Letní lakýrníci

Musím přiznat, že letní lakýrníky jsem tak trochu podcenila. Zatímco jarní vydání byly dokonce rovnou dvě (tady a tady), u letního jsem měla problémy i s tím jedním. Ne, že bych nelakovala. Ale nějak nebyl čas ani chuť fotit. Každý týden mám na nehtech jinou barvu, laky kupuju jako zběsilá, takže nechápu, kde byl háček. Prostě a jednoduše se omlouvám. Snad se do podzimního článku polepším ;).


Rimmel 60 Seconds 825 Sky High




Na modré a zelené laky mě neužije. Ale když už je mám doma, tak jsem si řekla, že letní období je ideální na to, je trošku provětrat. Navíc jsem tento odstín dostala od chlapa na Vánoce. Se chudák tak snažil, musel jít sám do drogérie a z milionu laků na nehty vybrat můj oblíbený Rimmel. Do dnes nechápu, jak na značku sám přišel (já mu o lacích na nehty nevykládám) a že podstoupil až tak velkou oběť. Takže prostě i kdyby ta barva byla nejhnusnější na světě (což není!), tak ji nosit budu a basta fidli! ;)



Štětečky od rimmeláckých laků mi sedí naprosto bez výhrad, mám tyto ploché a širší nejradši. Stačí, abych přejela jednou nehet a mám ho nalakovaný celý a akorát. Žádné přetahy ani piplání se se stejným vzhledem na každém drápku. Kryje hned v první vrstvě, konzistenci má ne moc tekutou ani vyloženě krémovou. Na všechny laky nanáším top coat (NYC Turbo Dry, který už nejde sehnat) a s ním mi vydrží týden v krásném stavu, proto se o výdrži dál rozepisovat nebudu ;).





Barva je opravdu nebesky modrá, připomíná mí začátek Simpsonů, kdy je záběr na oblohu a rozestupují se mraky ;). Škoda, že nejsem studený typ, jináč bych z ní byla  naprosto unešená. Bohužel mi přijde, že mi vytahuje z kůže našedlou barvu a vypadám jako mrtvola. Nebo je to jen nezvyk?

Obsah: 8 ml
Odstín: 825 Sky High
Cena: 50 Kč (dá se koupit v akci 1 + 1 zdarma, za plnou cenu neberu)


Miss Sporty Club Bing Colours 304



Tyhle krasavce od Miss Sporty jsem si oblíbila nedávno a vy to moc dobře víte, páč vám je cpu pořád pod čumák :D. Ale za ty prachy - nekup ho! Jen se obávám, že jsem všechny odstíny, které se mi líbily už vykoupila, takže rozšiřování sbírky tak lehké nadále nebude. Leda, že by udělali novou kolekci ;). Červeňáčka jsem vzala na rozšíření arzenálu alá další láček v barvě krve, jen o kapku jiný odstín než ostatní. Však mě znáte.



Mám Miss Sporty laky ráda i kvůli štětečku. Opět tlustší, sice nabírá trochu víc barvy, ale stačí otřít o hrdlo ;). Lak bych označila možná už za hustší krémovku, kryje hned v první vrstvě, ale já dávám vždycky ze zvyku dvě. Drží s nadlakem v pohodě týden, jen to odlakování je horší, páč zabarvuje kůži okolo nehtů, takže se musí opatrně. Ale to mi dělají všechny červené laky, takže to neberu jako nevýhodu.





Odstín je jako dělaný pro mé drápky. Na rozdíl od modráska mi sedne jako ulitý - červená s kapičkou růžové a umí se na sluníčku tvářit úplně jinak jako ve stínu. Dal by se přirovnat k NYC In A New York Color Minute 224 Times Square (mrkačka sem), i když já budu samozřejmě tvrdit, že je každý trošičku jiný ;).



Obsah: 7 ml
Odstín: 304
Cena: 30 Kč (dá se sehnat v akci 1 + 1 zdarma)


Rimmel Lasting Finish 058 Lemon Drop



Citronového krasavce jsem kupovala na podzim v nějakém výprodeji a dlouho čekal, než nastal jeho čas. Na léto jsem si ho ale naprosto oblíbila, lakovala jsem dokonce i vícekrát, což u mě není zvykem ;). Taky si ho hodně lidí všímalo a chválilo. Navíc vypadá úplně nádherně k opálené pokožce. Ideální barvička na horké slunečné dny.



