, určitě vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)