Válka přírodních deodorantů - Alterra vs. Weleda

Jsem tak jednou přemýšlela, jestli by nebylo od věci zkusit přírodní deodorant. Všude kolují řeči o škodlivosti hliníku, možnosti rakoviny a já nevím ještě čeho. Jenže já se potím jak vrata od chlíva. Fakt moc. A nevymýšlím si. V pubertě jsem vyměnila i tři trička denně, velké zpocené koláče pod paží jsou mým nepřítelem číslo jedna. Kupuju si svrchní oblečení podle materiálu a barvy, už vím, na kterém jde pot vidět a na kterém ne. Používala jsem Driclor, i když mi málem vyžral podpaží (a zničil několik pyžam). Pak se situace trošku uklidnila, ale pořád se prostě potím víc než ostatní. Můj zaručený antiperspirant byl od Nivea a vlastně jsem ani žádný jiný zkoušet nepotřebovala. Jenže znáte to, takový ten červík v hlavě, který začne vrtat, šťourat a vymýšlet kraviny ;). A přesně ten mě přivedl k tomu, abych vyzkoušela i přírodní alternativu - deodorant bez hliníku. Šla jsem do toho po hlavě a rovnou vyzkoušela zástupce z dražší i levnější kategorie. A kdo že půjde do souboje?





Alterra deo balzám citrónová meduňka & šalvěj díky kombinaci účinných látek s esencí z listů šalvěje nabízí ochranu a spolehlivost a má chránit proti potu a zánětu.

Obsah: 50 ml
Cena: 50 Kč
Dostupnost: drogerie Rossmann

Weleda citrusový deodorant má své uživatele obklopit osvěžujícím závanem šťavnatých citrónů. Jeho deodorační účinky máme cítit i přesto, že naše potní póry nebudou omezeny ve svém normálním fungování. Éterické oleje ze slupek citrusových plodů nemají ovlivňovat přirozené fungování pleti. To znamená, že fyziologické procesy pocení, nutné pro regulaci teploty a očišťování celého organismu nejsou narušeny. (zdroj)

Obsah: 30 ml
Cena: 152 Kč
Dostupnost: obchody s přírodní kosmetikou, eshopy

V rámci ceny a velikosti je na tom jednoznačně nejlíp Alterra. Weledy je o 20 ml méně a ještě k tomu stojí 3x víc.

Alterra 1 : 0 Weleda




Alterru dostanete ve skleněném průhledném balení s plastovým šroubovacím vrškem. Jeho menší nevýhodou je fakt, že je poněkud těžší, takže v kabelce se může pronést. Já mu to ale odpustila, páč Nivea, kterou jsem používala předtím, měla obal úplně stejný ;). Deodorant je kuličkový a tady hodně záleží na tom, co komu vyhovuje. Já jsem na tento typ zvyklá a dokonce jej vyhledávám, chápu ale, že někomu se pozdávat nemusí. Bohužel jiná varianta od této značky není.

Weleda zase trůní v úzké elegantní skleněné lahvičce, také s plastovým vrškem, který ale uvolníte tahem. A pod ním najdete rozprašovač, který stříká bez problémů a na jedno podpaží stačí jedno stlačení ;). Rozhodně je tento způsob aplikace víc hygieničtější než kulička, já ale třeba spreje moc nemusím, páč se mi z nich ráno točí hlava. Jinou variantu Weleda taky nevede.

Jelikož každý typ obalu má svá pro a proti, navíc každému sedne něco jiného, rozhodla jsem se tuto kategorii hodnotit nerozhodně ;).

Alterra 1 : 1 Weleda




Konzistenci má Alterra hodně krémovou, je to taková mléčně bílá hmota, kterou nanesete do podpaží a chvíli čekáte, než se vsákne. Musíte si tedy zvyknout a hned neoblékat tričko nebo halenku. Nejedná se ale o nijak závratnou dobu v řádech desítek minut. Stačí nanést, vyčistit si třeba zuby a hned se můžete bez problémů ošatit.

