Flormar smradlavá zbytečnost

To jsem tak jednou zjistila, že budou rušit můj oblíbený top coat od NYC. Ještě teď nechápu, jak někdo může stáhnout z prodeje produkt, který je z celého sortimentu značky nejpodávanější ... Každopádně než jsem se vzpamatovala a běžela do nejbližšího Rossmanna, že nakoupím zásoby, byly všechny lahvičky fuč :(. Takže jsem musela hledat náhradu. Vychvalovaný Essence u nás v lese snad není k sehnání, ať přijdu do drogérky kdykoliv, je vyprodaný. Co dál? Pročetla jsem samozřejmě recenze. A nejvíc mě zaujal Flormar. Prý s ním lak vydrží neporušený týden - to já přesně potřebuju!




Flormar Pure O2 Treatment Top Coat má chránit lak na nehty pomocí lesklého štítu, zvyšovat jeho odolnost a zabraňovat odloupávání. Výrobce doporučuje aplikovat v jedné vrstvě na nalakované nehty. Obsah 11 ml, cena okolo 90 Kč, koupíte v drogerii Teta nebo v prodejně Flormar (Praha, Olomouc).




Top coat dostanete v průhledné lahvičce s dlouhým bílým zužujícím se vrškem. Sama laky této značky nevyhledávám právě kvůli tomu, že se mi nelíbí jejich balení. Je zbytečně velké, podlouhlé, nepěkné. Pokud by ale výrobek fungoval, neměla bych s lahvičkou absolutně žádný problém, zas tak mi nevadí. A hlavní je přece funkčnost ;).




Ve složení moc přírodních a pečujících látek nenajdete, ale to mě nepřekvapilo. Neříkám, že podobné laky neexistují (mám v plánu okouknout SpaRitual), ale od drogérkové značky, která má navíc zajistit, aby se lak z nehtů nehnul ani za bojových podmínek, nemůžete očekávat zázraky. U Flormaru ale bohužel ani nemusíte číst složení, páč hned po odšroubování víčka vám do nosu vrazí nehorázný smrad, něco jako benzín smíchaný s alkoholem - no fuj! To asi nic dobrého nevěstí, že jo ...




Štěteček je tenký a úzký, což ale u průhledného laku není tak důležité, aspoň podle mě. Důležité je, aby udržel barevný lak na nehtech co nejdýl v neporušeném stavu. A jak jste asi už pochopily, Flormar tenhle úkol nezvládá. Po nalakování máte pocit, že top coat rychle zaschnul a mnete si packy, že máte hotovo. Omyl! Stačí třeba i po čtyřech hodinách zalézt do pelechu a ráno se probudíte s otlačeným polštářem, peřinou i prostěradlem na nehtech. Pokud nestojíte o "vylepšení" manikúry nepravidelným vzorem, nic příjemného.

Další zádrhel nastal po dvou dnech, kdy se mi lak začal olupovat. A ne zrovna po malých kusech. Testovala jsem zároveň i nového barevňáka, tak jsem si řekla, že Flormaru ještě dám šanci, páč nemusí být na vině nutně on. Byl. Zkusila jsem při dvou dalších lakováních. Na další už jsem neměla nervy. Top coat prostě neplní, co slibuje.

Takže nedoporučuju ke koupi ani náhodou! Nechápu, kde se vzaly kladné recenze, lak nezaschne pořádně, tvoří se v něm otisky a ještě se začne po pár dnech z nehtů odlupovat i s barevným podkladem.

Jaký top coat používáte? Díváte se na složení? Jak dlouho vám vydrží nalakované nehty v hezkém stavu?

Užívejte podzimu!

L.




Komentáře

  1. Chápu tě, takovéhle problémy mám s většinou top coatů i barevných laků :D A přesně tohle samé mi dělal ale i chválený top Essence.. takže mám asi oficiálně divné nehty. Já celkem s úspěchem používala Gabrielu Salvette, ale žádný zázračný držák to taky nebyl..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych se ještě nevzdávala, co sedí všem, nemusí sedět i Tobě ;) zkoušela jsi Sally Hansen? mám průhledný s modrým vrškem a teď nově i červený s bílým a u obou mi lak vydrží týden nepoškozený ;)

      Vymazat
    2. Jo, tu jsem taky zkoušela.. top i barevné.. bohužel stejně mizerné výsledky a ještě nasrání z utracených peněz.. :D

      Vymazat
    3. musím uznat, že barevné jsou na nic, dlouho jsem chtěla jednu barvu, kvůli ceně jsem otálela, pak jsem dostala jako dárek a bylo to snad zklamání roku :( ale ten top coat mi sedí, tak aspoň něco, škoda, že Tobě ne :(

      Vymazat
    4. U Essence mně trochu potrápilo to vysychání, jinak jsou to dobré laky, určitě podrží barvu. Chci ho ještě zkusit.

