Líbačka s Alverde

Musím uznat, že to ještě není tak dávno, kdy jsem rtěnky nepoužívala vůbec. Stačil mi balzám a byl klid. Pak jsem koupila jednu, druhou, třetí ... a už jsem se vezla. Jakmile jsem zjistila, které odstíny mi nejvíc sedí, začala jsem zkoušet značky známé, neznámé, drogérkové i luxusnější. Existovaly ale ještě jedny vody, do kterých jsem nezabrousila. Přírodní. Obecně není přírodní dekorativka moc oblíbená, četla jsem hodně recenzí a názorů, jak nedrží, nevydrží a nenabízí tak zajímavé odstíny. Tak jo, řekla jsem si, začnu v levnějších kategoriích a pak se uvidí. A jaká vás asi napadne první? Aby nezruinovala rozpočet a byla lehce k sehnání? No jasně - Alverde! ;) Takže se podíváme na zoubek třem kouskům na rty, které od této německé značky vlastním.




Bude se jednat o dvě rtěnky, každou z jiné řady a tužku na rty, kterou seženete už jen ve výprodejových košíčcích (stále je tam mají, byla jsem to okouknout, nebojte). A jak jsou na tom? Stojí vám za běh do nejbližšího DMka a vytřepání pár korunek z peněženky? Pěkně popořadě!


Alverde Color & Care, odstín 57 Vibrant Terra




Tuhle krasavici jsem při jednom mém náletu na slevový stojan ulovila za neskutečných 20 Kč. Odstín mě tehdy vůbec nezaujal, zdál se mi strašně tmavý a hnědý a vůbec ... Jenže za tu cenu, nech to tam, že? Navíc kdyby byla hrozná, tak mě to zas tak mrzet nebude a kdyby byla boží, tak aspoň vyzkouším kvalitu a když tak přikoupím lepší barvu. Toď můj ďábelský plán :D.

A víte co? Ona je boží! I barva, i rtěnka. Nanáší se bez problémů, nerozpíjí se, nikam necestuje a vytvoří hezký lesklý efekt. Rozhodně rty nevysušuje, nějakou tu hydrataci bych jí přičíst klidně mohla. Tím, že není suchá ani dlouhotrvající, tak nemůžete očekávat, že ji po obědě najdete na rtech, ale to mi vůbec neva.





Neobsahuje třpytky ani shimmer, v tyčince se tváří výrazně, na ruce zase nevýrazně a na rtech je krásná! :D Určitě bude ladit teplým typům a rozhodně není všední. Podobnou barvu jen tak neseženete. Není růžová, oranžová ani červená. Jde do hněda, ale ne přehnaně. Žádný odstín pro naše babičky. Prostě posuďte na rtech a uvidíte. Jo a barví na první přetření.




Tuhle stříbrnou rtěnku doporučuju všemi deseti, jiné odstíny jsem sice neměla, ale nebránila bych se dalšímu prozkoumání jejich nabídky (třeba tady). Přesnou cenu bohužel nevím, ale tipovala bych okolo 100 Kč.


Alverde rtěnka, odstín 26 Softly Nude




Další úlovek z výprodejového stojanu, tentokrát myslím za 60 Kč. Jakmile jsem viděla nude odstín a rtěnku Alverde, po zkušenosti s předchozím kouskem jsem se nemusela ani chvilku rozmýšlet. Tentokrát jsem se ale netrefila. Jak jsem se stříbrnou variantou naprosto spokojená, zelenou bych vám k vyzkoušení rozhodně nedoporučila :(.

Už na tyčince totiž po použití vidíte žmolky a jakoby cáry. Které se samozřejmě přenesou na rty. Vytvoří na nich nepříjemný nános, zalézá do vrásek a je celá nehezká. Připomíná mi dávné časy, kdy naše maminky (možná ještě babičky) nosily takové ty shimmerové hrůzy. A to teď už snad nikdo nevyhledává nebo jo?




