Bourjois brontosauří řasenka

Přiznávám se rovnou, že nerada testuju nové řasenky. Mám svou osvědčenou Miss Sporty, u které vím, že se mi neobtiskává a když chci změnu, tak sáhnu po milionové L´Oreal nebo kalorické Max Factor. Tolikrát jsem se už zklamala (i u dražších značek), že nějaké zkoušení a hledání mě nebaví. Vím i o lepších způsobech, jak vyhodit peníze ;). Ale pak mi od Bourjois poslali balíček s novou objemovou řasenkou. A já se rozhodla, že jí dám šanci, páč jejich řasenky jsou všeobecně hodně chválené.




Bourjois Volume 1 Seconde mascara je podle výrobce objemová řasenka, která má poskytnout maximální objem z každého úhlu. Patentovaný štěteček řasenky zachytí a obarví každou řasu díky kombinaci štětinek s kuličkou na konci a rovných štětinek. Řasy “pročesává” na maximum a dodává jim tak okamžitý objem. Má vydržet až 16 hodin, snadno se odlíčit, řasy krásně obarvit, dodat jim lesk, sametový objem a jas a vykouzlit sexy efekt umělých řas. (zdroj)




Řasenku dostanete v hodně výrazném obalu, který je i zajímavě tvarovaný. Má stříbrnou barvu, ve které se odráží světlo, neonově oranžové popisky a stejnobarevný pruh na víčku. Je to pěkný macek, od konců se rozšiřuje a ještě k tomu všemu má zúžení na víčku. Prostě ji nepřehlédnete, ani kdybyste chtěly :D. Já podobné kontroverznosti nevyhledávám, raději mám obyčejný černý nebo aspoň jednobarevný obal s válcovým tvarem. Ale chápu, že v dnešní době všelijakých šíleností je potřeba zaujmout ;). Obsah 12 ml, cena 379 Kč, koupíte v parfumériích, některých drogériích nebo na netu.




U řasenky je podle mého nejdůležitější kartáček. Každá kočka vyhledává jiný, podle délky a typu svých řas. Já mám ráda kartáčky plastové, s krátkými štětinkami. Potřebuju řasy hlavně zahustit a obarvit. A taky se mi málokterá řasenka neobtiskává pod obočí. Takže výdrž je taky hodně důležitá. Tahle Bourjois krasavice má opravdu brontosauří kartáček. Široký, tlustý, se zvláštními štětinami. Ty jsou v dvojím provedení - jedny krátké a obyčejné, druhé s kuličkami. Nikdy jsem nic podobného neviděla a při prvním vyšrubování jsem čučela jak puk, co že si to zase soudruzi z Francie vymysleli.



Já bych teda ocenila kartáček užší a kdyby ne, tak aspoň aby se ke konci zužoval. Páč při líčení řas v koutcích oka si musíte dávat velkého majzla, abyste si náhodou neobarvily na černo celý nos. Spodní řasy taky nejsou žádná rychlovka a občas se mi stává, že se mi obtisknou pod oko, páč je prostě kartáček moc velký. Takže komfort při nanášení není nejlepší. Ale zvyknout se na to dá, to zas jo, chce to trochu cviku.

Řasenka obarví řasy opravdu na černo hned v prvním nánose. Jestli dodá řasám lesk a jas, to fakt nevím, ani si nic podobného nedokážu představit :D. Má být objemová, takže bych si představila, že nebudu mít jen těch svých pár řas vedle sebe, ale hustý les alá mrkací panna. Já totiž s délkou problém nemám (nebo si aspoň nestěžuju). Přijde mi ale, že Bourjois mé řasy spíš prodlouží než zahustí. Navíc se kartáček neumí až tak poprat se skříženými řasami, které mi na jednom oku dělají neplechu. Ale raději posuďte samy podle fotky:



Výdrž je opravdu celodenní, řasenka nikam neopadává, nežmolkuje a nedělá čmouhy. Ze začátku jsem z ní byla nadšená. Že si můžu zařadit do své skromné sbírky další možnost. Jenže to bylo léto a slunečné počasí. A pak začal podzim. Sychravo, déšť, mlhy. A najednou se řasenka začala obtiskávat pod obočí. Fakt mi to bylo líto, musím říct. Zkusila jsem jednou, podruhé, potřetí ... Potvrzeno - maskaru můžu nosit jen za pěkného počasí. Jakmile je aspoň trošku vlhko, objeví se problém, který mám skoro se všemi řasenkami :(.

