Koncertování a nakupovačka v Praze

Když se můj velectěný chlap dozvěděl, že do Česka přijede jeho nejvíc nejoblíbenější kapela Blink 182, bylo jasné, že si to nemůže nechat ujít. A taky bylo jasné, že já budu muset jet s ním. Neříkám, že se mi jejich muzika nelíbí, ale mám jiné favority, pro které bych vysolila 900 Kč za koncert ;). Ale tak co bych pro něj neudělala, žejo. A když už jsme měli jet do Prahy, rozhodli jsme se, že tam zůstanem na prodloužený víkend a uděláme si takovou menší dovolenou. Páč já díky nové práci nárok na nějaké týdenní opalování u moře moc nemám, ale nestěžuju si. Takže jsme sbalili kufřík a vydrali se směr velkoměsto. Chlap zarezervoval hotel, a když už jsme se chtěli rozšoupnout, tak hotel pořádný.




Nakonec vybral Barceló Praha Five na Smíchově a vybral moc dobře! Byl kousíček od metra, okolo nově postavené kanceláře a business centra (bylo tam třeba sídlo Seznam.cz nebo MF Dnes) a taky obchody a nákupní centrum Nový Smíchov, ke kterému se dostaneme později, nebojte ;).



Pokoj byl moderně zařízený, v šedo-zelených barvách, postel velká, župánky a papuče heboučké, minibar plný ... Co víc si přát!



Co bych to byla za kosmetickou nadšenkyni, kdybych hned neletěla do koupelny zkontrolovat, jakou mají kosmetickou výbavu! Značku Pure Herbs neznám, flaštičky byly krásné, ale složení už tak moc ne. Muž se tím samozřejmě poléval od rána do večera, páč se mu všechno strašně líbilo (ano, jsme z dědiny :D), ale já jsem si radši vytáhla svou výbavu z domu ;).



Vyfasovali jsme i balkón s krásným výhledem na Prahu, slečna na recepci říkala, že prý máme jeden z nejlepších pokojů, ale měla jsem podezření, že to říká všem hostům :D.




A pak už jsme hezky šupajdili na koncert, který se konal v Tipsport aréně (asi? :D, prostě tam kde má Sparta hokejový stadion). Chlap už doma nakázal, že si musíme koupit trička, páč jináč bysme dělali ostudu. Jako nic jsem na to neříkala, ale v duchu jsem konstatovala, že tam spíš budem dělat ostudu s nima, ne bez nich. Načež se ale můj odhad vůbec nesplnil, poněvadž tam měli tričko s logem fakt všichni! Docela sranda, když vylezete z metra, nevíte, kam máte přesně jít a najednou se ze všech směrů začnou chrlit lidi, kteří jsou označkovaní Blink 182. Takže cestu jsme našli bez problémů :D.



Samotný koncert jsem si moc neužila (ale chlapovi to neříkejte!), páč jsme stáli asi v sedmé řadě a já jsem jaksi malá, takže jsem prd viděla :D. Navíc mi pořád někdo dupal na nohy, modřiny mám do teď všude a vrchol všeho bylo, když začalo pár borců pogovat ... jako na toto já nejsem, to přiznávám rovnou. Ale musím uznat, že světelná show úžasná, známé songy zazněly všechny a zpívala celá aréna. Jen jsem tak trošku čekala, že budou dělat větší kraviny, běhat po pódiu, skákat s kytarou atd. Přece jenom jsou to pankáči, ne? Asi už jsou, chlapci, na to moc staří :D. Každopádně Travis Baker (bubeník) je asi fakt nejlepší bubeník na světě (to tvrdí furt muž), páč to, co předváděl, jsem ještě nikdy neviděla ani neslyšela. Navíc za ním běhala na pódium jeho asi šestiletá dcera, takže mezi tím vším bubnováním si s ní ještě stíhal dávat placáčky ;).

