Vlasový zázrak od Johna

Na liščím Instagramu jsem vám nedávno dávala tip na výprodej kosmetiky JMO v parfumeriích Douglas. Asi se rozhodli pro ukončení prodeje této značky - škoda, že o tom nikdo nikde neinformoval. Páč 50% sleva, to už se vyplatí! Přišla jsem k tomu úplnou náhodou a ani trošku jsem neváhala, od Johna jsem chtěla něco vyzkoušet už pěkně dlouho. Šampón byl bohužel už fuč, takže jsem sáhla po dvou produktech na styling. Vyplatilo se?


John Master Organics Sea Mist



Ne, že bych solný sprej na vlasy někdy potřebovala ... Ale tak má to krásné balení - tmavou skleněnou luxusní lahvičku. A kdo by nechtěl plážové vlny jako z načančaného časáku? Přečetla jsem pár nadšených recenzí a milá paní prodavačka mi řekla, že za ty prachy to prostě koupit musím. A paní prodavačka se má poslouchat!




Složení je jednoduše jednoduché - voda, sůl a levandulový olej.

Voní překvapivě po soli s levandulí a já se do něj zamilovala ihned po prvním použití. Střička funguje skvěle, vytváří jemnou mlhu, která se rozprostře po vlasech. Dá se použít do mokrých i suchých kadeří a opravdu tam ty jemné plážové vlny jsou. Sice ne jako v těch časopisech, ale jsou. Dají se podpořit i tím, že vlhké vlasy nafíkáte sprejem, stočíte do drdolu a necháte uschnout. Toto se dá samozřejmě aplikovat i bez spreje, ale ten pomůže k delší trvanlivosti.

Já ho ale používám na něco trošku jiného - místo suchého šampónu! Je všeobecně známo, že sůl vysušuje, ovšem v kombinaci s levandulovým olejem ne zas tak moc. A na mou přecitlivělou pokožku prostě suchý šampón dát nejde. Sea Mist je ovšem úplně jiný případ! Vlasy po nastříkání vypadají na oko lépe a sůl trošku zamaskuje mastnotu bez bílých stop a svědění hlavy.



John Master Organics Hair Texturizer



Přiznávám, že sama bych po něm určitě nechmátla. Doporučila mi jej Enka, za což jí ještě jednou děkuju :). Nalákala mě na fakt, že toto udělátko prý lehce zkrotí mini vlásky okolo hlavy. A že nádherně voní. Lahvička je opět luxusní, skleněná a elegantní.




Co si budeme vykládat, toho složení jsem se docela bála. Obsahuje samé oleje, bambucké máslo a už ze vzorku vypadala hmota hutně a lepivě. A mé vlasy jsou dost jemné. Takže jsem čekala mastnou kštici.

Ale ta vůně! To je orgazmus! Beze srandy. Sladké parfemace sice nevyhledávám. A na obale napsáno vanilka s mandarinkou... Jako nejradši bych pastu snědla. Připomíná mi Vánoce, dobrý alkohol s arabeskama a čokoládou. Sladká, omamná, ale ta mandarinka tomu dodává nahořklé citrusové grády.




Konzistence je opravdu hustá, mastná a lepivá. Stačí použít maličko, jen na špičku prstu. Dávám do mokrých konečků a na neposedné malé vlásky u hlavy. Pokud to nepřeženete s množstvím, stane se zázrak. Konečky nejsou vysušené a mini vlásky netrčí do všech stran. Pro suché vlasy musí být pasta jako stvořená na dodání hydratace. Jinak je určená i na fixaci účesu a tvarování vln.

Ještě do nedávna jsem nedala dopustit na sérum na vlasy od Alverde. Používala jsem ho k naprosto stejnému účelu. JMO ale hraje úplně jinou ligu. Samozřejmě v jiné cenové kategorii. Ale pokud se nezkazí, tak vzhledem k množství, které stačí na jednu aplikaci, vydrží věky.


A závěr? Pokud ještě narazíte v Douglasu na slevu, kupujte okamžitě! Oba. Pokud ne, určitě doporučuju stylingovou pastu. I za plnou cenu ;).

JMO kosmetika se dá samozřejmě koupit i přes net, třeba na Greenwave.


Máte zkušenost s touto značkou? Stihli jste akci v Douglasu? Používáte mořskou mlhu nebo vám to přijde jako blbost? A čím usměrňujete neposedné malé vlásky u hlavy?

Užívejte!

L.





Komentáře

  1. Jeeej teda prvý krát čítam na blogu o použití solneho spreja ako suchý šampón ale teší ma to lebo to na podobné účely používam tiež :) akurát že si ho nastriekam ku kotienkom po umytí a vlasy mi vydržia dlhšie fresh be suchého sampona. Len treba nájsť nejaký jemnejší co nevysusi vlasovú pokožku po pravidelnom používaní...musím sa pozrieť aj na tento :) levanduľa hmmmm <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ha, to musím zkusit - aplikaci hned po umytí! :) si myslím, že tento by neměl tak vysušovat, díky oleji, ale samozřejmě sůl je sůl a na dlouhodobé používání tímto stylem (po každém mytí) bych ho nedávala ;)

      Vymazat
  2. Solný sprej si běžně vyrábím sama doma. V knize "Ve rtěnce je olovo" je předpis přesně z těch tří přísad. Momentálně používám domácí levandulový, ale až doje, vyrobím mátový. Není třeba kupovat předražené věci, když si totéž lze vyrobit doma.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)