Problém: suchá pokožka, řešení: lékárna?

O mé suché pokožce jsem už několikrát psala. Po každé sprše musím natřít celé tělo. Jen tak nějaký krém mi nepomáhá a nedejbože aby měl v sobě nějaké fujtajbly, po kterých mi okamžitě naskáče vyrážka. Od malička jsem trpěla ekzémy, kterých jsem se naštěstí zbavila, ale citlivá pokožka mi zůstala. No a když mi olezly záda, nebyla jsem nijak moc překvapená. Nejdřív jsem mazala tělovým mlékem a doufala, že to zmizí. Nezmizelo. Tak jsem se začala pídit, co by mohlo zabrat. Kamarádka mi doporučila zajít do lékárny. Pro Excipial U Lipolotio. Jo, ten název je totálně debilní. Ale co bych pro svá záda neudělala, že? ;)




Excipial U lipolotio má pomoci k ošetření citlivé nebo mírně podrážděné kůže, je určen pro suchou až velmi suchou kůži a taky jako podpůrný prostředek při kožních onemocněních, jejichž důsledkem je vysušená pokožka. Je také vhodný k doplňkové léčbě kožních onemocnění a k péči o kůži při jejich doléčení.

Zlepšuje a normalizuje stav pokožky hydratací a tvorbou přirozeného ochranného filmu z lipidů. Tím vyhlazuje její drsný povrch a napomáhá jí udržovat si svou elasticitu a odolnost proti vnějším vlivům. (zdroj)

Koupíte v lékárnách za cenu okolo 150 kč, balení obsahuje 200 ml krému.



Emulzi dostanete v klasickém bílém plastovém balení. Víčko je šroubovací. Žádná pumpička, staré známé dávkování. Nemám s tím žádný problém, jen když je už na dně, nemáte se jak ke krému dostat. Leda nůžkama.



Složení není žádná příroda a radši se nebudu pouštět do jeho pitvání. Páč co já vím, která látka z těch předlouhých slov je ta účinná. Dimetikon to asi nebude, že? A na co parfém? Chci ošetřit citlivou kůži, na vonění mám jiné pomocníky.



Omlouvám se za fotku, ale prostě není světlo, no :(. Každopádně barva emulze bílá, konzistence docela tekutá, což mě překvapilo. U pečujícího krému na suchou pokožku očekávám hustotu. A kdyby byl hustý a blbě se roztíral, tak mu to odpustím. Jenže on hustý není a blbě se roztírá. Takže? Nevadí, když pomůže, překousnu všechno! I vůni. Nebo spíš smrádek? Fakt nevím, k čemu bych to přirovnala. Staré ponožky v lékárně? Nějak tak. A lepí. Prostě se s emulzí hůř pracuje.

Což bylo zprvu odpuštěno. Protože záda budiž vyléčeny. Měla jsem na nich totálně vysušenou hrbolatou pokožku. Na pohled nebylo nic vidět, na dotek hrůza. Po týdnu bylo všechno v pořádku. Nadšeně jsem vymazala celé balení a koupila další.

A teď klapka a přesuneme se o rok dopředu. Letos v zimě jsem si hlavu s mazátkem nedělala a vytáhla suverénně Excipial. Přes ostatní období můžu používat jiné přípravky a bohatě mi stačí. Na zimu musím mít něco extra. Protože zase záda a tentokrát ve větším měřítku než minule. A ejhle. Začala jsem se po něm osypávat. Má alergie na nějakou složku v přípravcích vystrčila růžky. Navíc nepomohl. Páč natírám celé tělo, abysme si rozuměly. A vyrážku (alergii) poznám vždy na pažích. Takže liščího hřbetu se netýká. Mazala jsem směle jen tam. A nic. Kouzelná moc emulze se vytratila. Kdyby Vás to náhodou napadlo, tak ne, není prošlá, kontrolovala jsem datum.

Takže prostě nevím, jestli doporučit nebo ne. Jeden rok mi pomohla, druhý rok jsem se osypala. Raději ne. Má hnusnou konzistenci, vůni a špatně se roztírá. Jo a nechápu, jak si někdo něco tak mazlavého může dávat na obličej! Navíc je to mastné jak finský rybář.

Jo, to je on


Co Vám pomáhá na suchou pokožku? Mažete se po koupeli? Znáte Excipial?

Užívejte!

L.














