Brazilské mazání, docela profláklé

Pokud mě chvilku sledujete, tak asi víte, že tělové máslo od The Body Shop jsem chtěla už dlouho. Ano, mluví o něm všichni. Ano, já obvykle na tyto profláklé věci nejsem. Ale prostě výjimka, pravidlo, atd. Navíc ten krásný obal! A nedostupnost taky udělala své. Páč tuhle značku koupíte jen v Praze. Žádný e-shop, nic. Takže když jel chlap na výlet do hlavního města, měl jasný úkol. Moc jsem mu nevěřila, přiznávám, ale zvládl to. Našel Palladium, našel obchod a dokonce našel i tělové máslo :D. Paní prodavačka se asi pobavila, když mi volal, jaké dvě varianty jsou ve slevě a kterou teda chci. Takže konečně Liška dostala, co chtěla, i když jste mě varovaly, že o žádný velezázrak stejně nejde ;).



Brazil Nut Body Butter má mít sladkou ořechovou vůni a obsahovat Fair Trade brazilský ořechový olej. Podle výrobce je ideální pro suchou pleť, kterou má 24 hodin hydratovat a zanechávat ji hladší a jemnější. (zdroj)



Tělové máslo dostanete v plastovém kelímku, který je pro The Body Shop typický. Takové poznávací znamení. Jednoduchý, jednobarevný, v tomto případě zrzavě hnědý design. Na víčku vždy vidíte ingredienci, ze které je máslo vyrobeno (nebo podle které voní) a logo značky. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása ;). Už jenom kvůli balení něco od TBS chcete. A když ne, tak jste šťastné nejen vy, ale i vaše peněženka. Víčko je šroubovací, drží dobře, nic nevytéká a drží. Obsah 200 ml, normální cena 399 Kč, ve slevě se dá sehnat za 249 Kč. Koupíte pouze v Praze v nákupním centru Palladium (nebo na nějakém zahraničním e-shopu s drahým poštovným nebo na ebay.com).



A teď proč není nutné kupovat výrobky TBS za plné ceny? Protože složení jim neodpovídá. Tváří se jako kytičková značka, ale není to tak slavné, bohužel. Přirovnala bych to třeba k Lushi. Krásné obaly, dobrý marketing, všeobecná oblíbenost, punc luxusu, ale co se složení týče, dají se koupit lepší a levnější značky. Jasně, mléko je nadupané oleji - broskvový, sezamový a samozřejmě z brazilských ořechů (v druhé půlce složení :D). Najdeme tu i kakaové a bambucké máslo. Ale! Co tam dělá pan PEG? A pan Dimethicone? Úplně zbytečně a nepozvaně! :(



Konzistenci ale musím pochválit. Tohle je fakt máslo - tuhé, našlehané, po dotyku taje ... Nikdy jsem ještě takovou neviděla. Když překlopíte kelímek vzhůru nohama, tak se ani nehne. Přitom roztírání jde dobře, samozřejmě nemůžete čekat stejný výsledek jako s tělovým mlékem. Dělá trochu bílé mapy, ale to dělají všechna másla, důležité je, jestli jde zapracovat do pokožky. A jde! Pokud máte mazací rutinu rády, dá se s tímto krasavcem vychutnat do posledního centimetru. Přitom nelepí. Mám pocit hydratace, péče, trošku i luxusu. Pyžamo oblékám pár minut po aplikaci a nikdy jsem ho nemusela ze sebe slepovat.

Ale! I když máslo obsahuje oleje a másla, tak mi hydratace na zimu nestačila. Mám vysušenou pokožku na těle, která po každé sprše opravdu potřebuje promastit. Abych se do rána nedrbala, nesloupala se a nechrastila jak had. A TBS máslo bylo na tohle všechno krátké. Ráno jsem se vzbudila a musela mazat zas. Nejhorší mám záda, a ty byly hrbolaté, suché a nevzhledné. Což třeba s Alverde tělovým máslem se mi nikdy nestalo (a to stojí pouhou stovku). Teď v létě si ale užívám, sluníčko mi kůži vždycky vylepší, takže nepotřebuju tak silné bojovníky. To už brazilská péče bohatě stačí (doufám, že si teď nepředstavujete ňáké sprosťárny! :D).