Nakonec jsem to zdárně přežila a druhý den jsem měla už vyhrazený jen pro "holčičí" věci - žřádlo a nákupy! :D Musím uznat, že chlap to snášel dobře, poctivě se mnou chodil, kam jsem chtěla a čekal i hodinu před Sephorou, než jsem prohrabala celý slevový stojan! Takže se na to vrhneme, aneb co jsem si koupila v Praze.



Tyhle botky nebyly vůbec v plánu. Na seznamu jsem měla dvoje balerýny, ale prostě stalo se :D. Muž totiž potřeboval kšiltovku. A ne tak ledajakou kšiltovku - chtěl síťovou (truckerku) a ne s rovným kšiltem. Což je docela hodně velký problém sehnat. Takže jsme vlezli do Quiksilveru, páč měli ve výloze velký poutač 50% slevy. Zamířili jsme hned ke stojanu s kebkama, tam si chlap během dvou minut jednu vybral (za 350 Kč neber to) a že jdem k pokladně. Jenže přišla milá slečna prodavačka a oznámila nám, že když si koupíme dvě a více věcí, tak dostanem ještě na celý nákup slevu 10%. A to jste měly vidět! Nebudu to prodlužovat, nakonec jsme tam nechali dohromady dva litry :D. Já jsem si odnesla jen tyto kecky, které se všema slevama vyšly na 700 Kč, což je na mě pořád moc, ale nemohla jsem v tom chlapa nechat, chápete, ne? ;)



Zato podprdu jsem na svém seznamu měla a přesně jsem věděla, kam pro ni jít. O těchto Vánocích jsem v Brně narazila na obchod se spodním prádlem Etam a naprosto se do něj zamilovala, páč mi tam podprsenky sedí naprosto bez výhrad. A to je co říct. Jen u nás v lesíku samozřejmě tato značka není. Takže jsem tam nakráčela rovnou do slev, vzala svou velikost (už si to ani nemusím zkoušet, ale radši zkouším) a odnesla si hladkou mintovou krasavici za 329 Kč. A z druhé strany košíčků jsou puntíky! Sice je nikdo nevidí, ale jsou tam a jsou krásné ;). Bez slevy by stála 770 Kč, takže jsem naprosto spokojená. Jo a hodí se mi k botám! :D



Ehmmm ... nejsem já tou mintovou barvou tak trochu posedlá? ... No, radši nic ... Curaprox kartáček znáte, nejdřív jsem si koupila obyčejný v Profimedu, jenže pak jsme narazili na origo stánek značky a tam měli kytičkový ze speciální edice. Takže bylo vymalováno, vůbec nevadí, že už jeden mám, potřebuju ten s kytičkou! :D Tak jsem vzala aspoň trošku jinou barvu ... ale jenom trošku!



O žvýkačkách Charity Gums jsem vám psala už tady, takže jen v rychlosti shrnu, že jsou designové, každá má svůj originální obal a 10% ceny jde na charitu. Já je koupila v Profimedu, ale dají se sehnat i jinde, v odkazu máte seznam všech míst v ČR ;). Tentokrát jsem nebrala pro sebe, páč všechny vzory, které byly v nabídce už jsem měla a já je sbírám. Ale jako hezký dárek se hodí vždycky, takže jsem chtěla potěšit aspoň kamarádky ;).



Strašně dlouho jsem sháněla černé sluneční brýle a už jsem nechtěla tvar ve stylu Ray Ban, páč těch mám doma moc skoro ve všech barvách. Ukázalo se to jako nadlidský úkol, páč čumák mám divně tvarovaný a hned tak nějaké mi nesedí. Nakonec jsem rezignovala a koupila si tyto v Cropp Town, i když mi chlap řekl, že mi nesluší :D. Ale tak stály 70 Kč, proč je nezkusit.