Při oňuchání vás první praští do nosu citrusy, než se ale stačíte vzpamatovat, jejich svěžest je utlumena jemnou hořkostí bylinek (máta a šalvěj). Určitě je vůně zajímavá a více ojedinělá než u spolubojovníka. Cítíte ji jen při nanášení, pak klidně můžete použít oblíbený parfém, nebude se s ním bít ;).

Naproti tomu Weleda se aplikuje jedna báseň, stříknete tekutinu do podpaží, ona okamžitě zaschne a máte vystaráno. Její barva je průhledná a nanášení po ránu docela osvěžující.

Vůně není vůbec komplikovaná, přesně jak píše výrobce - citrusy. Já teda cítím hlavně citrón, žádný chemický odér, prostě jako rozřezané žluté kyselé ovoce. Nic extra kreativního, ani něco, co by pohoršilo váš čumák.

Ohledně konzistence jasně vede Weleda, protože ji aplikujete a můžete se okamžitě oblékat. U Alterry je nutnost čekat, než se krém vsákne do pokožky. Naopak v kategorii "vůně" pro můj nos vyhrála Alterra, páč je zajímavější a jemnější.

Alterra 1 : 1 Weleda





Co je ale u deodorantu nejdůležitější? Přece jestli zabrání pocení a zápachu, žejo. V tomto ohledu jsem se mohla na Alterru zcela spolehnout. Neříkám, že jsem měla úplně suché podpaží, ale to já jsem neměla nikdy a s ničím. Důležité pro mě je, abych nesmrděla. A Alterra dokáže nepříjemnému zápachu opravdu zabránit. Vydrží celý den v práci a klidně i večerní kafe nebo nákupy. Zkoušela jsem i v neskutečných vedrech v létě, to jsem radši po obědě přetírala, ale spíš jen pro svůj pocit, než že by bylo potřeba.

Pozor si ale dávejte při holení podpaží. Pokud po této činnosti okamžitě nanesete deodorant, skončíte s podrážděnou pokožkou a pupínky :(. Za tohle všechno může alkohol ve složení, který se nachází hned na druhém místě. Takže nejlepší je se holit před spaním, kdy ochranu před potem nepotřebujete.

Bohužel Weleda, i když je dražší a naslibovala toho mnohem víc, mě svými účinky nepřesvědčila. Kolem oběda jsem začala cítit potem, což není teda vůbec příjemné. Po přestříkání to bylo sice lepší, ale už jsem se necítila moc dobře a pořád jsem kontrolovala, jestli okolo sebe nešířím nepříjemný zápach :(. Takže teď ji používám maximálně o víkendu, když jsem celý den doma a aplikuji klidně i 3x denně. Což vzhledem k ceně a velikosti balení není zrovna ideální.

Alkohol je ve složení přímo na prvním místě, takže s holením platí úplně stejné pravidlo jako u Alterry.

Co se týče účinků, jednoznačně vyhrála Alterra a převálcovala dražší kolegyni na plné čáře. Tady jde stranou vzhled, balení, způsob nanášení i vůně, pokud prostě deodorant nefunguje, nemá v lese co dělat!

Alterra 1 : 0 Weleda


Má cenu ještě vůbec sčítat skóre? No tak dobře, když jsem body dávala, tak by bylo dobré i vyhodnotit jejich výsledek. Každopádně můj názor už znáte. Weleda má sice hezčí balení a lepší způsob aplikace, ale její účinky jsou mizerné. Navíc je dražší a má menší objem. Naopak Alterru doporučuju aspoň k vyzkoušení, protože je levná, seženete ji v každém Rossmannovi a zabraňuje zápachu. Jedinou její nevýhodu vidím v tom, že se prodává pouze v jedné variantě (vůni), takže se může po delším čase omrzet.

Alterra 4 : 2 Weleda


Používáte přírodní deodoranty? Který je váš nejoblíbenější? Zkusili jste nějaký z dnešních bojovníků?

Užívejte babího léta!

L.













