Balzámovací bitka - Korres vs. Labello

Barvení rtů frčí čím dál víc, možností je spousta, rtěnky, lesky, čubíky, fixy, tinty, laky ... Ale co takhle spojit hydrataci a lehké tónování? Abysme nemusely tahat balzám na rty i rtěnku? Tak asi vznikly barevné balzámky. A hned byly oblíbené, to dá rozum! Jenže kdo si má vybrat z vysokého počtu značek a rozdílných cenových kategorií? Vyplatí se do něčeho takového investovat? Otázky, samé otázky!



Nejdřív trochu těch marketingových povídaček a popisků od výrobce ;).

Korres Lip Butter Wild Rose se prezentuje jako výživný balzám na rty s máslovou konzistencí. Slibuje hydratované a lesklé rty. Bambucké máslo a rýžový vosk dodávají dlouhodobou hydrataci a rty zvláčňují. Ideální pro suché, popraskané rty. Atraktivní barevné odstíny podtrhnou přirozenou barvu rtů a dají se použít jako tvářenka. Bezvodá formule balzámu brání růstu bakterií. (zdroj)

Cena: 240 Kč
Obsah: 6 g

Labello Fruity Shine Cherry balzám na rty byl prý speciálně navržen pro mladé rty, kterým přináší intenzivní péči a dokonalou ochranu. Pyšní se neodolatelnou ovocnou vůní a ochrání rty před vysušením a chladem. Balzám obsahuje pěstící přírodní oleje a vitamín E, díky čemuž vdechne rtům prvotřídní hebkost a krásu s jemným zabarvením a exotickou vůní. Rty navíc zvláční, hydratuje, vyživuje a pečuje o ně za každého počasí. (zdroj)

Cena: 56 Kč
Obsah: 4,8 g

I když má Korres o trošku větší obsah, pořád cenově líp vychází Labello, takže získává v této kategorii bod.

Korres 0 : 1 Labello




Korres najdete v hezkém malém kelímku, který je bílý a má červené šroubovací víčko. Design je jednoduchý a očkám ladící. Po otevření najdete ještě plastovou krytku, aby se do balzámku nedostala špína. Bohužel s ním mám osobní problém. Nesnáším, když si musím produkt na rty nanášet prstem :(. Mám jednu hodně špatnou zkušenost, kdy mi olezly rty tak, že jsem nemohla ani pít (Body Basic) a od té doby se podobným balením vyhýbám. Takže bych si jej sama nikdy nekoupila, bohužel.

Labello je typická vysunovací tyčinka v plastovém obalu, nic neobvyklého ani zvláštního. Nenadchne ani neurazí, víčko drží dobře, vysunuje se bez problémů.

Kdyby mi nevadilo kelímkové balení, tak jednoznačně vyhraje Korres, na něm jde prostě vidět ta vyšší cena. Abych nikomu nenadržovala a nebyla nespravedlivá, tak v kategorii "Obal" je skóre nerozhodné ;).

Korres 1 : 1 Labello




Korres má docela tužší konzistenci, ale jakmile do něj namočíte prst, ulpí na něm a začne hezky tát. Na rty se nanáší dobře, udělá na nich menší vrstvu, ale pak se lehce vsákne. Díky aplikaci rukama musíte barvu korigovat před zrcadlem, páč se s ním dá lehce přetáhnout. Neobsahuje třpytky a na rtech vytvoří jemný, ale opravdu jen jemný lesk.

Vonět má jako divoká růže a musíte strčit čumák skoro až do hmoty, abyste ji zavětřily. Pak už jste ale příjemně překvapené, žádný chemický odér, lehká květinová vůně, které se nepřesytíte.

Zato Labello taje okamžitě při přiložení na rty, má máslovitější konzistenci a díky tyčince to s ním při troše cviku jde i bez zrcátka. Obsahuje spoustu třpytek, které na rtech vytvoří lesk, ale naštěstí nic víc. Vypadat jako diskokoule rozhodně nebudete ;).

Po otevření vás okamžitě praští do nosu přeslazená chemická vůně třešní, která je prvoplánová, připravená se předvádět a oslňovat. Je mi jasné, že spousta zákaznic ji ocení, já z ní nadšená nejsem, ale zas až tak mi nevadí.

Za konzistenci má u mě plus Labello, za vůni naopak Korres, takže další vyrovnaná bilance.

Korres 1 : 1 Labello




Korres se vytahuje s vínovým odstínem, když přivřete očko, možná i trochu malinovým. Barví hezky, hned po prvním nanesení, dá se i vrstvit k dosáhnutí plnějšího krytí.

