Krémový minerální makeup od Alverde

Když dlouho používáte minerální makeup, začne vám něco chybět. Ne, že by vám nevyhovoval! Je naprosto ideální - na jedničku matuje mastnou pleť, má krásné složení a vydrží celý den. Jenže prostě to není ono. Nevíte co. Proč, babo blbá, nejsi spokojená s tím, co máš a musíš vymýšlet další kraviny? Protože život bez kravin by byl nuda, ne? ;) A pak vám to docvakne - chybí vám krémová konzistence! Žádný prášek, ale hezky krémíček. Aha a co teď? Plácnout na sebe silikon v podobě nějakého drogérkového makeupu? Nebyla by to trošku škoda? Byla! Takže jsem začala šmírovat na netu a zaujal mě článek na Zpátky k přírodě o alverdích makeupech. A bylo rozhodnuto ;).




Alverde minerální makeup má vytvořit hedvábně matující vzhled pomocí vysoce hodnotných minerálů (haha, by mě zajímalo, jak vysoce a jakých hodnotných, ale nebudeme rýpalové). Neobsahuje syntetické konzervační látky. Na výběr bylo myslím ze tří odstínů, automaticky jsem vzala 01 Naturelle. Dle názvu bych hledala spíš nějaký kelímek se sypkým práškem, překvapením tedy byla bílá plastová tubička se zeleným šroubovacím vrškem. Design typický pro značku, nikde nic nepřebývá ani nechybí, neurazí ani nenadchne. Koupíte v DM drogerii, obsah 30 ml, cena kolem 100 Kč.




Složení raději ještě zkopčené z německých stránek DM, páč bylo celé jaksi nevyfotitelné:

Aqua, Olea Europaea Fruit Oil*, Carthamus Tinctorius Seed Oil*, Alcohol*, Myristyl Myristate, Butyrospermum Parkii Butter*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Glycine Soja Oil*, Tricaprylin, Cetyl Alcohol, Argania Spinosa Kernel Oil*, Glyceryl Stearate Citrate, Glucose Glutamate, Prunus Armeniaca Fruit Extract*, Prunus Persica Fruit Extract*, Algin, Hydrogenated Palm Glycerides, Xanthan Gum, Dehydroxanthan Gum, Microcrystalline Cellulose, Hydrogenated Lecithin, Lysolecithin, Lecithin, Brassica Campestris Sterols, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool, Limonene, Citronellol**, Geraniol**, Citral**, Benzyl Benzoate**, [+/- CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, Silica]

* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils

Najdeme v něm pro Alverde již typický alkohol, který někomu může vadit, ale i spoustu olejů (olivový, jojobový, sojový nebo arganový). Zaujme třeba i bambucké máslo.




Ohledně tohoto makeupu kolují docela rozporuplné názory. Kromě již zmíněného článku jsem četla od více uživatelek, že se špatně roztírá, zanechává mapy, vysušuje pleť a zvýrazňuje všechny nedokonalosti. A že smrdí. Uznávám, že všechno výše popsané může platit. Ale taky nemusí. Páč Alverde MMU není specifický jen tím, že má krémovou konzistenci. Musí se k němu jinak přistupovat ve více ohledech.

Za prvé potřebuje ideální podklad. Aby nevysušoval, budete muset vlastnit pořádný denní krém, který tomuto faktu zabrání. Tuhle chuťovku totiž nemůžete plácnout jen tak na čumák a čekat zázraky. Ty se budou dít třeba s kolegou BB krémem, o kterém už jsem psala, že je ideální jako podklad pod MMU. A je jedno, jestli je sypký nebo tekutý. Takže nanáším na něj - bez problémů a bez map ;).

Za druhé si musíte dát bacha na roztírání. Packama to sice jde taky, ale ideálním pomocníkem je mi v tomto případě flat top od EDM. On bude stačit jakýkoliv hustší štětec na makeup. Krouživými pohyby zapracuju do pleti, stačí jedna vrstva a rychlý postup, páč krém po pár vteřinách zasychá. Ale zase nijak dramaticky.

Za třetí vyberte pečlivě pudr. Pokud nejste vyloženě mastňák, ani jej nebudete potřebovat, páč makeup má opravdu matný finish. Pokud se ale lesknete i po obalení v omítce, zkuste něco jemně namletého, co nezvýrazní póry a nedokonalosti. Třeba taková Sexy Mama od theBalm dokáže na Alverde vytvořit naprosté peklo, které nechcete vidět, věřte mi. Osvědčil se mi např. minerální pudr od Bare Minerals.