Ke štětečku asi už nic psát nemusím, ale k ostatnímu bohužel ano. I když jsem si jej zamilovala, nějaké ty výtky bych měla. Na rozdíl od kolegů z kolekce 60 seconds je tekutější a pruhuje (jde vidět i na fotkách). Navíc i s top coatem po pár dnech jakoby popraská a jdou na něm vidět pavučinky :(. Takže se musí přelakovávat častěji, než jsem zvyklá. Vzhledem k tomu, jakou dělal parádu jsem mu to odpustila, ale do kvalitních kousků bych ho určitě neřadila.





Musíte ale uznat, že mu to sluší! Jemná pastelová žlutá, ne křiklavá, ale ani ne nudná. Neobyčejná. Jen tak někdo podobný nemá (pomineme-li lakovací nadšenkyně). Vystavuje se na obdiv, každý si jej všimne, sklízí poklony a pochvaly, ale přitom není namyšlený ani arogantní. Kdybych pominula nepříjemnosti s pruhováním a praskáním, tak by byl naprosto dokonalý! ;)

Obsah: 8 ml
Odstín: 058 Lemon Drop
Cena: 50 Kč (já koupila za 30 Kč ve slevě)


Claire´s Nail Polish



Tohoto malého pidižvíka jsem koupila v sadě po šesti a vy si můžete o jeho brášky zasoutěžit zde. Strašně se mi líbí obal a taky, že je reálná možnost, že ho někdy vypotřebuju :D. Koupila jsem v Praze, u nás v lesíku Claire´s bohužel není a už teď vím, že až se zase do nějakého dostanu, tak pořídím další ;).



Malý obal má ale i své zápory. Štěteček je totiž krátký a úzký. Na což já nejsem zvyklá. Na jeden nehet se musí lakovat víckrát a je s tím hodně práce. Je hezky krémový, konzistence v pořádku, nikam nestéká a dobře se nabírá. Kryje hned a drží ;).




Na to, že je lak takový malý prcek, dokáže se na drápkách předvést v plné kráse. Co takhle dát si maliny, jen trošku šmrnclé do růžova? A když je ozáří sluníčko, tak se budou tvářit jako červené? Tak trochu chameleon, dalo by se říct. Umí překvapit, to se musí uznat! Nechlubí se žádnými třpytkami ani efekty, ale on ani nemusí. Prostě jsem přesně tento odstín u drogérkové konkurence ještě nezahlídla. Jináč bych ho už totiž měla! ;)

Obsah: 4,5 ml
Odstín: nenalezen :(
Cena: 269 Kč za balení 6ti kusů (kupovala jsem ve slevě za 130 Kč)


Avon Nailwear pro+ Sea Breeze



Lakům z Avonu jsem se vždycky vyhýbala (ostatně jako celému Avonu). Neměly dobrou pověst, aspoň co jsem slyšela. Jenže pak kolegyně přitáhla katalog a tam slevy. A o této nové (?) řadě jsem četla samé chvály. A já si chtěla něco koupit prostě :D. Takže jsem si řekla, že laky budou nejmenší zlo. Původně jsem měla vybrané úplně jiné odstíny než jsem nakonec koupila, jenže ty už byly vyprodané. Tak jsem se opět nechala nalákat na modrou barvu a sama tomu do teď nevěřím.



Lahvička se mi moc líbí, pěkná a hranatá, taková jiná než ostatní, které mám. Štěteček je ale dlouhý a úzký, nic pro mě, lakovat se s ním samozřejmě dá, ale musím důkladně a přesně. Lak je navíc strašně tekutý, prostě až moc. I na fotce jde vidět, jak teče po štětečku dolů. Nanášení proto není žádný med a kryje až v druhé vrstvě. Co mě ale doslova odrovnalo je smrad. Nevím, jaké je složení a u laků to zas až tak neřeším, ale tohle je teda zabijárna první třídy. Docela jsem se bála, abych nebyla zfetovaná :D.




Odstín má avoňák světle pastelově modrý, tak trošku mintový (víte, že já si na této barvě poslední dobou ujíždím). V katalogu vypadal třpytkatě, já jsem ale ocenila, že není. Ve stínu mi přijde trošku do stříbrna nebo do šeda, což mi teda vůbec nesluší, ale na sluníčku zase umí změnit tvář, tak já nevím. Rozhodně ho často lakovat nebudu, jak to tak vidím, tak jej odložím zase do dalšího léta, pokud to teda přežije :D.

Obsah: 10 ml
Odstín: Sea Breeze
Cena: 39 Kč (byl ve slevě, bez slevy byla cena docela šílená, ale už nevím kolik)


Jaké oblíbence máte na léto vy? Lakujete světlé a veselé barvičky nebo jdete proti davu s černými a tmavými? Ovlivňuje váš výběr počasí a roční období?

Užívejte!

