Podzimní barevnosti

Máme tu mé druhé nejoblíbenější roční období! Já vím, že všichni nadávají, že skončilo léto a že je kosa, prší, mlha, pošmourno ... Ale víte co? Zkusily jste se už projít v krásně barevném spadaném listí? Vytáhly jste svůj oblíbený kabát a zachumlaly jste se do šály? Uvařily hrnek horké čokolády, kakaa nebo dobrého čaje a sedly si s knížkou pod deku? Vytáhly jste temnější, tlumenější barvy rtěnek, laků na nehty, tvářenek a očních stínů? Že ne? Tak to se nemůžete divit, že se vám podzim nelíbí! ;) Pojďme se trošku naladit na podzimní vlnu pomocí kosmetiky (jak jinak)!

Aneb co jsem vytáhla ze zadních šuplíků po rozjásaných letních barvách, pastelových tónech a výrazně růžových rtěnkách? Začneme hezky pozvolna, u laků na nehty, u kterých se upřímně nemůžu rozhodnout, který nalakovat dřív!




Gabriella Salvete, odstín 141 - jedním slovem nádhera! Laků od Gábiny moc nemám, páč si nikdy nemůžu vybrat odstín, přijde mi, že všechny už vlastním, navíc mě naprosto vytáčí, že se lahvičky ošoupávají (nejen u laků). A taky, chudáčci, nemají ani jméno, jen číslice. Tento krasavec vyhrává rovnou několika barvami, někdy se tváří fialově, jindy růžově a aby toho nebylo málo, leskne se do zlatava. Hotový chameleon! Velkou výhodou je, že se dobře odlakovává, stejně jako krémovky. Kvůli němu jsem byla ochotná přežít to balení ;).


Essence Come to Town - láček z loňské vánoční limitky. V balení byly tři a ještě se dají sehnat v Tetě ve výprodejovém košíku za 50 Kč. Pokud na ně narazíte, vůbec nerozmýšlejte a berete je! Lakují se naprosto bez problémů a tento prďola se pyšní barvami lesního ovoce smíchanými se švestkou. Teplý, tmavý odstín, který ale nepůsobí tvrdě a hodí se překvapivě ke všemu. A jako kdo v tom vidí Vánoce? Pche! Tohle je jasná podzimní záležitost!


P2, odstín 190 Hold me Tight! - značku u nás bohužel neseženete a musíte se za ní vydat do zahraničí :(. Pokud ale na P2 natrefíte, věnujte lakům pozorost! Moc hezká elegantní lahvička skrývá zajímavou barvu, nemůžu se rozhodnout, jestli je červená, vínová nebo teď hodně moderní bordó ... Každopádně si buďte jisté, že vám nehty budou ladit ke spadanému listí stoprocentně ;).


Ciate, odstín PP095 Pecan Pie - vůbec nechápu, proč je v lakovacím světě tolik málo hnědé! Sehnat lak této barvy není jednoduché (v drogérii aby lupou pohledal), natož tak více různých odstínů? Ani náhodou :(. Přitom taková škoda! Ciante jsem koupila tady (teda spíš Ježíšek, podle seznamu) a už jen kvůli té krásné mašličce chci další! Pekanový koláč by se dal popsat jako rezavá hnědá se zlatým třpytem. Neobvyklá, zajímavá, krásná! Tak!




Minulý týden zdobila mé drápky essencí švestka, tento jsem nahodila červeno-vínovo-bordó P2 a nemůžu se na ně vynadívat. Uznejte, že i dohromady jim to sekne jedna báseň ;).




Clinique Pop Lip Colour, odstín 13 Love Pop - ano, taky jsem byla zasažena popvirem. A tentokrát jsem zklamaná nebyla. Rtěnka se dobře nanáší, na rtech je příjemná, spíše hydratační, ale dokud do sebe nenafutrujete oběd, drží se hezky na svém místě. Love Pop není moc oblíbený odstín, páč má v sobě shimmer. Chyba! On na rtech nejde vůbec vidět, fakt ;). Spíš je jakoby rozzáří a dodá jim šťávu. Odstín je namíchaný z červené, fialové a hnědé a líbí se mi na něm, že není tuctový. Takovou barvu hned tak neseženete, a to se mi líbí.


