TAG: 30 kosmetických otázek a odpovědí

TAGy vás hodně baví, je to takové nenáročné čtení a taky trošku šmírovačka do soukromí ostatních a nebudu zastírat, že já je u ostatních ráda nečtu ;). Tentokrát mě nominovala eMinka a z nadpisu už asi tušíte, o co půjde. Navíc si myslím, že jsem jedna z posledních, která se zodpovídání otázek zhostila, tak doufám, že už vám to nepoleze krkem.

Jinak doufám, že si užíváte sluníčka a prvních jarních dnů! Já jsem okamžitě vytáhla ze skříně barevné kabáty a kecky, nalakovala nehty na pastelovo a zjistila, že nutně potřebuju novou kabelku :D. Nějaký tip? Musí mít hlavně dlouhé uši, abych ji mohla dát přes rameno, což je docela problém sehnat, jsem zjistila. S crossbody na mě nechoďte a tahat v ruce za malé ouška všechny krámy, bez kterých v žádném případě nevylezu z baráku (asi 10 kg i s cihlama) se mi fakt nechce. Měla jsem jednu vybranou, ale pořád mě odrazovala dražší cena (1 550 Kč, nekožená) a když jsem se konečně rozhoupala, zjistila jsem, že eshop, na kterém ji prodávají, se mi vůbec nepozdává (nebyla tam možnost platit přes ČSOB, což si myslím, že je hodně známá banka a navíc jsem se nedopátrala ani ceny poštovného, jiná varianta platby tam nebyla). Takže zase nic :(. Ale pořád ji mám v hlavě ...


Zdroj


No nic, raději popojedem a mrknem se na ty otázky a odpovědi, což? ;)


1. Vzpomínáš na svůj první kosmetický produkt?

Indulona? :D Ta se za mých dětských let používala a mazala na všechno, stejně tak modrý plechový kelímek od Nivea. Ale jeden kosmetický zážitek, který mi zůstal v hlavě mám, překvapivě se týká vlasů, vidím živě před sebou, jak mi mamka s velkou slávou dovolila používat kondicionér. Vím, že byl žlutý s hnědým vrškem, na značku si bohužel nevzpomenu, ale nanášela jsem ho jako zlato a pak jsem měla krásné hladké vlasy a pořád jsem si na ně musela sahat.

Z dekorativky vím, že frčel Avon a Oriflame, u nás na střední hlavně Avon a lesky na rty. Ale ještě předtím jsme kupovaly s holkama v drogérii jiný - ve skleněné tubičce s kuličkou na nanášení, červený, jahodový a naprosto sladce a nechutně vonící (možná se zrovna v ten okamžik ve mně zahnízdil odpor ke sladkým ovocným vůním). A víte co? Ta věc se ještě prodává!


Zdroj


2. Specifikuj perfektní řasenku. Už jsi takovou objevila?

Nejlepší řasenka je ta, která se mi neobtiskává pod obočí. A vězte, že takových je málo. Proto pak slevujete ze svých nároků a je jedno, jestli taky řasy natočí, zahustí, prodlouží a já nevím co ještě. Vyzkoušela jsem jich hodně, sedlo mi jich jen pár, ale pořád si stojím za tím, že nejlepší je žlutá Miss Sporty za pár kaček. Vydrží všechno bez razítkování, opadávání, rozmazávání, má plastový kartáček, je opravdu černá a dokonce řasy oddělí, zvýrazní a ... prostě ji mám nejradši ze všech ;). Recenze na ni tady.




3. Jaké krytí preferuješ u make-upu?

Dřív jsem chtěla co největší krytí, páč jsem měla co skrývat - boláky, pupence, fleky ... Vyhovoval mi makeup od L´Oreal True Match (už je inovován, takže nevím, jestli má pořád stejné vlastnosti) a taky Dermacol Caviar Long Stay Makeup & Corrector. Pokud máte mastnější pleť, chcete zakrýt skoro vše a nevadí vám silikony, oba doporučuju ;).

Pak jsem ale přesedlala na minerály, páč si umí s mastnotou poradit o hodně líp. Sice s nimi nedosáhnu maximálního krytí, na což jsem si musela ze začátku zvykat, ale díky absenci silikonů a jiných fujaváků se mi zlepšila pleť, takže už ho v podstatě nepotřebuju. Abysme se dostaly konečně k odpovědi na otázku - krytí preferuju střední, zbytek zvládne korektor.


