Nejlepší patlátka roku 2016

Vítám vás v novém roce! :)

Než se vrhneme po hlavě do neprobádaných vod, rozhodla jsem se ohlédnout se ještě naposledy do roku 2016 a zhodnotit, co bylo nej. V pozitivním i negativním slova smyslu samozřejmě. A bude se to týkat jen kosmetiky, nebojte ;). Tentokrát uděláme menší změnu a články budou rozděleny do dvou kategorií - pečující a dekorativní kosmetika. Páč jak jsem s překvapením zjistila, předešlý rok byl pro mě posunem hlavně v té dekorativní, i když to tak možná nevypadá. Ale o tom až příště.

Dnes se mrkneme na pečující část a budeme chválit. Produkty nejsou seřazeny nijak podle oblíbenosti, všechny se osvědčily a všechny vám můžu s klidným srdcem doporučit. Tak jdeme na to!


Planeta Organica de Provance šampon



Miluju ten šampón! Jeho obří balení s pumpičkou, limetkovou barvu tekutiny uvnitř, vůni, která vychází z levandule, ale je okořeněná spoustou nepopsatelných bylinek ... Jemnou pěnu při prvním umytí, hustou při tom druhém ... A samozřejmě účinky - je ideální pro jemné vlasy, které nezatíží, pořádně umyje, ale nevysuší a neútočí na citlivou pokožku hlavy. Značka ideál a za pár kaček.

Už jednou jsem tu Planeta Organica šampón zmiňovala, ale v jiné verzi (recenze tady) a musím poznamenat, že je strašná škoda, že je značka vcelku neznámá. Zasloužila by si totiž o hodně víc pozornosti!



MaterNatura slézový zklidňující sprchový gel



Sama bych nikdy nevěřila, že zařadím do oblíbených produktů sprcháč. Páč jako řekněme si upřímně - co k takovému umývátku chcete napsat? Že voní hezky? Má přírodní složení a neobsahuje sulfáty? Zajímá někoho ještě něco víc? ... Ale za tu dobu, co jej používám (recenze tady, jo už je to půl roku), jsem si s ním vytvořila citový vztah :D. Jeho zajímavá a zvláštní vůně mě pořád neomrzela, s mořskou houbou dokáže vykouzlit pořádnou nálož bublin a nevysušuje mou přecitlivělou kůži. A asi je bezedný.


MuLondon balzámy




Někdo by mohl říct, že jejich složení je moc jednoduché. Másla a oleje. V nádherném skleněném obalu. S vůní pralinek ... mmt, teče mi slina ... Ale když máte složitou pleť i pokožku, někdy prostě jednoduchost stačí. Samozřejmě z kvalitních surovin. A pak se stane, že vám přijde kouzelný kelímek z Anglie, který vyřeší všechny kožní neduhy. Jak na čumáku, tak na těle. Recenze najdete tady a tady a varuju dopředu, že bude chtít minimálně jeden!


Alverde fluid na vlasy



Mám už druhé balení a po jeho vypotřebování si koupím další. Páč za pár desetikaček je tohle prostě zázrak! Dá se nanést jak do mokrých, tak do suchých vlasů. Nezatíží je! Vyživí a zacelí konečky. Dokáže korigovat takové ty malé potvoráky rašící vlásky u hlavy. Stačí jednou zmáčknout pumpičku a nanést do délek pro oživení. Sto způsobů použití bez mastnoty. Pro jemné vlasy nutnost!



Aköma bambucké máslo



Rok 2016 pro mě byl i ve znamení hledání vhodné pleťové péče, a to hlavně krému na čumák. Změnily se totiž poměry a z mastné pleti se vyklubala smíšená ucpávající se potvora, na kterou nefunguje nic, co fungovalo předtím. Vyzkoušela jsem milion krémů různých značek, rvala si vlasy zklamáním a zoufalstvím a nakonec se vždycky vrátila k bambuckému máslu od Aköma. Jako jediné mi dokáže pleť zklidnit, neucpat póry, zlikvidovat suchá místa a hydratovat. A i když bych si přála něco "složitějšího" než jen obyčejné máslo, nic jiného mi zatím nezbývá.


Navia pralinky do koupele



Čvachtat se každý týden v doplna napuštěné vaně bylo pro mě donedávna nepředstavitelné. Úplně jsem měla před očima mou kůži, která se sype na podlahu až ze mě nezbude vůbec nic :D. Prostě citlivý kožich a voda - to jaksi nejde dohromady. A pak jsem koupila chlapovi (ten koupání naprosto zbožňuje) pralinky do koupele od Navia. A spotřebovala jsem je skoro všechny sama. Možná půlku jedné jsem mu nechala ... Páč tohle je ráj, vážení! Nejen, že nádherně voní, ale obsahují tolik olejů a pečujících složek, že po vylezení z vany se nemusím ani mazat! Nekecám! Zázrak! Volejte třikrát halelůja!