Je to škoda, páč na ruce odstín vypadá hezky. Rtěnka obsahuje malé třpytky, které se na rtech jakoby shluknou dohromady a vytvoří jeden velký shimmerový nános. Nevím, jak bych to jinak popsala. Takže místo toho, abyste decentně podtrhly rty nude odstínem, přitáhnete na ně pozornost tím, že vypadají akorát tak hrozně :(. Fotka je ihned po nanesení, věřte, že tohle ještě vypadá hodně dobře, oproti tomu, co se stane do půl hodiny (nezaznamenáno, neměla jsem na to nervy) ...



Verdikt? Nekupovat! Ale opět jsem další odstíny nezkoušela, pokud byste je přece jenom chtěly prubnout, mrkačka sem.


Alverde Lipstick Pencil, odstín 10 Berry



A teď se dostáváme k tomu, proč okamžitě a střelhbitě běžet do drogérky s jazykem na vestě a připravenou bankovkou v ruce. Bez okolků a na rovinu - tužku na rty Alverde potřebujete a už nebude moc šancí ji sehnat. Páč jestli jsem to všecko správně pochopila, stahují ji z prodeje. Proto je ve slevě asi za 70 Kč (možná dokonce 60, já už fakt nevím).




Seženete ji ještě v dalších dvou odstínech - nude (světlá béžová) a červená. Já po dlouhém bádání vybrala malinovou Berry a vůbec nelituju. Tak jo, lituju, že jsem nevzala rovnou všechny, ale kdo mohl vědět, že tak příjemně překvapí ... Rty se s ní malují jedna báseň, má neskutečnou pigmentaci, takže stačí jeden nános. Nevysušuje, ani nedělá jinou neplechu. A drží. Déle než stříbrná rtěnka. Jasně, velké jídlo nedává, ale která jo? Mám ji prostě nekriticky ráda, uznávám ;).

Jediné, co musím zmínit a na co se hodně holek ptalo je, že tužka se fakt nedá vysouvat. Spodním dílkem neotočíte, ani kdybyste si vzaly na pomoc bagr. Ona je totiž strouhací. Koho by to v dnešní době napadlo, já vím. Ale je.




A teď schválně - kdo ji stihl ulovit? Já doufám, že ji ještě ve vašem lesíku seženete, ona totiž stojí za hřích ;).


Konečné skóre alverdích malovátek na rty je tedy 2:1. Určitě bych se zaručila za stříbrnou rtěnku a tužku na rty (jaká škoda, že ji ruší!), zelená zástupkyně sedí tiše v koutě a odpykává si trest za nehezký efekt na rtech. Každopádně mě tahle zkušenost vůbec neodradila od zkoušení přírodních rtěnek a už mám v kabelce další zástupkyni, mnohem dražší a zvučnější značky ;). Ale o tom zase někdy příště ...

Máte nějakou rtěnku od Alverde? Co říkáte na jejich tužku na rty? Máte? Jakou další rtěnku potřebuju?

Užívejte!

L.

















Komentáře

  1. Liško, co mě to děláš! Ty pastelky učumuju ve výprodejích už nějakou dobu. Jen mě štve, že na rozdíl od rossmanna má dm ty výprodejové stojany v hrozném stavu a najít tam něco nevyzkoušeného a netozpatlaného je fakt zázitek. A ta první rtěnka vypadá jako moje ideální nude.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš recht, u nás v lese je jich tam ještě hodně, jenže všechny upatlané, tu svou jsem ulovila náhodně, páč jsem přišla zrovna v tu chvíli, kdy je tam paní prodavačka dávala, takže byly všechny nové a neupatlané, ještě teď se biju do hlavy, že jsem jich nevzala víc :D

