Vzorečkování

Poslední dobou se mi v lese nahromadilo docela dost vzorků všeho možného a dala jsem si za cíl se jich zbavit. Takže jsem na sebe patlala všechno možné i nemožné v dobré víře, že třeba najdu něco, co mě uchvátí. Většinu jich mám z Ladyboxu, takže předpokládám, že je budete mít taky ozkoušené. Jen raději dodávám hned na začátek, že mé názory na produkty můžou být zkreslené, protože jsem je nepoužívala dlouhodobě, jsou to jen prvotní pocity a postřehy ;).


1. Natura Siberica - krém na ruce s efektem anti-age



Přiznávám, že na krémy na ruce moc nejsem, takže nebude mé hodnocení moc vypovídající. Packy jsem si do té doby, než jsem začala kupovat LB vůbec nemazala a nechybělo mi to. Jakmile jsem ale zjistila, že mám z ničeho nic doma zásobu několika kousků, začala jsem spotřebovávat. Tento vzoreček od ruské značky Natura Siberica má zachovat mladistvost pokožky a účinně zabraňovat stárnutí. Což mi spíš připomíná popisek krému na obličej než na ruce ... Obsahuje ženšen dálnovýchodní, který tonizuje a omlazuje pokožku a zlepšuje její pružnost. Dalším zástupcem přírody je olej z heřmánku altajského, který pokožku zklidňuje.



Zajímavé je, že složení na vzorečku se neshoduje se složením krému na oficiálních stránkách. Buď se jedná o úplně jiný krém nebo šidí vzorečky :P.



Konzistence krému je lehká, dobře se roztírá a moc hezky voní. Svěže a bylinkově, víc to popsat nedokážu :(. Vzhledem k tomu, že nemám problém se suchýma packama, nemám ani převeliké požadavky. Krém se hezky vpije do pokožky, nezanechává mastný film a nijak nepřekáží.

Koupím plné balení: NE
Cena za plné balení: 169 Kč


2.  Natura Siberica - Obličejová maska s efektem Anti-age



Obličejová maska je určena pro všechny typy pleti a je navržena speciálně pro efektivní péči o zralou pleť. Takže zase nic pro Lišku :(. Obsahuje dutohlávku sněžnou (boží název!), která podporuje aktivní regeneraci buněk a zpomaluje proces stárnutí. Lifting-komplex Liftonin® obnovuje strukturu pokožky, omlazuje a přidává pružnost. Elastin má liftingový efekt, vyhlazuje a tonizuje pokožku, dělá ji pružnější.



Složení je opět jiné než na oficiálních stránkách, začínám si myslet, že je chyba ve mně! To tak jako má být? Že vzoreček má složení jiné? Nebo jsem narazila v lese čelem do stromu a nepamatuju si to?




Konzistenci má maska hutnou a krémovou. Barva bílá. A smrdí. Má strašně pronikavou vůni, která okamžitě bije do nosu a není mi moc příjemná. Nevím, co to je (asi ta dutohlávka). Nanáší se na vyčištěnou pleť, nechá se působit 15 minut a smývá se teplou vodou. Naplácala jsem tedy na tlamku a čekala, jaképak se stanou zázraky. Jestli budu mít vypnutou pleť jak po botoxu a tak.



Maska na pleti nezasychá, nijak nepne ani neštípe. Prostě jsem napatlala krém na obličej a nechala ho tam působit. Smýval se dobře. A účinek? ... Žádný. Nic se nestalo. Z jednoho pytlíčku jsem udělala dva pokusy. Jasně, masky se musí používat dlouhodobě. Ale čekala jsem aspoň něco. Třeba rozjasnění, sjednocení, hebkou pleť ... Asi nejsem cílová skupina.

Koupím plné balení: NE
Cena za plné balení: 139 Kč


3. Lavera - Vyrovnávací matující krém Měsíček & Zázvor



Krém je určen pro lesknoucí se mastnou nebo smíšenou pleť s nestejnoměrným povrchem - takže pro tu liščí ;). Má pleť matovat a zároveň hydratovat, chránit ji a vyrovnávat barevné nerovnosti. Měsíček lékařský pleť zklidňuje, urychluje hojení a brání vzniku dalších zánětů a podráždění. Při dlouhodobém použití dokáže zjemnit drobné jizvičky po akné a pozitivně působí proti pigmentovým skvrnám. Bio zázvor, bohatý zdroj vitamínů, minerálů a antioxidantů, pečuje o zdravý vzhled a sjednocenou barvu pokožky.