Výdrž se u barevných balzámů moc dlouhá neočekává, ale hodnotit se musí všechno a pořádně! ;) Při pravidelném pití mi na rtech nezůstane dlouho, za půl hoďky po něm ani památka.

Labello je transparentnější, odstín světlejší, takový jahodový. Teplá červená v kombinaci s leskem. Nekryje tak moc jako kolega, spíše jen jemně natónuje rty.

Díky své máslovité konzistenci a lesklejšímu nánosu vydrží Labello ještě míň, než Korres. S jídlem se počítat nedá vůbec, pár napití přežije, ale pak se musí přetřít.

Hodnotit odstín, když je každý trochu jiný není zrovna spravedlivé, takže to nechám na vás, výdrž má přece jen o trošku delší Korres.

Korres 1 : 0 Labello




Korres je na rtech matnější a více barví, na druhou stranu dokáže zvýraznit nedokonalosti, rýhy, šupinky ... Musí se s ním opatrně, možná nejsem prostě zvyklá na nanášení packama nebo nevím. Hydratuje ale velmi málo, což je jeho největší nevýhoda. Když jsem si vzala na celý den do kabelky jen tento kelímek, večer jsem musela dávat rty docela dlouho dohromady, protože byly vysušené a v zuboženém stavu :(.

Labello má lesklý finish, barva je o trochu světlejší, ale když se podíváte na rozdíl odstínů na ruce a na rtech, tak na rtech se docela ztrácí. Kromě lesku a "šťavnatosti", které levnější zástupce umí vytvořit, by se od sebe rozeznávaly docela těžko. Celodenní hydrataci ale taky nezvládá, musela jsem pořád přetírat a stejně večer použít klasický balzám. Ale rty nebyly tak suché a škaredé.

I když nejsem zastánce lesků na rty, ve výsledku se mi víc líbí i z fotek Labello. V hydrataci pokulhávají oba, ale Korres ji teda nezvládá vůbec :(.

Korres 0 : 1 Labello


A jaký je konečný výsledek? Překvapivý! Kdybych o balzámcích nic nevěděla, tak podle ceny i značky bych jisto jistě tipovala za vítěze kelímek od Korresu. Navíc Labello je značka značně profláklá, známá z dob střední školy, nezajímavá a okoukaná. Jenže pak jsem spočítala body a vyšlo mi, že outsider porazil favorita! Sice o chlup, ale porazil ;).

Korres 3: 4 Labello


Který barevný balzámek vyhrává u vás? Souhlasíte s body a vítězem souboje? Vyhovují vám patlátka na rty v kelímku?

Užívejte!

L.








Komentáře

  1. Pre mňa jednoznačne LABELLO, čerešňové som mala, teraz mám aktuálne jahodové a sú vynikajúce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si nejsem jistá, jestli si ještě někdy barevný balzámek koupím kvůli nedostatečné hydrataci, to už rovnou můžu použít rtěnku :( ale v tomto souboji jedině Labello ;)

      Vymazat
  2. Já to mám naopak, když jsem byla mladší nepoužívala jsem téměř nic jiného než Labella, ale teď bych se k nim už asi nikdy nevrátila. Naopak mi Korres přijde jako jeden z těch nejhydratačnějších máslových balzámů, jaké jsem kdy v životě měla (mám doma kolem 50 druhu balzámů od drogerkových značek, přes high end až po lékárenských :D obsese :D). Korres mi celou minulou zimu chránil rty, a když jsem měla zrovna období, kdy jsem nemohla nosit rtěnky, tak mi je plně nahradil. Na rtech mi vydrží minimálně jedno jídlo, takže půl dne určitě :) mám doma už tři odstíny a zbožňuji je. Z tónovaných doporučuji ještě Burt's bees a nebo Dizao.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, ono tenkrát ani nic jiného jak Labello pomalu nebylo :D já jsem věděla, že si Korres najde své zastánce, ale tak to má být ;) díky za tipy, na obě značky mrknu, mám je stejně už nějakou dobu na seznamu ;)

      Vymazat
    2. tak tak, suhlas, sme na tom podobne - labello mi prave dava pery do takeho stavu ako popisuje liska po korres...

      Vymazat
    3. Ono to s tou hydratací není sláva ani u jednoho, aspoň pro mě :(

      Vymazat
  3. U mě momentálně vyhrává tónovací balzám od Essence, dokonce jsem si koupila jeden do zásoby, jak je dobrej :D Labello jsem měla ráda dřív, po inovaci mně přijde jakýsi moc lesklý, matlavý a divně voňavý :) Jinak mám ráda ještě balzám od Max Factor, ale ten je dost drahej a nějak extra moc toho nepředvede.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Essence už jsem četla, jen na něj vždycky v drogérce zapomenu, budu muset napravit ;)

      Vymazat
  4. No očuchávala jsem ty barevné Labella - tuším že mají ještě jahodovou vůni krom téhle, a byla to hrozná chemka. Osobně si s Labellem moc nerozumím, takže se mi z Tvého souboje líbíil více Korres. Můj oblíbený tónovací balzámek je Figs&Rouge - sice je taky plechovkový, ale já si na tom naopak ujíždím ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, ta vůně žádná hitpoška :( plechovky jsou krásné, já vím, ale po té špatné zkušenosti prostě ne :(

      Vymazat
    2. Nedivím se, taky bych do toho znovu nešla, mít špatnou zkušenost.