Komentáře

  1. hlásím se, že přírodní používám :), tyhle dva zrovna ne, ale mám stejnou zkušenost v tom, že sprejové prostě nefungují (měla jsem několik od Lavery), kuličky jo. A ještě líp fungují ty, co obsahují "přírodní hliník" - kamenec (potassium alum). Ale i to mě mírně znepokojuje, tak se to snažím střídat s těma komplet přírodníma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yvonne, zrovna u Tebe jsem četla velké srovnání přírodních deo, když jsem se rozhodovala, do kterého půjdu jako první ;) a stejně jsem si vybrala úplně jiné, ani nevím jak se to stalo :D teď přemýšlím nad Alverde a po zklamání s Weledou se mi nechce zkoušet žádné dražší varianty, tak uvidíme ...

      Vymazat
    2. Ve zkratce je to s hliníkem asi takhle: Ten v klasických antiperspirantech je malý v podpaždí po kontaktu s vodou vytvoří jakousi gelovou zátku, která dočasně ucpává póry potních žláz. Proto takovéhle antiperspiranty brání pocení. "Přírodní hliník" je minerál kamenec, používali ho už staří Egypťani. Molekula kamence je podstatně větší než hlinité soli v klasických antiperspirantech, takže pocení zabránit neumí. Brání ale nepříjemnému zápachu, protože ho nemají rády bakterie, které rozkládají pot. Podobně ale fungují i různé bylinné výtažky v úplně bezhliníkových deodorantech.
      Toxicita hliníku v přírodě je nezpochybnitelná, je to vlastně příčina, proč stromy umírají při kyselých deštích. Na druhou stranu studie lidských chorob jsou sporné. Vliv hliníku v Alzeimerově chorobě nějaký je, ale není jisté, zda ho do těla můžeme dostat přes kůži takové množství. V rakovině prsu je role antiperspirantů ještě mnohem méně jasná a spíš se zdá, že šlo o falešný poplach.
      Já jsem přešla na přírodu bez hliníku prostě proto, že na mě ani ty silné nefungují, tak proč na sebe ten hliník zbytečně patlat, že. Navíc si myslím, že potit se, je zdravé, jen nechci aby to bylo cítit :)
      Markéta

      Vymazat
    3. Markétko, díky za vyčerpávající vysvětlení! a máš pravdu v tom, že ucpávání pórů potních žláz nezní zrovna dobře, i kdybych pominula jakékoliv spekulace o rakovině ;) a já se stejně taky potit budu pořád, i s antiperspirantem, takže když mi třeba zrovna Alterra pomůže úplně stejně jako Nivea, tak budu používat radši ji ;)

      Vymazat
  2. To se mi líbí, možná bych byla ochotná i kuličku zkusit, ač je moc nemusím. Takže se při vhodné příležitosti po tom od Alterry mrknu. Přeci jen, přírodní by byl určitě zdravější, o tom žádná. (A hned po holení se stejně nedá použít za mě nic, takže toto je mi celkem jedno. :) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě když jsem používala Niveu, tak jsem mohla natřít hned po holení a nic se nestalo, takže jsem byla u Alterry fakt v šoku, že mám najednou podrážděnou pokožku, přitom jsem si dala přírodní variantu :D a pak jsem viděla ten alkohol a bylo mi to všecko jasné ... Alterru doporučuju, navíc za tu cenu se hodí i jen na vyzkoušení ;)

      Vymazat
  3. Do přírodního deodorantu bych šla, kdyby, za a) byl tuhý, za b) měl viditelné (čuchatelné) účinky. Přijde mi, že přírodní nevoní tak hezky a nemá takové účinky jako ten chemický. Co si pamatuju, tak jsem měla takový ten solný krystal - takový šutr, co se musel navlhčit před aplikací. Vůbec neúčinkoval a hlavně pokaždé, když jsem měla v podpaží nějakou oděrku, tak štípal jako prase :-D děs...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tuhý deodorant má třeba Eco Cosmetics, psala o něm Sabča (http://svetpodles.blogspot.cz/2014/05/jde-nesmrdet-i-bez-hliniku.html) a docela si ho chválila ;) ono je asi potřeba hledat, já bych třeba vůbec neřekla, že Alterra bude líp účinkovat jak Weleda, kupovala jsem ji spíš ze zvědavosti a kvůli ceně, řekla jsem si, že těch 50 Kč mě nezabije, kdyby byl na prd ;)

      Vymazat
    2. Tuhé měli v The Body Shop, 3 vůně, co vím...