A co slavná vůně? Když mi chlap volal, jaké jsou zrovna ve slevě, moc na výběr už nebylo. Buď kakao nebo brazilský ořech. S kakaem už jsem si užila své u Ziaja, takže rozhodování bylo lehké. Kdybych měla ale na výběr z více variant, určitě bych si sladký ořech nevybrala. Ale na zimu dobré, říkala jsem si. To jsem ještě nevěděla, že budu máslo používat spíš v létě. Takže bych uvítala něco osvěžujícího, lehkého, květinového ... Co už, musím bojovat. Ze začátku jsem bojovala docela dost, páč vůně je fakt echt sladká. Ořechová buchta z Brazílie? Medovník? Ano, to je ono! Med a ořech. Posypaný třtinovým cukrem. Tlamolep jako když vyšije :D. Ale už jsem si zvykla. Naštěstí. Za ty prachy jsem asi musela. Prostě pokud jste na sladké vůně, tak se vám bude jisto jistě líbit. Pokud ne, tak do něj radši ani nestrkejte čumák ;).

Jaké je tedy celkové zhodnocení? Za plnou cenu bych máslo nekoupila ani omylem. Krásný obal, zajímavé vůně, opravdu máslová konzistence, menší punc luxusu a všude opěvovaná značka mi za ty účinky nestojí. Hydratací mi v zimě nestačí, a to je kámen úrazu. Když si kupuju máslo, tak na zimu. Na léto mi stačí mléko a lehčí konzistence. Kdyby bylo ovšem opět ve slevě a třeba nějaká varianta, která by mě víc zaujala (např. grep, japonská sakura, lotus, ...), tak bych ho vzala. Ale tenhle scénář je značně nepravdě podobný, páč do Prahy z lesíka daleko :D.

Co vy a The Body Shop? Máte nějaké tělové máslo? Nebo jiný výrobek? A myslíte si, že za tu cenu stojí?

Užívejte!

L. 







Komentáře

  1. Od značky jsem zatím nic nezkousela, ale jak tak u Tebe čtu, největší zázrak to není, tak tu plnou cenu bych za něj taky nedala :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Za plnou cenu nestojí tahle značka v žádném případě. Vlastně ani za tu sníženou, za kterou věci nabízejí v pražské pobočce. Co jsem se dívala na anglický eshop, tam jsou nabídky mnohem zajímavější.
    Ale prásknu na sebe, že v době svého kosmetického ignoranství jsem zrovna po těchto máslech hrozně toužila a kdybych bývala měla finance, tak je skupuju ve velkým. Ale jako chudý student jsem vždy čekala na nějakou akci, teď jsem za to ráda, musela bych si jinak nafackovat, jak jsem byla blbá :D Dřív jsem byla celkově vysazená na Body shop, vyzkoušela jsem od nich mraky věcí, ale u žádné z nich nezůstala. Co mi utkvělo v paměti, byl banánový šampon, ten byl super, hlavně ta vůně, ale podruhé už jsem si ho taky nekoupila. Másla byla, jak píšeš, průměrná, konzistence a vůně super, ale lepší službu, co se týče hydratace, mi udělají másla od Alverde :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Taky jsem po této značce toužila už jenom kvůli nedostupnosti a krásným obalům :D ale naštěstí jsem neměla peníze ani možnosti ;) ... Banánový šampon zní úžasně, ale úplně vidím to složení a cenu :D

      Vymazat
  3. Jsem ráda, že mne toto nechává chladnou. Vůbec mne to neláká! Vážně. Momentálně mi vše dochází a fakt chci zažít, že bude vše spotřebováno. Pak si vyberu jen to nej a nejnutnější. Samozřejmě meruňkový kondicionér od Alverde si koupím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to má být! Žádné unáhlené a zbytečné nákupy! ;) taky už pokaždé nevycházím z drogérky s nákupem krávovin jen abych něco měla ;) ... Meruňkový kondiš je boží, i když mám doma další dva od jiných značek, tak používám jen ho ;)

      Vymazat
  4. Teda celou dobu jsem si říkala, že tohle bych fakt nepotřebovala, dokud jsi nenapsala, že to voné jako medovník... teď mi tu teče slina... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tak to si kup raději za ty prachy celý medovník a bude to 100x lepší ;)

      Vymazat
  5. Tělové máslo jsem nikdy neměla, přijdou mi docela drahá a navíc je rychle vypotřebuju. Ale měla jsem odličovač očí a byl super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám vysokou spotřebu, ale jednou za čas si musíme udělat radost ;)