Alverdí limitku dekorativky jsem si nemohla nechat ujít. Já vím, že se o ní teďka píše všude. Však mě na ni taky nalákala Moora. Páč já bych si lesk na rty dobrovolně nikdy nekoupila :D. Mám odstín 10 Exotic Coral a musím uznat, že zatím jsem hodně příjemně překvapená! Rty krásně obarví, ale nemám pocit ulepenosti jako po klasickém lesku a navíc barva na rtech neskutečně drží. Tohle není lesk, ale tekutá rtěnka, to vám povídám! Tvářenku jsem vzala spíš ze zvědavosti, páč v téhle konzistenci ještě žádnou nemám, odstín 10 Burning Sunset. Nanáší se překvapivě lehce, stačí tyčinkou přemáznout tvář a pak rozetřít štětcem a je hotovo. Dnes jsem ji měla poprvé a dala se mnou celý pracovní den - musím ji pochválit ;).



Jak už jsem psala, hodinu jsem šmejdila v Sephoře (ta taky v lesíku není) ve výprodejovém stojanu s dekorativkou a tohle je výsledek. Konečně mám svou první "luxusní" rtěnku, ve slevě byla značka MUFE. Menší balení této krásky mám z Ladyboxu, takže jsem věděla, do čeho jdu. Jen jsem byla na pokoji pak hodně zklamaná, ale to už je jiný příběh ... Měli tam rtěnky vyskládané v krabičkách (v těch samých, co je na fotce) a krabičky zalepené izolepou, aby do nich nikdo nelezl. Ok, pokud tam jsou testry, beru, chápu, podporuju. Jenže zrovna k tomuto odstínu (Mat 3) testr nebyl. Nevadí, jsem holka chytrá, jdu ke stojanu MUFE a podívám se tam. Super, líbí se mi, cena 290 Kč (původní 640 Kč), beru! K tomu ještě i linky ve fixu Sephora za krásných 70 Kč v hnědé barvě a zářím jako sluníčko. Jenže přijdu do hotelu, chci se se rtěnkou pomuchlovat a co po rozbalení zalepené (!!!) krabičky nevidím ...



Mou novou, krásnou, drahou a vymodlenou rtěnku už někdo použil! Nahoře je vykouslá špička a z druhé strany je trošku mázlá. Chtělo se mi brečet, ale už jsem s tím bohužel nemohla nic dělat. Tohle by se podle mého stávat nemělo, příště si na to dám bacha a budu chtít před koupí po prodavačce, aby mi výrobek rozbalila a ukázala. Takže asi moje chyba nebo já nevím :(.



Nakonec malá nápověda pro příští článek, páč nejsem žádný škrťa a něco jsem z velkoměsta přivezla i vám. Když mám radost já, tak ať ji máte i vy ;).

A jestli si myslíte, že už je konec, tak není :D. Pokud už liščí blog čtete delší dobu, určitě vám neuniklo, že mám ráda jídlo. A že mám ráda čokoládu. Takže když s chlapem někam jedem, je jasné, že půlka nákladů padne za žvanec. Chceme vyzkoušet nějakou lepší restauraci a dopřát si tak trochu gurmánský zážitek.



Tentokrát jsme vybrali belgickou restauraci BRUXX, která se specializuje na belgické pivo, čerstvé mušle, ryby, domácí hranolky, tradiční vafle a pravou čokošku. A hlavně - jejich cukrář jménem Lukáš Skála byl ve finále Global Chefs Challenge 2014 mezi sedmi nejlepšími cukráři světa. Takže kašlu vám na mušle, kašlu vám na pivo, dejte sem dezert z pravé belgické čokolády, a to hned! :D



Prostředí se mi líbilo moc, všechno ve dřevě, velikánský bar s ještě větší nabídkou piva a nikdo si tam nehrál na nóbl podnik ;). Obsluha příjemná, ale ne vlezlá. Všechno jak má být.



Suprême de Poulet Nourri au Mäis / Supreme z kukuřičného kuřete - grilované prso z kukuřičného kuřete, připravené metodou „Sous Vide“ s čerstvým listovým špenátem, zeleninovým kuskusem a šalotkovou šťávou.



Filet de Bar / Filet z mořského vlka - filet z čerstvého mořského vlka pečený na pánvi v olivovém oleji, podávaný s ragú z horské čočky z oblasti Puy, karotky a hovězího morku s plátkem slaniny a omáčkou z creme fraiche a lanýžů.