Tady už složení sedí s plným balením, můžete zkontrolovat tady. A už jsem si vážně oddychla, páč jsem začínala mít podezření, že svět není v pořádku :D.

Konzistenci jsem nestihla ani vyfotit, za což se omlouvám. Je lehká, díky čemuž se krém snadno vstřebává a není problém jej použít pod makeup. Barvu má krém klasicky bílou. No a proč jsem ho nestihla vyfotit? Protože jsem z něj byla tak nadšená, že byl hned spotřebovaný! Skvěle mi sedl, neosypala jsem se, dobře se roztíral a neleskla jsem se po něm. Což beru v určitých ohledech jako zázrak. Ostatní účinky posoudit po krátkém používání neumím, ale jsem si naprosto jistá, že koupím plné balení a budu testovat dál.

Na FB stránce Lavery navíc zveřejnili novou akci. Když si koupíte jakýkoliv pleťový krém, dostanete k němu zdarma produkt na čištění pleti. No není to znamení? Akce platí na některých e-shopech a taky v kamenných prodejnách, kde Laveru prodávají (prodejny se zdravou výživou, bio prodejny a prodejny s přírodní kosmetikou).

Koupím plné balení: ANO
Cena plného balení: 297 Kč


4. Tigi Catwalk Your Higness Elevating Shampoo - Šampon pro objem



Po dlouhé době jsem se dostala k šamponu kadeřnické značky a byla jsem velice zvědavá jak se osvědčí. Tento zástupce neobsahuje sulfáty a slibuje zdravé vlasy a objem až od kořínků. Najdete v něm výtažky z levandule, glycerínu, jasmínu a fialky. Jasmín vlasy hydratuje, levandule ošetřuje, wistérie čínská zklidňuje a sladné jádro mandle působí antistaticky.



Složení ale už tak sluníčkové není. Všechny vychvalované výtažky najdete až v jeho druhé polovině, navíc jsem tam našla silikon. Moc nadšená jsem teda nebyla.



Na šampónu mě nejvíc zaujala jeho karamelová vůně. Ta se povedla. Konzistence trochu krémovější a barva světle žluto-hnědá. Prostě karamel a nikdo mi to nevymluví! Pěnil obstojně, ale už při smývání z vlasů jsem cítila, že nebude něco v pořádku. A taky že ne. Totálně mi vlasy přesušil. Sice jsem pozorovala větší objem, ale k čemu mi byl, když jsem měla kadeře krepaté a suché? Připomnělo mi to dobu, kdy jsem používala vlasovku nadupanou sulfáty a silikony. Takže díky Tigi, teď mám naprosto jasno, že se k podobným věcem vracet nebudu a nechci.

Koupím plné balení: NE
Cena plného balení: okolo 200 Kč


5. TMT - Inca Oil - Pandora Oil



Značku TMT neznám a nikdy jsem o ní neslyšela. Obal vzorečku mě moc neuchvátil a bála jsem se, co přijde. Proto jsem vyzkoušení odkládala. Pak jsem zjistila, kolik stojí plné balení a začala jsem se zajímat (páč olej na vlasy za pětikilo?). Tento vyživující olej má dodat vlasům zářivý efekt a obsahuje vzácný Inca olej, který kadeře revitalizuje a zabraňuje jejich stárnutí a roztřepeným konečkům.



Ve složení najdete spoustu silikonů, které vlasy samy o sobě uhlazují a nepotřebují k tomu žádné speciální oleje. Na druhou stranu musím ocenit, že slibovaný Inca olej je hned na druhém místě a výrobek neobsahuje parabeny.



