Africký peeling na vlasy

Už nějakou dobu tu nebyl článek o vlasech, co? Ono by se mohlo zdát, že už jsem svou oblíbenou vlasovku našla a že dál nemám co říct. Chá! To bych nesměla být Liška marnivá, která potřebuje pořád zkoušet něco nového. Navíc když něco zajímavého někde vyčmuchám, musím to mít. Co kdybych našla něco lepšího a zázračného? Kdyby se náhodou někdo rozhodl udělovat Nobelovku za kosmetiku, tak ať mám s čím kandidovat, žeano ;).




Takže jsem zalovila v internetových vodách a zrak mi přistál na dánské značce Urtekram. Vyrábí bio potraviny a kosmetiku bez syntetických tensidů, parabenů nebo jiných konzervačních látek a parfémů. Produkty nejsou testovány na zvířatech a mají certifikát ECOCERT. Na jejich české ofiko stránky můžete mrknou tady. A co jsem si nakonec koupila?



Šampón Rhassoul je určený pro všechny typy vlasů a obsahuje výtažky z máty zahradní, které způsobují lepší prokrvení vlasové pokožky a vyživují vlasové cibulky. Při pravidelném používání může dojít ke snížení vypadávání vlasů, zmírnění lámavosti, omezení jejich třepení, snížení tvorby lupů a k růstu nových vlasů. Rhassoul (africké bahno) je velmi výživný díky obsahu iontům vápníku, železa, křemíku a hořčíku. Pokožku ani vlasy nikdy úplně neodmastí, což znamená, že je dál chráněna a je ideální i pro citlivou pokožku a suché vlasy. (zdroj)





Balení je z mléčného plastu a pro někoho nebude asi moc lákavé. Žádné třpytky navíc. Na druhou stranu mi sedí k filosofii značky a k Africe. Jsou na něm jen důležité informace a obrázek afrického bahna. Nic víc, nic míň ;). Uzávěr je takový ten, co musíte zamáčknout a vyjede dírka na dávkování. Jestli to má nějaký název, tak sem s ním! Což je docela praktické, páč po použití nikde nemusíte hledat vršek. Obsah balení 250 ml, cena 145 Kč.



Na složení se mi líbí, že slibované bahno je hned na druhém místě a taky že je nadupané samýma mňamkama (aloe vera, mýdlo z kokosu a kukuřičného cukru, extrakt z máty peprné, ...). A je krátké, žádný elaborát na celou stranu.




A teď přichází největší pecka! Konzistence a vůně. Začneme u vůně - vzhledem k obsahu aloe vera a máty, voní šampón jako peprmintová žvýkačka. Působí to na mě hodně zajímavě, páč byste u výrobku na vlasy tuto vůni zrovna nečekaly. Překvapuje mě při každém použití, nutno říct, že příjemně. Originální a osvěžující.

Na konzistenci vyčlením tentokrát samostatný odstavec, páč si to zaslouží. Když jsem šampón nalila na ruku poprvé, opravdu jsem si myslela, že jsem se spletla a objednala něco jiného. Musela jsem kontrolovat obal, jestli je tam fakt napsané "Shampoo". Měla jsem totiž na tlapce hnědou tekutinu, která obsahovala jemná zrníčka. Prostě peeling jako když vyšije. Není to boží? Udělat ze šampónu peeling (a teď jako kdo dostane tu Nobelovku za kosmetiku, já asi ne, že? :( ).



Vzhledem k tomu, že šampón neobsahuje sulfáty, méně pění. Což jako já jsem zvyklá, ale radši upozorňuju předem, kdyby náhodou ;). Nanáším na hřívu dvakrát (moje divná zvyklost, která nemá logické opodstatnění), takže napodruhé pění už normálně. Kupovala jsem ho ze dvou důvodů: za prvé má být šetrný k pokožce a za druhé má zabránit vypadávání vlasů.

Jelikož mě hlava po umytí nesvědí a ani pokožka nedělá jiné psí kusy (což ona občas fakt umí), první důvod byl splněn - šampón je šetrný a doporučila bych ho při jakémkoliv problému. Jestli zabraňuje vypadávání vlasů, nemůžu bohužel zas až tak posoudit. Já jsem problémy s vypadáváním měla, o tom už víte. Troufám si ale tvrdit, že mi nejvíc pomohl Biosil Plus a Rhassoul už mu jen dělal společníka. Kadeře mi totiž přestaly vypadávat úplně (díky, lesní bože!).

Jediné, na co jsem si musela zvykat bylo něco, čeho jsem si při nákupu nevšimla (to jsou ty moje hurá akce). Věta "Pokožku ani vlasy nikdy úplně neodmastí, což znamená, že je dál chráněna a je ideální i pro citlivou pokožku a suché vlasy." fakt platí. Už při mytí si všímám, že vlasy nejsou jakoby úplně odmaštěné, nedrhnou o sebe. Docela jsem měla problém, páč mi to evokovalo akorát to, že mám špinavé vlasy i po umytí. Navíc já suché kadeře už naštěstí nemám, takže jsem se asi úplně netrefila do typu výrobku.

Sečteno a podtrženo - kupte si tento šampón už jenom kvůli vůni a konzistenci! Já si ho koupím po vypotřebování zas. Akorát teda trochu jiný typ. A tentokrát si pročtu celý popisek, že :D.

Jo a peelingová zrníčka v šampónu nijak pokožku nedrhnou nebo o tom aspoň nevím.