Chlap si dal úplně nudně dort z vitrínky, což jsem nepochopila, když tam mají takového spešl cukráře, ale tak nebudu mu nadávat, že :D. Byl vynikající, nugátový a čokoládový a vůbec by mi nevadilo, kdybych ho měla taky, kdyby ...



Dessert au Nougat / Nugátový dezert s pěnou z mučenky - nugátový dezert s mučenkovou pěnou, želé z černého rybízu, vanilková omáčka a čokoládový šerbet s kávou.

Tohle nebylo jídlo, to bylo umělecké dílo! Už jenom jak mi přinesli ten talíř, tak jsem čučela jak tele na nové vrata. A chuť vám prostě nepopíšu. Nádhera, lahoda, úžas, gastronomický orgasmus! Kyselé želé nádherně doplňovalo sladkost nugátu, do toho čokoládový šerbet s trochou hořkosti kávy a ještě ta celková kompozice ... Jestli si něco budu z tohoto výletu pamatovat, tak prdím na celý koncert, na mou první luxusní rtěnku i na extra pohodlnou postel na hotelu, páč nugátový dezert z BRUXX tohle všechno překonal! Ještě pořád vzpomínám na tu chuť! Nejlepší dezert, jaký jsem kdy jedla. A chci ho znovu! Teď! Hned! :D


Na vlně nugátového opojení končím povídání z pražského výletu, doufám, že se vám líbilo, že vás nenudilo a že se těšíte na dárečkování ;). Já jsem se svou dovolenou spokojená a teď už budu zase jenom makat jako šroubek, abych vydělala všechno, co jsem tam prošustrovala :D.

Byly jste na koncertu Blink 182? Jaké máte zkušenosti se slevami v Sephoře? Doporučíte mi nějakou dobrou restauraci na příště?

Užívejte!

L.





















Komentáře

  1. Pokoj v hotelu jste měli krásný :) Pokoupila jsi pěkný věci a to jídlo mmm :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. žejo? už mám od nich tři a příště si zas koupím další, to vím naprosto jistě ;)

      Vymazat
  3. Slintám tady nad tím dezertem, je to vážně mistrovské dílo! :-) A je mi moc líto té rtěnky ze Sephory, dovedu si představit, jak Tě to muselo mrzet, když jsi ji rozbalila a zjistila, že je oťapaná (měli holt dobrej důvod, proč ji zalepit izolepou). Sladěná podprsenka s botama je nejvíc a ty Charity Gums si budu muset konečně v Profimedu taky koupit. I když 10% z ceny teda asi charitu moc nevytrhne, za to nádherné balení to stojí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já nechápu, jak někdo takový dezert může vytvořit, ale chtěla bych toho kuchaře mít doma :D ... jak si ale můžou dovolit, to takto zalepit a prodávat? tak ji měli dát jako testr, stejně tam k tomuto odstínu žádný nebyl a k ostatním jo :( ... máš pravdu, že 3 Kč z jednoho balení svět nespasí, ale líbí se mi ta myšlenka, i ten efekt, když žvýkačky někde vytáhnu a všichni kulí oči z důlků ;)

      Vymazat
  4. Žíš, mám hlad!!!!! :o)) luxusní jídlo.. tak jako na žrádlo mě utáhne kdokoliv kdykoliv :D
    Ségra.. jak to, že jsi malá, když já jsem velká?? :D
    Rtěnka by mě taky nasrala.. ale tak co už.. byla ve slevě..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, žrádlo, to je naše! :D... A já jsem malá a ty velká, abysme se doplňovaly přece! ;) ... Já vím, ale to neznamená, že může být použitá :/

      Vymazat
  5. nádhera, líbí se mi všechno, samozřejmě kromě stavu té rtěnky, ale i tak :). Zní to jako super výlet!

    OdpovědětVymazat
  6. Super výlet! Taky se mi nejvíc líbí fotky jídla, páč to jsou vážně skvosty! Muselo to být famózní! Asi už vím kam zajdu v Praze na jídlo až tam zas budu, díky za super tip!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jídlo bylo fakt mňamózní, určitě doporučuju! ;) a hlavně ten dezert!