Alverde Colourful Lip Laquer, odstín 30 Paradise Red - limitka, ale opět ještě sehnatelná ve výprodeji. Na lesky mě neužije, ale Alverde překvapil. Nelepí, nesedí na rtech a je velmi příjemný. S výdrží samozřejmě moc počítat nemůžete, ale ztrácí se rovnoměrně a s noblesou. Navíc ta barva! Výrazná, sytá a úchvatná. Tmavě červená, ale není vykřičená. Na dny, kdy potřebujete zvednout sebevědomí, upoutat pozornost nebo si prostě udělat radost ;).


P2 Sheer Glam Lipstick, ostín 090 Sex and the City - už jen kvůli názvu odstínu! Nejdříve jsem se jí bála, jestli náhodou nebude moc výrazná. Jaké bylo mé překvapení, že je to vlastně barevný balzám. Pokud máte rády sytý nátěr, P2 vás neuspokojí, pokud si naopak potrpíte na lehké zabarvení, budete nadšené. Dodá rtům červený nádech, jakoby jste právě snědly brusinky. Moc příjemný kousek, jen škoda, že se u nás nedá sehnat.


Rimmel Lasting Finnish by Kate, odstín 107 Rossetto - největší pecka nakonec! Aspoň co se odstínu týče. Rtěnka je matná a hodně výrazná. S tím jsou spojené dva problémy - musíte nanášet opatrně a precizně a zvýraznění všech nedokonalostí na rtech. Stejně ji ale zbožňuju. Pokud si s ní dáte práci, udělá neskutečnou parádu. Vínová, tajemná, sexy! Na rande, do baru, jen tak.


Zleva - Clinique, Alverde P2, Rimmel

Horní řada zleva - Clinique, Alverde ... dolní řada zleva - P2, Rimmel


Výrazné rty u mě na podzim prostě vedou, stejně tak červené odstíny všeho druhu. Po těch jásavých růžovkách jsem si musela zchladit žáhu :D.




Lucy Minerals minerální tvářenka, odstín Matte Apricot - sypkého prášku stačí jen malinko, aby nanesl na tváře jemnou a zastřenou meruňkovou barvu. Díky matné textuře je na podzim jako dělaná. Třpyt nebo pastelovější odstín by přidal na letní zářivosti. Proto jsem se do ní zamilovala. Lehce se nanáší, je opravdu pigmentovaná, ale překvapivě se to s ní nedá přehnat. Pokud si samozřejmě neodklepnete do víčka moc velké množství. Stačí pár krystalků ;).


Bourjois Blush, odstín 85 Sienne - kdo by tyhle malé roztomiláky neznal! Taky jsem nakonec podlehla a vybrala méně tradiční odstín, který je ale do sychravého počasí jako dělaný. Růžová v hnědém kabátku. Divný popis, já vím. Štěteček je na prd, ale nemám srdce ho vyhodit. Tvářenka fakt jemně voní a zavírá se na magnet. Musíte chvilku šmrdlat v panu, než nanesete na tváře, je opravdu zapečetěná. Pro mě tohle není produkt, bez kterého se nedostanete do kosmetického nebe, ale jsem ráda za zajímavou barvu do sbírky.



Vlevo Lucy Minerals, vpravo Bourjois


V té záplavě výrazných nehtů a rtů jsem ráda za nenápadnější tváře, přece jenom nemusím vypadat jak z cirkusu. Proto se někdy menší pigmentace (zvlášť u Bourjois, LM by zvládla větší nálož bez problémů, ale dá se hezky dávkovat) hodí.




Clinique Limited Edition All About Shadow Palette - musela jsem vám ji ukázat! I když už není k sehnání (koupila jsem poslední kus v ČR) a byla součástí sady. Je totiž boží! Krásná, nádherná, úchvatná ... Hlavně výběrem odstínů. Fialovo - růžovo - hnědá souhra doplněná šampaňským. Nebudu vás trápit a popisovat jednotlivé barvy. I když jsou některé měňavé a zajímavé. Kdybyste na set narazily někde na netu nebo v zahraničí, berte! Všemi deseti!