Komentáře

  1. Pouzivam nekolik let na telo, v lete hydrolotio a v pripade ze me tahne oblicej tak i na nej, a porad na me ucinkuje stejne a navic mi voni =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale to je mi jasné, že ostatním to funguje a já vám to přeju ;) jen už jsem trochu ze stavu své pokožky zoufalá :(

      Vymazat
  2. Nezměnili trochu složení? Stalo se mi to s kremem na opalování z lékárny za 500,- a pak už nebyl tak prima, obal zůstal stejný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je docela možné, ale už to bohužel nemám jak porovnat :(

      Vymazat
  3. Kdysi jsem jej chvíli používala na ekzém a pomohl mi. Pak jsem přešla na přírodku, a už se mi do něj nechce. Jak říkáš, mastné jak finský rybář.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, taky už radši patlám přírodku, mám z toho i lepší pocit než se lepit silikonama ;)

      Vymazat
  4. Mám stejný suchý problém jako ty ;) na mně to už taky nefunguje (mám verzi s ureou), letos celkem dost trpím suchou a citlivou pokožkou. Mažu se dvakrát denně na celé tělo a když jsem doma, tak klidně i víckrát (paže, záda, krk). V posledních dnech mi celkem pomáhá Holtova mast, taková odporně páchnoucí mast, která mi dost připomíná krém na boty, akorát nažloutlý. :D raději ani nechci vědět složení...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chjo, tak to je mi líto, že jsi na tom stejně :( Holtova mast říkáš? jdu to omrknout, jsem zoufalá, beru všechno!

      Vymazat
  5. No, slyšela jsem na něj spoustu chvály, ale to složení se mi teda nelíbí ani trochu.. já jsem léta bojovala se suchou kůží na těle (obličej se mi mastí jako špekáček) a pomohlo mi jediné. Vysadit všechny sprcháče a pěny do koupele a nahradit je oleji. Do sprchy a vany Saloos a na mazání těla kokosák a můj nový objev lněný olej. A je po suchosti kůže. Ale pěna ve vaně mi chybí, to zas jo :o(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě oleje zkoušela a vysušují mě ještě víc :( a to jsem do nich vkládala fakt velké naděje :(

      Vymazat
    2. A co olejová koupel z lékárny? Já mám atopák a používám i ve sprše linola fett oldbad, uměju se vodou, celá se natřu a po chvilce opláchnu. Zatím u mě to nej, co jsem zkoušela...

      Vymazat
    3. tak o tom jsem nikdy neslyšela! jdu hned prozkoumat co a jak, díky za doporučení :)

      Vymazat
  6. Vypoužívali jsme s Honzou jedno balení a přišlo nám docela fajn (moc nechápu, že i jemu, když jinak nesnáší všechno mastné :D), letos mi ale přijde příšerný, kluzlý a nevyživující. Raději se budu mazat čistými oleji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli fakt to složení nezměnili! :/ nebo jsme se tak kosmeticky posunuly, že už nám nevyhovuje! :D

      Vymazat
  7. Já teda suchou pokožkou ani žádným problémem s pokožkou netrpím. A po sprše mě strašně moc nebaví se něčím mazat. Ale když už se namažu, tak používám tělové mléko od Freemana - kokosové. Božsky voní. Kéžby se mi chtělo vždy se namazat, ta vůně je nádherná a na těle opravdu vydrží !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a já bych zas chtěla mít takovou kůži, abych se zapomínala po koupání mazat ;) buď ráda, že to tak máš ;)

      Vymazat
  8. Já ho používám na oholené nohy :)) Jinak musím říct, že mi docela vadí ta ,,vůně". Jinak je dobrý, promaže dobře, ale že by to byl nějaký zázrak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, vůně je fakt hnus :D taky jsem si říkala, že jak se o něm na netu píšou samé chvály, tak nic moc ...

      Vymazat
  9. V létě používám mírnější verzi na obličej, v zimě si kupuju hutnější krémy, ale zatím jsem na ten ideální nenarazila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já taky ne :( zatím mně nejvíc vyhovovalo máslo od Alverde, ale problémů se suchou kůží jsem se nezbavila ...