      Vymazat
  6. Po přečtení jsem zjistila, že ho naštěstí nepotřebuju, :-D Do Prahy mám docela daleko a sladké vůně zrovna moc nemusím (za všechno může La Vie Est Belle, která mi cokoliv přeslazeného totálně zprotivila, jsem zvědavá, jestli to ještě někdy přejde). :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si to musela vygůglit, páč na parfémy jsem lepl a přesně tuto vůni má mamka :D ale taky mě nebere, takže chápu ;)

      Vymazat
  7. Já ho kupovala v Palladiu vždy ve slevě za 199,- :) měla jsem malinu, tento brazil nut a mandli. Všechny mi voněly, mandli jsem koupila opakovaně. Za plnou cenu bych nekoupila, ale jinak ho miluju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych byla v Praze, tak bych si taky vychytala lepší cenu, ale bohužel jsem musela využít příležitosti chlapovy návštěvy hlavního města a na nic nečekat :(

      Vymazat
  8. Kombinace složení + cena = děkuji, nechci.. kéž by to bylo vždycky tak snadné :D
    a co zinkový krém? Už ho máš? (mrk, mrk :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neser, babo! :D jasně, že už ho mám objednaný, Míša jak viděla naši předešlou diskuzi, tak mi hned psala ;)

      Vymazat
  9. Pár rokov dozadu som mala čerešňové, ale prišlo mi naprd, nakoniec som ho ani neminula a musela vyhodiť, čo sa mi pri kozmetike nestáva snáď nikdy :D Vôňa síce bola mňam, ale z nejakého dôvodu mi prišlo hnusné, akoby len stálo na pokožke a mala som po ňom podivne mastný pocit - možno kvôli silikónu? Každopádne pre mňa už nikdy viac. Teraz ulietavam na Deep Steep a Pacifica, tie majú na výber dokonalé letné vône :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, jak si člověk zvykne na přírodu, tak hned pozná rozdíl... Já jsem si nedávno v práci musela od kolegyně půjčit krém na ruce od Nivei a okamžitě jsem to šla smýt, páč to byl hnus :D... Deep Steep mě láká už dlouho, Pacificu vůbec neznám, musím prozkoumat ;)

      Vymazat
  10. Mě nejvíc překvapuje jak často čtu u Vás kosmetických blogerek že máte tak šíleně suchou kůži a musíte se pořád silně mazat!Není to spíš následek toho neustálého mazání?Jako třeba s mastnou kůží a s vysušujícími přípravky? Tzn.že se mažete až moc a kůže už je na to zvyklá?Nechci Vám do toho nijak kecat,spíš mi to příjde děsivé že může mít někdo tak mladý tak suchou kůži.Pro mě je to hlavně úplně nepředstavitelné jelikož se mažu minimálně(tak jednou za 14 dní) a děsně mě to nebaví:)Takže díky bohu za to..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím jak ostatní blogerky, ale já mám od malička kožní problémy :( narodila jsem se s ekzemem, kterého jsem se naštěstí zbavila (ťuk, ťuk), ale kůže mě trápí pořád :( ... Ale máš pravdu s tím omezováním, dřív jsem se mazala i ráno, teď jen večer, ale to bohužel musím :(

      Vymazat
    2. tak každý to má asi jinak, nohy si mažu pravidelně, podle mě je to taky tím, že si je v létě člověk častěji holí a tím dostává kůže zabrat... a taky slunce celkem vysušuje.

      Vymazat
    3. jasné, po holení nohou je mazání vyloženě nutnost! ;)

      Vymazat
    4. Tak to je jasný Liško, to je jiná. Já jen, že mě to dost překvapuje, jak o tom mazání pořád čtu. Určitě si myslím, že si ta pokožka získá určitý návyk, ale pak jsou případy -jako u Tebe, kdy se zkrátka mazat musí. Mě právě vysušuje jen to sluníčko, po tom se musím mazat taky!

      Vymazat
    5. já přesně vím, o čem píšeš, taky jsem si toho všimla ;) a mazací závislost jsem si potvrdila u krému na ruky, nikdy jsem nic takového nepoužívala, dokud mi nepřišel nějaký v LB, tak jsem začala krémovat po umývání nádobí, abych ho vypotřebovala a teď najednou mám packy po této činnosti vyloženě vysušené a úplně cítím, že potřebují namazat - přitom před tím se mi to nikdy nestávalo :D