4. Oblíbená high-end značka?

Já vlastně ani nevím. Bohužel nemám konto na Kajmanech, takže si dražší kousek dopřeju jednou za čas a moc jich ještě nevlastním. Většinou dám na doporučení ostatních blogerek nebo na slevu (jaké překvapení :D). Zatím jsem si nastřádala paletku a rtěnku od Clinique (ta rtěnka je naprosto boží, článek bude), paletku očních stínů Bobbi Brown a Cargo, tint a pudr Becca a dvě rtěnky od MUFE (další nepotřebuju, dle mého se najdou lepší i v drogérce).




5. Jakou kosmetickou značku jsi chtěla vždycky vyzkoušet, ale stále jsi se k ní nedostala?

Já bych chtěla vyzkoušet asi tak tisíc značek! Ne, já bych chtěla vyzkoušet všechny značky! :D Hlavně přírodní pečující - jó, to by se zkoušelo! Třeba Antipodes, Pai, Caudalie, Elemental Herbology, Green People, Primavera, Trilogy ... Občas lituju, že nemám víc hlav, rukou a ostatních částí těla, páč mi přijde, že nemám vůbec šanci to všechno otestovat.

Z dekorativky toužím po bázi pod oční stíny Too Faced nebo UD, ostatně paletkou očních stínů od obou značek bych taky nepohrdla. Občas se pokochám i nad limitkama od Kiko, ale tam jde podle mého spíš o nedostupnost, kdybych je měla pod čumákem, tak si určitě nic nevyberu, znáte to ;).


6. Oblíbená značka z drogérie?

Když jsem tuto otázku viděla, polil mě pot, páč já do drogérky chodím většinou jen na laky na nehty a občas i rtěnky nebo nějaké kraviny ve slevě, které nepotřebuju. Jakmile jsem ale otevřela skříňku v koupelně, bylo mi hned všechno jasné a odpověď lehká jak facka - Alverde! Schválně jsem dala dohromady pečující i dekorativku, určitě jsem na něco i zapomněla, ale fotky mluví za vše ;).





7. Nosíš umělé řasy?

Směju se nahlas! :D Za prvé jsem ohledně pidiručních prací nervák, nešika a negramota, takže už se vidím, jak si něco podobného instaluju na oko (trvalo by mi to asi dvě hodiny a lepidlo bych měla všude, jenom ne tam, kde má být) a za druhé se mi umělé řasy ani nelíbí. Přijde mi, že málokdo je má ve výsledku přirozené. Ale na nějakou párty nebo na focení - proč ne.


8. Je některý druh kosmetiky, bez kterého nevyjdeš ven z domu?

Balzám na rty, jednoznačně. Mám jich milion a půl, všude možně a když nějaký náhodou nemám u sebe (stane se, jen když ten kabelkový nečekaně dojde), jsem na mrtvici. Začínají mi slézat rty, šupinkovatět, dožadovat se péče a chovají se jak feťák tři dny bez héráku. Mám jich hodně do zásoby, nenačaté, ale kupuju pořád další, nedá se to zastavit. Naposled mě velmi příjemně překvapil Alverde v tubičce za 30 Kč ve výprodeji (jestli na něj narazíte, tak berte!), jinak stále vede Alterra granátové jablko (měla jsem i heřmánkový, ale granát je lepší) a jsem strašně zvědavá na Badger!

Vůbec nepoužívám Lip Smackery, páč nehydratují, Baleu (jsem se zas nechala nalákat recenzí, i když jsem věděla, že mi stačit nebude) a Weledu (nekupovat v žádném případě, je tvrdý a nedá se snad ani na rty nanést).




9. Jakého produktu si nejvíc ceníš a opatruješ ho jako oko v hlavě?

Už to tak bývá, že nejraději máme drahé drahouše, páč jsme na ně dřely těžce a poctivě a oni se nám odvděčují krásným obalem a dokonalým obsahem. A ještě lepší je, když něco takového dostanete jako dárek od milovaného člověka. S Bobbi paletkou se muckám ještě pořád každý den, a i když jí náhodou zahnu s jinýma, tak ji aspoň packou pohladím. Nahradila tak Cargo paletku, se kterou jsem se muckala dřív, ale to jí neříkejte :D. Obě jsou skvěle pigmentované, drží a od obou značek bych si koupila klidně další zástupce v jiných odstínech. O YSL Black Opium už snad ani nemusím nic psát, nejradši bych se v ní koupala!




10. Jak často nakupuješ kosmetiku? Líbí se ti nakupovat po jednom nebo jít na nákup jednou za čas a nakoupit víc produktů?