      Vymazat
  2. Pastelku na základě Tvého oňufávání a ochání mám. :D Je skvělá. A rtěnku ze zelené řady mám Elegant red, je mou stálou společnicí na každý dáma-večer (no, přiznám, někdy i na den...), mám ji opravdu ráda. Tím ještě nekončím :D Smoothing lipstick-mauve zbožňuji, skvělá teď na podzim, moje nejčastěji používaná. A pak lesk-lip tint také mauve: přeji a chci i další barvy! :D No, myslím, že je jasné, že mám závislost :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že jsi s pastelkou spokojená! :) a ze zelené řady si musím koupit další odstín, sama sebe jsem svým článkem přesvědčila a Tvůj komentář tomu taky dopomohl :D ... a smoothing lipstick chci taky! samozřejmě v odstínu mauve :D ... lesk mám, z té limitky, jestli je to ten samý, tak je super, ale jaksi se do článku nedopracoval, jsem na něj zapomněla :(

      Vymazat
    2. z limitky! Na ten jsem zapomněla! :D Takže další do sbírky.
      Ale myslím Colored lip cream, toť pravý název, odstín 20 soft plum. (http://www.beauty-galore.de/neues-von-alverde-p2-und-anderen/ tam jsou! )

      Vymazat
    3. ten jsem taky okukovala, jen škoda, že není moc velký výběr odstínů, přijde mi to pořád to samé dokola (zvlášť u lesků) :(

      Vymazat
    4. no... dva načervenalé a onen fialový. Ne moc kreativní. Ale určitě udělají i naoranžovělý pro liščí kožíšek. :) Protože ta pigmentace JO!

      Vymazat
    5. že Ty jim děláš skrytou reklamu, přiznej se! :D ne, sranda, ale navnadila jsi mě dost ;)

      Vymazat
  3. Já jsem pastelku od Alverde ulovila, a po tom, co jsem zjistila, že není vysouvací, mé lenivé já rozhodlo, že půjde dál. Měla jsem tuším taky Berry, a zjistila jsem až po čase, že to není úplně tak moje barva, a dělá ze mě upíra, to už byla jen poslední kapka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sakryš, doufám, že ze mě taky nedělá upíra, se musím podívat :D

      Vymazat
  4. Nejvíce se mi líbí ten 1. a 3. odstín :) Já ještě od Alverde nezkoušela vůbec žádný produkt
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych věřila, že je ta tužka strouhací, protože jsem málem ostrouhala Clinique. No prostě mi to nedošlo, naštěstí jsem to zjistila včas. Ono to nikde nebylo napsáno, že se jako šroubuje. Někdy ty plasty jsou ořezávací no....takže najdou se i tací :-) ani nevím jací.

    Všechny odstíny se mi samozřejmě líbí, ale odolám, odolám. Mám teď vážně hodně zásob.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vidíš a já zase šroubovala tím spodním dílem asi půl hodiny a nechápala, proč se ta tužka nevysouvá :D

      Vymazat
  6. Tu zelenou mám taky ve stejném odstínu a mám s ní uplně stejný problém. Hrudkovatí mi na rtech, vysuší je a zalézá do vrásek. Navíc jsem nevychytala odstín (moje chyba), který mi hrozně zvýrazňuje moje už tak dost děsivé kruhy pod očima (P.S.: pokud někdo říká, že má hrozné kruhy pod očima, tak se jenom směju, protože na ty moje nic nemá) tak po nanesení vypadám jak mrtvolka po propařené noci a dvou hodinách spánku. Našla jsem si ale na rtěnku malý grif. Nanesu vždy balzám a do rtů rtěnku jemně vklepu prsty a jen malé množství. Udělá celkem hezký přirozený efekt a pokud má někdo rád lesk, může přidat lesk.
    Stříbrnou mám v odstínu, který už se bohužel nedělá a na který si nemůžu teď vzpomenout :-D. Něco Tofee. A oproti zelené je úžasná. skvělá konzistence a mě celkem hezky voní.
    A co čert nechtěl mám i pastelku ve stejném odstínu a tu si nemůžu vynachválit. Nádherná barva, na rtech drží a krásně se vpije do rtů, takže vytvoří jakoby stain, což se mi dost líbí.
    Přemýšlím že ještě dneska zajdu do DM a koupím si pastelku do zásoby, protože kdo ví, kolik jí tam ve skutečnosti je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, to musím vyzkoušet, díky za tip, hned zítra ráno jdu na to ;) ... a taky přemýšlím, že bych vzala ještě další pastelku, jen v jiném odstínu, je mi asi jedno, jestli nude nebo červenou, ale mám takové obavy, že budou všechny už upatlané :(

