Smraďoch od Alterry

Že používám šampóny bez silikonů a sulfátů už víte (článek můžete omrknout zde). Proto jsem se rozhodla Vám ukázat současného pomocníka ke krocení mých kadeří a hlavně citlivé pokožky hlavy.

Seznamte se s Sensitiv Shampoo od Alterry, která je privátní značkou drogérie Rossmann. Slibuje šetrné umytí vlasů za pomocí výtažků z mandlí a jojobového extraktu. Má zklidňovat pokožku hlavy, neobsahuje silikony a SLS. Vlastní certifikát BDIH (neobsahuje ropné produkty, syntetické konzervační a vonné látky ani syntetická barviva, není testován na zvířatech, suroviny nejsou získány z mrtvých zvířat).

Balení se mi líbí, trochu ve mě evokuje čistotu a přírodu. Je klasické plastové, s uzávěrem na zaklapnutí. Otvírá se lehce, ale nemusíte se zase bát, že by Vám šampón někde vytekl. Tato řada má žlutou barvu a seženete ji ve větších Rossmannech (u nás v lese ji třeba nevedou). Obsahuje 200 ml výrobku a stojí lidových 49 Kč.




Konzistence je gelová, šampón má průhlednou barvu. Pění lehce (díky absenci sulfátů), já myji hlavu vždy dvakrát, takže mi to nevadí. Neuděláte si sice na hlavě pěnovou čepici, ale nemáte rozhodně pocit neumytých mastných vlasů. Kadeře jsou čisté, nezatížené a hlavně - pokožka hlavy nesvědí. Do dalšího umytí vydrží 4 dny, což je můj limit, pod který nejdu. Jakmile tohle šampón nezvládá, končí naše spolupráce.



Jistě už z nadpisu tušíte, že bude někde háček. Jeho vůně je totiž značně nelibá mému čumáčku. Může za to podle mě jojoba. Smrdí, jako by byl prošlý (není), tak trochu nakysle. Chudinka mandle se krčí někde v koutku. Když se budete hodně snažit, možná ji i ucítíte. U přírodních šampónů doporučuji očichávat už v obchodě, už několikrát se mi stalo, že jsem byla doma nepříjemně překvapená.



A víte co? Já mu tu "vůni" stejně odpustila. Má totiž více kladných vlastností, krásné složení a při častém použití se na ni dá zvyknout. Navíc se ve vlasech nedrží, po smytí šampónu vodou už o ní nebudete vědět. Důležité je, že mé vlasy si chrochtají blahem, no ne? ;)

Jak už jsem naznačila v úvodu, Alterra má více řad (barev) výrobků na vlasy, jsou zde i kondicionéry a masky. Určitě se nebudu bránit vyzkoušet i další varianty. Ostatně červenou už testuji v podobě kondicionéru.

Liščí tip: šmírujte panel vpravo, pokud jste na sociálních sítích, můžete blog sledovat i přes efbíčko ;)

Znáte tuto značku vlasové kosmetiky? Máte s ní zkušenosti? Používáte přírodní šampóny?

Užívejte!

L.

Komentáře

  1. Já tu značku budu muset vážně vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doporučuju! za ty prachy to je super kup ;) akorát u nás mají jen červenou řadu na barvené vlasy :(

      Vymazat
  2. Mně tedy nesmrdí, i když vůni šamponů preferuju trochu jinou :) Přijde mi to jako taková jemnější parfemace jaru na nádobí :D Ale taky ho mám ráda. Asi jako všechny šampon od Alterry. Čtyři dny u mě sice nedává, ale to ani nepožaduju, hlavně aby umyl, nezanesl mi póry na pokožce hlavy a neměl v sobě tunu zbytečných fujtajblů. A za tu cenu - paráda, víc nežádám! :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak! beru ho jako levnou alternativu k přírodním šampónům, takže když zrovna nemám za co, tak jdu do Rossmanna ;) a můžu říct, že jsem rozdíl nepoznala třeba oproti i+m, který stojí tři stovky ...

      Vymazat
  3. Myslíš, že by tento šampón byl vhodný i pro mastné vlasy? Už jsem od Alterry jeden šampon měla, ten s granátovým jablkem, ale hodně se mi po něm mastily vlasy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to bohužel neporadím, páč mastné vlasy nemám :( ale není vyloučené, že ve větších Rossmannech bude od Alterry šampón přímo na Tvůj problém ;) u nás v lese máme jen dva druhy, takže nevím, zkus omrknout, pokud máš možnost ;)

      Vymazat
    2. Na mastné vlasy jsem od Alterry právě žádný nenašla. U nás jich mají teda o trochu víc, ale na mastné ne...Ale třeba Alverde nějaký najdu, nějak už se mi nechce vracet k silikonům...:D

      Vymazat
    3. ona ta červená řada je pro suché a poškozené vlasy, tak proto Ti je zmastila ;) žlutá je na citlivou vlasovou pokožku, takže by nemusela být tak "hutná" ;) každopádně teď je mají v Rossmannovi v akci za 40 Kč, takže za zkoušku skoro nic nedáš ;)

      Vymazat
    4. To jsem vůbec nevěděla, že je na suché a poškozené...:) Myslím, že na tom štítku bylo něco jiného...TAk to bylo tím, díky :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)