      Vymazat
  5. Já kelímky taky nemám ráda. Jsou nehygienické, zalézají za nehty, prostě hrůza. Balzámy si raději vybírám nebarevné, používám je i na noc. Loni jsem si hodně oblíbila balzám od alverde s mandarinkovo vanilkovou vůní, nádhera a skvělé hydratační vlastnosti. No ale přestali ho dělat. Teď mám taky od Alverde třešňovo brusinkový, hrozně jsem se lekla, protože po otevření byl skoro vínový s červenými třpytkami. Moje rty ale nebarví, světlejší by mohl, třpytky na rtech nejsou znát. Je míň hutný ale hydratuje dost.
    Když chci barvu a hydrataci, používám pastelky na rty Catrice.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alverde mandarinka se už nedělá? sakryš, to ani nevím! :( taky jsem si ho oblíbila, ale podle Tvého popisu si koupím ten nový, ten mě hodně zaujal! :)

      Vymazat
  6. Labello je mé oblíbené, takže já bych dala přednost jemu :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Parádní bitka :)
    Na fotce rtů vypadá lépe Labello. Jenže: já jsem odpůrce Labella, protože rty si na něm vytvářejí závislost (nemohu doložit žádným VEŘEJNÝM článkem :(, takže moje tvrzení ber jako výkřik do tmy :) ) Konzistence Korresu by mi asi taky nevyhovovala... Takže to vypadá, že jsem věčně nespokojená :)) Pokud bych měla volit mezi těmito dvěma, vezmu si Labello :)
    Ale jinak bych doporučila nějaký balzámek od Dizao...., čistě přírodní, bio, třeba tenhle ..
    http://www.biooo.cz/barevny_balzam_na_rty_210_tulipan_dizao-p-7887.html
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co máš z toho, mé rty mají závislost na balzámech na rty všeobecně, empiricky ověřeno :D ... na Diazo jsem se dívala včera, zrovna na ten tulipán, ale vyhodnotila jsem, že ho nepotřebuju a Ty tak, jo? :D no dobře, tak já to ještě přehodnotím ;)

      Vymazat
    2. :))) ...a napiš pak recenzičku....

      Vymazat
  8. Ja teda Labello nenavidim :D jako dite jsem pouzivala to ruzove, v dobe kdy byly snad jen dve varianty - ruzove a modre :D a strasne jsem ho nesnasela. Ted uz bych si ho opravdu nekoupila :D ale ten Korres miluju. Mam uplne stejny a jsem z nej nadsena, ta barva se mi hrozne libi i koncistence, a urcite to je neco, co bych si koupila znovu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si kdysi koupila růžové Labello s leskem, a to bylo úplně šílené, jsem ho musela vyhodit :D ... Korres má odstín krásný, to jo, ale přes ten kelímek se prostě nepřenesu :(

      Vymazat
  9. Pro mě je Labello vyloženě odpudivá záležitost, ta vůně, ta konzistence, ty třpytky... zkrátka nic pro mě! Ale hodně si mě nalákala na ten Korres, já naopak zbožňuju když balzám není až tak balzámovitý, je matnější a vsakuje se do rtů...A ta barva je přesně něco pro mě! Akorát ty kelímky už moc taky nemusím. Nevadí mi co se hygieny týče, spíš je pak nepoužívám tolik, jako tyčinky, ty jsou holt pohodlnější. Takže bych možná šla do toho Korresu v tyčince...!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ten Korres v tycinke radsej poriadne zvaz. Pokial si spravne pamatam, tak vacsina ludi z neho vobec nie je nadsena. To je ako s Nuxe - v kalisku super, v tycinke udes.

