Ranní matlání

Dlouho jsem nemohla najít pleťovou péči, která by mi vyhovovala. Mám hodně mastný čumák, rozšířené póry, černé tečky a sem tam nějakého pupence. Utěšování, že aspoň nebudu mít ve stáří moc vrásek mi fakt nepomáhá. Hledala jsem docela dlouho, proto se tu ani podobný článek nikdy neobjevil. Jen o noční péči, která v podstatě zůstává stejná (v principu). Olejík od Dr.Hauschka nahradil Saloos (doktor byl lepší, čekám na akci a kupuju celé balení). A na odlíčení očí používám stále Laveru.




1. Mádara vyrovnávací tonikum, 200 ml, 378 Kč

Ráno začínám tonikem, abych odstranila nečistoty, které se v noci usadily na pleť, stáhla póry a připravila čumák na nanesení krému. Tohoto krasavce od Mádary jsem vám ukázala tady, takže není nutné se moc rozepisovat. Je jemný, nevysušuje pleť, dá se použít na sto způsobů (na dočištění, před nanesením masky, po roznípání pupenců, na dezinfikování ...) a plní co slibuje.


2. Alverde peeling meruňka a měsíček, 100 ml, 78 Kč



Peeling nepoužívám každé ráno, stačí jednou za dva dny. Tento od Alverde slibuje pomocí jemných kuliček křemičitého gelu odstranit nečistoty a odumřelé buňky. Bio olej z meruňkových jader a bio výtažek z měsíčku mají pečovat o pokožku a dodávat jí jasný a hladký vzhled.



Koupila jsem si ho na doporučení Wonderfull Today a jsem jí moc vděčná! Páč já peelingy moc nepoužívám. Nebaví mě to, navíc chci vidět okamžitě nějaký efekt, za tu námahu. Víte, že já moc na používání vody na obličej nejsem.

Na druhou stranu u Simple Life alverdí peeling nevyšel v recenzi zrovna dobře. Nehodnotila moc kladně jeho vůni (cítí z něj alkohol) a dráždil jí pleť.

Z toho všeho mi jasně vychází, že peeling je vhodný hlavně pro mastné čumáčky. Z tuby alkohol rozhodně necítím, spíš smetanový meruňkový jogurt (mňam!). Je pravda, že zrníčka v peelingu obsažené nejsou jedny z nejjemnějších. Což mi ale vyhovuje. Aspoň mám pocit, že mám pleť pořádně obroušenou a vyčištěnou. Nanáší se bez problémů a stejně tak lehce se smývá. A co je nejlepší? Hned po prvním použití jsem viděla výsledky - stažené póry. Jakmile jsem meruňkáče vysadila (lemra líná), bylo jasné, že čumák i čistil, protože jsem měla po pár dnech ucpané póry.



Takže meruňkový peeling od Alverde za mě ano, ale pokud máte citlivou nebo suchou pleť, tak pro vás asi nebude ;).


3. Mitsuuko de Ak - Baobabový krém se zinkem, 30 ml, cena okolo 250 Kč



Tento zázračný krém mi doporučilo spousta z vás a já jsem nakonec dala na všechny rady a poprosila Míšu, ať mi taky jeden umíchá. Je popsán jako silně hojivý a regenerační pleťový krém na všechny druhy pleti. Má si poradit s ucpanými póry, boulemi i krupičkou. Potlačovat začervenání pleti a být perfektním podkladem pod makeup (i minerální). Pleť má zanechat matnou, hedvábnou a vláčnou. Je vhodný pro denní i noční použití a obsahuje přirozené SPF 10 - 15. Při pravidelném používání má potlačovat nadměrnou tvorbu mazu.



Ještě nikdy jsem neviděla takovou konzistenci krému. Fakt ne. Je našlehaná, ale přitom jakoby suchá. Připomíná pěnu, která se ale nabírá na prst v malých hrudkách. Nevím, jak bych to jinak popsala. Stačí ho opravdu málo, nejdřív se trošku špatně rozmazává, ale dá se na něj zvyknout a vychytat si správný postup.

