Když máma není sexy ...

Konečně jsem se odhodlala k tomu, abych kousla do kyselého jablka a šla s pravdou ven. Ano, trvalo mi to. Ale když je nějaký produkt všeobecně velmi chválený a vy si myslíte opak, tak se raději přesvědčíte 10x, než vypustíte do hlubin internetu svůj názor. Fakt jsem ho chtěla mít ráda, věřte mi! Těšila jsem se, že konečně najdu pudr, který budu bezmezně milovat. I bych jej opěvovala všude možně, klidně bych s tím byla i otravná. Ale ne. Zase nic. Žádné tlačítko se neseplo. Jsem prostě jiná, sorry, mámo!




Asi už jste pochopily, že píšu o legendárním pudru od americké značky theBalm s poetickým názvem Sexy Mama. Má být neviditelný, matující a pro všechny odstíny pleti. Neobsahuje parabeny, sulfáty, syntetická barviva ani ftaláty a není testován na zvířatech.

Ohledně obalů této značky byl jednu dobu velký rozruch. Ani se nedivím, do našich klidných českých vod přišlo něco originálního, jiného, trošku provokativního a barevného. Ze začátku jsem z nich byla nadšená, aneb každý nový nápad se musí podporovat. Nakonec jsem ale došla k názoru, že zas až tak inovativní moje kosmetická taštička být nepotřebuje a že se mi to vlastně ani moc nelíbí. Ale estetickou úroveň nechť ať posoudí každý sám ;).




Jináč by bylo dobré podotknout, že všechno je z tvrdého papíru. Dostanete obalík (nefotila jsem, páč má úplně stejný design jako samotná krabička) a z něj vysunete pudr. Zavírání funguje na magnet, otvírá se lehce, ale zároveň nikde netrousí produkt ven. Vevnitř je vcelku použitelné zrcátko. Každopádně si myslím, že plast by byl na přenášení o hodně lepší.

Obsah 7,08 g; cena 446 Kč, koupíte tady.




Pudr je pro mě hodně důležitý. Očekávám od něj, aby splynul s pletí, nebyl na ní vidět, nebránil se minerálnímu ani tekutému makeupu, nikam necestoval a hlavně - aby matoval. Lesknu se, a to dost. Nejvíc na nose a na čele. Žádný produkt mi sice ještě nezaručil celodenní matování, ale aspoň těch 6 - 8 hodin bych prosila. Jo, jsem náročná, ale za ty prachy už chci výsledky ;).




A proč mi Sexy Mama nesedí?

  • není neviditelný ani náhodou
  • s některými makeupy (hlavně tekutými) se nechce kámošit
  • práší jak prase, takže rychle ubývá
  • vydrží matovat maximálně 4 hodiny

Toto má být jako legendární produkt vychvalovaný všude možně? Really? Nechápu. Pořád mi to nejde na mozek. Kde se stala chyba? Asi mám vysoké nároky, či co ...




Měl by být neviditelný a vhodný pro všechny typy pleti. Hm, by mě zajímalo, kde jsou ohlasy všech bledulí a sněhurek, které se v diskuzích bijou za nejsvětlejší odstíny makeupů. Páč na nich SM musí být jako bronzer (no dobře, to jsem trošku přehnala, ale i tak). Při přiložení štětce z něj okamžitě lítá prášek na všechny strany a po pár použitích jsem skoro viděla na dno. Docela drahá sranda.

Tohle všechno bych byla schopná odpustit, kdyby matoval. Ale ani to nezvládá. Maximálně do oběda a nazdar. V létě dvě hodiny. Slabota, vážení, slabota!

Takže za mě ne. Leda, kdybyste měly normální nebo suchou pleť. Ale i tak ne. Jsou lepší a levnější. Např. pro mastňáky sypký Alverde, pro ostatní slisovaný Alverde. Za čtvrtinovou cenu není co řešit, věřte mi ;).

Líbí se vám obaly theBalm? Co si o sexy mámě myslíte? Stojí za svou cenu nebo znáte lepší?

Užívejte!

L.