      Vymazat
  2. Když jsem oplakala NYC, zakoupila jsem Sally Hansen Insta-Dri a jsem s ním spokojená. Mě teda žádný lak nevydrží týden, rekord jsou čtyři dny, ale to je tím, že já lak aktivně odrbávám, jakmile se objeví sebemenší poškození... :( nemůžu si pomoct.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sally jsem si koupila hned po tom, co jsem zjistila, že s Flormarem to nepůjde a jsem moc spokojená, samozřejmě že jo, když jsem dala na Tvoji radu ;)

      Vymazat
    2. Tak to víme dávno, že co sedí jedné, sedí i druhé, že jo :D

      Vymazat
    3. Ten Sally lak mám teď poprvé na nehtech, rychlost schnutí dobrá (ale NYC to není, s ním byl lak suchý okamžitě), výdrž zatím taky, uvidím, jak budou nehty koncem týdne vypadat.

      Vymazat
  3. já mám ten jejich slavný topacoat (nevím název, něco jako quick dry, hihg shine) a taky zklamání - neschne, ráno mám otištěné povlečení a druhý den se mi laky loupou, někdy i v cárech... nic moc, zlatá Gábina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že já jsem si radši nekoupila tu Gábinu, akorát jsem vyhodila peníze :(

      Vymazat
  4. Ja ted dodelavam Four Seasons vytvrzovac a docela dobry, co se vydrze tyce. Nicmene mouchy by se na nem taky nasly. Takze aktualne mam v planu investovat do Sparitualu a modlit se, aby to byla pecka, co za to stoji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem na ten SpaRitual taky zvědavá, i když lak za 4 kila ... uvidíme, ještě popřemýšlím, ale jestli to je taková pecka, jak píše Mitsuuko, tak je klidně obětuju ;)

      Vymazat
    2. Jo, jo, Mitsuuko pokusitelka. :-) Me taky svym clankem nadchla, i kdyz nahlodana jsem byla uz pred tim..

      Vymazat
    3. no já dokonce uvažuju nad tím, že bych si zajela do Brna udělat tu diagnózu nehtů a manikúru, ale to už by byl asi tip na dárek pro Ježíška ;)

      Vymazat
  5. Musím s tebou souhlasit, že ani mě se jejich obaly nelíbí :/ přijdou mi zastaralé, nemoderní. Já jsem tuhle značku vyzkoušela jen díky slevám 1+1 v Tetě, koupila jsem dva barevné a podlak vychvalovaný na jednom blogu, podlak špatný není,ale stejně žádná sláva a barevné jsou hodně husté a štětečky dost úzké a výdrž také průměr, takže pro mě zatím z drogérkových značek vede rimmel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem s touto značkou asi taky skončila, ani ty barevné mě po této zkušenosti a Tvém komentáři nelákají ... s Rimmelem souhlasím a přidala bych ještě Miss Sporty a Loreal, to jsou mí oblíbenci ;)

      Vymazat
  6. Jáj, já jsem ráda, že si nehty nelakuju vůbec, nemusím tyhle trable řešit. :D
    Zkrátka mě lakování nehtů nikdy nechytlo (ačkoli na obličeji se s barvičkama vyžívám), což je asi dobře, jinak bych utratila za kosmetiku ještě víc peněz. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty se tak máš! :D ale taky jsem nelakovala, jenže pak jsem začala chodit na brigádu, kde jsem dělala rukama a měla jsem z toho totálně dorasované nehty, takže jsem si je začala lakovat, aby se první když tak sloupl ten lak a pak až nehet, no a už mi to zůstalo ;)

