Varování: čiré zlo pro nehty!

Už by mě měl někdo trochu proplesknout, abych nedělala stále stejné chyby. Aneb když si chci koupit červený lak, nemůžu si koupit nějaký normální! Musím lovit v levných vodách, abych pak mohla všude prohlašovat, jaký jsem našla kauf. Nestačilo mi se zklamat jednou. Nemohla jsem zalovit v ověřených vodách. Prostě jsem zase jednou viděla v Tetě stojan s levnými laky na nehty a než mi došlo co a jak, odnášela jsem si tento "zázrak" za 30 Kč domů.



Lahvička vypadá naprosto neškodně, klasická s dlouhým bílým uzávěrem. Když jsem koumala, copak je to za výrobce, proklikala jsem se na ofiko stránku, a to je teda pecka. Podle všeho je Komet Kozmetik turecká značka a info k jejich lakům nenajdete veškeré žádné. Snad jen přehled odstínů. Já mám č. 127 - trošku tmavší červenou. Obsah 10 ml.



Štěteček má typický úzký a konzistence laku je hodně vodová. I tak není s lakováním problém, na fotce (trošku rozmazané, pardón) vidíte dvě vrstvy a nadlak. Zatím by bylo všechno jakž takž. Za 30 Kč nemůžu očekávat zázraky a měla bych být spokojená. Omyl!



Už při nanášení jsem si všimla, že lak smrdí jak feťákovo doupě. Po prozkoumání složení mi bylo všechno jasné. Na prvním místě toulen! Málem jsem padla pod stůl. Jenom se divím, že takovou hnusárnu vůbec dovolila EU u nás prodávat. Okamžitě jsem začala pod drobnohledem sledovat drápky, jestli mi náhodou nezačínají slézat :/. Naštěstí zůstaly na svém místě, stala se ale jiná zrada. Po odlakování se zjevila v plné kráse.



To je hnus, velebnosti, co? I když jsem použila podlak, červená barva se zažrala do nehtů a nejde sundat ničím! Zkoušela jsem všechno možné - citrón, jar, prací prášek ... Nejde to dolů nijak. A už je to tři měsíce. Musím lakovat barevným lakem, protože vypadám jak kdyby mé nehty měly žloutenku. Pokorně čekám, až odrostou. Toď můj trest za vlastní blbost.

Takže si, prosím, tento lak NIKDY nekupujte! Ani za strašně výhodnou cenu třiceti korun. Mají je v Tetě, takže jakmile půjdete kolem stojanu, vrhejte na něj za mě hnusné pohledy. A pokud víte, jak se zbavím "nehtové žloutenky", sem s návrhy.

Jaký lak na nehty je nejhorší? Kupujete levné kousky neznámých značek?

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. No fuj. Taky jsem měla kdysi takhle hnusně zažloutlé nehty z levného laku. Pomohlo na to koupání v moři. Tak šup do teplých krajin! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkusím to doma navrhnout, ale nedělám si moc naděje, že by to prošlo :D ale jako ne, že bych se tomu bránila ... ;)

      Vymazat
  2. Tyjo, to je síla! No, taky mě udivuje, že se to u nás může prodávat, s kdejakou kravinou dělají obstrukce, ale prodávat obarvené ředidlo nevadí? To je hnus, velebnosti..
    No, co s tím, to ti neporadím :o( peroxid? Takový ten na dezinfekci? Když se to lije na odřeniny, tak by ti to nemělo ublížit, ne? Ale něco mi říká, že to asi nepomůže..
    A až půjdu do Tety, ten stojan prokleju.. :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem to nepochopila, jak můžou něco takového vůbec vyrábět, natož posílat za hranice jakéhokoliv jiného státu! :-O

      za zkoušku nic nedám, jsem ochotná jít do všeho, páč ty packy vypadají fakt hrozně :(

      děkuji mnohokrát z prokletí i rady! :)

      Vymazat
  3. Uff, děsivý výsledek! Zkus čistý aceton nebo bělící zubní pastu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to nevím, který je nejhorší, zatím jsem ho asi nepotkala. :) Laky neznámých a divných značek moc nekupuju, to jsem dělala za svých mladých nerozvážných let, a ani tehdy to asi nebylo tak hrozné, po černém laku nehty nabarvené nikdy nebyly. :D Jediné, co mi je opravdu zabarvilo, byla minicolorama v nějakém tyrkysovém odstínu. A tu už taky dávno nemám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, já jsem asi nerozvážná i za starých let, co nadělám :D snad jsem se už poučila ;)

      Vymazat
  5. Soda asi také nepomůže. Raději se neznámým značkám vyhnu, když to vidím.

