Weledí udělátka pro zdravé drápky

Vlna nadšení nad weledími produkty na nehty proběhla už docela dávno, takže nastal čas, abych i já přispěla svou troškou do mlýna ;). Jak známo, všechno mi strašně dlouho trvá, výrobek raději vypotřebuju celý, abych si na něj udělala pořádný názor a v neposlední řadě jsem líná jako veš. A taky nemám ráda, když čtu na každém druhém blogu recenzi na stejný výrobek ...

Nejdřív bych měla uvést na pravou míru, že nejsem žádný nehtový maniak, nemám zrovna ukázkové drápky a i když se snažím o ně pečovat, neustálým lakováním a odlakováváním si je vcelku ničím. Proto mi přírodní pomocníci docela kápli do noty.



Weleda olejová tužka na zjemnění nehtové kůžičky



Tužka je ideálním pomocníkem pro nemehla, jako jsem já. Měla by změkčit přečnívající nehtovou kůžičku a usnadnit její odstranění. Jako první krok se doporučuje natření kůžičky olejem, pak chvilku čekat a nakonec opatrně zatlačit. Přiznávám se rovnou, že na nic nečekám a zatlačuju. Jde to rychle a snadno, tužka je tvrdá, takže je dobré si dát pozor, abyste si neublížily. Ne, že by byla ostrá nebo něco podobného, ale když jste zbrklé jako já a zajedete hrotem pod kůži, není to nic příjemného.




Složení: ojobový olej, mandlový olej, oktyldodekanol, sójový olej, kokosový olej, parfém*, olej ze semen granátového jablka, extrakt z květů měsíčku lékařského, slunečnicový olej, tokoferol, tokoferyl acetát, limonen*, linalol*, citronelol*, benzyl benzoát*, geraniol*, citral*, eugenol*, kumarin*, farnesol* * z přírodních éterických olejů


V zadečku tužky najedte ještě další tři nástavce, takže je můžete v průběhu spotřebovávání vyměňovat. Hrot se sice nijak netřepí ani nemění tvar, ale z hygienických důvodů podobné nápady vítám.




A jestli tužku potřebujete? To musíte posoudit samy ;). Já bych se bez ní obešla, ale na druhou stranu jsem ráda, že ji mám, páč mi usnadňuje práci. Při jemném použití zatlačí přebytečnou kůžičku a ještě k tomu vyživí okolí nehtu, které je docela dost náchylné. Jasně, existují mnohem levnější alternativy od jiných značek, ale řekněme si na rovinu - ty nemají tak hezké složení.

Cena: 289 Kč
Kde koupit: třeba tady




Weleda vyživující olej na nehty a nehtovou kůžičku v tužce



Pokud bych měla doporučit jen jedno z těchto dvou udělátek, byl by to vyživující olej! Na záděry učiněný zázrak. Nepočítejte ale s tím, že by vám uzdravil nebo napravil zničené a poškozené nehty. Na podobné zázraky není stavěný. Používám po každém odlakování jako udržovací kůru na nehty i na kůžičky. Nechám chvilku působit (většinou tak dlouho, jak vydržím mít ruce v klidu) a pak rozmažu do pokožky okolo.




Složení: Jojobový olej, kokosový olej, mandlový olej, bambucké máslo, cetyl palmitát, myristyl myristát, bílý včelí vosk, kandelilový vosk, parfém*, olej ze semen granátového jablka, extrakt z květů heřmánku lékařského, sójový olej, slunečnicový olej, tokoferol, tokoferyl acetát, limonen*, linalol*, citronelol*, benzyl benzoát*, geraniol*, citral*, eugenol*, kumarin*, farnesol* * z přírodních éterických olejů


Všechno je opět prakticky uzpůsobeno, na spodní části balení najdete otočný systém, díky kterému si regulujete, kolik olejíku poleze ven. Ten se objeví uprostřed bílého štětečku, který je velikostně akorát na jeden nehet. Na fotce vidíte množství, které bohatě stačí na všechny nehty na jedné pacce.

Olejík drží tvar, není úplně tekutý, takže ho nemáte až za ušima. Oba výrobky jemně až skoro neznatelně voní po granátovém jabku a rozhodně čumáček neruší.


Mé úžasné a olupující se nehty

Nebudu chodit kolem horké kaše - pokud trpíte na záděry a suchou kůžičku, weledí olejíček je pro vás nutnost. Jeho velkou výhodou je i praktické balení a fakt, že ho můžete nosit v kabelce kamkoliv a šmrdlat s ním po drápcích kdekoli. Dokonce mě donutil k pravidelnému používání, a to je co říct!