      Vymazat
  10. mě se na kožní potíže nejvíc osvědčil sudocrem, taky z lékárny... nebo la roche posay baume ap, na ekzematickou kůži apod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě nemám ekzém, to je to :( sama nevím co to je, jestli jen přesušená kůže, ale mažu se 2x denně, někdy i častěji a pořád nic nepomáhá :( o Sudocremu jsem četla hlavně ve spojitosti s akné, tak by neškodilo vyzkoušet, když nebude sedět, tak aspoň vymažu na pupínky ;)

      Vymazat
  11. Pamatuju si, že když jsem jako malá měla problémy s kůží, tak to na mě jednu dobu mamka mazala na doporučení doktorky...Teď už by to na mě ale nikdo nedostal. Taktéž trpím hodně suchou a citlivou kůži a v zimě mám sklony k ekzému a moc mi pomáhá tělový krém od Pai a tělová másla od Deep Steep, hlavně to levandulové. Jo a dobrá jsou i másla od Korres.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Korres jsem si teď objednala, tak jsem zvědavá :) a pořád přemýšlím, jestli má cenu jít na kožní nebo ne ...

      Vymazat
    2. Těžko říct, minulou zimu jsem byla chvílemi zoufalá a chtěla jsem na kožní, ale podle špatných zkušeností z okolí jsem to nakonec nechala být a vypořádala se s tím sama. Mám totiž takový pocit, že nejčastěji to řeší buď za pomoci léků, které pro mě nepřipadají v úvahu a nebo krémů z lékárny, které jsou často založeny na ropných derivátech, což je pro mě tabu.Co se mi hodně osvědčilo je nakoupit si v dmku to jejich dvoukilové balení mořské soli a alespoň jednou týdně si udělat domácí moře ve vaně. Nasypu tam pořádné množství soli a k tomu přileju nějaký koupelový olej. Na mytí se mi osvědčila mořská houba (nečištěná) společně s nějakých sprchovým olejem nebo krémem... A pokud není pokožka vysloveně podrážděná a rudá, tak občas jemný peeling, protože třeba na lýtkách mám pocit, že tam "sedí" ta suchá kůže a přes ní se ty krémy nemohou dostat..Tady ale záleží na momentálním stavu té pleti.

      Vymazat
    3. Jo ještě k tomu Korres. Na hodně podrážděná, červená místa bych ho moc nedávala, díky tomu, že obsahuje parfemaci tak mě někdy pálil. (mám růži, fík a guavu)Na každodenní mazání jsou ale ta másla super

      Vymazat
    4. přesně toho se taky bojím, že mi předepíše nějakou mastičku s kortikoidy nebo jinýma svinstvama nebo mi nepomůže vůbec, ale už jsem doma slíbila, že tam půjdu (byla jsem donucena :D), tak uvidíme, určitě pak podám report, páč sama jsem na to zvědavá ...

      přesně s tou mořskou solí radila Mitsuuko (http://mitsuuko.blogspot.cz/2013/09/komplexy-jizvy-pupinky-pigmentove.html), dokonce i doporučila peeling od Wellness&Beauty, který se dá sehnat v Rossmanovi, jenže u nás ho samozřejmě nevedou a vždycky když dojedu do Brna, tak buď ho mají vyprodaný nebo zbývá poslední, který je celý ulepený :(

      s tou solí z DMka to vyzkouším, jenom mám problém s koupáním, raději se sprchuju :D ale jestli mi to má pomoct, tak to přetrpím ;)

      Vymazat
  12. Taky mě jako první napadla změna složení, jak tu někdo psal v diskuzi. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Anebo je vůči tomu liščí hřbet už imunní :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. beztak si ze mě dělají šoufky! ale nevadí, najdu lepší! ;)

      Vymazat
  13. U nás jakožto v ekzémové rodině je excipial už téměř synonymem věty "...nedrb se a namaž si to, když tě to svědí!" :D Taťka, neznalý ničeho jiného než indulony a tohohle zázraku, si tím maže i obličej. Sestře teda na atopiťák nepomohl, ale mně s bráchou na obyč. dětské ekzémy celkem suverénně. Na vůni/nevůni jsem si zvykla, přecejen pětiletý prcek to zas tak neřeší a co se v mládí neučíš... ;) A dodneška se s ním nezdráhám namazat cokoliv, co mám suché nebo podrážděné - krom obličeje. Na ten by ho opravdu použil jen blázen O.o A můj tatínek :D

    OdpovědětVymazat
  14. Ja ho použivam na odličenie oči a nemam mu čo vyčitať. Ak ho predpiše obvodny lekar doplaca sa iba 0,90 €.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)