    OdpovědětVymazat
  6. Možná blbost, ale nepomohl by P-shine? Tam se obrušuje vršek nehtů, tak pokud to není zažraný moc hluboko, tak by to teoreticky mělo fungovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo tak toho já se bojím jak čert kříže! :D jednou jsem viděla u kamarádky nehtařky, jak obrušovala zákaznici nehty a ta skoro křičela bolestí, od té doby mám tuto činnost zafixovanou jako mučící metodu a nikdo by mě k tomu nedonutil :D ale jako nevylučuju, že až budu hodně zoufalá, že to nezkusím ;)

      Vymazat
    2. P-shine je neco totalne jineho. U nehtarek vetsinou natrefis na elektricke brusky, do kterych bych nesla ani omylem, historek jsem na to cetla a slysela dost. Vetsinou si na ne teda stezovaly zakaznice vietnamskych nehtovych studii, ale desi me, ze se tyhle praktiky dostavaji vsude. Brrr.
      P-shine jsem provozovala nekolik let nez me to prestalo bavit. V podstate jde o hodne, hodne jemny papirovy pilnicek, kterym jen stahnes vrchni lesklou vrstvicku nehtu. Tim, ze to delas manualne, a tim, ze je to opravdu jemnoucke a papirove, tak poskozeni opravdu nehrozi, to bys musela asi vydatne a dlouho drit, aby ti to nehet poskodilo, a i tak o tom pochybuju - to spis driv znicis ten pilnik :-D Naopak, cela procedura se proklamuje jako nehtum prospesna a verim, ze mnoha lidem pomaha. Mne to nedelalo nic moc ani po dlouhe dobe, tak jsem toho nechala. Ale na ty zabarvene nehty by ti to pomoct mohlo.
      Verunka

      Vymazat
    3. aha, aha, to jsem vůbec nevěděla takovou věc! :) jdu hned gůglit, zda se u nás v lese P-shine provádí a kde ;)

      Vymazat
  7. tyjo, toluen, to je síla... vím, co nekoupit :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty brďo tak to je síla. Jestli sháníš super duper červenou, Myslím, že 30second od Rimmelu mají několik hezkých odstínů, a dají se vychytat ve slevě za 39 Kč. A nezažírají se. Já jsem si levný lak naštěstí nikdy nekoupila, a po tvé zkušenosti už teprve ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se na ten Rimmel chodila pořád dívat a vždycky byl za plnou palbu a prostě jsem byla blbka a koupila levnější verzi ... jak to pak dopadá, žejo ... samozřejmě už ho doma mám a kdybych ho koupila rovnou i za těch 50 Kč, tak na tom pořád ušetřím :D

      Vymazat
  9. Prubni sodu, ta mi od toho pomáhala v mých telecích telech, kdy jsem se nějakým podlakem odmítala zatěžovat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za radu, soda funguje! sice nestáhla všechno hned, ale nějaký rozdíl tam je ;) takže budu dávat každý den a snad to půjde dolů úplně :)