      Vymazat
    2. Tak jsem si včera koupila stejný odstín do zásoby. Je sice upatlaná, ale já si ji očistím a zastrouhnu :-). A jestli chceš i jiné odstíny, tak ten nude neber, protože už při zkoušení na ruku jsem měla pocit, že mě drhne kůži a že není tak máslovitý, jak ty tmavší odstíny, tak si myslím, že asi bude vysušovat a zalézat do vrásek.

      Vymazat
    3. díky za varování, tak snad najdu aspoň tu červenou ;)

      Vymazat
  7. Jééé to je pěkné, tak já mám taky úplně stejné odrůdy rtěnek Alverde akorát pochopitelně jiné odstíny :-) a musím s Tebou souhlasit (jsem zvědavá co písne Enka, nedávno pěkně hejtovala na adresu jedné rtěnky :-D)...Já mám nejradši tu stříbrnou rtěnku-rtěnku, (páč jsou i jakože rtěnka-balzám) a jak píšeš, ta je skvělá, odstínem mám primrose, jediná přirozená růžová! a používám ji hodně často, i když já rtěnky celkově střídám, ale patří mezi top five :-), zelená rtěnka mi nežmolkuje ale na mě je hodně suchá, a já mám ráda hydratačky, mám už po ní až šupinky, a tužku jsem podědila od Mitsuuko a kdyby to nebyla mrtvolná nude, která mi nesluší, tak bych ji brala všemi deseti, čímž teda jsi mi dost nasadila broučína do hlavy - jestli běžet či neběže do dm :-D, chjo lepší ty blogy fakt nečíst....Jinak já si brousím zuby na nové rtěnky od GS, líbily se mi i odstínově a jestli jsou tak příjemné jako Dolcezzy, tak bych jeden kousek určitě ráda. A teda jsem zvědavá, kterouto rtěnku nosíš teda v té kabelce teďka !-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Enka hlásí, že ji její jediná oblíbená rtěnka pěkně nasr...a, protože se zkazila.. začala smrdět a tak nějak divně zgumovatěla... brrr.. ale tak stane se, no.. určitě kvůli tomu na Alverde nezanevřu :o)))

      Vymazat
    2. eMinko, ty jsi mě tak nalákala na tu růžovou, i když já růžovou moc nenosím :D se tam musím jít podívat, jaké mají další odstíny, i když za dvacku už ji asi neseženu :D ... a ano, musíš bětet do DM, páč ta pastelka za to stojí ;) a ještě k tomu Ti musím napsat, že potřebuješ i novou rtěnku od GS, páč je příjemná a mají krásné odstíny ;)

      Ségra, toš to je ale na prdku, to chápu a nejsi jediná, kdo to tu píše, což je zajímavé, páč stříbrnou mám už minimálně rok a pořád voní stejně, asi jsem vychytala dobrý kus ;)

      Vymazat
    3. Hmm, zvláštní, já bych teda Primrose neoznačila za přirozeně růžovou :) Je vidět, že každý vnímáme barvy jinak, ale barva je to opravdu hezká :) I když, když jsem ji kupovala, všimla jsem si, že každá Primroska, co byla ve stojánku, je trochu jiná v odstínu, tak možná i ten odstín trošku pozměnili nebo jim jen u té mojí ujela ruka :D

      Vymazat
    4. Přidávám se k příznivcům odstínu Primrose, já osobně ji označuji jako slézovou :) Taková ta barva, co lehce zvýrazní přirozený odstín rtů. Vadí mi akorát, že není moc hydratační, ale to řeším tím, že pod ni nanesu balzám.