Komentáře

  1. Nelaka mne. Verim ti, ze ti nevyhovuje. Take to mivam opacne, ze co jini vychvaluji, mne nevyhovuje. Ze by zrzky byly jine 😀?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi jo, Marti ;) nebo spíš máme na všechno vlastní názor, což bývá někdy na obtíž :D

      Vymazat
  2. Sice jsem na něj četla dosud jen samou chválu, ale neláká mě. Balení mi přijde prťavé a pudr je na mě moc drahý. Taky se lesknu hlavně na čele a na nose a najít něco dobře matujícího je fakt umění :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že je v dražší cenové relaci, ale kdyby to byl zázrak, tak jsem ochotná za něj zaplatit, bohužel není :(

      Vymazat
  3. Mně taky nesedí, matuje velmi málo a ubývá nebývale rychle.

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Lištičko,, děkuju za recenzi :) Jsi statečná....!!! A já sdílím Tvůj názor. Mně se rádoby retro obrázek líbí..., ale papír jakože pudřenka to ne eee. Je to prostě takový prášek...., nic moc....¨Tak krásný den a kvalitním pudrům zdar!!! :) K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, Katt :) a vzývám všechny pudrové bohy, aby pro nás mastňáky konečně vymysleli nějaký pořádný výrobek!

      Vymazat
  5. Asi máš vážně vysoké nároky. :D Mně nevydrží jiný pudr matovat ani hodinu, takže když tenhle dá čtyři, tak jsem mu fakt vděčná. Mám jemný štětec, takže mi nepráší, obličej mi nebarví a na dno mi bude ještě dlooouho trvat, než se propracuju. A to ho mám přes rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že kdybych vyměnila štětec, tak to možná nebude s tím prášením tak hrozné, ale to bych si musela koupit nový, což mi za ten výsledek nestojí ;) ... a zkoušela jsi Alverde sypký minerální? ten je super, od té doby, co jsem ho koupila, jsem ho nedala z ruky!

      Vymazat
    2. Tak až mi tenhle dojde, tak ho zkusím, když mi nesedne, tak mě to nezruinuje. :)

      Vymazat
    3. to jsem ráda, že se mi bude dobře spát, i když ti nesedne :D ... ne, je pravda, že za tu stovku to není taková hrůza ;)

      Vymazat
  6. Miluju Tvoje vtipné a výstižné nadpisy článků! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, já nikdy nezapomenu na našeho profesora tvůrčího psaní na vysoké, který nám vtloukal do hlavy, že přece nadpis prodává! :D

      Vymazat
  7. Co já už díky tobě ušetřila peněz!! Dík!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no a já kvůli tobě jenom utrácím, to není fér! od té doby, co jsem viděla naživo Gerléna, nemůžu spát! :( :D

      Vymazat
  8. Dramatický příspěvek! Nikdy jsem o tomto pudru nepřemýšlela, na retro obaly moc nejsem. A vidím, že jsem dobře udělala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak - dobře jsi udělala a ještě jsi ušetřila ;)

      Vymazat
  9. Hezký článek a určitě sama nejsi ;) :) Mám na něj velmi podobný názor - hlavně ohledně toho, že ta jeho ideální cílovka určitě není velmi světlá mastnější pleť.
    Taky jsem o něm psala, třeba i ve srovnání s jinými (pravda - konvenčními) produkty, protože transparentní není fakt ani omylem, je to oranžové a je to na světlé pleti vidět. Zmatnění takové síly, že by zpacifikovalo mastnou pleť na řekněme cca 8 hodin, určitě taky nedá, naopak spíš je lehký a osobně ho proto používám nejvíc na podzim (ještě jsem opálená, ale pleť je spíš sušší a nežádá tolik matu).
    A souhlasím, že sice rychle ubývá (ve srovnání s jinými), ale prášivost jako takovou - že by dělal nějak nepořádek, tak nepozoruju, hodně si u mě rozumí s pudrovým štětcem RT.