Pokud splníte výše vypsané, odmění se vám makeup úžasným matným vzhledem, který trvá celý den. Dobře, kolem druhé hodiny přepudruju, ale já jsem mastňák obecný. Navíc musím pochválit střední krytí, na které nejsem u přírodních produktů až tak zvyklá. Na rozrýpaný pupenec budete samozřejmě potřebovat korektor, ale o vše ostatní se v klidu postará. I o kruhy pod očima. Na čumáku vydrží do odlíčení, nestírá se.




Odstínově mi číslo 01 naprosto vyhovuje, pokud ale chcete úplnou bělobu, bohužel nepochodíte. Podtón je spíše do žluta a na fotce na ruce můžete vidět jeho rychlejší zasychání (na okrajích už se začal zabydlovat se vší parádou).

A ještě k té vůni - opravdu je výrazná a typicky alverdovská. Všechny jejich produkty voní skoro stejně, pokud pominu pečující kosmetiku. Květinově a silně. Někdo se přes tento fakt nepřenese a vyloženě mu smrdí. Mně nevadí. Na obličeji se nedrží, takže ji cítíte jen při nanášení.

Co udělá makeup na suché pleti si moc neumím představit, takže bych doporučila spíš pro čumáčky normální, smíšené a hlavně mastné. Ten efekt je k nezaplacení! Musíte si s ním sice trochu pohrát, vybrat ideální podklad, nanášet opatrně a skámošit s pudrem, ale pokud jste schopné se přes tohle všechno přenést, bohatě se vám odmění. Středním krytím, matným vzhledem a slušnou výdrží. Za stovku neber to! ;)

Závěr si tedy musíte vyvodit samy. Pokud vám nevadí výše zmíněná pravidla, máte odpovídající typ pleti a oceníte matující efekt - směle do něj! Ale pokud vám nejde pod nosánek alverdí vůně nebo nepřekousnete pár zádrhelů, hledejte raději v jiných vodách.

Zkoušely jste MMU od Alverde? Nebo jejich jiné makeupy? A co na ně říkáte?

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Mě všechny tyhle alverďácké makeupy fakt dost smrděly. Navíc pro mě měly dost slabé krytí a výdrž. Ale zase, když píšeš, že tenhle je fajn a navíc má přírodní složení... tak mrknu alespoň na tester.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. krytí má tento překvapivě dobré, za zkoušku určitě stojí ;)

      Vymazat
  2. Ty jo Liško, ty máš svaté nervy. Tohle je hotový obřad, než si vůbec můžeš na pusu nanést make-up. No to by nebylo nic pro mě, já jsem ráda, když se ráno namažu krémem, zakorektoruju a šupnu make-up. Teďka si rozumím taky s MMU od Alverde, ale ten sypký :-) Pleť mám docela ok, takže stačí ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě mi to tak hrozné nepřijde, když dávám klasický MMU, tak pod něj stejně ten BB mažu a pudr nanáším vždycky, takže v podstatě žádný rozdíl nevidím ;) ten sypký musím očíhnout příště!

      Vymazat
  3. Hezká recenze, ale to asi pro mne nebude. Mám sice smíšenou ale tak nějak v zimě spíše sušší. Každopádně vím zase něco nového a můžu dál radit :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jeeej, recenzia ako na prianie ;) Tento makeup som si kupila v sobotu, ale este som ho neskusala. Takze dakujem za navod ako k nemu pristupovat a snad bude vyhovovat aj mne, kedze mame velmi podobny typ pleti. Potesila si ma tymto clankom. Dakujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chi, stačí jen pomyslet! ;) není zač a doufám, že s ním budeš spokojená, pak dej vědět, jak jsi dopadla! ;)

      Vymazat
    2. Takze dojmy po vcerajsom prvom pouziti tohto makeupu: aplikovala som ho pomocou Real Techniques Expert Face Brush a bez problemov. Len treba aplikovat rychlo, pretoze fakt rychlo zasycha (dakujem za upozornenie :)). Podklad som neriesila, krytie stredne, vona zmyzne hned po aplikacii. Vydrz porovnatelna s "drogeriovymi" makeupmi. Negativum je, ze zvyraznuje suche miesta na pleti a po cca 6 hodinach mi z mojho masneho nosa takmer zmyzol. Ako puder som pouzila obycajny kompaktny puder Alverde a pohoda. Tento makeup nie je ziaden svaty gral, ale je v pohode. Len dufam, ze pri dlhodobejsom pouzivani mi nebude upchavat pory. Nemas s tym problem? Pouzivas ho kazdy den?