Ehh ... často. Ale lepším se. Dřív jsem neodešla z drogérky bez toho, aniž bych nekoupila nějakou kravinu. Teď už lovím raději v jiných (dražších) vodách, což se nemůže dít tak často. Ale stejně tam furt chodím očumovat, co kdyby náhodou ;). Mám i období, kdy měsíc nestrčím nikam čumák a pak dojede Sabča a já za den utratím litr jen to letí (samozřejmě i s obědem a zákuskem).

No a pak taky neodolám výhodným nabídkám a slevám, naposledy jsem nakoupila na Blueberry Hill, páč mají akci 50% na něco od Desert Essence a i + m Naturkosmetik.


11. Máš kosmetický rozpočet nebo utrácíš, jak se ti zachce?

Rozpočet nemám, jsem chaotický člověk, nic si nepíšu, nic si nepamatuju a potřebuju mít okolo sebe bordel, abych se v něčem vyznala. Jednou jsem si zkoušela zapisovat, co jsem si za měsíc kosmetického koupila, ne kvůli cenám, ale kvůli novinkovému článku tady na blog a skončilo to nadpisem a věcmi, které jsem si koupila předtím, než jsem se rozhodla podobnou kravinu aplikovat.

Samozřejmě ale vím, že si musím vydělávat i na jídlo, postel a jiné lesní radosti a starosti, takže mám v hlavě stopku, která spustí v pravý čas alarm, že tohle jako už ne.


12. Používáš při nákupu kosmetiky kupóny, slevy a věrnostní karty? Ovlivňují tě různé akce k nákupu kosmetiky, kterou vlastně nepotřebuješ?

Karty mám do všech drogérek a parfumérek kromě Sephory, páč v lese není, letáky studuju pravidelně, chodí mi na mail, stejně tak novinky a akce z různých eshopů (českých i zahraničních). Na slevách já si frčím, jsem kolikrát jak divá, naštěstí jsem se taky už naučila krotit a vím, že nepotřebuju všechno a že podobná akce se bude zase opakovat a svět se nezboří, když danou věc vyprodají. Samozřejmě jsem za svou kosmetickou kariéru natahala domů tolik kravin, že by se daly přehrabovat vidlema jen proto, že byly za výhodnou cenu, ale tak ... každý máme svůj koníček, ne? :D


13. Jaký typ kosmetiky nakupuješ asi nejčastěji?

Moment ... přemýšlím ... teď je mi trapně ... ale tak ... měla bych být upřímná ... tak jo - laky na nehty. Já vím, že ostatní by řekli sprcháče a šampóny, jenže já se momentálně myju kostkou mýdla, která strašně pomalu ubývá a šampón mi taky vydrží sto let, ani nevím proč. Možná ještě tělová mazadla, těch mám spotřebu obrovskou, ale zase si syslím zásoby, páč jsem už jednou zažila, že nebylo čím se namazat a málem jsem se do rána svlékla z kůže.


14. Upřímně, existuje značka, kterou nemůžeš vystát?

Když se mi nějaká značka nelíbí, tak ji nekupuju a dál to neřeším. V drogérce obcházím stojan She, páč ty jejich obaly navrhovala možná tak pětiletá dcera někoho z vedení, jináč si to neumím vysvětlit. Avon, Oriflame, Mary Kay, Elf, MUA atd. mě nechávají chladnou, jestli někomu tato kosmetika vyhovuje, ať ji používá, nikomu v tom nebráním ani to nikomu nerozmlouvám, každý má svůj názor i vkus ;).


15. Snažíš se vyhnout určitým složkám ve složení (sulfáty, parabeny)?

Vzhledem k mým problémům s kůží (vysušenost, ekzém) si musím dávat na složení bacha, naučila jsem se vyhýbat silikonům, sulfátům i parabenům. Jsem ale tvor tolerantní, nikomu v okolí své názory necpu, zbytek domácnosti používá "normální" kosmetiku a já jim nenadávám. V tomto případě si myslím, že na to, co je nejlepší musí přijít každý sám, stejně tak jako jsem na to přišla já. Taky jsem se ze začátku na přírodní kosmetiku dívala jen jako na další trend a velmi dobrý byznys, jakmile jsem ale zažila její účinky na vlastním těle, bylo mi jasné, že si klidně za čisté složení připlatím.


