Zasedání lesní komise ve věci vyhlášení stovkové soutěže

Tak a je to tady - týden uletěl jak voda a právě nastává ten čas, kdy zasedne lesní komise v podobě Lišky Zrzavé, Sovy Moudré a Medvěda Bručouna. Nejdřív ale musím napráskat Medvěda, který na zasedání přijel pozdě a vymlouval se, že v lese byla kvůli sněhu zácpa. Zajíc prej zapadl až po ušiska do závěje a nemohl ani dopředu ani dozadu. Tahat ho museli ven, zajíc křičel bolestí a dožadoval se právníka ... No prostě blázinec. Liška ale Medvědovi historku nevěřila, určitě jenom zaspal a teď se vymlouvá. Ještěže je Sova moudrá a dokáže podobné taškařice zastavit, jináč by se k losování ani vyhlášení vítězek snad ani nedostalo!



Zápis ze zasedání lesní komise ve věci vyhlášení stovkové soutěže

Datum: 29. 1. 2014
Místo: palouk na mýtině
Předseda lesní komise: Sova Moudrá
Zapisovatel: Medvěd Bručoun
Ostatní účastníci: Liška Zrzavá

Sova Moudrá: "Tímto zahajuji zasedání lesní komise ve věci vyhlášení stovkové soutěže a prosím účastníky, aby se přestali hašteřit! Body dnešního programu budou: návrhy na způsob vybrání vítězek, losování a vyhlášení. Má někdo nějaké připomínky?"

Liška Zrzavá: "Ano! Dovoluji si upozornit, že účastnice soutěže měly za úkol napsat rady a tipy na vlasové vychytávky. Nebylo by tedy na škodu se na tyto příspěvky podívat? Třeba se dozvíme něco, co jsme doposud nevěděli!"

Medvěd Bručoun: "Dávám protest proti Liščímu nápadu! Vytrhly jste mě ze spánku, medu aby se člověk dohledal a ještě tohle? To tady zase budu tvrdnout hodinu?"

Liška Zrzavá: "Milý Bručoune, zrovna Ty bys měl mít uši v pohotovosti, třeba se konečně dozvíš, jak vylepšit ten Tvůj smradlavý kožich!"

Sova Moudrá: "Přestaňte se opět hádat jako soví mláďata, Liška má pravdu! Sama se podívá do odpovědí našich čtenářek a Medvěd bude zapisovat její zjištění. A šup, ať vám to odsýpá!"

Liška Zrzavá: "Jsem ráda, že se mnou Sova souhlasí. Přece jenom tyto rady nemusejí být jen pro nás, ale i pro ostatní čtenářky, nemyslíte? Dovolila jsem si tedy udělat seznam rad, i se svými ctěnými komentáři:

1. Thermal šampon (šampon z vína) - neznám a ráda prozkoumám! navíc jestli je fakt z vína, tak nemůže být přece špatný! ;) bližší info jsem našla tady.

2. Biosilk - kdo by jej neznal? někomu vyhovuje, někomu ne, já bohužel patřím do druhé skupiny, páč mi s vlasy nic nedělá :(

3. kůra na vlasy od Alterry a gumička alá telefonní drát - že mám Alterru ráda už jste si asi všimly no a tu gumičku si hned běžím koupit! jestli vlasy necuchá a netahá, konečně bych taky mohla začít nosit culíky ;)

4. Go Blonder od Johna Friedy - tohle bude asi něco pro blondýnky, což? o JF jsem už několikrát zaslechla, ale vždy mě odradilo to složení :(

5. Balea, arganový olej, nečesat, nežehlit, nepéci, nesmažit - Baleu v lásce nemám, páč je nacpaná sulfáty, ale s tím zbytkem souhlasím naprosto do puntíku! také jsem přestala vlasy žehlit a fénovat a jejich kvalita šla rychle nahoru!

6. balzám na vlasy Elseve a mandlový olejíček od Alverde - jo tak na olejíček se podívám určitě, hned si to píšu na seznam očumovacích a nakupovacích aktivit ;)

7. balzámová metoda - o ní už jsem slyšela a krásný článek si o ní můžete přečíst u Osamělé cyklistky. mám v plánu ji někdy vyzkoušet, ale abych se přiznala, musím k tomu ještě dospět ... jako jsem potřebovala vhodný čas na přechod na přírodní vlasovku, s balzámovou metodou je to stejné :)

8. aloe vera na suchou a podrážděnou pokožku hlavy - tak tohle mě taky moc zaujalo a musím vyzkoušet!

9. soda s octem - lžíce jedlé sody a trocha vody, rozmíchat na kašičku, umýt tím kůži a vlasy u hlavy, vymýt vodou, opláchnout litrem vody s cca 2 lžícema vinného octa a znovu opláchnout vodou - ne nadarmo moje babička pořád vytahuje ve spojitosti s vlasy ocet, že? :) vyzkoušíme, uvidíme!