      Vymazat
  7. Musím říct, že já top coat nepoužívám vůbec ... lenoch nebo co? :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  8. myslim, ze ten chvaleny bol nejaky iny a ten sa uz neda zohnat :) mam pocit, ze vsetky oblubene topcoaty sa prestali vyrabat (essence, catrice, flormar, nyc...). momentalne pouzivam gabcu, drzi to dlho, ale to je skor zasluha ich podlaku, skusala som osobitne. s tym nadtlakom a otlacanim mam rovnaky problem, takze to asi este nejak chvilu vydrzim a potom kupim nieco ine. sally hansen ma laka, ale je to dost drahe predsa. este som dostala tip na miss sporty turbo dry coat alebo tak nejak :) tak mozno s podlakom od gabci by mi to drzalo dlho a neotlacalo sa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo a flormar farebne mam rada. je fakt, ze to balenie mi robi bordel v krabicke, ale inak spokojnost. ale zavisi to od rady k rade a este aj od odtiena k odtienu. mam uplne super laky od nich a potom dva matne, jeden super, druhy uplne zly a teraz mam na nechtoch nejaky lak z ich limitky a je strasny, nahorsi lak na svete, v zivote som sa ta nenatrapila pri lakovani.

      Vymazat
    2. taky nechápu, proč to všechno ruší, zavedné produkty, které fungovaly :( ... Sally Hansen za to stojí, ten v červené lahvičce vyjde na 99 Kč, a to mi už zase tak velký rozdil nepřijde oproti třeba té Gábině ;) jinak Miss Sporty jsem měla, už bohužel nevím, který to byl, ale byl to určitě top coat, v růžové lahvičce a skončil v koši, taky nic nevydržel ... právě mi ty Flormary barevné přijdou drahé, pokud by nebyly ve slevě, tak za 90 Kč bych je nekoupila ... do péče jsem ochotná investovat víc, ale barevných laků už mám hodně, takže je nemám šanci vypotřebovat a nechce se mi za ně moc utrácet ;)

      Vymazat
    3. Jasne, tak ja nakupujem laky iba v akcii alebo vo vypredajovom kosicku :D

      Vymazat
  9. Jé, ještě, že tohle nemusím řešit:) Lakování mě fakt nebaví a popravdě se mi ani všemi barvami hrající nehty nijak extra nelíbí, proto používám jen laky v nude odstínech, u kterých není hned tak vidět, když se kousíček odloupne a na nějaký top coat tak házím z vysoka bobek :) Jinak momentálně je můj nejoblíbenější lak od Sante a tak nějak sem si říkala, že když to je jakože šetrný lak, tak bude vonět po fialkách, ale omamná vůně se z lahvičky fakt neline, smrdí úplně stejně jako klasické laky :) Lakuju jednou týdně, přes týden mi lak vydrží v pohodě, o víkendu, kdy se vrhám na úklid už to s ním jde z kopce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak bych se chtěla jednou mít! aby mi stačil jen jeden odstín laku :D měla bys mě vidět, když každý týden (lakuju 1x týdně) stojím u poličky s laky a přemýšlím, kterou barvu nahodím tentokrát a i když mám kolem 40ti zástupců, nemám samozřejmě "co na sebe" :D ... abych pravdu řekla, tak jsem neměla vůbec tušáka, že Sante má laky na nehty, takže díky za rozšíření obzorů, už je šmíruju na Biooo, akorát ta cena mi přijde smrtelná, ale chápu, že složení je šetrnější ;)

      Vymazat
  10. Já bych řekla, že ten vychvalovaný od Flormaru je ale úplně jiný, než tenhle. Já třeba nedám dopustit na Quick dry Extra shine. Jen s ním mám lak na nehtech týden v super stavu :) Akorát je problém, že ho miluje asi spousta dalších lidí a proto je celkem fuška ho v Teta drogerii někde sehnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já myslím, že tohle je ta novinka? aspoň mi to paní tvrdila v jejich Flormar stánku, mám tento i ten původní a připadá, že to jsou ty stejné..nebo aspoň mně dělají na nehtech stejnou katastrofu :(..ach jo ! já chci zpět NYC, co ho zrušili, mi žádný nadlak takovou službu neudělal..tak zkusím teď asi Sally Hansen

      Vymazat
    2. já vím, že to není přesně on, páč jsem ho prostě nesehnala, ale čekala jsem, že když mají jeden top coat kvalitní, tak další budou taky, dyť jaký může být mezi nimi rozdíl ... ;)

      Vymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)