    A co se obalů týče, není to úplně můj šálek kávy a trochu mi vadí nepraktičnost - něco drží málo, něco se zase otvírá jen za pomoci obětování nehtů ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) přesně tak - je oranžový! to jsem zapomněla do článku napsat, jak jsem se rozohnila :D já mám sice teplý podtón pleti, takže mi to až tak neva, ale pořád nechápu, že jsem přečetla snad milion recenzí a nikdo to nezmínil (asi jsem četla špatné) ... a taky asi bude problém v tom, že úplně mastnou pleť má málokdo, maximálně smíšenou, takže věřím tomu, že suché nebo normální pleti sedí, ale pro mastňáky rozhodně ideální není :(

      Vymazat
  10. tak kdyz jsem uvidela nazev recenze, hned jsem sla na ni, protoze tento pudr mi tez nesedi... ale paradoxne uplne z jineho duvodu... me prijde, ze je tak strasne pevne zalisovany, ze nejsem schopna ho nicim nabrat. Jemny stetec se vubec pouzit neda a nejaky hodne hutny sice ano, ale proste mam pocit, ze se produkt vubec nenabira :( Rikala jsem si, ze je to tim, ze je "neviditelny", ale nevim, ani to matovani mi prave neprijde nijak hitparadni, takze vlastne vubec nevim zda produkt na obliceji mam ci nikoli. plus jak mas to foto na prstech, tak to z toho meho neco takoveho absolutne nehrozi... tak to je zajimave, jak se jednotlive kousky lisi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to čučím jak puk, že by byl až tak velký rozdíl mezi jednotlivými kusy? :-O a kupovala jsi ho na ofiko stránkách? sice se mi nezdá, že by někdo napodoboval zrovna theBalm, ale dneska je možné všechno ... každopádně je to divné! že má třeba MUA každou sérii rtěnek nebo tvářenek jinou, i když píšou pořád stejný odstín, to bych ještě za těch pár kaček pochopila, ale pudr skoro za pětikilo ...

      Vymazat
  11. Hehe, obaly jsou fajn, ale některé jsou až moc. Ale já to snesu (i když gérlén, co si budeme povídat... :D). Já bych se ani nedivila, kdyby dělal na pleti neplechu, když je hned na druhém místě kukuřicový prach (hoodně volně přeloženo), který je jak známo semeništěm bakterií. Tak aspoň vím, že není o co stát ;-) No a už z fotek jde vidět, že to je pořádný černoch :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gerlén je Gerlén, o tom není třeba diskutovat ;) :D ... vidíš, to ani nevím, že kukuřicový prach je semeništěm bakterií, tak to teda fujky! klidně ho vezmu na další sraz a dám k prozkoumání a dokonce i daruji, páč nevím, co s ním ... :(

      Vymazat
  12. Jo jo ty obaly, ta pigmentace a ta vůně, produkty jsou dokonalé.
    Zvu tě k mé narozeninové soutěži.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/10/muj-blog-slavi-1-narozeniny-to-si.html

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, čtu čtu..mam pudr doma a prijde mi ze mluvis o uplne jiném produktu..:O urcite mi takhle moc neubývá ani se mi nezdá ze je tmavý. .a to jsem vcelku bledule.. ( pihy, zrzka)..vydrzi mi klidne i cely den a to i tvarenka, ktera se mi po aplikaci jineho pudru za dve tri hodky ztratila kam si...chm. asi jsme kazda jina, nebo je někde háček.. Ps : mam ho uz par tydnu a opravdu jsem ho kriticky testovala..neuchvatil me na obal, spise ze nema v sobe fujtajbly..ale stejne se mi nezda, ze je tak hrozny, spis naopak:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co tak vidím z ostatních komentářů, tak kvalita jednotlivých pudrů se liší, někdo píše to samé, co já, někdo zase opak ... ohledně matování - to bych pochopila, každá máme jinou pleť, ale aby někomu prášil a jiný ho měl tak slisovaný, že nejde nabrat, to už bude dle mého chyba produktu :(