      Vymazat
  4. Já se potím opravdu dost, takže je mi jasné, že tyhle přírodní produkty nejsou nic pro mne. Potřebuju něco silnějšího. Momentálně používám Dove Maximum protection nebo jak se to jmenuje. Po něm se nepotím skoro vůbec.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se taky nadměrně potím, ale už jsem boj za úplně suché podpaží vzdala a raději používám přírodní deo, se kterým mám stejné výsledky jako s antiperspiranty a aspoň mám pocit, že pro sebe něco dělám (i kdyby to s tou rakovinou nebyla pravda ;) ... o Dove Maximum Protection jsem samozřejmě četla, ale bojím se toho jak čert kříže, stačilo mi, co se mnou dělal Driclor, to se radši fakt budu potit ;)

      Vymazat
  5. Jé tak tu Alterru vyzkouším. Já teď používám Alverde Aloe Vera Perle. Je taky kuličkový a vlastnosti má podle všeho stejné jako Alterra. Jen tedy stojí 70 Kč a jinak voní. Taky mě hodně potěšil svou funkčností, i když mám s pocením stejný problém jako ty a ani hliníkové antiperspiroše nezabíraly. Alverde jsem recenzovala a jestli tě víc zajímá, jak je to s tím hliníkem, tak o tom už jsem na blogu taky psala.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na Alverde se právě chystám po tom, co vypotřebuju Alterru, páč jsem na něj četla samé dobré recenze ;) a aspoň mají na výběr z více vůní, to se vždycky hodí ... a díky za hliníkovou osvětu!

      Vymazat
  6. Když já nevím... Potím se dost a mám strach, že bez chemických deo/antiperspirantů prostě budu cítit. Přesto mě ty přírodní deodoranty lákají, mám v hledáčku tuhý od Eco cosmetics, co o něm psala S., na perlové Alverde už jsem taky párkrát chválu četla (ale zas je to kulička, ty já moc nemusím, achjo :), tahle Alterra taky nezní špatně. Třeba se někdy rozhoupu. Teď by byla víc než vhodná doba, zrovna mi jeden antiperspirant došel a druhý bude brzo následovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já úplně chápu, čeho se bojíš, měla jsem to stejně, říkala jsem si, že když mi na 100% nepomůže antiperspirant, tak přírodní deodorant nemá šanci vůbec - a jak jsem byla překvapená! ;) takže doporučuju aspoň vyzkoušet, za těch 50 Kč to kdyžtak nebude až tak moc bolet, kdyby Alterra nesedla ;)

      Vymazat
  7. Nějaký přírodní deodorant bych si také velice ráda pořídila, ale vždy když si chci nějaký už konečně pořídit - tak si říkám - že asi stejně nebudou fungovat a že radši vsadím na jistotu, kterou pro mě je Dove. Musím se k tomu už konečně dokopat.

    Monča z Like Lady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. musíš! třeba pak budeš stejně příjemně překvapená jako já ;)

      Vymazat
  8. Jee díky za tip. Já se taky hodně potím, aspoň zkusím něco novýho:)

    OdpovědětVymazat
  9. Liško, děkuji za prubnutí všeho možného i nemožného. Po mém posledním fiasku s hliníkáčem už jedu taky jen na přírodce i v podpaží. A musím říct, že tu alteru jsem okoukávala dlouho. Při příští návštěvě ji beru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není zač, bylo mi potěšením ;) ber, ber, já když jsem ho očumovala minule, tak měli jen jeden jediný poslední, takže asi bude i oblíbený, což jsem byla docela překvapená (možná to bylo jen tou levnou cenou nebo podceňuju obyvatelky lesíka, kdo ví) :D

      Vymazat
  10. Vážně je Altera tak dobrá? Přiznám se, že u deodorantů bych to do ní vůbec neřekla! Tak se po ní asi kouknu, až zase vyrazím do lesa :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já taky ne, ale řekla jsem si, že za zkoušku nic nedám, navíc ta cena nebyla tak vysoká, aby mě to kdyžtak mrzelo, kdyby stál za prd ;)