Přípravek má průhlednou barvu, tekutou a olejovou konzistenci. Na to, že se jedná o olej, není moc mastný, což beru jako plus. Voní moc hezky (sladce a trochu orientálně) a může se nanášet jak na suché, tak na mokré kadeře. Nesmíte to s ním ale přehnat, jinak vlasy dokonale zmastí. Stačí nanést opravdu trošku. Rozdíl mezi levnějšími konkurenty jsem ale nezaznamenala. Ano, vlasy uhladí a konečky na pohled zacelí. Jenže to dokáže i olejíček z drogerie. A na mého oblíbence rozhodně nemá.

Koupím plné balení: NE
Cena plného balení: 400 - 500 Kč


6. Rimmel - Stay Matte Liquid Mousse Make-up



Rimmel inovoval svůj matující makeup a naštěstí jej představil předem pomocí vzorečků. Slibuje svěží a zdravě vypadající pleť, která vydrží matná celý den. Má mít lehkou texturu a gelové emulgátory mají zajistit jednoduché, bezchybné a rovnoměrné roztírání. Obsahuje extra jemné matující pudry, díky nimž je pleť svěží, přirozeně matná a příjemně hladká na dotek.



Přiznám se, že u makeupů složení zase až tak neřeším, takže přidávám jen fotku pro ty, které zajímá ;).



Dostala jsem odstín č. 201 Classic Beige a pominu, že mi vůbec nesedl. Vzoreček mi přišel ve slevové knížce do DMka a tam jaksi nebudou řešit, jaký má Liška čumák, že. Dál už ale posoudit můžu a bohužel se stal jeden velký průser. Makeup se špatně roztírá, má divnou konzistenci, dělá masku a absolutně vůbec nematuje! Po obědě jsem už házela prasátka, nános byl na pleti jasně viditelný, prostě děs a hrůza.

Koupím plné balení: NE
Cena plného balení: 159 Kč


7. SteamCream



Za vzorek SteamCreamu jsem byla strašně ráda. Jeho pověst ho předchází a jeho cena není zrovna z nejlevnějších. Takže kupovat na slepo - nic moc. Někdo v souvislosti s tímto krémem mluví o zázraku, protože je vyráběn ručně z přírodních ingrediencí, které jsou dohromady zpracovány pomocí páry. Díky unikátním technologiím je krém lehký a má poskytovat pleti dlouhotrvající hydrataci. Můžete ho použít na tělo, tvář i ruce. Navíc se prodává v úplně ňuňaných plechovkách v různých designech. Řeknu vám na rovinu - zní to až moc podezřele dobře!



Ve složení najdete různé mňamky, třeba mandlový, jojobový a levandulový olej nebo kakaové máslo. Na druhou stranu nechápu parfém a parabeny na posledních místech.



SteamCream má opravdu lehoučkou konzistenci, bílou barvu a dobře se roztírá. Voní silně po levanduli, takže jestli nemáte tuto rostlinku v kosmetice rádi, budete mít problém. Nanášela jsem tenkou vrstvu na obličej na noc. A ráno? Totálně mastné čelo. Takže na mou pleť nebude. Natřela jsem tedy svá suchá místa na pažích. Nestačil na ně. A mazat ruce krémem za skoro pětibábu? Trošku zbytečné. Na jednu stranu jsem ráda, že krém nutně nepotřebuju a ušetřila jsem nějaký ten peníz, na druhou stranu jsem chtěla tu boží plechovku :(.

Koupím plné balení: NE
Cena plného balení: 460 Kč


Konečná bilance: ze sedmi vzorků jsem ochotná investovat pouze do jednoho plného balení. Což teda moc pozitivní není, ale jsem ráda, že některé výrobky nebudu už nikdy nutně potřebovat ;).

Máte rády vzorková balení? Sedí vám některý z mých vzorečků? Kam na ně chodíte?

Užívejte!

L.

