      Vymazat
    3. jsem ráda, že máš podobné zkušenosti jako já! ;) kvůli zvýraznění suchých míst jsem právě doporučila ten dobrý podklad a teď jsi mě nalákala na pudr Alverde :D póry mi naštěstí neucpává, ale je pravda, že jej nepoužívám každý den, mám v lese natahaných tolik makeupů, že je dávám na střídačku, abych je všechny spotřebovala :D

      Vymazat
  5. Super recenze! MU alverde jsem nikdy moc nevěřila, ale podle tvého článku bych tento asi zkusit mohla...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem ze začátku byla taky hodně skeptická, ale příjemně překvapil ;) jestli chceš, můžu poslat vzorek na zkoušku ;)

      Vymazat
  6. Ach ta zenska marnivost, ktera by to neznala.. :-) Ja mam stesti, ze si zrovna uzivam to okouzleni z mmu, ktery mi perfektne sedi odstinem a vlastne vsim ostatnim, takze vsechny ostatni make-upy jsou odsunuty a zapomenuty. :-) Ale tenhle Alverdi kousek jsem uz okukovala, myslim, ze ho chvalila i Mitsuuko, ale nedokazala jsem si vybrat z odstinu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, nikdy nebubdeme spokojené, nikdy! :D taky si pamatuju, jak jsem byla z MMU hotová, ale za ten asi rok, co jej používám mi už po tekuté konzistenci bylo smutno, ale samouřejmě jsem na něj nezanevřela a hezky střídám ;) odstín je podle mého použitelný jen tato jednička, další dva jsou moc tmavé :(

      Vymazat
  7. Mně přijde ten odstín na fotce celkem dorůžova... ale teda nevím, jestli bych na něj měla dostatečnou trpělivost...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fotka klame, já vím, každopádně si myslím, že ten podtón není zase tak výrazný ;) jo, musí se na něj opatrně, ale pak se odvděčí, docela jsem si ho oblíbila pro ten matný efekt, ten dělá málokterý tekutý makeup, vlastně jsem žádný jiný asi nepoznala ;)

      Vymazat
    2. Já ho dneska zkoušela v drogérce na ruku a přišel mi fajn. :) Asi až budu mít slevový kupon, tak to risknu. Ta stovka se přežije. :)

      Vymazat
    3. Tak jsem si ho koupila a doma mi přišel vyloženě oranžový, pomoc! :D To změnili barvu nebo mají v DMku jen tak blbé osvětlení? No po rozetření naštěstí oranžově nevypadám, tak mu asi dám šanci.

      Vymazat
    4. a koupila jsi ten samý odstín co já? oranžový mi vůbec nepřijde, tak aspoň, že se rozetřel ;)

      Vymazat
    5. Mám 01 Naturelle. Tak si říkám, jestli nezměnili složení nebo není moc starý... :(

      Vymazat
  8. No koukám , je tam nějak moc kroků a ale ...takže na to bych neměla nervy, Takže zatím u mě chemka makeup vyhrává, bohužel, snad někdy bude přírodní ideál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přírodní ideál existuje! ;) komu nevyhovuje MMU, tak radím Laveru ( http://www.xparfemy.cz/lavera-trend-sensitiv-prirodni-tekuty-make-up-03-med-30-ml-p-40091.html ), recenze určitě bude ;)

      Vymazat
    2. tak to už se mo těším na článek :)

      Vymazat
  9. "Neobsahuje syntetické konverzační látky" hm, tak to si nepokecame.... :D

    OdpovědětVymazat
  10. Na mně je těch pravidel moc... asi bych se přes ně přenesla, ale vůně dekorativky Alverde je fakt nepřijatelná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pro ten matný efekt mi to fakt neva ;) naštěstí i ta vůně mi problém nedělá, ale chápu, že někdo na ni má averzi, taky by se na ni mohli vykašlat, u dekorativky ji stejně nikdo ani nepotřebuje ...

      Vymazat
  11. já ho nenávidím! zkoušela jsem všechno, ale prostě ne a ne, žmolí, mapuje, trvá mi to 15 minut... ještě mu zkusím dát šanci, ale kámoši asi nebudeme :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. třeba na něj nemáš odpovídající typ pleti, ale chápu, že jestli nic nepomáhá, tak bych se s ním taky nekámošila :(

      Vymazat
    2. Osobně si myslím, že pokud make-up při nanášení žmolkuje a mapuje, pak je většinou problém někde jinde než v make-upu jako takovém. Chce to fakt vychytat, co za podklad nanést pod make-up, to co ti sedne pod jeden make-up nemusí sednout pod druhý. Jaký štětec na něj použít, a zda vůbec štětec nebo raději houbičku či prsty. Taky to chce určitě vychytat množství. Někdy je to fakt otrava a lepší je to škrábnout do koše než se s tím otravovat :)

      Vymazat
    3. pravda pravdoucí ;) taky jsem musela vyzkoušet různé varianty nanášení, prsty to sice jde taky, ale jak rychle zasychá, tak se s tím člověk nesmí moc párat a pak zase není výsledek tak dokonalý jako s hustým štětcem ... a třeba ten pudr od theBalm, ten z alverdího makeupu udělal naprostý humáč, byly vidět snad i póry, které nemám :D ale na druhou stranu si moc nedokážu představit, co by udělal se suchou pletí, na tu bych ho určitě nedoporučila ...