10. šampon Mark Hill - big it up! - tuhle značku vůbec neznám, můžete ji omrknout zde a ten obal je boží! jen se bojím, jestli bude boží i složení :( což se mi nakonec i potvrdilo, páč obsahuje silikony, sulfáty i PEGy :(

11. na noc udělat buď šneky na hlavě (namotat pramen na dva prsty, zajistit u hlavy pinetkou) nebo si udělat drdol s takovou tou srolovací páskou - jojo, bezkulmové a bezžehličkové metody na vlnění kadeří jsou taky mé oblíbené :) přesvědčit jste se o tom mohly v jednom z článků ... pak ještě šampon bez silikonů (ano!) - chrpový Naturalis Essences (chci vidět složení a taky kde ho koupím!) a olejové zábaly - ty já prosím neumím :( mám z nich vždycky totálně mastné vlasy :(

12. lžičku dýňového oleje ráno (hezky sníst) a kokosák po každém mytí na konečky - dýňový olej mám a můžu potvrdit, že sice moc nechutná, ale funguje! a kdo nemá kokosák, ten jako by nebyl ;)

13. studený heřmánkový čaj - pro blondýnky jedna z must have věcí!

14. přírodní mýdla z e-shopu Mýdlárna u Tří lilií - na přírodní mýdla už mě upozornila Rena a je to jedna z věcí, která mě poslední dobou zaujala hodně, takže už asi tušíte, na co se můžete v článcích výhledově těšit ;)

15. Bione Cosmetics šampon i kondicionér s keratinem - jestli něco poslední dobou koluje blogo světem, tak to je vlasovka Bione! nebyla bych Liška zvědavá, kdybych je nemusela mít samozřejmě taky ...

16. sprej Nivea Volume Sensation pro expresní zvětšení objemu - vlasovce od Nivei jsem se vždycky podvědomě vyhýbala, takže v jejím sortimentu přehled nemám, ale tohle nezní vůbec špatně!

17. šampon a kondicionér z pravého piva s pivními kvasnicemi od značky Orzene - že pivo pomáhá na lesklé vlasy je vcelku ověřená věc, ale o Orzene jsem nikdy neslyšela ... napravíme! našla jsem ho v e-shopu drogerie Pemi, což mě vlastně ani vůbec nepřekvapuje :D

18. Satin Relax od Gliss Kur - bohužel u mě už silikony a sulfáty mají stopku ... Alverde masky - jednu teď mám a jsem s ní zatím hodně spokojená, žloutkový šampón - používaly naše babičky a dá se koupit v Tetě, zrovna nedávno jsem se na něj dívala ;)

19. tuhý šampon Ma Provence - tohle mi nedělejte! první mýdlo na vlasy a teď ještě tuhý šampon? teď nevím, co dřív!

20. L'Oreal Professional Inoacolor s arganovým olejem a zeleným čajem - Lorealí profesionální vlasovka je hodně chválená a jednu dobu jsem na ní taky ujížděla ;)

21. Amla - znám, vím, mám v hledáčku! děkuji za připomenutí, zase zaměřím a tentokrát třeba už konečně vypálím ;) mrkačka například sem.

22. značka Alterra - mám k tomu ještě něco dodávat? už to pomalu začíná vypadat, že jsem podplacená, jak Alterru všude chválím, ale věřte, že je to jen na základě velmi dobré zkušenosti!

23. Dercos od Vichy - lékárenskou kosmetikou jsem si už taky prošla, ale zjistila jsem, že je to jen předražené a zbytečně nafouklé nic :(

24. šampon z Lidlu - tahle vlna už tu taky nedávno proběhla, nikdy jsem nezkusila, páč mám Lidl dost z ruky, pak jsem zjistila, že obsahuje sulfáty a přestala se zajímat ...

25. šampon a kondicionér Natura Siberica - můžu jen podotknout, že jsou napsány na mém "chcito" seznamu a v budoucnu je nákup jasný ;) American Cream od Lushe - Lush mě štve tím, jak si hraje na velkou přírodu, přitom to s ním zase tak zelené není :(

26. L'oreal Fibralogy - silikon, sulfát - nebrat!

27. hedvábí od CHI - znám, mám, neoslnilo :(

28. Syoss - silikon, sulfát - nebrat!

29. Klorane vlasové bezoplachové mléko z pouštní datle - Klorane jsem měla šampón a kondicionér, kteří mě bohužel nepřesvědčili, ale neříkám, že bych nevyzkoušela něco jiného ("bezoplachové mléko?", řekla a rozzářily se jí očička! :D)

30. Alverde rodinný šampon jablko papaya - vlasovku Alverde mám ráda a taky můžu doporučit, no a jablko s papayou? mňam!

31. Aussie 3 minute miracle - já vím, tohle prostě muselo zaznít alespoň jednou!

32. šampon z Yves Rocher pro podporu růstu vlasů - když slyším o vlasovce YR, okamžitě se mi vybaví ty jejich zelené body a v té chvíli bych vraždila! :D

33. avokádový olej, kokosák a arganový olej - zamíchat a nanést na noc na pokožku hlavy ... první, co mě napadlo je, že to musí fakt krásně vonět!

34. kondicionéry Isana - pokud se nemýlím, tak se dají sehnat v Rossmannovi za velmi přívětivou cenu ;)

35. regenerační olej od Schwarzkopf Glisskur - hned jsem šla kontrolovat poličku v koupelně a mám ho tam!