      Vymazat
  7. Líbí se mi kontrast luxusní hotel x punkový koncert :D Jste to měli vzít pořádně od podlahy a jet pod stan :D ... Nákupy se vám ohromně vyvedly! Boty se mi moc líbí, já to mám s balerínkama stejně, nikdy žádný neseženu a skončím pokaždý u něčeho jinýho. A jídlo?? Slintááám a to už jsem po vydatný snídani :-)
    Čéče, já tady v Německu chodím pořád kolem týhle Alvredí limitky a ještě jsem na to nedala ruku. Je ta tvářenka fakt tak dobrá? Já to snad půjdu ještě prozkoumat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, ten kontrast by mě nenapadl, ale máš pravdu :D nejvíc punk mi přišlo, že i po dvou dnech po koncertu jsme po Praze potkávali týpky v tom smradlavém tričku z koncertu :D... Já chci obyčejné černé baleryny bez mašliček a bůhví čeho, a to je teda nadlidský úkol sehnat jsem zjistila :( ... Tvářenka příjemně překvapila, nanesla jsem na MMU, přepudrovala a i na mém mastném čumáku vydržela celý den ;) teď už jen záleží, jestli si vybereš odstín, páč mají jen tři...

      Vymazat
  8. Ten nugát!! Ten dort!! To jídlo!! Nádherný výlet, hrozně se mi líbí en kartáček s květinkou (chjo, teď mám doma zásobu kartáčků, a ten s květinkou chybíí)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kartáček je podle mého nějaká limitovaná edice na léto, takže rychle pro něj! Šak to se nezkazí ;)

      Vymazat
    2. To je pravda :D Jenže oni ty mrchy to neprodávají v lékárnách (a já mám poukázky), ale máš pravdu, kartáčky se nezkazí, prodejnu máme ve městě, skočím si pro kytičkovaný :D

      Vymazat
    3. vidíš, jak jsem Ti to hezky rozhodla, ani to nebolelo ;)

      Vymazat
  9. Lišáčku je vidět, že si umíš užívat života a to se mi moc líbí, pak i Tvoje reporty jsou super - nadupané jídlem a kosmem, a vším možným - hele ale to je super vychytávka ladit podprdu s botama, hm, to musím vyzkoušet - ta mintka je boží, chcu taky! i ty botky ale bála bych se, že je zasviním narozdíl od podprdy hehe. Ach to jídlo.....no comment. Krásně jste si to užili, i když přiznávám, že kapelu neznám - můj kulturní vrcholný zážitek byli moji milovaní Zrní u nás na náměstí :-D Páčko do lesíčka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. eMinko, přece si občas musíme vyhodit z kopejtka, no ne? ;) já to beru tak, že sice pak nebudu mít do další výplaty na chleba, ale hlavně, že jsem si dovču užila se vším všudy ;) ... a ladit podprdu s botama - to vyhlašuju za nový módní styl! :D páč to tu ještě nebylo a doufám, že budu jednou slavná! ... a vůbec neva, že kapelu neznáš, já zase neznám Zrní, tak jsme se aspoň navzájem obohatily o něco nového ;)

      Vymazat
  10. Podprsenka sladěná s botama s kartáčkem na zuby? Skvělé! :D
    Se slevami v Sephoře mám přesně takovou zkušenost, že jsou v dobu absolutně nevhodnou, kdy nikdy nemám peníze... :)) Nebo tam mají přesně to, co až tak moc nechci.
    Výlet koukám parádní... :) A na jídlo asi moc neporadím, my máme rádi Curry House u Palmovky (jestli to tam teda ještě je. A jestli je to u Palmovky, v Praze se vyznám akorát z Florence k Palladiu... :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. styl musí být, rozumíš! :D ... vidím, že na Sephoru taky nemáš moc štěstí, ale tak aspoň ušetříš a pak nejsi nepříjemně překvapená jak já ;) ... děkuju za tip, píšu si na seznam pro příště, páč každá ověřená mňamárna se hodí! a jestli není na Palmovce, tak ji najdu jinde, s mým orientačním smyslem určitě :D