      Vymazat
  11. Ani jeden ze zmiňovaných jsem neměla, ale jednu dobu jsem si oblíbila Alverde, které mi složením přijde dost podobné právě kuličce Alterra. Špatné to nebylo, hezky to vonělo, moc jsem se necítila, ale... teď jsem zkusila několik kuliček s obsahem kamence a VŮBEC se necítím, ani večer, ani v letním pařáku. Prostě zázrak.. a jak jsem zpočátku neměla kuličky ráda, zvykla jsem si.. fakt to za to stojí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na Alverde se chystám hned po dopotřebování Alterry ;) a jaké kuličky s kamencem? jaké? já chci taky! kde to seženu? :D

      Vymazat
    2. Kamenec najdeš třeba v Kiss My Face, Mádara, Alva, Urtekram, Crystal Spring ... záleží, kolik chceš investovat. Prostě hledej Potassium Alum :)

      Vymazat
  12. Dlouho jsem používala kuličku Nivea z té přírodní řady, ale občas (možná vadný kus nebo špatná konstelace hvězd) se stalo, že přestala účinkovat a ačkoli se nějak moc nepotím, tak to moc hezky nevonělo :/ Tak jsem si na zkoušku koupila tu Alterru a jsem spokojená, sice trošičku barví, ale jinak necítím ani pot ani vůni kuličky, takže ideál. Ale ráda bych zkusila i nějakou od Alverde, onehdá si jednu chválila Moora, tak mě to celkem láká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že Ti Alterra sedí, s barvením jsem se nesetkala, ale je pravda, že já nechávám deo po nanesení fakt zaschnout ;) a na Alverde se chystám taky, jsem na něj zvědavá!

      Vymazat
  13. Zkoušela jsem kdysi tu Weledu a měla z ní stejný pocit jako Ty :-/ a pak jsem zkoušela kamenec, což taky nebyla žádná výhra, hrozně brzo mi začal...nevábně vonět...deodorant samotný a když k tomu připočtu i ten vopruz s nanášením a nepraktičnost při cestování (musela jsem spolu s ním vozit i lahvičku vody v rozpračovači, když se mi na to nechtěla plácat pleťovka), rychle jsem od něj upustila. A poslední přírodní deo, který jsem zkoušela, byl levandulový Tisserand (kulička) a ten mi tu "nevůni" potu snad ještě podporoval. Tak teď zůstávám u sprejové Nivea Pearl`n`Beauty (ten má jako jediný z drogerky celkem přijatelnou jemnou vůni a nebarví) a nevím, kam se vrtnout dál :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o tom kamenci jsem zatím slyšela docela rozporuplné názory, ale máš pravdu, že na cestování značně nepraktické, navíc já deo stejně tahám v kabelce, kdyby náhodou a už tak mi váží 10 kilo a další věci jako lahvičku s vodou fakt nosit nepotřebuju :D ... a vrtnout se doporučuju k Alteře, ovšem nevím, jestli je u vás v Anglii sehnatelná (kdyžtak koupím a pošlu, to není problém ;)

      Vymazat
  14. Ahoj Listicko, zdravim do lesa a dekuji za tip - kulickove moc nemusim, ale na nektere antiperspiranty mivam alergii, takze odzkouseni se primo nabizi - uvidime :) Toto mi Te dneska pripomnelo https://www.etsy.com/listing/181250835/fox-fingerless-gloves-orange-free?ref=shop_home_feat_4 :) V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dají se určitě sehnat i tuhé přírodní deodoranty, ale ty už budou z dražší cenové kategorie ;) a děkuji za odkaz, rukavičky úplně nádherné, jen z té ceny mi spadla čelist :D

      Vymazat
  15. No já mám teď "přírodní" kuličku z DM a naprostá spokojenost. Ne že by to teda až tak zabraňovalo pocení, ale hezky voní a mám takový příjemný pocit, že pro sebe dělám něco dobrýho :)

    OdpovědětVymazat
  16. mě alverde nefungovalo vůbec, mám tu tuhou přírodní niveu a ta je dobrá, lepší než spousta hliníkových

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem hrozný ignorant, několik let si kupuju antiperspirant Nivea a nikdy jsem si nevšimla, že mají i přírodní verzi :D

      Vymazat
  17. Nejsem zelenej mozek a jsem na ně alergická, ale .. deodorant od Alverde je bezkonkurenční.