L.







































Komentáře

  1. Ten lemon drop je krásný! Já jsem v létě kupodivu nosila vesměs nude laky, ale taky jsem si oblíbila bílou ;-) Občas jsem byla tak proti letním barvám, že jsem si lakovala nehty tmavou fialovou, divné chutě mám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si říkala, že bych zkusila černou, páč ta vypadá k opálené pokožce dost dobře, jenže jak jsem kupovala pořád nějaké nové laky, tak jsem samozřejmě musela zkoušet hned je a na černou se jaksi nedostalo :D a tmavá fialová musela náhodou taky vypadat dobře ;)

      Vymazat
  2. NYC Times Square mám na nohou celé léto :-)
    Já jsem teď ve fázi, kdy jsem se rozhodla mít jen 9 laků (mám na to takovou plechovku a víc se jich tam nevejde). Dokud nedopoužívám jeden, tak si nesmím koupit další. Nicméně tam mám tak univerzální kousky, které točím celý rok, že to vidím spíš na koupi zase toho samého. Ale uvidíme, zatím žádný nedošel, mám skoro samý obry od OPI :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, tak to máš můj obdiv, já jsem nedávno sice laky třídila, takže jsem jich asi 10 rozdala po kamarádkách, ale mezitím jsem zase dokoupila nové, takže se nic nezměnilo :D od OPI žádný nemám, páč se mi zdají drahé a nechce se mi je kupovat přes net :(

      Vymazat
    2. Já jsem tenhle systém zavedla celkem nově, dřív jsem měla od každé barvy tak pět kusů, neboť ty odstíny byly tak rozdílné, že :D Ale když jsem se k některému po půl roce vrátila, tak jsem zjistila, že je kaputt. A takhle to bylo u víc kousků. Takže mě to přestalo bavit a teď jsem u svého magického čísla 9 :-) Ale dneska jsem kvůli tobě měla pěkné choutky. Ten fialový Loreal je totiž úžasný!
      Jinak OPI můžu doporučit. Skvělý výběr barev, velký objem, který po rozpočítání nevychází ani tak šíleně a hlavně ty laky jsou po roce (jeden mám dokonce tak dva, tři roky) co do konzistence pořád stejné a stejně skvěle se s nima pracuje. Štěteček je široký, ty já mám ráda, lakuje se s ním jedna radost. Jediné, co mě na nich mrzí, je výdrž. Není to žádná katastrofa, čtyři dny vydrží, ale měla jsem drogerkové, který vydrží dýl.

      Vymazat
    3. no mně právě ještě nikdy žádný nezhoustl, jenom třpytkové a ty stejně nepoužívám kvůli pracnému odlakování, takže už je nekupuju ;) proto mám možná choutky kupovat nové a nové, ale už bych se mohla taky mírnit, stejně nemám šanci je všechny vypotřebovat :D

      u OPI mi vadí, že je nevidím naživo a nemůžu si vybrat odstín, přes net to není ono :( a jestli říkáš, že drží míň než týden, na což já jsem zvyklá, tak je ani za ty prachy nechcu :D aneb zase jsem ušetřila!

      a fialový L´Oreal potřebuješ, tak krásnou barvu už nenajdeš a oni ho mají rušit ;)

      Vymazat
    4. Ty díky mně ušetříš a já kvůli tobě budu utrácet? Pche, to je teda špína :D Ale stejně se na něho půjdu podívat, abych nelitovala :-)

      Já nevím, co s něma dělám, i si myslím, že je dobře skladuju, ale mně všechny drogerkové hned houstnou :-/ A na to já fakt nemám nervy, vytáhnout jednou použitý lak a zjistit, že už je s ním ámen. Ta výdrž je fakt blbá, ale nechce se mi zkoušet jiná značka, abych na tom nebyla zase jako na začátku :-(

      Vymazat
    5. prej špína! :D počkej, až ho nalakuješ a budeš totálně unešená, to mi budeš ještě děkovat! :P

      fakt? toš to já mám třeba ještě lak od She ve staré lahvičce, ten bude tak tři roky starý minimálně a je pořád jako nový :D vystavené je mám normálně v knihovně, takže nijak chráněné, normálně na ně svítí sluníčko a jak se jim daří, ani zalívat je nechodím :D

      Vymazat
    6. Neboj, povyprávím ti, že ho seženu ;-) Máš v lesíku asi lepší podmínky než já tady in da big city :D

      Vymazat
  3. Já taky oplakala NYC turbo dry, ale dobrá zpráva! Mám za něj dokonalou náhradu.. Sally Hansen Insta-Dri.. (13ml za kilo v DM) a je snad ještě lepší!! Schne doslova ve vteřinách, jsem z něj nadšená! :o)
    A poklona pro tvého muže, ten můj by nenašel ani drogérii, natož regál s laky.. :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Sally mám jeden top coat průhledný s modrým vrškem, není to on? ;) ... Já si myslím, že našel, ale radši nechce :D