16. Máš oblíbené místo, kde nakupuješ kosmetiku?

Z drogérek nejčastěji chodím do Tety, páč ji mám po cestě každý den, ale ráda zajdu i do Rossmanna a DMka. Parfumérky jen okukuju, málokdy si něco odnesu, ale kochat se můžu i zadarmo, jen mě občas vytáčí ochranka, ale to asi nejsem jediná. Jináč čmuchám na netu, klasika už je BIOOO, Naturals nebo třeba Galaxie Přání, iHerb, ...


17. Péče o pleť: zkoušíš ráda nové značky a výrobky, nebo si ráda uchováváš svou rutinu?

Zkouším ráda, ale hned tak něco mému mastnému čumáku nesedne, momentálně mám období, že se mi ucpou póry, jenom co se na nějaký krém podívám, takže si musím dávat bacha. Rutinou bych už mohla nazvat postup - večer odlíčit, pak toner, pak péče, ráno toner, krém a šmitec ;).


18. Oblíbená "bath and body" značka?

Ve vaně se nečvachtám, do sprchy jsem se naučila brát tuhá mýdla, která tolik nevysuší a dokonce i pečují (vyhýbám se ale glycerinu ve složení). Momentálně mi na poličce leží Urtekram, v zásobě mám i homemade skvosty od Romči. S mazadlama na tělo je to jiná, jelikož se mažu pořád a neustále, ráda značky střídám, aby se mi neomrzela vůně nebo konzistence. Pokud mám světlejší období (většinou v létě), můžu si dovolit i lehčí krémy a víc se rozšoupnout ve zkoušení.

Z mé momentální zásoby určitě nedoporučuju Ziaja, je to koncentrované zlo, věrte mi a podruhé bych nekoupila ani Reniu a TBS. Alverde máslíčka mám do kabelky, Alverde krém používám na holení, bambucké máslo a KH bojovali s ekzémem a Deep Steep musíte mít! ;)




19. Kdybys mohla od teď nakupovat a používat jen jednu značku, která by to byla?

To je ráda pod pás toto! Jako bych se měla rozhodnout, které ze svých několika potenciálních dětí mám nejradši! :D No dobře, nebudu přehánět a dělat z toho tragédii, čistě prakticky volím Alverde, je lehce dostupné, cenově přijatelné a jak už jste viděly z mých zásob, vůbec ne špatné ;).


20. Jaká značka má dle tvého názoru nejpovedenější obaly?

Obaly mám ráda čisté, jednoduché nebo naopak kreativní a nápadité. Možná to zní rozporuplně, ono to tak asi i je, ale co nadělám. Třeba theBalm mě vůbec nebere, jestli to chcete vědět. Naopak mé oko jásá u Mad Hippie, MyChelle, Balance Me, Madara ...

A samozřejmě nesmí chybět high-end dekorativka. Zvlášť paletky očních stínů nebo tvářenky mě dokážou přivést k varu :D. Oni prostě ví, že obal prodává a umí se podle toho zařídit, potvoráci!







21. Jaká celebrita má vždy dokonalý make-up?

Vůbec nemám tušáka :D. Když už sleduju celebrity, tak spíš při nějakých velkých společenských událostech (Oscar, Emy, ...) a zajímá mě, co měly na sobě. Módní přehlídka z červeného koberce, tak nějak. U líčení je mi jasné, že si nějaká Kate Perry nesedne doma k zrcadlu a nezačne si stínovat oči, páč na to má vizážistu a bůhví ještě koho. Jó, to by se mi taky líbilo. Žááááán! :D


22. Na jakém e-shopu nejčastěji nakupuješ kosmetiku?

Viz odpověď k otázce č. 16 ;).


23. Pět tvých oblíbených youtube beauty gurus?

Nesleduju, neznám. Na videa nemám čas, čtení mi naprosto vyhovuje, páč ho můžu sfouknout při cestě do nebo z práce atd. Takže jsem těžce mimo místu.


24. Máš ráda multifunkční produkty jako stainy, lip and cheeks, shimmer bricks atd.?

Nejdřív jsem si říkala, že rtěnka a tvářenka v jednom je boží nápad, dokud mi nedošlo, že pro mastnou pleť není zrovna krémová tvářenka ideální. Vlastním ale jednu tubičku od Beccy, na kterou nedám dopustit, psala jsem o ní tady. Jo a jakmile někde vidím 7v1 nedejbože ještě víc, tak mě podobné blbiny spíš odradí než nadchnou.




25. Jsi v nějaké fázi líčení nemotora?

Popravdě nevím, co bych dělala s bronzerem ani rozjasňovačem. Takže modelování obličeje není moje parketa, i když neříkám, že by nebylo zajímavé se do těchto tajů ponořit.