Po aplikování olejíku a pošmrdlání všude okolo

Cena: 259 Kč
Kde koupit: opět zde


A nakonec ještě možnost si zasoutěžit o super ceny:

Zapoj se do výzvy #mujduvod a soutěž o atraktivní ceny. 
Stačí v termínu od 25. 7. do 30. 10. nahrát na Instagram (veřejně) fotku nebo video na téma aktivní a zdravý životní styl, připsat k ní svůj důvod, proč sportuješ a označit hashtagem #mujduvod. 
Každý týden bude vybráno 5 výherců, kteří dostanou super balíček produktů Weleda. Na výherce celé soutěže pak čeká wellness pobyt pro dvě osoby nebo zásoba Arnikových sprchových gelů na celý rok! (více info)


Staráte se o své drápky? Používáte speciální produkty nebo je necháváte žít svým životem? Znáte weledí udělátka? Co na ně říkáte?

Užívejte!

L.








Komentáře

  1. Ja mám veľmi suchú kožičku okolo nechtov a takáto vecička by sa mi veru zišla. Väčšinou používam také tie klasické veľmi tekuté olejčeky, no vadí mi u nich práve tá konzistencia, že akonáhle sa niečoho dotknem, všetko zamastím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tomhle je weledí olejík super, páč po nanesení nestéká a drží, takže se dá použít klidně i v práci a člověk s ním v klidu může datlovat do počítače ;)

      Vymazat
  2. Teda ten olej by nemusel být špatný, protože kůžičku mám tvrdou. Většinou to mažu krémem na ruce, a pak zatlačím, ale záděrky to nevyživí, to se ví. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. olej doporučuju! :) hlavně nikam necestuje a je uživatelsky příjemný a přenosný, takže se dokážu donutit ho pravidelně používat :D

      Vymazat
  3. Minulý týden mi přišly a musím říct, že zatím spokojenost. V poslední době hodně trpím na suchou kůžičku a na záděrky, takže jsou to výrobky pro mne jak stvořené :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Lisko, zdravim do lesa :) udelatka jsou krasna, ale nastesti muzu rict, ze je nepotrebuju - ruce mazu co chvili, krem vzdycky namasiruju i na nehty a pri oddelavani kuzicky pouzivam balzamy na rty, ktere mi nesedi :)) ale jako darek bych je ocenila, vypadaji luxusne :) mej se krasne, V. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě mazání rukou nesnáším, páč se mi pak šíleně potí :( naštěstí je nemám nijak vysušené, takže mi stačí opečovávat jen nehty ;) a s těmi nesedícími balzámy na rty jsi mě úplně překvapila, to by mě fakt nenapadlo a je to super zůsob jak se jich zbavit! :O

      Vymazat
  5. Udělátka se mi moc líbí, ale asi bych je nevyužila, protože se o nehty moc nestarám. Vlastně spíš vůbec. Nicméně jako dárek by mě určitě potěšily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. z toho vyplývá, že máš krásné a zdravé nehty, když se o ně nemusíš starat, takže buď jen ráda! ;)

      Vymazat
  6. Nezkoušela jsem, ale vypadá to zajímavě. :)

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /



    OdpovědětVymazat
  7. Pracky opečovávám krémem na ruce, olejem, tělovým mlékem... co je zrovna po ruce.. a do soutěže se zapojit nemůžu, protože nesportuju :o)) shopping jako sport by asi nevyhrál :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem kdysi nad tím přemýšlela, že já mažu ruce v podstatě každý den už jen tím, že na zbytek těla plácám tělové mléko, ale že bych je měla díky tomu nějak lepší se říct nedá - záhada! :D ... proč si myslíš, že jsem se nepřihlásila já? :D čokodorťas by asi nepochodil a ten shopping též ne ... :/

      Vymazat
  8. Tento produkt som ešte nevidela, vyzerá fajn. V minulosti som niečo podobné používala, len od inej značky (・∀・)

    ♡ * Le blog de la Licorne * ♡

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné náramky přátelství! Koukněte ;-)
    http://www.fler.cz/shop/gasunka
    http://www.fler.cz/shop/jessy7/
    https://www.etsy.com/shop/sparkyourdesire

    OdpovědětVymazat
  10. Ja som aj rozmyslala, ze si kupim ale obavam sa, ze som moc leniva pouzivat :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem taky lenoch, ale tohle je fakt nejvíc lenoch - friendly, co jsem zatím měla :D dokonce jsem si olejík vzala i na dovolenou a jednou za týden použila - což je co říct! ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)