Vůně je taky zvláštní, rozhodně není líbivá, ale ani odpuzující. Nepřipomíná mi květy, ovoce ani koření, tudíž nevím, jak ji identifikovat :D. Je docela intenzivní, ale po nanesení už cítit není.




U krému jsou pro mě nejdůležitější dvě věci - aby neucpával póry a aby se snesl s minerálním makeupem. Zinkáč tohle všechno zvládá. A zvládá toho i víc. Po prvním použití jsem čučela jak puk, páč tak zmatněný čumák jsem nikdy neměla. Tím, jak je "suchý" a okamžitě se vsákne do pleti, je naprosto jedinečný. Nemám po něm takový ten těžký pocit, jako po ostatních krémech. MMU se na něj nanáší jedna radost. Navíc ještě k tomu všemu dokáže hydratovat. Jasně, říkáte si, že mastná pleť hydrataci nepotřebuje, ale to je omyl! Pokud ji budete vysušovat a vysušovat, ona se bude čím dál víc bránit - mastit. Na to bacha!




Další výrobek, který musíte prostě mít, ani kdybyste měly další měsíc okusovat kůru ze stromů. Za prvé není vůbec drahý, je přírodní, dělaný s láskou a pomáhá! Pro masné čumáky skoro povinnost. A ještě jsem zapomněla dodat, že strašně pomalu mizí. Když se teď dívám na fotku plného kelímku a na kelímek po asi měsíčním používání (1x denně), tak ubyl cca 1 cm.


Toď má ranní péče. Pak už nanáším jen minerální makeup a další malovátka. Teď mi naprosto vyhovuje, je jednoduchá, když nepoužiju peeling, tak se skládá jen z tonika a krému. Vyzkoušeno jak v létě za pekelných veder, tak za podzimních sychravých rán ;).

Jakou ranní péči používáte vy? Co si myslíte o Alverde peelingu - ano nebo ne? Máte nějaké vychytávky?

Užívejte!

L.








Komentáře

  1. krém vypadá bombasticky, fakt, že jo! Ale s těma vráskama je to fakt pravda a podle mně je to OBROVSKÁ výhoda mastné pleti. Jak jsem si teď u sebe stěžovala, mně jako majitelce suché pleti začínají vrásky hrozně brzo a je to fakt děs, kdežto třeba moje mamka s mastnou pletí nemá vrásky ani v 49 a hrozně jí to závidím :)). Takže jo, sice musíš zmatňovat, ale ten mladistvý vzhled za to podle mě stojí :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vím, že až budu starší, tak budu ráda, ale kdybys mě viděla v létě, jak po dvou hodinách vypadám jak papír od tlačenky, tak bys to pochopila :D ale jasně, každý typ pleti má své pro a proti ;)

      Vymazat
  2. S tím baobabovým krémem mě všichni začínáte štvát :D To vypadá, že ho musím mít taky! A hlavně ten název, baobabový krém. Malý princ a jeho baobaby. No prostě paráda!

    OdpovědětVymazat
  3. Ten krém od Mitsuuko vypadá lákavě. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nalákala jsi mě na zinkový krém :) ta konzistence vypadá hodně zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ta konzistence je unikátní, nic podobného jsem ještě neviděla, ale je pravda, že má hodně zásluh na tom, že není krém ani trošku mastný ;)

      Vymazat
  5. Ja mam velmi podobnu plet ako ty a navyse ju mam zevraj aj dehydrovanu :(
    Peeling od Alverde pouzivam uz niekolko rokov a zboznujem ho. Ta vona je uzasna. Keby Alverde malo sprchac a telove maslo s touto vonou, tak som stastna ako blcha :)
    Prave si ma nalakala na ten Baobabovy krem.
    Out of topic: v C&A maju kruhovy sal a ponozky s liskami :) Odporucam ti sa tam pozriet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. baobabový krém doporučuju všemi deseti, kór jestli máš podobnou pleť jako já! a hydratovat on umí obstojně, to bych se nebála ;) nebo stačí napsat Míši a ona Ti poradí, co by bylo vhodné přímo pro Tebe, taky jsem s ní několikrát už konzultovala co jo a co ne ;) ... a moc díky za tip, na kruhové šály jsem ulítlá a ponožkama taky nepohrdnu! snad je u nás budou mít!