Znáte značku Urtekram? Vyzkoušely jste od ní něco? Jaký vlasový výrobek vás poslední dobu nejvíc zaujal?

Přeji krásný víkend!

L.








Komentáře

  1. To zní hodně zajímavě. Šampon od této značky plánuju koupit už nějakou chvilku, tak díky za tip, tohle by se mi zrovna mohlo líbit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě doporučuju ;) a dokonce jsem zjistila, že tuto značku u nás v malém lesíku prodávají v obchodě s přírodní kosmetikou! takže chci vyzkoušet i sprchový gel nebo pleťové mléko ;)

      Vymazat
  2. Já mám vlasy normální, ale pokožka je spíše sušší někdy s lupy, tak možná by byl prima na střídačku. Zitra zkouším Logonu, ale ta cena byla děsná. Khadí je moc červená, tak uvidíme, co Logona. Díky za tvé vlasové články.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na Logonu jsem se nikdy blíž nedívala, ani nevím proč, asi mi nebyla sympatická ... tak dej vědět, jaká je ;)

      Vymazat
  3. Se značkou zkušenosti nemám, ale vlasy si myji přímo rhassoulem a nedám na to dopustit, sice to chce trochu zvykání si, vlasy jsou po umytí fakt jiné, ale myslím, že to stojí za to:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak teď jsi mě úplně vykolejila! o tom jsem nikdy neslyšela a hned jsem musela sjíždět Tvůj blog a hledat podrobnosti! :) na tohle se teda zaměřím, to mě zajímá! děkuji za rozšíření obzorů :)

      Vymazat
    2. Haha, a máš to!:D Rhassoul je prostě orgasmovej!:D https://www.youtube.com/watch?v=W4pIBQulivQ

      Vymazat
  4. Urtekram mám heřmánkový a nejdřív jsem z něj byla rozpačitá, protože po klasické kombinaci šampón + balzám jsem měla vlasy takové divné, já tomu říkám "přepečované". Ale jednou jsem (nevím proč) použila tenhle šampón bez kondicionéru a výsledek byl výborný. Tak to takhle občas prostřídám :o)
    Sypký rhassoul jsem na mytí zkoušela, ale nesedl mi. Ale na pleť je vynikající!!
    Pro pořádek dodávám, že vlasy mám zesvětlené, suché, mírně poškozené a pleť mastnou jako špekáček :o))
    Hezký víkend Lištičko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to musím taky vyzkoušet! já zase místo kondicionéru používám masku, ale nechávám ji tam chvilku jako kondicionér ;) takže příště bez ničeho a uvidíme, co to udělá! ... mastnou říkáš, jo? já taky totiž! takže jsem naprosto přesvědčená, že Rhassoul kupuju a když nepůjde na vlasy, tak ho naplácám na xicht! :) no ještěže mám takové chytré a světaznalé čtenářstvo!

      Vymazat
  5. Po tomto šampóne som pokukávala, asi si ma presvedčila, aby som ho vyskúšala.:)

    OdpovědětVymazat
  6. Já měla tento a pak hennový a oba byly super, až dopatlám, co mám, chci nějaký další urtekram, poměr cena/kvalita je bezkonkurenční, oni totiž prý Dánové dotují přírodní kosmetiku, takže proto je možné ty ceny držet takto i přes opravdu kvalitní složení. Také jsem od nich měla měsíčkové tělové mléko pro děti a to taky super. A mně se to balení strašně líbí, navíc, když je toho víc pohromadě, tak to vypadá moc pěkně. A vím, že proti padání vlasů si lidi hodně chválí ten kopřivový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten hennový jsem chtěla strašně moc, ale zrovna, když jsem kupovala, tak byl vyprodaný :( nad tou cenou jsem se pozastavila hned, čekala jsem o hodně dražší, takže plus pro ně a jdu si vybírat i další výrobky! :) díky za tipy!

      Vymazat
  7. To chci, to musím mít. Teď a hned a okamžitě a taky střelhbitě! A ty peníze, to je nádhera :). Lištičko, děkuji ti za článek.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to vypadá přesně na věc, kterou potřebuju! O peelingu na vlasy jsem v životě neslyšela, ani o té značce, ale je mi moc sympatická a to že vlasy neodmašťuje a že voní po peppermintu zní skvěle! Měla jsem kopřivový šampon od Yves Rocher který taky dokonale voněl, ale dělal přesně tu neplechu při které jsou vlasy vysušené a slepené. Tím pádem jsem musela dávat hodně kondicionéru a tím pádem byly vlasy zase zatížené a rychleji se mastily.. prostě začarovaný kruh :( A na padání vlasů taky dost trpím, ani Biosil mi nepomohl. Určitě zkusím tenhle africký zázrak! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na vlasovku od YR jsem byla jednu dobu docela natěšená, než jsem zjistila, že i ta jejich přírodní řada obsahuje sulfáty :/ možná proto vysušuje ... na padání vlasů zkus každý den do sebe nacpat lžičku dýňového oleje - chuť nic moc, ale pomáhá ;)

      Vymazat
    2. Já zbožňuju ty jejich vůně, obaly, limitky a vůbec všechno na vlasy, ale bohužel... moje vlasy mají jiný názor :D Oh, vážně? Tak to moc děkuju, zkusím moc ráda (tatínek jest hrdým zastáncem pravidelného požívání rybího oleje, tohle jistě zvládnu :D) :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)