      Vymazat
  14. Ahoj, sice jsem pudr nezkousela, ale vseobecne jsem si vsimla, ze se vyplati opravdu kupovat Alverde a kaslat na reci, ze je nejlevnejsi. :) A dnesni clanek to opet potvrdil. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alverde má super produkty, ale taky ne všechny, už jsem se párkrát spálila, třeba rtěnky v zeleném obalu jsou hrůzostrašné, atd. ;) ale takto je to s každou značkou, nikdo nemá celý sortiment ideální a od theBalm jsem zkoušela jen tento pudr, nic jiného ;)

      Vymazat
  15. Kvůli obalům The Balm míjím - za ty prachy chci koukat na něco hezkého a třeba ten chlápek z paletky matných stínů - brrr. Jediné, co bych možná překousla je rozjasňovač (Mary Lou je docela kočka).
    Říkáš Alverde sypký - píšu si, ale je fakt že jsem smíšenka a v zimě sušší, uvidíme. Šupinky to nezvýrazňuje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, obaly jsou otázkou vkusu, ale taky si raději vystavím pudr např. od Becca než theBalm, ten je v šuplíku :D ... šupinky moc nemám, takže nedokážu říct, ale na pleti je naprosto neviditelný, i když mám odstín č. 2 (jednička bývá neustále vyprodaná), tak si nemůžu stěžovat ;) ... záleží, jestli by ti nesedel spíš ten slisovaný, ale ten zas nematuje skoro vůbec ...

      Vymazat
    2. Taky nemám šupinky, dokud nenanesu blbý pudr - třeba matující Astor byl čiré zlo (do té doby jsem si myslela, že na pudru se nedá nic zkazit). Alverdí kompakt znám a právě moc nematuje - tak 3 hoďky.

      Vymazat
    3. v tom případě zkus sypký, ten matuje víc ;) ... Astor jsem nikdy nezkoušela, pro mě byl zase velkým zklamáním vychvalovaný od Catrice ...

      Vymazat
  16. já jsem jím byla před několika lety úplně stejně zklamaná... koupila jsem ho na základě pochvalných recenzí a na mě teda nedělal vůbec nic :-/ to už byl lepší drogérkovej NYC.. ale teď jsem hodně spokojená s estée lauder double matte, ale ani on nematuje na celý den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NYC jsem taky jednu dobu kupovala pořád dokola ;) ... z high endových značek jsem nikdy žádný pudr neměla, bojím se dávat za to tolik peněz, když je výsledek nejistý a já se lesknu opravdu dost :(

      Vymazat
  17. Slisovaný alverde mi naprosto sedí, takže alespoň díky tobě nemusím zkoušet mámu. Jinak na některé the Balm produkty nedám dopustit. Například na Mary Lou a Cindy taky můžu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemusíš ;) ... u rozjasňovačů pořád nevím, jestli jo nebo ne, přece jen se lesknu i bez nich, takže si pořád říkám, že aspoň v něčem bych mohla ušetřit :D

      Vymazat
  18. Ahoj :) No mě neláká, protože jsem z různých recenzí nějak vyvodila, že pro mastnou pleť zrovna nebude nejlepší kámoš. Jinak obaly od theBalm se mi ve většině líbí a s produkty jsem spokojená. Cena není zrovna drogérková, ale za ty fajn obaly i kvalitu myslím odpovídá. I když rtěnku nebo řasenku bych si nekoupila, ty znám v dobré kvalitě za pár šupek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to já jsem četla asi špatné recenze :D ... a jaké produkty máš? tvářenku, rozjasňovač, paletku stínů? ;)

      Vymazat
  19. Dobrý den, naprosto s vámi souhlasím. Do poslední tečky. Za ty prachy by mi to mělo i oholit podpaží...a ono to ani kloudně nematuje. Bída fakt. Miluju od Bourjois healthy bance. Za půlku ceny hodně muziky. Ale jejich tvářenky fakt můžu. Tam zas vyhrávají na plné čáře. Mějte se hezky. Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. oholit podpaží :D ... od Bourjois mi seděl ten předchozí pudr - zapečetěný, který už se samozřejmě nevyrábí :( Healthy Balance jsem zkoušela a nakonec jsem jej prodala, páč ten můj mastný čumák taky neuměl zkrotit :( ... díky za komentář a příště klidně tykačka, prosím ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)