    OdpovědětVymazat
  18. Já dlouho používala Nivea Pure nebo Garnier s minerály, jenže pak jsme jeden rok měla přes léto úplně strašný záchvat ekzému a jedno z míst, kde byl nejhorší bylo v podpaždí a od té doby tam mám strašně křehkou kůži, která reaguje na kdeco a nerozlišuje chemii a přírodu... Vyzkoušela jsem toho mraky a všechno mě pálilo, i to Alverde sensitiv. Jediná věc, co mi nevadí, je deo Mastic spa, ačkoliv to složení je trochu sporný, nic extra zelenýho. Ale obecně mi masticha dělá na kůži strašně dobře, takže to asi přebije ty negativní účinky alkoholu a všeho ostatního... Tu weledu jsem zkoušela a mám z ní stejný pocit (a strašně jsme ji chtěla mít ráda, protože jinak mám weledu ráda moc). Jako chvíli dobrý a pak je to pryč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ekzém v podpaží, to muselo být peklo! :( tak hlavně, že jsi našla něco, co nedráždí a funguje, to jdou všechny ostatní věci stranou, to je mi jasné! ... a na Weledu jsem se strašně těšila, navíc mi vyhovuje ta aplikace, ale prostě se nepovedla, co naděláme :(

      Vymazat
  19. Tak já jsem vyzkoušela oba zmiňované deodoranty a před nimi i kupu jiných bez hliníku. Jeden z nejlepších byla měsíčková kulička od Alverde, ale zřejmě ji přestali vyrábět (škoda!), ty co jsou teď k dostání na mě tak dobře neúčinkujou. Chválím i tuhou Niveu (varianta deodorant bez hliníku) a fakt skvělá je kulička Lavera s vůní růže - přesně tato, jiné varianty pro mě nejsou až tak dobré. Alterra je u mě průměr, v náročnějších dnech nestačí, Weleda je spíš jen na přidání vůně - proti pocení (tedy zápachu) nepůsobí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za tipy, hned si píšu tu Laveru a Niveu, jak se znám, tak stejně nezůstanu jen u jedné značky a budu chtít zkoušet dál a dál, takže aspoň mám další adepty ;)

      Vymazat
  20. Nejspokojenější za poslední roky jsem z přírodních s Mádara kuličkou, funguje, voní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vím o ní a taky bych ji chtěla! jen ta cena ... ale věřím tomu, že jednou stejně neodolám ;)

      Vymazat
  21. Já jsem zrovna v té fázi, kdy střídám klidně tři trička denně a stihnu je propotit všechny.. I ta všem známá a všemi chválená Rexona Maximum protection je na mě prostě málo a koláče v podpaží mám pořád... Strašně mi vadí hliník a kdesi cosi, zelený mozek mám.. Ale bojím se, že by přírodní deo byly málo.. I když ten od Alterry vypadá moc pěkně..:)
    Nevím, jestli se mám upnout na ten drastický Dricolor.. Ale fakt mě štve, že si nemůžu normálně vzít jenom triko, ale vždycky musím mít po ruce třeba svetřík nebo mikinu, protože je jasný, že koláče v podpaží budu muset zakrýt.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, to je mi moc líto, ale vypadá to, že jsi na tom úplně stejně, jako jsem bývala já :( Driclor nedoporučuju, měla jsem podrážděné podpaží a na pyžamu vyžrané fleky v barvě, když jsem to viděla, okamžitě jsem ho přestala používat, protože jestli toto udělá s látkou, tak co potom udělá s pokožkou ... jediné, co Tě možná trošku potěší je, že časem jsem se přestala tak strašně potit, bylo to podle mě hlavně v pubertě, ale stejně se pořád potím víc než většina lidí :( už jsem si na to tak nějak zvykla, ale není to nic příjemného ... každopádně jeslti Ti nepomáhají antiperspiranty, tak už to máš asi jedno, jestli přejdeš na přírodu, páč ta alespoň mně funguje úplně stejně - pocení nezabrání, jen zápachu ;)