      Jinak na tu pastelku jsem sice četla dost chvály a dokonce jsem ji několikrát mlsně okukovala, ale to, že je strouhací, nakonec rozhodlo a zůstala v regále :)

      A ještě něco, rozhoupala jsem se a koupila ten deodorant od Alterry, zatím jsem ho zkoušela jen jednou a obstál, tak uvidím, jak si povede dlouhodobě.

      Vymazat
    5. já se snad na tu Primose budu muset jít podívat! :D a pod rtěnku dávám balzám vždycky, i když je hydratační, už je to prostě zvyk ;)

      já vůbec neměla páru, že je strouhací, takže jsem rozhodování měla lehčí ;) a i když to teď vím, tak bych stejně koupila další, páč je fakt boží!

      to jsem ráda, doufám, že obstojí i nadále ;)

      Vymazat
  8. Ta pastelka vypadá krásně a moc ti sluší! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, dneska jsem ji ulovila za pade ve výprodejovém stojánku, byla poslední! A samozřejmě je nechutně opatlaná, ale tu je ta výhoda strouhání - ohnusnělou část zkrátka odstrouhám pryč. :) Ted už jenom sehnat nějaké dostatečně velké ořezávátko, to, co mám na svou tlustou tužku pod obočí, nestačí. :(

      Vymazat
    2. díky :) a dobrá práce! já se tam budu muset jít snad taky ještě podívat a dokoupit aspoň jeden další odstín, navíc jestli je za pade ... strouhat jsem ji ještě nezkoušela, jdu se na to mrknout, jestli ji nacpu do ořezávátka, moment ... uff, tak nacpu, mám obyčejné z papírnictví na tužky, jedna dírka menší, druhá větší a do té větší padne akorát ;)

      Vymazat
  9. Brr, ta druhá rtěnka je děs a hrůza, ještě ta barva musí zrovna na tvém typu vypadat děsivě, na mě by tak ale vypadala taky :D
    S pastelkou naprosto souhlasím, je výborná. Taky ji mám ode dneška v giveaway, chichi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, to byl trošku přešlap, vypadám v tom jak zombík :D ... no vidíš, kdo nesežene pastelku, musí jít k Tobě soutěžit! ;)

      Vymazat
  10. Já jsem měla v oblibě tu alverde smoothie rtěnku, ale brzo se jakoby zkazila, byla tak zvláštně cítit a to jsem ji neměla ani půl roku. takže za mě ne, od alverde jsem měla i jinou kosmetiku a proste to moc nevydrží. Tak kupuju jen tělová másla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidím, že rtěnky Alverde se hodně kazí, nejsi jediná, kdo to napsal, ale tu mou stříbrnou mám už přes rok a pořád je v pohodě, tak nevím, asi jsem narazila na dobrý kus ;)

      Vymazat
  11. Hohoo, já jsem si udělala pastelek zásobu, to zas nebyl problém, ale "oooo jak mazaná jsem byla" už nešlo říkat u toho, když jsem na nich zlomila dvě strouhátka :D Teďkonc je brousím takovým tím kovovým z pracovních stolů JéZéDé a nepokrytě se milujem! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D :D já mám taky ořezávátko z papírnictví, žádné spešl kosmetické a je to v pohodě ;)

      Vymazat
    2. Dobrá zpráva, že nemusím shánět speciální ořezávátko. :) Díky za rady.

      Vymazat
  12. Já mám pastelku přesně v tom samém odstínu, ale brzy se mi zkazila a všechny ve výprodejových stojanech mi přišly už taky za zenitem, takže pozor na to. Pak mám Color & Care Smoothing Lipstick v úžasném odstínu Funky Mauve a přesně jak píše Arwen - taky se brzy zkazila a hodně těžce se pak nanášela. Přesto za mě rtěnky od Alverde ano, ale je potřeba počítat s tím, že nevydrží roky... Hezký den všem, Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. po tom, co tu čtu, tak jsem ráda, že rtěnky i tužku jsem vybrala asi hodně dobře, páč se mi ani jedna nezkazila (ťuk, ťuk), a to je nemám zrovna krátkou dobu (tu stříbrnou rok určitě) ...