      Vymazat
  11. Ahoj Listicko, zdravim do lesa :) ja telova masla nemam rada, spatne se roztiraji a vadi mi, ze pokud nemam po ruce spachtlicku ci neco, tak do nich saham rukama. Co jsem ale objevila tuto zimu - http://www.omlazeni.cz/recenze/babylove-telova-zklidnujici-emulze-5802.html - na leto je moc hutny, ale na zimu mnam :) a na suchou kuzi nejvic pomuze "mazat" vnitrne - tim teda nemyslim slivovici, ale hodne pit, zdrave jist a tak :)) V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sahání rukama mi nevadí, páč se mažu přímo po sprše, takže mám ruce čisté, ale chápu, já tenhle problém mám s balzámky na rty v kelímku ;) ... o Babylove jsem ještě neslyšela, musím se ale mrknout na složení, páč silikony já nesnesu a mám tušáka, že tam nějaký bude :(

      Vymazat
    2. http://kosmetista.ru/uploads/images/00/48/00/2013/02/05/e60b57.jpg - nevim nevim :)

      Vymazat
    3. tak to se musím omluvit, není to tak strašné, jak jsem čekala! :)

      Vymazat
  12. Asi trochu nečekaně se másla zastanu :-) Jako za plnou cenu nestojí, pokud nejde člověku vyloženě o vůni, ale zas pokud se to srovná s Crabtree, tak toto je paráda a vrchol přírodního luxusu. Nicméně ty dvě nepěkné věci (kvůli kterým je ho též nekupuju :-) ) mají právě na svědomí ten uživatelský komfort, který to máslo poskytuje. Dimeticone to, že se dobře roztírá, nemastí příliš a má příjemný finiš, PEG (který je v tomto případě relativně neškodný, protože on není peg jako peg, některé jsou samy o sobě neškodné, pouze "mohou nést stopy" jiných nepříjemných chemikálií, hlavně 1,4-dioxanu, což je karcinogen) dělá to, že se dobře vstřebává.
    Nicméně to, že ti nestačí i přes všechny ty oleje, je právě dimeticonem, cokoliv se silikonama je na suchou, dehydrovanou, nedej bože ekzematickou kůži jako mor (vlastní zkušenost :-) ). Ale pokud má někdo kůži zdravou a bezproblémovou, tak mu dimeticone nic zlýho neprovede...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, díky moc za odborné vysvětlení! já všechno beru logicky, když jsem používala sprcháče se sulfátama a krémy se silikonama, tak jsem měla kůži v úplně katastrofickém stavu, pak jsem přešla na přírodku a všechno se dost zlepšilo ... takže teď když mi něco nesedne, okamžitě vím, že je na vině složení :( ale neumím to tak krásně popsat jako Ty, zase tak nastudované to nemám, prostě vlastní zkušenost a té věřím ;)

      Vymazat
    2. Tak já jsem totiž taky ekzematik, takže zkušeností mraky a umět to popsat je moje práce :-) Tak moc děkuju za kompliment :-) Na jakkoliv podrážděnou kůži je kombinace sulfáty+silikony naprosto vražedná kombinace a fascinuje mě, že spousta výrobců "dermatologické" kosmetiky to naprosto ignoruje.

      Vymazat
    3. jooo, tím jsem si taky prošla, jsem se mazala Vichy a bůhvíčím ještě a myslela jsem si, jak nedělám pro svou pokožku dobře :D

      Vymazat
    4. Já bych řekla, že mám kůži v normálním stavu, ale jakýkoliv produkt obsahující silikony mě nejenom že spoře hydratuje, ale taky mám nepříjemný lepivý pocit.. ale možná je to jen v mý hlavě.
      Jo, Ty BS vůně mě lákaj, ale zatím jsem se pokaždé ovládla... :)

      Vymazat
    5. heh, já už si připadám jako magor, ale složení si prostě hlídám a když vidím výsledky, tak proč to měnit, jen je mi už blbé u každého článku psát, že tam je dimethicone, který mi vadí :D

      Vymazat
  13. Já mám z Lidlu s vůní manga a je super :) tady mi ta cena vůbec nevoní :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o másle z Lidlu jsem četla už několikrát, ale docela rozporuplné názory ... naštěstí mám Lidl docela z ruky, takže aspoň nemám roupy :D

      Vymazat
    2. o to větší důvod si ho vyzkoušet :)

      Vymazat
  14. Body Shop mě naštěstí nikdy nebral. Považuju ho za obyčejnou chemku a navíc dost předraženou. Každopádně sis splnila sen a to se počítá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak! už to taky vím, ověřila jsem na vlastní kožich a aspoň jsem se poučila do příště ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)