26. Používáš primer pod oční stíny?

Bázi pod oční stíny používat musím, jináč by se mi slily všechny v jednu linku. Momentálně mám doma Avon a Catrice, obojí hodnotím jako průměr, na ArtDeco stále nic nemá. Existuje ale ještě hodně dalších značek k vyzkoušení, takže se nevzdávám ;).




27. Kolik vlasových produktů použiješ během jednoho obyčejného dne?

Pokud si zrovna neumývám vlasy (cca 2x do týdne), tak žádný. Odvykla jsem se používat gely, laky, pěny, tužidla, prostě jakýkoliv styling, páč dle mého kadeře jen zatíží. Pokud si chci vytvořit na palici jó nějaký účes (na ples, na párty, atd.), tak mi stačí lak na vlasy od Alverde. Vůbec jsem nečekala, že bude fungovat! :D Ale překvapil velmi mile. Když mám mycí den, vystačím si s šampónem a olejem do konečků.




28. Co používáš jako první, korektor nebo MU?

Dřív jsem dávala korektor a na něj makeup, teď naopak, páč tento postup zajistí vyšší krytí ;).


29. Zvažovala jsi někdy navštívit make-up kurz?

Vůbec by nebylo špatné se něco přiučit od profesionálů, přijde mi, že mám už ustálené postupy, měním maximálně líčení očí, kde se snažím co nejvíc vyřádit, takže rozšířit si obzory není nikdy na škodu. Možná bych se konečně naučila pracovat i s bronzerem a rozjasňovačem. V dohledné době ale nic neplánuju, páč v našem malém lesíku se nic podobného nepořádá, musela bych se vydat do velkoměsta.


30. Co na make-upu miluješ obecně?

Rozmanitost, barvy, možnost se vyřádit, proměnit k nepoznání, udělat ze sebe člověka, vyhrát si, vyjádřit se. Líčení mě poslední dobou baví čím dál víc, trávím nad ním delší časové intervaly, občas to vyjde, občas ne, ale pořád mi dokáže ráno zvednout náladu a projasnit den.


Pokud jste tento TAG už psaly, hoďte do komentářů odkaz, ať můžu taky šmírovat, pokud ne, tak šup na něj!

Užívejte nový týden, snad bude pohodový, úspěšný, slunečný a podle vašich představ!

L.

Komentáře

  1. Taky neumim konturovat oblicej a s rozjasnovacem take jeste bojuju :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že tohle je už vyšší dívčí a musíme k tomu dospět ;) byly doby, kdy jsem nepoužívala ani tvářenku, páč jsem nechápala na co a teď bych bez ní pomalu ani nevylezla z baráku :D

      Vymazat
  2. Na modelování obličeje není nic složitého, klidně to aspoň zkus. ;)
    Já jsem taky psala, ale teď z telefonu neumím vkládat odkazy. Ale zatím by to stejně měl být poslední článek, protože mi rozbitý foťák trochu bere chuť cokoliv zveřejnit. :)
    A hezky jsem si početla. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozjasňovače se bojím, páč se lesknu i bez něj a bronzer mi musíš nějaký doporučit, nejlíp v levnějších vodách pro začátek ;) tvé zpracovaní jsem četla hned jak jsem otevřela blogger, já jsem liška šmíračka! :D ... rozbitý foťák mě mrzí, snad se brzo uzdraví!

      Vymazat
  3. S bronzerem začínám kamarádit. Ale vsadím boty, že by ze mě profesionál měl srandu :D A rozjasňovač není nic pro mě. Netuším k čemu bych ho měla. No a raději nebudu dál rozvíjet, co mi tam úplně nejde, ona by z toho mohla být slušná slohovka :D Parádní počteníčko, s některými body bych se mohla v klidu ztotožnit ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se teším, až mi předáš bronzovací zkušenosti! ;) rozjasňovač taky ignoruju, páč se lesknu i bez něj :D a chci tu slohovku! :D

      Vymazat
  4. Tak toto je super tag. A díky, já myslela, že když mám doma 6 balzámů na rty, tak jsem závislák, ale na tebe se ještě nechytám. :-D

    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Uz se tesim, jak mi osobne poradis, ktery balzam na rty si koupit. Ja ti zase povim neco o konturovani :-)