      Vymazat
    2. Tak vidím, že jsem asi koupila už zkaženou... Nanášet jde strašně, ale strašně blbě, mám vždycky strach, že ji tím tlakem zlomím. Na rtech pak lepí a cítím, že je na nich nějaký nános (ale ne nepříjemný), na druhou stranu díky tomu dlouho drží. Nešlo mi to na rozum, vždyť jsem na ni četla několik pochvalných recenzí. Štve mě to a ne málo, neb ten odstín je úžasný, dokonce víc než Primrose, kterou chválím výše. Ta mi mimochodem slouží už přes dva roky a stále beze změny. Asi mi nezbyde než Funky Mauve použít jako surovinu pro zbarvený balzám na rty a doufat, že se tam ta blbá konzistence neprojeví.

      Vymazat
    3. já abych se přiznala, tak mě vůbec nenapadlo, že se rtěnky můžou zkazit (jasně, jsou přírodní, takže nevydrží to, co ostatní, ale jaksi mi to nedošlo), takže teď si budu dávat velkého majzla a očuchávat je už v obchodě před koupí ;)

      Vymazat
  13. Já nevím, co s tím lidi pořád mají, že přírodní dekorativka vůbec nevydrží. Používám už pár let jen přírodní dekorativku a nemůžu si stěžovat. Že by se s tím nedalo namalovat nebo sem měla za pár hodin vypadat jako bych na sebe nic nenaplácala, to fakt ee. Samozřejmě, některé produkty jsou slabší, některé lepší, ale to je tak u všech značek.

    Jinak k těm Alverdím rtěnkám :) Měla jsem jednu zelenou v nude odstínu - na mě moc suchá, zalézala do vrásek, po čase začala smrdět, víckrát bych ji nechtěla, alespoň ne tenhle odstín :) Stříbrné jsou super (mimochodem jeden odstín té stříbrné mám doma už asi 3 roky a stále mi přijde v pohodě, možná bych ho už i měla vyměnit, preventivně :D). Pak jsou takové ty stříbrné s tou tečkou, balzámem, uprostřed a ty mě moc nebavily, hlavně kvůli jejich vůni, byla mi nepříjemná, celkově byly takové nemastné, neslané, víckrát bych do nich nešla. Konturku mám od nich jednu, červenou, a nemám jí co vytknout, svůj účel plní. Colored Lip Cream je taky fajn, ale nesmí se to s ním přehnat, když ho dáš moc má tendenci se srážet do cucků v koutech a určitě bych se nebála sáhnout po rtěnkách z limitek, všechny, co jsem měla/mám, byly moc fajn a některé i lepší než jejich stálice :) Osobně mám ale úplně nejraději ty rtěnky v kelímku, i když nejsou úplně top do kvality, ten odstín Light Apricot je pro mě naprosto famózní, přesně takový odstíny mě děsně baví a těžko se shání, fakt mě strašně štvou s tím, že je budou stahovat :/ A bonusovka na závěr :) Tu tužku jsem měla v nude odstínu, byla skvělá, ale fakt jsem nevěděla jak se do ní dostat, kroutila jsem s tím dole o sto šest, až jsem to křupla :D V domnění, že jsem asi sáhla po vadném kousku jsem ji s těžkým srdcem vyhodila a běžela do dmka pro novou. Ejhle, ona otáčet nešla žádná, ořezat plastovou tužku mě fakt nenapadlo :D No nejsem já to ale pako? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podle mého je to tím, že mají s přírodní dekorativkou málo zkušeností a hážou všechny značky do jednoho pytle ... nebo je ani neznají, ale začíná se to taky lepšit, abych zas nekřivdila všem ;)

      vidím, že mé dojmy ze zelené a stříbrné se shodují s Tvými, to jsem ráda ;) a tři roky - to je hodně dobrá práce :D ale co, jestli nesmrdí a maluje pořád stejně, tak proč ne ... stříbrnou s tečkou si chci vždycky koupit, ale něco mě od ní odrazuje, ani nevím co ... počkat, počkat, jaké rtěnky v kelímku? to vůbec nevím, že existuje :O jdu to hned gůglit a asi hned i kupovat, páč Light Apricot, to zní jako ideální odstín pro mě! ... a pako nejsi, nachytalo se tak hodně holek, koho by to napadlo, že v dnešní době se ještě něco strouhá! :D