Odličuje se lehce, pomocí oleje samozřejmě nejlíp. Ale i odličovací mléko nebo balzám si s ní poradí, rozhodně nemusím oko šudlit půl hodiny. V tomto směru nemám co vytknout.

Jaký je konečný verdikt? Když se naučíte manipulovat s trošku větším kartáčkem, budete mít sytě černé prodloužené řasy. O objemu bych až tak moc nemluvila, ale to taky záleží na vaší "výbavě" ;). Pokud nemáte problém s obtiskáváním jako já, bude vám držet na oku celý den bez problémů. Já už bych si ji ale podruhé nekoupila.

Co vy a řasenky Bourjois? Zaujala vás tahle brontosauří stříbrná krasavice? Jaký kartáček je váš oblíbený?

Užívejte!

L.






Komentáře

  1. já jsem se k ní ještě nedostala! kartáček vypadá děsivě, mi větší nevadí, ale ne tyhle plastové, tak jsem zvědavá... jinak souhlas, řasy jsou hezky dlouhé, ale moc objemu nedodává

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já když jsem ten kartáček viděla poprvé, tak jsem se bála, že si vypíchnu oko :D

      Vymazat
  2. Ako tak kukám, tak táto riasenka nič pre mňa :)

    http://novybloggg.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. ja si chcem kupit buduci rok na leto waterproof verziu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. voděodolné řasenky nevyhledávám, páč se strašně špatně odličují, to radši do bazénu nenamalovaná ;)

      Vymazat
  4. Mne prave dala objem jako jedina rasenka co jsem zatim zkusila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vím, řasenka je hodně individuální, páč každý má jiné řasy a já je nikdy extra husté mít nebudu, ale třeba žlutá Miss Sporty mi je aspoň hezky oddělí od sebe, takže jich mám jakoby víc ;)

      Vymazat
  5. Také mám radši spíše menší kartáčky,ale zase tenhle je pořád lepší než klasický velký plus ještě obří štětinky :/ s tím se mi pak extra špatně líčí spodní řasy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně - klasický velký s obříma štětinkama je pro mě největší zlo :D

      Vymazat
  6. Řasenka se mi líbí, řasy Ti udělala pěkné, ještě jsem od Bourjois žádnou nezkoušela :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak je na čase nějakou vyzkoušet ;) třeba ve Fann parfumériích mají na Bourjois docela často slevy 20% ;)

      Vymazat
  7. Každopádně má moc pěkné balení, to se mi jako líbí moc. Horší už je to s kartáčkem. Obvykle s těmihle plasťáky mívám problém jako ty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vidíš a mně se zase to balení nelíbí vůbec :D kartáčky plastové vyhledávám, ale menší, tento už je moc obří a nedá se s ním tak lehce manipulovat :(

      Vymazat
  8. Přijde mi to jako celkem palba za řasenku (jsem zvyklá za ni moc neutrácet), ale jinak kartáčky tohoto typu mi většinou vyhovují, takže bych se jí asi jinak nebála, jelikož ani razítkování okolo oka se mě netýká. Takže kdybych na ni narazila v akci, asi bych o ni uvažovala ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem jednu dobu kupovala drahé řasenky, páč jsem si myslela, že čím dražší, tím lepší, ale není to pravda, nejlepší je pro mě stále Miss Sporty za 70 Kč :D a akce na Bourjois mají často ve Fannu, myslím, že bývá sleva 20% na celý sortiment, to už není špatné ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)