      Vymazat
  11. Je to drzost. Od dražší parfumerie bych očekávala férový přístup, a ne tohle. Další věc, která mě od podobných obchodů odrazuje (jako první mě odradí "voňavá" pecka, kterou dostanu do čumáku vždy, když i jen jdu kolem)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, když už je rtěnka zalepená, tak počítám s tím, že je zalepená kvůli tomu, aby ji nepoškodily zákaznice a né kvůli tomu, aby zakamuflovali, že je poškozená :(

      Vymazat
  12. Tyjo ai naplánuju taky něo takovýho, sic to máme do prahy hodinu cesty ale alespoň bychom si trochu odpočali když jsme letos nikde nebyli:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no tak šup! kór jestli to máte jen hodinu, tak už bych balila kufřík na další víkend ;)

      Vymazat
  13. To musel být fakt supr výlet, parádní článek! Blink moc neznám, ale byli jsme nedávno na Metallice (brutální déšť skoro celou dobu nekomentuju:)) i tak to bylo super, ale ještě asi taky dva dny poté jsem viděla týpky v tročkách a mikinách z koncertu :D Jinak můžu doporučit restauraci James Dean u Staromáku, ve stylu 50. let,Elvis a Marylin, asi to není pro každýho, ale je to tam fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joa do Sephory nějak moc nechodím, byť pracuju v centru Prahy, nějak mi to tam nesedí a radši kupuju přes net...

      Vymazat
    2. tyjo, Metallica - to musel být nářez! oni ti pankáči a rockeři se s tím asi moc nepářou prostě :D já jsem to tričko hned zabalila do igelitky a dala do tašky, páč smrdělo kouřem, pivem, potem a nechci vědět ještě čím možným :D ... děkuju za tip, píšu si a určitě použiju příště, styl 50. let se mi bude určitě líbit! ... s tou Sephorou to je těžké, jak ji v lesíku nemáme, tak mě to láká, kór, když jsou slevy, jinak je strašně předražená, ale už to taky není tak, že bych si tam pokaždé musela něco nutně koupit, už jsem se poučila ;)

      Vymazat
  14. No nic, jdu do špajzky hledat něco na zub, třeba se tam ten dezert zázračně zjeví!! :D Krásný výlet, závist obří :-) A dobře míněná rada, curaproxí kartáčky kupovat buď soft nebo supersoft, páč ty ultra už jsou hodně měkké a neočistí tesáky tak dobře, říkal lidský pan zubař, ale beztak to platí i pro liščí kly ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a byl tam? byl? jestli jo, tak jedu k vám do špajzky! :D ... díky za radu, on ten kytičkový byl jen v této variantě asi nebo já nevím :/ jsem si říkala, že je jakýsi moc měkký, ale tak co bych pro tu kytku neudělala, že? :D

      Vymazat
    2. Mi bylo hned jasné, že by to mohla být texturou štětka na hajzl a stejně prostě kytičky,žejooo, co si budem povídat! :D Nebyl :-( ale byla tam nutella :D

      Vymazat
  15. Liško, tohle zní jako pohádka. Čekat na mě chlap hodinu před jakýmkoli krámem, budu mu líbat i nohy :D. Fakt jste si to užili. Hotel, jídlo, nákupy a i teda ten koncert (i když by mě to tam taky hrozně neba :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) já jsem si vybrala nakupovacího chlapa a jsem za to ráda :D chodí se mnou po obchodech vždycky, vůbec mu to neva a před Vánoci dokonce jezdí s kamarádem sám do Brna nakupovat dárky a stráví tam celý den (Vaňkovka, Olympia, Ikea), na to teda nemám ani já :D

      Vymazat
  16. Aspon jeste nekdo je s tim lakem spokojenej:))

    Jinak nakupy super, nicmene restaurace vede!:D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)