    Jinak paradni tag. Asi se do nej taky vrhnu, i kdyz na mem blogu pisi tak hrozne, ze ze mne i nektere zname i nezname sili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to já se taky těším! :* ... a teda nevšimla jsem si, že bys psala hrozně, ať si šílí kdo chce, já tvé články čtu ráda, takže máš ode mě nominaci a klidně to na mě můžeš svézt ;)

      Vymazat
  6. No vidíš, jak jsi to hezky zvládla!!!
    A bronzeru se neboj, dobrý bronzer má teď Essence, megapixla za kilo, na experimenty ideální.. a voní kokosem :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Essence, říkáš? tak do toho bych se fakt bála jít, ale ségře věřím, takže jsem klidná ;) myslíš konkrétně tento: http://www.essence.eu/cz/vyrobky/oblicej/sun-club/e/product/sun-club-matt-bronzing-powder-blondes-brunettes-10/ ?

      Vymazat
    2. Jo! To je přesně on!
      A skoro se bojím zeptat... žiješ po včerejšku? Já u telky prožívala strašné dilema... ségra fanda Zlína, drahý fanda Komety... těžký život.. :D

      Vymazat
    3. já jsem celou dobu věřila, že vyhrajeme, ale asi to nestačilo :( a Péťa Čajánek, chudák, nás opustil, málem jsem to obrečela, toš jako nedá se, jak říká mamka: "chleba levnější nebude, tak co" :D

      Vymazat
  7. Já taky neumím konturovat. Ani si neumím udělat linky. A nalíčit si hezky oči. Štěstí, že se mi líbí více výrazné rty a nude líčení očí :D
    A ten lesk si pamatuju! A občas ho právě vídávám v těch zastrčených drogerkách. Sem tam mám nutkání si ho koupit a vrátit se do dětských let. Ale mám plné rty, lesky už notnou řádku let nenosím, tak pokaždé vracím zpátky do regálu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale prd neumíš, beztak přeháníš! ;) náhodou - nanést pořádně výraznou rtěnku je taky umění, takže bych zas skeptická nebyla, já si ji kolikrát radši smáznu a jdu bez ní, páč vypadám jak klaun :D ... taky na něj občas narazím, ale držím se od něj radši dál, páč tu vůni (smrad) cítím ještě teď :D

      Vymazat
  8. Nádherné čteníčko! Jupííí jsme si zašmírovaly u Lišky :-D Jo a ty nákupy - to znám, to tak měsíc nic nekoupím, pak se sejdu s Enkou a peněženka skučí :-), ale je to tak veselé nakupovat ve dvou! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, drahá, za nominaci i pochvalu :* ... šak počkej v Olomouci, to bude teprve velká nakupovačka, už teď na ni šetřím a schválně nic nekupuju, páč si říkám "až s holkama" ;)

      Vymazat
  9. haha, ani mna obaly TheBalm vobec neberu :D pekne citanie, zase som sa dozvedela nove veci ;) moja verzia TAGu zde http://thebeautycouloir.blogspot.sk/2015/02/tag-30-beauty-questions.html :)

    OdpovědětVymazat
  10. Kabelka je asi od Disaster Designs a radím nebrat, mám od nich 2 peněženky a takový ten cestovní organizér a všechno se hodně rychle odřelo, ta koženka potisklá na barevno vydrží hezká měsíc, ani to ne... Já už od DD nikdy nic. To raděj látkovou OIilily nebo něco koženého

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé, já jsem strašně ráda, žes mi naspala svou zkušenost, páč po jejich věcech toužím už dlouho, například ty peněženky jsou naprosto nádherné, ale jestli nic nevydrží, tak toužit přestávám, přece jen ta cena není zrovna lidová ;) takže i kabelku pouštím z hlavy a jdu se poohlédnout po jiné, díky! :*

      Vymazat
  11. Ty brďo, ty ses rozepsala :D Ten lesk byl čirý zlo :D

    Hele ale musím říct, že naše nákupní orgie jsou super naplánovaný, to jednou měsíčně je fakt ideál, navíc si už skoro nic nekupuju :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, vykecávat se o blbostech, to by mi šlo, ale že mám skluz už asi měsíc s některýma recenzema, to raději ani vytahovat nebudu :D ... lesk jsem myslela, že už se propadl dávno do kosmetického pekla, ale jak je vidno, tak se stále drží, by mě zajímalo, kdo ho kupuje, jestli taky jen holky na základce :D ... naše nákupní orgie mě baví čím dál víc, samotná si ani to brouzdání po drogérkách tak neužívám jako dřív, už aby byl duben! ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)