      Vymazat
    2. Je to takový malý kulatý kelímek, mají tři odstíny a dá se použít i na rty, i jako tvářenka :) A na ofiko stránkách je už nenajdeš, přestali je vyrábět dacani :/ Ani nevím jestli je ještě u nás mají v obchodech, snad tam ještě něco zbude do výplaty, musím si nasyslit zásoby :D

      Vymazat
    3. v tom případě to jdu do DM taky hned očíhnout, ale ve výprodejových košíčcích nic takového neměli, to bych věděla :D

      Vymazat
  14. Já mám hodně rtěnek a přitom je skoro nepoužívám, jejich období u mě pro ně začíná na podzim a pokračuje do zimy, nepoužívám je však každý den.

    S toutou značkou nemám vůbec žádnou zkušenost, ale odstín se mi velmi líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se taky zatím ještě neřadím ke znalkyním rtěnek, mám jich sice okolo 20ti, nepoužívám každý den, ale snažím se, páč je mi jich líto ;) ... ale máš pravdu, že podzim je ideální rtěnkové období, taky mě to víc láká, než třeba v létě, kdy je strašné vedro a všechno ze mě teče :D

      Vymazat
  15. Tú ceruzku som tiež chcela uloviť, ale mali v košíku len takú rozpatlanú :/ Tak som ako cenu útechy zobrala tú svetlú Nude, ale zbytočná kúpa, na ruke vyzerá ešte pekne, ale na perách nič moc, nesvedčí mi. No tiež som si akurát kúpila dva nové rúže (i keď nie od Alverde) a som s nimi veľmi spokojná, celkom som na seba hrdá, že som si konečne vybrala aj niečo čo mi svedčí, lebo často si vyberám dosť nemožné odtiene :D A podľa mňa, kto tvrdí, že prírodnej dekoratívky je málo či má malý výber odtieňov - nevie o čom hovorí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aha, takže ta Nude asi nebude tak skvělá, jak vypadá, škoda :( ... a jaké rtěnky jsi si koupila? nalákej mě, klidně, já už jsem si zvykla ;) ... přesně, dnes je takových možností, že člověk neví, co si vybrat první a né, že ne!

      Vymazat
    2. Ale možno len na mne nevyzerá tá Nude dobre, i keď na to, že som celkom bledula je stále akosi pribledá, škoda, na ruke vyzerala schopne...Kúpila som si dva rúže od Silk Naturals, čoskoro budú v článku, tak si počkaj, uvidíš :)

      Vymazat
  16. Mám tu tužku na rty v odstínu Berry i v tom tmavším. Mně bohužel trochu zalézá po delším čase do vrásek a vysušuje, ale je pravda, že výdrž má dlouhou (pití i menší jídlo). Jen to strouhání mě štvě. Zkusím ji nějak vykuchat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to samozřejmě i záleží na kondici rtů, já třeba dávám pod jakoukoliv barvu na rty balzám, i když je třeba rtěnka hydratační, je to o zvyku ;) ... strouhání je trošku krok zpátky, to uznávám a taky mě to docela překvapilo ...

      Vymazat
  17. Rtěnku od A. mám jednu. A pak ještě jednu tužku na rty. Ta je skvělá.
    Alverde mám moc ráda, hlavně jejich tvářenku a tužku na oči. A pak sprcháč s vůní mandarinkya vanilky. Božskost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tvářenku od Alverde mám jen v tyčince z limitky, sama se divím, že jsem si ještě nekoupila žádnou jinou, asi to budu muset napravit ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)