Weleda čistící tonikum 2 v 1



Když se řekne Weleda, okamžitě mi naskočí dvě slova - obaly a vůně. A tonikum obojí plní stoprocentně. Lahvička z modrého skla a osvěžující citrusová vůně s ocáskem z bylinek. Umí vše, co od dobrého tonika očekáváte - stáhne póry před použitím krému, dočistí pleť, trošku projasní a dezinfikuje, nevysuší, nedráždí, zklidní. Jak už jsem psala, hned tak něco mi na čumáku nesedí a i tonika si musím pečlivěji vybírat. A tohle splňuje všechny mé nároky! (recenze tu)



Dr. Hauschka tělový balzám mandle



Je drahý jak prase. A za ty prachy stojí. Pokud máte citlivý, ekzematický nebo vysušený kožich, dokážete jeho účinky ocenit. Má lehkou konzistenci, takže se krásně roztírá a okamžitě vsakuje. Což by samozřejmě k nějaké velechvále nestačilo. Ale on umí hydratovat, mizíkovat suchá místa a zklidňovat citlivosti. Navíc jemně mandlově voní. Koupím zas! Recenze zde.


Jaký byl váš kosmetický rok 2016? Na který zázrak v pečujícím odvětví jste narazily? Co musím nutně mít?

Užívejte!

L.






Komentáře

  1. Taky jsem v roce 2016 objevila kosmetiku Planeta Organica, mají moc zajímavé výrobky a ještě hezčí složení, za sebe můžu doporučit pleťový čistící gel s pomerančem. Mám hodně citlivé oči, ale tenhle gel mě v nich vůbec neštípe a je super, že ve složení nemá glycerin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za doporučení, pleťovku jsem od nich vůbec nezkoušela, ale musím se do toho pustit, páč mě fakt láká! a odlíčí nebo jen čistí? to by se mi hodilo! :)

      Vymazat
  2. Ahoj Lisko, zdravim do lesa :) V roce 2016 jsem objevila znacku Hristina - http://www.hristina.cz/ - za malo penez hrozne moc krasne muziky :) a prirodni. Mej se krasne, Veronika =^.^=

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je ale hodně zajímavé! díky za tip, hned to jdu prozkoumat, nových a neokoukaných značek není nidky dost! :)

      Vymazat
  3. Ahoj Liško, zrovna dnes jsem ještě před zveřejněním otevřela tvůj blog, jestli mi něco neuteklo! Chtěla bych se zeptat, jestli jsi neobjevila i nějaký funkční deodorant? :) Díky, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. deoušů jsem zkoušela několik přírodních, dražší i levnější značky a stále vyhrává Alverde! kupuju pořád dokola, jen střídám varianty, funkční jsou všechny stejně ;)

      Vymazat
  4. Jestli je ten Alverde fluid opravdu takový zázrak, tak ho asi potřebuji! Na zacelené konečky slyším vždycky a pokud navíc vlasy nezatíží, získala bych ideální uhlazovací přípravek na denní použití :)

    Já coby největší objev minulého roku začala umývat vlasy lávovou zemí a tuze mi to vyhovuje, myslím, že už u ní zůstanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud máš jemné vlasy, Alverde je nejlepší, co můžež dostat a za pár peněz! ;) dávám i do suchých vlasů, když se mi třeba 3. den po umytí zdají unavené a dokáže je hezky nakopnout ...

      lávovou zemí, říkáš? já se k těm práškům na vlasy nedokážu pořád dokopat, ale jednou k tomu dospěju, jak se znám! :D

      Vymazat
  5. Je, můj oblíbený fluid Alverde. :-) Bio organica mě zaujala, prozkoumám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, Alverde jsem si koupila díky tvému článku, takže díky! :)

      Vymazat
  6. Planeta Organica je super, narazila jsem na ni u nás kdysi kdysi v bylinkářství, budu muset jít občíhnout, jestli ho ještě mají ;) Ten fluid na pačesy jsem obhlížela v dmku, a přemlouvala se, že nepotřebuju další patlanici na hlavu (takže dík, že jsi mi to rozmluvila :D). MuLondon musím objednat, chjo! A na obličej teď taky používám babmucké máslo (s vyvařeným konopím, oujee :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u nás mají Planetu v bio obchodě a v Olo třeba vůbec není, což do teď nechápu :D ale dost omezený sortiment, většinou jen vlasovku a pár kusů, takže taky žádná hitpoška ... Alverde potřebuješ, kupuju pořád dokola, za ty prachy nemá smysl hledat něco jiného ;) ... o MuLondon píšeš pořád a pořád nic??? co to jako je? objednat! hned! :P

      Vymazat
    2. Ty i ten MuLondon furt vychvaluješ, ale já jsem hrozně lenivá objednávat ze zahraničí :D Já vím, musím. A potřebuju ještě překecat enku, že ho taky potřebuje :P :D

      Vymazat
  7. Dnes som chcela pozieť sortiment Mater Natura a vyzerá to, že české stránky su zrušené, takže škoda :/ Fluid od Alverde som mala 2x, nezanechal výraznú pamäťovú stopu a pár kvapiek oleja mi spraví lepšiu službu (a multitasking, predsa len cestovanie s desiatkami fľaštičiek je na...). Planetu Organicu snáď stihnem tento rok vyskúšať

    OdpovědětVymazat
  8. Jee tak ty pralinky do koupele musim mít! Pro mě je nejlepší patlátko obyčejné bambucké máslo. Je to všelék snad na všechny kožní neduhy :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)