      Vymazat
  10. Wau, no to je teda pekelnej nátěr!!! Lištičko, buď ráda, že to odnesly jen drápky a neprožralo Ti to celý pacičky. Zkusila bych tu sodu - jedlou. Já s ní čistim spáry na podlaze v koupelně a fakt je krásně vybělí. ( já vim, liščí pacičky nejsou spáry v koupelně, ale zoufalství je zoufalství)
    A nebo chytře lakovat a lakovat dokud ta nádhera neodroste no.Sama žádný takový zkušenosti nemám. Preferuju laky od Sally Hansen, jsou sice dražší, ale červený mám už dva roky, lakuju s nim nehty na nohou co 14 dní a pořát ho mam dost a nevysychá. Takže se to vyplatí. Mam doma i něco od Rimmelu a Lorealu, taky slušný. No když tohle vidím, rozhodně levný laky nekupuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clarrie, děkuji mnohokrát, soda trošku pomohla, budu zkoušet dál a uvidím, třeba bude za týden po trápení ;) a fakt jsem ráda, že to packy neodnesly, páč toto je fakt humus :(

      od Sally Hansen mám top coat a mám ho nejraději ze všech! barevné laky už jsem studovala, ale je mi nějak líto za ně dát stovku, když mám doma milion laků a nikdy nemám šanci je vypotřebovat :(

      Vymazat
  11. Fuj, podobné nehty jsem měla v pubertě, právě když jsem si kupovala levné laky kdovíkde :/ A samozřejmě jsem si myslela, že to dělá každý lak... Většinou to ale po dalším lakování zmizlo, tvoje tři měsíce mě hodně vyděsily. Bohužel tedy radu nemám :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem si myslela, že to zmizí, ale potvora se furt drží :(

      Vymazat
  12. Farbu zažratú do nechtov som mala naposledy na základnej, keď som si ich namaľovala fixkou:D Ale ani to asi nebolo tak strašné ako toto, pfuu. To som mala skôr v nechtovej kožičke a postupne to zliezalo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tom případě toto je ještě větší zlo než fixka :(

      Vymazat
  13. No tohle, stejnou značku akorát jiný odstín jsem si nedávno koupila a teď jsem na pochybách, jestli ho mám vůbec nalakovat. Schválně to zkusím jen na jeden nehet, ale teda mám já to pech, zrovna včera jsem ho chtěla použít. Takže mnohokrát díky za info a přeji, ať nehty co nejrychleji odrostou :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nelakovat!!! radši ani na jeden nehet, fakt se to nevyplatí :( za těch 30 Kč raději hodit do koše ;)

      Vymazat
  14. Jůůj, no tak to je otřes. Takové nehty jsem měla po použití tmavého laku od Essence nebo z laků od vietnamců. Zařekla jsem, že už nikdy více! ;) Možná citronová šťáva se sodou by mohla pomoct ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkouším všechno možné a zatím nic :( asi budu muset fakt počkat, až odrostou :(

      Vymazat
  15. Taky se mi to párkrát stalo u levných laků třeba od Vietnamců. U některých pomohl citron, u jiných nic a muselo se to nechat odrůst. Ale aby to proniklo podlakem, to jsem snad ještě nezažila...

    Lištičku na spravení nálady? http://24.media.tumblr.com/88ccb25b889cbf25e36f24cab20c87e3/tumblr_myuq7uTQsR1ri0epbo1_500.gif

    OdpovědětVymazat
  16. Sodoma Gomora! :-O Jednou se mi stalo, že jsem si naradovaně a aktivně nalakovala nehty lakem, který byl gratis k časopisu... oooo já debil stará... to byl smrad! Ale složení jsem na tom nenašla... buhví jaký noname to byl. Když se ale dívám na ten výpis složek u tebe Lištičko, už je mi všechno jasné! Brrrr... Tak ať to brzo odroste bez následků ;-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten lak z časopisu mám asi taky :D nebyl to náhodou Fleur de Sante (nebo jak se to píše)? ... no jako po této zkušenosti už jen ověřené značky :( děkuji, Bebe, za komentář i za podporu! :)

      Vymazat
  17. Vyloženě nekupuji moc levné laky. Ale tohle se mi stane i u těch dražších. Po většině červených laků mám podobné nehty, není to sice tak brutální, ale je. Nebaví mě ani odlakování červených laků. Všechny prsty červené. Po černém laku mám zase nehty příšerně žluté. takže tyto dvě barvy jsem ze svých laků vypustila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? tak to je na prd :( a používáš podlak? já mám teď červený od Rimmelu a černý od Marionnaud a ani jeden mi nehty nebarví!

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)