      Vymazat
  6. Na ten peeling se asi zajdu kuknou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. drahá, ale nevím, jestli bude pro Tvou suchou pleť ...

      Vymazat
    2. To si právě taky nemyslím :-) Ale aspoň mám záminku tam zajít a odnést si třeba něco jiného, no ne ;-)?

      Vymazat
    3. Jo to můžeš, to ti dovoluju ;)

      Vymazat
  7. Já ti řikala, že se do zinkáče zamiluješ ;o) a pro peeling si zajdu, protože jestli sedí tobě, je jasné, že ho potřebuju :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a já věděla, že máš pravdu ;) ... zajdi, zajdi, mají ho teď v akci, že za 80 Kč máš větší balení než obvykle ;)

      Vymazat
  8. Sakra, ten krém potřebuju.. Můžu se zeptat, jak se dá od Mitsuuko objednávat??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. stačí jí napsat na mail nebo na FB a určitě se domluvíte ;)

      Vymazat
  9. myslím, že budu muset Mitsuuko brzo kontaktovat :D já ráno akorát vyčistím (toníkem nebo zelenou Biodermou), dám krém na oči a na obličej, teď testuju fluid od Santé z Biooo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míša teď bude mít co dělat, asi jí budu muset napsat, ať začne vařit pořádnou dávku zinkáče! :D ... no vidíš, oční krém já nejsem schopná pravidelně používat, i když už jsem měla i luxusní vzorečky a velké balení Alverde, který není vůbec špatný ...

      Vymazat
  10. Ráno peeling? Inu, proč ne, osobně jsem ho dělám vždy večer.
    Sama teď bojuji s podzimem a změnou pleti-ze smíšené až k extrémně suché s ložisky ekzému. Ňamka. Alepodzim mám stejně ráda :D
    Co práce, jak se máš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem právě kdysi kdesi četla, že peeling by se měl dělat ráno, že prokrví pokožku a jakoby ji probudí do nového dne, ale třeba to byly jen kecy ;)

      absolutně Ti rozumím, já mám zase tak vysušenou pokožku na těle, že ani osvědčené krémy nepomáhají, musela jsem nasadit zase jenom mýdlo v kostce bez glycerinu a hutné tělové máslo a stejně se furt drbu :(

      jé, děkuji za optání, snažím se, proto ani nepíšu už tak často a pravidelně, páč dojdu domů kolikrát úplně mrtvá a po 10ti hodinách čučení do počítače nemám sílu psát články ... ale nestěžuju si, díky bohu za to, že nějakou práci mám! ;)

      Vymazat
    2. Zlepšení nálady: lepší suché tělo / mastná pleť než naopak :D
      Vyčerpání je pochopitelné, osobně mi nevadí, že články nejsou denně-ani mi nemáme tuny času, že? :) O to více si užívám, když pak napíšeš.
      Měj se krásně.

      Vymazat
  11. To zní úžasně a přiznám se, že pro peeling běžím, protože ta meruňka na vlasy je skvělá. Když použiji, tak si na tebe vždy vzpomenu. Ten skvělý krém asi nebude pro mne, protože mám spíš spíš smíšenou suchou.

    Měj se hezky a už teď se těším na další článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď jsi mi udělala radost, díky! :* a peeling voní podobně, jen na suchou pleť bude asi moc agresivní :(

      Vymazat
  12. Ja sa tiez neuveritelne lesknem.... Bolo to naozaj neskutocne kym som sa nezacala poriadne kremovat. Vzdy som plet iba vysusovala tak sa branila. Taky krasny skvely kremik by sa mi tiez zisiel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mi trvalo nějakou dobu než jsem přišla na to, že pleť potřebuje hydratovat ;) o krém klidně napiš Mitsuuko, třeba ještě bude mít nějaké zásoby a jeden pustí do světa, je to opravdu zázrak, na chvilku jsem se s ním přestala mazat a okamžitě byl vidět rozdíl, což se mi skoro s ničím ještě nestalo!

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)