      Vymazat
  12. ach jo, další makeup, co musím vyzkoušet a to jich mám rozdělaných tak 5 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to znám :D ale co, život je moc krátký na to používat jen jeden makeup, ne? ;)

      Vymazat
  13. Neskúšala a ani nemám chuť :D Tiež sa mi chvíľku žiadalo zas skúsiť nejaký tekutý, tak mi padol do oka od 100% Pure, ale keď som skúšala vzorku, na pleti vyzeral dosť podobne ako minerálny Meow, čo teraz používam. Takže asi ešte chvíľu bez tekutého vydržím a na leto ma zas čaká CC krém :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 100% Pure mám v merku už hodně dlouho, jen ta cena mě odrazuje, asi si budu muset napsat o vzoreček, abych věděla, jestli se vyplatí do něj investovat ;) CC krém od Physician's formula, hádám správně? už zas jsem kvůli Tobě vlezla na iHerb, proč mi to děláš? :D

      Vymazat
    2. Áno, ten, dobre si pamätáš :D Dnes mi akurát došiel jeden balík z iherbu a ďalší je na ceste a už zas hádžem ďalšie veci do košíka, lebo sa mi minulo telové mlieko, och xD Ale ja sa udržím! Aspoň na chvíľku :D

      Vymazat
    3. chá, není nad Tvé nákupy! :D já jsem teď na zahraniční eshopy rezignovala díky kurzu, raději tam ani nechodím očumovat, doufám, že se to co nejdřív zlepší, taky už mám absťák :D

      Vymazat
  14. Ty jo, jako pořád kolem něj chodím, sem tam vyzkouším tester na ruku.... a nakonec zanechám v obchodě. Nějak se nemůžu rozhodnout.

    S minerálním MU jsem po velké snaze nakonec kamarádství nenavázala....
    Ale ty umíš tak hezky v článku nalákat, že Alverde ještě jednou důkladně prověřím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chichi, díky za pochvalu :) pokud nemáš vyloženě suchou pleť, tak bych do něj šla, přece jenom stovka není taková pálka a kdyby nesedl, tak to nebude velká hrůza ;)

      Vymazat
  15. Potrpím si na silnější krytí, takže pro mě takový makeup asi bohužel není, ale článek máš napsaný moc pěkně :)

    Zvu vás na svoji Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, já už nějakou dobu používám jen přírodní makeupy, hlavně minerály, takže si upřímně moc nepamatuju, jak silné krytí měly makeupy z drogérky, jestli to je až tak velký rozdíl, ale myslím si, že zrovna tento alverdí kryje dost slušně oproti ostatním ;)

      Vymazat
  16. Hodně jsi mě nalákala, lištičko! Za 100 to zkusím, ale Sexy Mamu nechám tedy raději v šuplíku :-)) Vlastně jsem ještě žádný přírodní make-up nezkoušela...jedu na Clinique, Dermacol, Rimmel, BB apod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já už zase hodně dlouho nemazala ničím se silikony, teď jsem dostala v Dougles k nákupu vzoreček makeupu Elizabet Arden a bojím se to namazat na čumák, až tak je to se mnou špatné :D pak dej vědět, jak u Tebe Alverde uspěl, jsem zvědavá, co na něj řekneš! ;)

      Vymazat
  17. Milá Lištičko. To je - jako obvykle - moc pěkná a vtipná recenze.
    Já jsem spíše suchohřib, takže mám opačný problém. Od Alverde jsem vlastně ještě nic nezkoušela, ale láká mě. Nejspokojenější jsem byla s make-upem od Helen Rubinstein.
    Krásný den... Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zdravím, milá Kat, jsem ráda, že jsi zpět! :* na suchou pleť jsem u Alverde viděla taky pár zástupců makeupových (třeba tento: http://www.dm-drogeriemarkt.cz/cz_homepage/alverde/produkty/produkty_alverde_deko/397110/155122-make-up-color-care.html), ale ozkoušené je bohužel nemám :(

      Vymazat
  18. Teda fakt jsem byla zvědavá, jak ti tenhle MU sedl a jsem ráda, že ano :-). Já mám úplně přesně stejný odstín a prostě jsem s ním spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je ale stejně zvláštní, jaké jsou na něj rozporuplné názory, navíc my dvě máme každá úplně rozdílnou pleť, co jsem tak vysledovala, tak teď babo raď, jak to s ním vlastně je! :D

      Vymazat
  19. S MU od Alverde nemám žádné zkušenosti, ale musím říct, že jsi mě docela nalákala, mám smíšenou pleť, a tak hledám něco, po čem nebudu vypadat jako odrazka :D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, v tom případě určitě vyzkoušej, snad budeš spokojená! ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)