Termální voda? Na co?

Tohle jsem si říkala vždy, když jsem na jakoukoliv viděla recenzi. Fíkat si na sebe můžu obyčejnou vodu přece! A nemusím za to utrácet stovky, no ne? Omyl!

Časopisy si obvykle vůbec nekupuji (pravidelně čtu jen ČiliChili, a to je zdarma), ale dlouhé čekání na nádraží před dovolenou si vybralo svou daň a já zavítala do trafiky. Na čumendu. A najednou tam vidím časák (už bohužel nevím, jaký to byl), ke kterému bylo jako dárek minibalení termální vody Avéne. Za ty prachy nekup to, znáte to. Navíc jsem si chtěla ověřit, co furt všichni plaší. A udělala jsem fakt dobře!

Voda je určená pro citlivou, podrážděnou nebo alergickou pleť. Je dermatologicky testována a prověřena mnoha vědeckými studiemi (alespoň to píšou na obalu). Rozprašovač na vás vypustí jemnou mlhu, nemusíte se bát, že by z vás tekla voda, což je třeba na obličej úžasná věc. Minibalení obashuje 50 ml a stojí okolo stovky. Koupíte v lékárně nebo na internetu.

Složení je jednoduché: Avene Termal Spring Water (Avene Aqua), Nitrogen (dusík)



Avéne nabízí několik možností jejího použití:
  • Na opruzeniny – nezkoušela jsem (naštěstí jsem nepotřebovala)
  • Na zarostlé chloupky – krásně uklidní pleť, stačí nastříkat na postižené místo, já používám na linii bikin
  • K fixování make-upu – nemohu posoudit
  • Ke zklidnění různých podráždění – pomohla mi korigovat alergii ze sluníčka, sice nevyléčila (tam pomohl kokosový olej), ale rozhodně to bylo lepší
  • Po odstranění chloupků – souvisí se zarostlými chloupky, po holení používám vždy
  • Na spáleniny od slunce – hned první den jsem si na dovolené spálila okraje plavek (jako kdybych se neznala, stává se mi to pokaždé), jaká byla úleva, když jsem přestříkala termákou! Ochladila a uklidnila rozbolavělou kůži
  • Na zarudnutí obličeje – netrpím, nevím ;)
  • Po cvičení, v létě, při cestování – pamatujete si, jak ještě před nedávnem bylo asi tak 150° ve stínu? Tekl z vás pot, make-up nemělo vůbec cenu nanášet a jakýkoliv pohyb byl utrpením? Tak já jsem na sebe lila jen Avéne. V tomto bodu ale uznávám, že by klidně mohla stačit již dříve zmiňovaná obyčejná voda v rozprašovači.


Liščí fígl: místo nočního krému nyní používám kokosový olej (ano, ten se dá patlat na všechno) a Avéne mi slouží jako základ před jeho nanesením. Oleje se totiž doporučují dávat na vlhkou pleť. Takže nastříkám a namlhuji, pak mažu a jedu ;) Tato dvojka se mi hodně osvědčila, skvěle jim to klape.

Co napsat závěrem? Už asi tušíte – spletla jsem se a omlouvám se všem termálním vodám. Už totiž vím, že to není jen předražená kravina navíc. Že má multifunkční využití a několikrát jsem byla nesmírně ráda, že jsem na ni narazila.

Používáte termální vody ve spreji? Jaká je Vaše nejoblíbenější?

L.

Komentáře

  1. Používám a miluju, když se dá na noc před krémem nebo olejem, zvyšuje hydrataci a vypíná vrásky. Teď se ale chystám zkusit místo toho obyčejnou minerálku v rozprašovači, prý to je totéž, akorát levnější a ekologičtější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, to mě nenapadlo! já se ráda přiučím, díky za tip :)

      Vymazat
  2. Termální vody mám ráda, nejoblíbenější je tahle Avene a potom také miluju všelijaké květinové vody...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na květinovou se chystám, mám vyhlídnutou v DM tu růžovou, až dojde Avéne, tak jdu pro ni ;)

      Vymazat
  3. A já termální vodu ještě nezkoušela :-) Jsem ostuda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takže píšu si: domácí úkol pro Evelínku, vyzkoušet termálku! :P

      Vymazat
    2. No jéjé :-) Sehnala jsi ten krém?

      Vymazat
    3. mám! zítra bude testování, ale samozřejmě nevedli žádné testry a teď se trochu bojím, že je moc světlý :(

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)