36. Tangle teezer a klobouk - tak tohle mě fakt pobavilo! :D

Některé rady a tipy se opakovaly, proto jsem je zahrnula do výčtu jen jednou."

Sova Moudrá: "Medvěde! Vstávej! Už se jde na věc. Raději nebudeme komentovat, že sis hodil šlofíka, protože tohle se fakt nedělá! Za trest budeš vymýšlet, podle jakého klíče se bude vybírat vítězka hlavní ceny!"

Medvěd Bručoun: "To jako fakt? Takovou důležitou funkci mi svěříte, ještě jsem ani nerozlepil oko? Hmm ... já bych to udělal naprosto jednoduše. Jestli se nepletu, tak soutěž byla vyhlášena za sto návštěvnic lesa, takže Liška začne počítat, který komentář je stý, ať má taky co na práci :P."

Liška Zrzavá: "Ráda se toho ujmu, protože bůhví jak by to v tvém podání dopadlo, že ... Komentářů bylo dohromady 43, takže 2x43 je 86 a do stovky zbývá ještě 14, z čehož usuzuji, že hlavní cenu vyhrává komentář číslo 14 - Evelins Book!"



Sova Moudrá: "Gratuluji k hlavní ceně a rovnou přecházím na další metodu, tentokrát podle soví logiky. První menší balíček určím tak, že vyberu komentář, který je přesně uprostřed. Jelikož máme krásné celkové číslo 43, prostředním příspěvkem je tedy 22 - Bára V, která si vybrala balíček č. 2!"



Liška Zrzavá: "V tom případě poslední balíček určuji já, že? V tom případě určím komentář, který mě nejvíce zaujal svou odpovědí, aby si holky nemyslely, že vymýšlely rady a tipy jen tak do větru! No a který mě nejvíc pobavil a rozesmál? Přece Tangle Teezer a klobouk od Evelíny! Ta si balíček nevybrala, takže automaticky dostává č. 1 a je klid ;)."



Medvěd Bručoun: "A je konečně po všem! Doufám, že budou mít slečny stejnou radost jako já, že už to máme za sebou! Odcházím do lesa a zase po mně dlouho nic nechtějte, ano?"

Sova Moudrá: "Děkuji všem za účast a rozpouštím zasedání!"

KONEC ZASEDÁNÍ

Já už jen dodám, že strašně moc děkuji všem za účast i za skvělé tipy a rady! Nesepisovala jsem je sem jen tak nadarmo, ráda se k nim budu vracet a zkoušet něco nového, abych vám mohla posléze napsat své zkušenosti. A samozřejmě můžou posloužit i vám!

A taky prosím Evelins Book, Báru V a Evelínu, aby mi na mail zaslaly své poštovní adresy, balíčky k nim poputují hned příští týden.

Mějte se krásně a pokud se na vás nedostalo, nemusíte být smutné. Vrabci v lese si už začínají cvrlikat něco o dalším dárečkování ;).

L.













Komentáře

  1. Jé, Evelíny. :D Tak gratuluju vítězkám, článek mě pobavim a nasadil pár vlasových brouků do hlavy... :D

    OdpovědětVymazat
  2. To byl fantastický losovací článek. Tohle by mne nenapadlo a všem vítězkám gratuluji!

    OdpovědětVymazat
  3. Blahoželám a tiež niečo vyskúšam :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Faaaaakt???? Jupííííí :-)))) Děkujůůůůůůůůůůůůůůůůůů

    OdpovědětVymazat
  5. Evelíny měly podplacené zasedání lesa :D Gratuluji vítězkám :-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lesní komise je přece nepodplatitelná! ... i když ... za pár čokoládek pro Lišku ... néééé! :D

      Vymazat
  6. Gratuluji. :) A složení šamponu Natural Essences: aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, cocamide diethanolamide, sodium chloride, parfume, 2-bromo-2-nitropropane-1, 3-diol, fruit extrakt, C.I.15985. Ano, vím, sulfát. Ale za sebe můžu dát packu do ohně, že mi skalp nevysušuje. :D A za tu krásnou cenu stojí za zkoušku. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už jsem se na něj dívala v Rossmanovi, a to složení fakt nic moc :(

      Vymazat
  7. Téééda, kdo by to byl řekl, že ta mastňácká makovice, která mě už tak měsíc trápí, může být k něčemu dobrá. :D Já mám radost převelikou! Děkuji Lištičce a jdu podrobně zkoumat vlasotipy, jestli by mi něco z toho nemohlo pomoci ;).

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. Jsem rada, mila lisko, ze me lesni konsilium, je nadale tak inspirativni, ale medveda budit nesmis, to se nedela! :-)

      Vymazat
    2. nojo, chudák Medvěd, ale on u zasedání být musí, nedá se nic dělat ... navíc, přiznejme si, že bez něj by to nebyla taková sranda ;) tak zdravím do sousedního lesa!

      Vymazat
  9. Moc gratuluju vítězkám, a děkuji za sepsané vlasotipy - jsou rozhodně více než inspirativní ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)