      Vymazat
    2. Ten můj top coat má červenou lahvičku a bílý vršek, to celé v bílo-oranžové krabce..
      Taky chlapa podezírám, že kdyby se víc snažil, že by to šlo.. :o)))))

      Vymazat
    3. okej, píšu si a až dojde NYC (fňuk!), tak půjdu po něm! ;)

      Vymazat
  4. Jeee to je krása. Vždycky jsem takovýhle nehty chtěla a lakovat pořád jinak, bohužel jsem šťoural a kousal:( a v práci je olámu... no škoda mluvit:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem byla šťoural a kousal, ale sekla jsem se a odnaučila se to ;) takže stačí chtít a krásné drápky budou ;)

      Vymazat
  5. Mě to v létě táhne k modré a zelené. Skoro jsem ale nelakovala, ono taky když jedu pod stan nebo na vodu to nemá moc význam. Teď jak se zkazilo počasí, tak mám zas chuť na tmavé a podzimní barvy. Moc se mi líbí oba modré laky, i když tím avonem bych se asi nebyla schopná nalakovat.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vidíš a já zase modrou a zelenou nevyhledávám ;) a jak se znám, tak bych jela i pod stan a na vodu s nalakovanýma nehtama, kdysi dávno jsem pobavila všechny vodáky tím, když jsem řekla, že mám v batohu žehličku na vlasy :D

      Vymazat
    2. Já hlásím, že jsem letos jela na vodu pod stan s nalakovanýma :D Výhodu to mělo - citlivky ať nečtou - nebyla vidět špína pod nehtama :D Ale na žehličku to podle mě nemá :D A použilas ji prosimtě? :D

      Vymazat
    3. nepoužila :D páč mi ji vyházeli z toho batohu, ještě než jsem vlezla do lodě, sice jsem nadávala, ale pak jsem byla ráda, když jsme se 3x vyklopili a nateklo nám do barelů :D ale tak to mi bylo ňák 18, to jsem byla ještě blbá :D

      Vymazat
  6. Krásné laky, já lakuju samými veselými barvami :) Žádné tmavé
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Oh, ten první Rimmel je nádherný! :) Naopak světlý žlutý se mi vůbec nelíbí, to bude asi tím, že žluté se mi vůbec nelíbí :) Docela teď lakuju oranžovou Dermacol neonku a potom různé veselé barvy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem věděla, že se Ti modrák bude líbit ;) kdyby nebyl od chlapa, tak už je Tvůj ;) ... neonku od Dermacolu mám růžovou, dokonce měl být v tomto článku, lahvička i štěteček nafocený, dojmy rozepsané a pak jsem jaksi zjistila, že jsem ho zapomněla vyfotit na nehtech :D jsem nadávala jak dlaždič :D

      Vymazat
    2. Haha, však já podobnou mám, to se neboj, od Miss Sporty :)

      Buď ráda, při focení bys možná nadávala ještě víc, jsou to mrchy :)

      Vymazat
    3. no u Tebe se vůbec nebojím, že bys měla málo modrých laků! :D ... já jsem se právě strašně chválila, že se mi povedlo ho docela věrohodně vyfotit v lahvičce, ale je mi jasné, že na nehtech by to moc velká sláva nebyla ... no nic, bude muset počkat do dalšího léta, pokud to teda přežije :D

      Vymazat
  8. Pekne barvicky! Ja ty Rimmel laky nesnasim, stetecky mi prijdou kazdy strizeny jak se zrovna povede a do toho jsou hrozne huste :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vidíš a já je mám zase jako nejoblíbenější ;) možná to je tím, že mám hodně placaté nehty jakoby do šířky, na úzké si ho taky nedokážu představit ;)

      Vymazat
  9. Za mne hlavně ty červené. Ty jsou nej, ty zrzkám sluší nejvíc. Mně nevydrží žádný lak, ale nevzdávám to a lakuju. Třeba jednou objevím ten pravý. Turbo i mne mrzí...proč ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, červená vede a tou se hlavně nic nezkazí ;) ... jakto? ani s nadlakem? :( ... nechápu, nejprodávanější produkt značky a oni ho zruší! to mohli zrušit rovnou celý stojan :D

      Vymazat
  10. Lakujem podľa nálady, ale v lete sa snažím najmä tými zábavnými farbami :) Naposledy mi do zbierky pribudol od Gabriely odtieň 161, je to krásna fialovo-ružová farba a čo je najlepšie, úžasne kryje už v jednej vrstve, takže som druhú ani nepoužila :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)