Komentáře

  1. Miluju vzorky z naturisima, i když se za ně platí :-D . Steamcream mě kdysi taky uchvátil (no jo, balení umí divy), ale nakonec jsem po delším váhání odolala, protože bych to mohla kvůli hned dvěma parabenům, po kterých se mi osypává pleť, používat leda tak na tělo. Natura siberica mě vůbec neláká, ani nevím proč, možná to bude tou relativní popularitou na blogískách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. těch parabenů je tam škoda, absolutně jsem nepochopila, proč je tam dali ... od NS taky nemám žádné plné balení a přesně ze stejného důvodu jako Ty ;) a Naturisimo má ten svůj vzorkový systém mega vychytaný, už jen pro ty vzorky si tam chce člověk něco koupit, přitom za ně ještě zaplatí! :D

      Vymazat
  2. Ježiši díky ti! Já jsem si myslela, že jsem jediná v celé české blogosféře, které ten make-up vůbec nesedl. Všude na něj slyším ódu, ale mě prostě vůbec nijak neuchvátil. Dělá masku, nematuje...prostě totální fail. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem nechápala některé oslavné recenze, ten makeup je čisté zlo a nemůže sednout nikomu! :D

      Vymazat
  3. já jsem si zrovna koupila ten Steamcream z FU, tak jsem zvědavá... měli zrovna ve výprodeji plechovku, co jsem chtěla už dlouho, tak jsem neodolala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doufám, že Ti sedne, ale pokud nemáš mastnou pleť, tak by mohl ;) a ty plechovky nemají chybu, kdyby to nebylo tak drahé, tak bych si to koupila jen kvůli nim a vymazala krém na tělo :D

      Vymazat
    2. no mám problematičtější, lesklou T-zónu, ale vyloženě mastnou nemám, na noc by mohl být OK... uvidíme, uvidíme, jsem fakt hodně zvědavá! :D

      Vymazat
    3. no to já taky teda! :) páč jsem asi jediná, které nesedl, tak se pak budu těšit na článek ;)

      Vymazat
  4. No děkuji! O steam creamu jsem slyšela samé ódy, a upřímně mi bylo líto vyhodit tolik peněz. Aspoň vím, že to za to nestojí. Já vzorečky můžu, jelikož tak aspoň vyzkouším, co je dobré a co za to nestojí. A klidně za ně zaplatím - lepší než koupit celé balení. Makeup od Rimmelu jsem měla taky, a vypadala jsem jak pomeranč. Poslední vzorky, které jsem měla byly super - JMO šampón a kondicionér. MUST HAVE!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jako jestli máš mastnou pleť, tak SC nebrat ;) já se JMO bráním! :D páč nesnáším takové ty óchací akce typu "všichni milujem jeden produkt", páč mně většinou pak nesedí a nechápu všeobecné nadšení ;) takže se chci k němu dopracovat sama, uvidíme ...

      Vymazat
    2. Braň se co to jde, určitě by Ti vyluxoval peněženku! :D

      Vymazat
    3. no právě, víme jak to s těma chlapama je - člověk se zamiluje a pak není cesty zpět! :D

      Vymazat
  5. SteamCream jsem si chtěla pořídit kvůli levandulové vůni, ale pak jsem si to rozmyslela...
    Krém na ruce od NS pravidelně používám a jsem s ním spokojená. Na složení na českých oficiálních stránkách vůbec nekoukej, mají tam pěkné boty. Produkt má podle popisu obsahovat heřmánek, ale ten ve složení vůbec není.. jestli chceš složení, raději se dívej na stránky Biooo, tam to odpovídá.
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jako já byla úplně v šoku, měla jsem za to, že ofiko stránky jsou nejdůvěryhodnější zdroj, ale jak je vidno, tak asi ne :D

      Vymazat
    2. Nevím, kde to berou, ale fakt to neodpovídá. Porovnávala jsem to s etiketema na obalech.

      Vymazat
    3. v tom případě je to pěkně neprofesionální, páč co když je někdo na něco alergický a oni tam mají špatné složení? :-O

      Vymazat
  6. Já mám vzorečky moc ráda, člověk aspoň zjistí, co potřebuje a co nepotřebuje... :)
    Z těchhle jsem nezkoušela snad zatím nic, mám doma taky tu masku od NS, ale asi tedy k ničemu nebude... :) Jo, a vlastně i ten mu od Rimmelu. Naprosto souhlasím s tím, co jsi napsala, a naštěstí jsem podobné recenze viděla i jinde. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. masku od NS zkus dát třeba mamce nebo někomu, kdo je věkově starší, třeba na něho bude mít účinek ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)