      Vymazat
    2. To sem si přesně říkala,že ta tyčka bude beztak jinačejší takže díky za ušetřené kč;)

      Vymazat
  10. Listicko, ked ti vadi nanasat balzam na pery prstom, tak pouzi vysuvaci stetec na ruz a je po probleme :)
    Ja pouzivam balzamy na pery v kalisku doma a tie v tycinke mimo domu.
    Faberne balzamy na pery mam iba dva a uz si dalsi nekupim. Podla mna su neprakticke. Nedaju sa pouzit na noc a ked som nenamalovana, tak fabebny balzam vyzera na perach hrozne. Ak chcem dodat peram farbu, pouzijem ruz alebo lesk.
    Korres balzam mam v jasminovej farbe/voni a ten vobec nefarbi, takze som s nim velmi spokojna. Super hydratuje a dlho vydrzi.
    K Labellu mam odpor. Nikdy v zivote som Labello nemala a to som vyskusala balzamov naozaj pozehnane s mojou maniou na ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, ale už se vidím jak s sebou ještě tahám štětec na rty :D už ale taky po žádném netoužím, nehydratují a barvu mi zajistí rtěnka ;)

      Vymazat
  11. Korres mam a je super, krasne voni. Labello jsem nemela ani nepamatuju.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  12. Tak na Labello prdím už dlhé roky :D Ale kedysi veeeľmi dávno som mala rada čerešňové :)
    Teraz mám Crazy Rumors, domáci balzam na pery, ale inak mám rada TANF, najmä ich krémové farby, síce to tiež treba nanášať prstom, ale tak čo už. Mám rada najmä odtieň Peachy Rose :) Alebo tiež ich farebný balzam na pery v odtieni Blush pink.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Crazy Rumors mám taky, ale bezbarvé, vím, že dělají i tónované, ale nikdy by mě nenapadlo je obhlížet víc :D a ani se radši nebudu ptát, kde značku TANF seženu :D

      Vymazat
    2. Ha! Že si si myslela, že aj tú majú na iherbe? Nemajúúú :D TANF zoženieš proste na ich stránke, je to taká menšia firmička :) Indie sa tomu nadáva? :D Tu ich máš: http://www.theallnaturalface.com/ :) Och, a nájdi si tam Face food wash, alebo tu to rovno máš : http://www.theallnaturalface.com/face-food-cleansers/ dávno som mala Strawberries and Cream a teda mňam (pre pleť :D )

      Vymazat
    3. sakra, babo, co to tady na mě zkoušíš! :D nejdřív mě naverbuješ na iHerb a pak ještě toto? a kdo to bude všecko platit, co? já znám TANF od trb (nejste náhodou ségry? :D), ale jen hennu, toš teď chcu aj jejich balzám, o tom odličovacím krému nebo co to je ani nemluvím! a teď otázka za všechny prachy - mám se vůbec dívat, na kolik vyjde poštovné? :D

      Vymazat
    4. Hm, asi by som mala trb začať čítať, možno zistím, že predsalen nejakú sestru mám :D
      No a TANF, ja tam chcem toľko vecí, ale vidíš, aj ich sérum na vlasy (Silky Tresses) je super...to len keby si náhodou nevedela, čo objednať :D Musím ho znovu objednať! :D A inak, čo si poštovné pamätám bolo myslím okolo 6 dolárov. Ale už som tam nejakú tú dobu nebola, tak neviem, či je to úplne aktuálne :)

      Vymazat
    5. http://denjekrasny.blogspot.cz/ - to snad ani není možné, že se navzájem nečtete, páč máte dost podobný výběr kosmetiky ;) ... to já vím naprosto přesně, co bych chtěla objednat - všechno! :D

      Vymazat
  13. Z kelímku jsem zatím měla jen ten zázračný kelímek z Oriflamu. Sice se mi to líbí, ale to balení mi přijde nepraktické, protože né vždy má člověk hned umyvadlo po ruce :) Takže asi bych tady taky volila Labello :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Za mě jedině Korres! :) Labello fakt ne-e. Korres u mě vede balením, barvou, vůní (mám Plum a Quince), hydratací a hlavně přírodním složením. Labella mám taky dvě, ale to proto, že je pořád ne a ne dopotřebovat. Přitom když se s nima namažu, tak za chvíli můžu znova, přijde mi, že vůbec nehydratují. Jo a mně teda třešeň přijde jako studená červená až růžová, teplá červená je u mě jahodové Labello. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych Korres chtěla mít strašně moc ráda, ale prostě jsme si nesedli :( jahodové Labello jsem nikdy neměla, ta vůně by mě zabila, sladká jahoda je pro mě největší hnus, co může být :D

      Vymazat
  15. Korres bych si pořídila hned. Děsně mě láká, ale... Vadí mi to kelímkové balení. Musí se do toho šahat prstem, tudíž čistým prstem. Během dne sterilitou zrovna neoplývám a jen tak do postele to zase nemá cenu, tak babo raď:D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Korres dělá barevné balzámky i v tyčince, tak zkus mrknout na ně a je to vyřešené ;) jenom nevím, jakou mají kvalitu, takže radši pohledej recenze ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)