Clinique Shadow Tint for Eyes, odstín 09 Lavish Lilac - všechnu tu teplou parádu musíme vyvážit i něčím studenějším. Tužky na oči moc nevyhledávám, mám raději paletky, ale tady občas udělám výjimku. Kvůli barvě, samozřejmě. Chladná fialová se stříbrnými tóny. Ani bych nečekala, že mi bude slušet. A hele ji! Linku s ní sice nevykouzlím (v tom nejsem moc zdatná), ale na celé víčko se hodí dokonale. Na bázi drží a vydrží. Velmi příjemné překvápko, to vám teda řeknu ;).




Poslední dobou jsem tak trošku propadla Clinique dekorativce, hlavně paletkám na oči a produktům na rty. Navíc mají, potvoráci, moc chytře vymyšlené různé sety, díky kterým můžete vyzkoušet víc produktů za nižší cenu. Takže si zatím nechám pro sebe, že mi tu leží ještě dvě řasenky, dva laky na nehty a tři chubby sticky na rty, že ... :D.


V čem dělá podzim radost vám? Jaké barvy dekorativky jste vytáhly? Nebo vás roční období v líčení neovlivňuje? Jaký produkt teď používáte nejčastěji?

Užívejte podzimu!

L.













Komentáře

  1. Tu stosedmičku od Kate každej chválí ale včera jsem n aní koukala v Tetě a přišla mi spíš do růžova než do vínova. Tak nevím kde je chyba ale asi ji taky zkusím. Oči moc neřeším, nemám moc čas vymýšlet něco novýho a navíc jsem ještě nepřišla na cokoliv co by mi slušelo krom hnědýho stínu. Ale díky za tipy:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. růžovou v ní žádnou nevidím, přísahám! ;) je teda pravda, že by mohla být kvalitou trošku lepší, ale ten odstín je boží, navíc za ty prachy, co chceš, že ... a jakou máš barvu očí? nevěřím tomu, že ti sedí jen hnědá!

      Vymazat
  2. Krásné barvičky, taky ty svoje už pomalu vytahuju, a jelikož jsem na podobné odstíny celý rok, mám jich několikrát tolik. :D
    Strašně mě teď baví oči v tónech burgundy-zlaté, to je nádherná podzimní kombinace (a s čokoládou od TF to jde samo, že ano... :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hehe, já ukázala jen ty nejoblíbenější, kdybych měla vytáhnout všechny, tak bych se možná i trochu styděla a navíc by to nikdo nikdy nedočetl do konce :D ... nojo, čokoládička, já asi tomu Ježíškovi fakt napíšu! ;)

      Vymazat
  3. Já konečně vytáhla tlumené červenky na nehty (a vínovky), to mě docela na podzimu baví (už jsem se oklepala z toho prvotního šoku :D), a na rty jsem vytáhla Alverde cihlový kousek z džunglí limitky (dnes se neumím vyjadřovat :D). Oči klasika, hnědé odstíny, a semtam zastřená fialková. Ale jo, on ten podzim do sebe něco má. Když si představím, že bychom neměli střídání ročních období, tak by mě to léto tolik nebavilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. alverdí cihlový kousek z džunglí limitky mám taky a je stejně boží jako tento tmavý ;) ... a bez střídání ročních období bych asi umřela, kdybych si měla představit, že jsou celý rok čtyřicítky jak letos v létě, tak si rovnou balím kufřík a stěhuju se na Antarktidu za tučňákama :D

      Vymazat
    2. :D Liška mezi tučňákama, vtipná představa :D Hehe, to mi připomíná, že nová Alverdí limitka, která je právě v dm by chtěla prozkoumat! Páč to budou odstíny přímo pro nás ;-)

      Vymazat
    3. sakryš, já o ní vůbec nevěděla, to mám za to, že nemám čas šmírovat FB :D ... se mi strašně líbí ty paletky očních stínů, ale prý pigmentace stojí za nic :( uvidím, až okouknu naživo, jestli si něco odnesu, minule jsem byla z obrázků hotová z puntíkaté limitky a nakonec jsem nekoupila nic (kromě rtěnky ve výprodeji za 20 Kč, ale to se nepočítá :D)