      Vymazat
  22. No ja stále používam minerálny deodorant s vôňou granátového jablka a striedam ho s alkoholovým od Sante :)
    Ale chcela by som vyskúšať aj niečo nové, práve Weledu som chcela skúsiť, ale keď je teda naprd...budem musieť pohľadať niečo iné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Weledu určitě nedoporučuju, bohužel to byly vyhozené peníze :( ale třeba taková Alterra nebo Alverde za zkoušku určitě stojí ;)

      Vymazat
  23. Zkoušela jsem kdeco, ale nej he missiva cotton fresh. Kupuju ho v obchodě se zdravou výživou asi za 100kč. Střídán ho s pánským tuhym oldspice s vlkem na obale (voní pěkně, vůbec ne chlapsky a neměl by obsahovat hliník)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a zkoušela jsem z fler.cz od uzivatelky essence přírodní deodoranty a kdyby nebyla aplikace tak nepraktická tak bych si koupila další, ale je jak krém v kelímku a to je strašné patlání i když fungoval a voněl pěkně.

      Vymazat
    2. o značce Missiva jsem nikdy neslyšela, zkusím se po něm podívat u nás v lesíku, díky :) pánský Old Spice s vlkem jsem měla taky, vůně je úžasná, ale bohužel mi nestačil, po obědě jsem smrděla potem :( ... deodorant v kelímku jako krém, to jsem ještě nezkoušela, ale přesně jak píšeš - odrazuje mě ta nepraktičnost v nanášení ...

      Vymazat
    3. http://www.missiva.cz/produkty/kosmetika/parfemy/ledove-deoparfemy-pro-zeny-i-muze
      Ve složení se nevyznám tak nevím jak moc je to přírodní, ale celá značka se představuje jako ekologická a i když se dá objednat tak ji u nás v Kyjově mají. Kupuji si ten s tou hruškou- Cotton milk, krásně čistě voní a i když se třeba potím tak mi nesmrdí trička a nedělá fleky (hodně nosím černou). S tou vůní jsem měla i sprcháč a nebyl špatný.

      Vymazat
    4. díky za rozšíření obzorů, ani podle obalů jsem značku nikdy neviděla ;) jen to složení třeba u sprcháče není pro mou citlivou pokožku nic moc, čistě přírodní už vůbec ne, ale jestli Ti vyhovuje, tak není důvod jej měnit, páč třeba v tom deo hliník není, jestli se dívám správně ;)

      Vymazat
  24. Alverde i Alterra na mě funguje fakt dobře, trochu mi ale vadí nanášení, dlouho schnou a vůně, co mají nejsou nic moc, po čase mi vždy začnou lézt krkem a musím je prostřídat. Snažím se najít něco, co by mi vyhovovalo více, ale nedaří se mi, nic zatím deodoranty od těchto značek nepřekonalo, a že to byly deodoranty i daleko dražší. Takže stálé zůstávám u těchto dvou značek, ale nepřestávám doufat, že někde existuje něco lepšího :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem začala používat Perspi Rock což je přirodní deodorant vyrobený z kamence (potassium alum). K dostání je např. na http://www.stop-potu.cz nebo v lékárně.
      Proti pocení funguje výborně.

      Vymazat
    2. kamencový deodorant už mám doma asi půl roku a ještě jsem se pořád neodhodlala ho vyzkoušet! nevím proč, ale mám k němu respekt ... ale teď jsi mě nahlodala ho zase vytáhnout, tak uvidíme, jak obstojí ;)

      Vymazat
  25. Taky sháním nějaký přírodní deodorant a ten od Alterry mě dost zaujal :) Dívala jsem se i tady po nějakém, ale mají spíše parfémy. Myslíte si, že je mezi nimi nějaký velký rozdíl? Nebo třeba nějaká nevýhoda/výhoda některého z nich? Nemůžu se rozhodnout, co je lepší :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)