      Vymazat
  4. Podzim je nejlepší! Pořád se to všem snažím vysvětlit, ale zatím nic moc úspěch :D
    Zrovna jsem o tom taky psala článek, jak mě teď baví nejvíc matné červené rtěnky (miluju matnou 111 od Kate, je jen o chloupek světlejší než 107), to je prostě podzim v tubičce :) A taky laky na nehty do fialova, zrovna teď mám temně fialový od Rimmelu (jmenuje se myslím Pompous) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žejo? já taky netuším, co na tom ostatní nechápou! :D ... sakra, jaktože já, milovnice rimmelích laků na nehty, nemám odstín Pompous??? ten je úplně nádherný! jestli to teda nebude tím, že už se neprodává, musím to jít prozkoumat ;) ... mimochodem máš moc hezký blog!

      Vymazat
    2. Je možné, že se už neprodává (v tom případě se hluboce omlouvám za klamavou reklamu :D), mám ho už šíleně dlouho, ale každý podzim na něj přijde řada. A moc děkuji :)

      Vymazat
  5. Mě hrozně zazjala ta rtěnka od Rimmelu, přesně takový odstín jsem sháněla. Děkuju za tip mrknu příště na ni!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není vůbec zač, nečekala jsem, že zrovna ona vzbudí takový rozruch, páč je hodně výrazná, ale to je jenom dobře! ;)

      Vymazat
  6. Když se to napíše takhle poeticky, tak má podzim něco do sebe :) Hned mám chuť se celá namalovat v tlumených barvičkách. Moc hezký článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, na všem se musí hledat i ta lepší stránka přece ;)

      Vymazat
  7. Krása, zaujala mě ta clinique paletka, škoda, že nejde sehnat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je boží a nechápu, proč ji nedají do stálé nabídky, páč takové barvy se hned tak někde nevidí :(

      Vymazat
  8. Cerveny Alverde lip laquer som si kupila na tvoje odporucanie a pre mna je to typicka letna farba. Vobec ma nenapadlo nosit ho na jesen :) Ale aspon raz to skusim.
    V jeseni zboznujem mauve, berry a vinove odtiene ruzov a fialove, ruzove, mauve a olivove ocne tiene.
    A varene vino, Chai latte, caje od vymyslu sveta, tekvicu na milion sposobov .... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš a já zase v létě radši nosila ten oranžový (korálový) ze stejné limitky ;) ... berry rtěnku jsem měla od Essence, tu v černém obalu a za boha ji nemůžu najít a úplně mě to štve :D já vím, že stála 60 Kč, ale i tak, jsem se na ni teď na pozdim těšila ;) ... chai latte jsem nikdy nepila, ale čaje můžu pořád a všude, nedávno jsem si za odměnu koupila zase The English Tea Shop čokoládový s vanilkou a nemůžu se ho nabažit! ;)

      Vymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Krásny článok :) Ten lak od Catrice a od Gabriely..... dokonalosť ! :)
    Cez jeseň sa líčim asi najviac :D Nepodľahla som tmavým lícenkám, ktoré sa na jeseň obecne nosia, som na ne až moc biela, čiže na mne nevypadajú moc prirodzene... ale zase na očiach nosím všetky farbičky, ktoré k jeseni patria, hlavne tmavé zeminé, potom bordové, mauve, fialové ... :)
    Budem rada ak sa pozrieš na môj blog :) KIKA KONKA
    PS: jeden komentár som tu napísala ale skopírovala som tam omylom blbosť tak som ho vymazala a vložila na novo, prepáč :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, za smazání komentu se omlouvat nemusíš, to se občas stane ;) ... tmavé tvářenky taky nemám moc v oblibě, musí se to s nimi umět, aby člověk nevypadal jak z Mrazíka :D navíc si myslím, že v těchto barvách musí být tvářenka kvalitní, ne moc pigmentovaná a jemně namletá, aby se dala hezky nanést ;) ... blog máš moc pěkný, hlavně články s líčením, ráda se něco přiučím ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)