Lesní šampónování

Povím vám smutný příběh ... Mohl by se klidně jmenovat "Liška idiotka"... To mi tak jednou začal docházet můj oblíbený šampón od Planeta Organica. Jala jsem se tedy nakoupit nový, ale stala se zrada. V obchodě s přírodní kosmetikou u nás v lese byl vyprodaný. Chodila jsem tam čumákovat pár měsíců a pořád nic. Tak jsem se rozhodla, že koupím přes net. Jenže jej prodávají na samých nedůvěryhodných eshopech. Inu řekla jsem si, že vyzkouším nějaký nový. Že by bodla změna, ať není nuda...




Vlasy mám jemné a ne moc husté. Spousta přípravků je zatíží, takže nepoužívám klasický kondiš ani masky. Zároveň mám dost citlivou pokožku hlavy, která nesnese sulfáty (ani ty coco). Jinak je přesušená, svědí a tvoří se lupy.

Hledala jsem v různých vodách, kupovala s rozmyslem i bez, v zahraničí i v naší drogérii. Jak to dopadlo?


ECO Cosmetics Volumising Shampoo



Jak je na něčem napsané "objem", jsem napůl nalomená ke koupi. Páč ty moje tři chloupky ho dost potřebují. V bílé tubě se skrývá průhledný gel, který hezky pění už při prvním použití. Bohužel mi dost vadí, že jak šampón stojí na víčku, při jeho otevření vyteče zbytečně moc produktu. Jinak hezky jemně voní, z vlasů vůbec nejde cítit, ale to mi nevadí. Stačí mi aplikovat jednou (některé přírodní šampóny dávám 2x, protože moc nepění).




Sázela jsem na něj dost, ale bohužel zklamal. Vlasy jsou po umytí krásné a opravdu víc objemné. Tady nemám co vytknout. Při pravidelném používání mi ale dráždí pokožku hlavy. Navíc se mi doba mytí zkrátila z 1-2x týdně na 3x týdně. Takže je na jemné vlasy moc výživný, 3. den po umytí mám nad ušima doslova mastné prameny.

Cena: 155 Kč
Objem: 200 ml
Kde koupit: na Biooo.cz


Planeta Organica Finnish Shampoo



Když u nás v obchodě neměli můj levandulový, rozhodla jsem se prubnout finský. Stejná značka, určený pro citlivou pokožku hlavy, ten by mohl být ještě lepší, no ne! Na obal s pumpičkou jsem zvyklá, je praktický a funkční. Tekutina má světle oranžovou třpytkoidní barvu a voní naprosto božsky! Ruská přírodka vůně umí, to už jsem si potvrdila několikrát. Jsou neokoukané, zvláštní, zajímavé a mému čumáku lahodící.

Složení - Aqua with infusions of Organic Rubus Chamaemorus Seed Extract, Artemisia Vulgaris Extract, Oxycoccus Palustris Extract, Organic Calluna Vulgaris Flower Extract, Melilotus Officinalis Extract, Centaurea Cyanus Flower Extract; Magnesium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Decyl Glucoside, Glycol Distearate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Sodium Chloride, Parfum, Citric Acid


Bohužel jsem jaksi zapomněla, že jsem Fina už jednou měla ... Trošku mě omlouvá, že změnili obal a že to bylo před třemi lety. Každopádně jsem na něj už psala recenzi, se kterou stále souhlasím. Všechno v cajku, ale opět mi mastí vlasy.

Cena: 195 Kč
Objem: 280 ml
Kde koupit: to je ten oříšek, např. tady, ale nemám vyzkoušeno


Lavera šampon Volume




Laveru už jsem taky jednou měla. Dokonce jsem si to i pamatovala! A tenkrát jsem byla spokojená. Dá se koupit v DMku, takže snadno dostupný, cena přívětivá. Pění obstojně už při první aplikaci, páč obsahuje coco sulfát. Gel je průhledný a vůně jemná, trošku tam ten pomeranč vyčuhuje, zeleného čaje jsem si nevšimla.




Kdo pozorně četl předchozí odstavec, už tuší - díky coco sulfátu jsem si málem rozedrala hlavu do krve. Když jsem šampón měla naposledy, vlasy i pokožka byly v lepší kondici. Momentálně se pokožka rozhodla, že mi dá pěkně sežrat, že jsem jí sebrala oblíbenou péči a chová se dost nepředvídatelně. Lavera ji totálně odrovnala, dobře mi tak!

Cena: 149 Kč
Objem: 250 ml
Kde koupit: v DM drogerii


BalanceMe Protect and Shine Shampoo



Po všech těch srandách jsem se rozhodla investovat a při objednávce z Anglie jsem přihodila fešáka od BalanceMe. S jejich tělovým mlékem jsem totiž nadmíru spokojená. Navíc to krásné složení ... Balení s pumpičkou mi vyhovuje, vůně je naprosto krásná, jako citronový koláč. Na první pokus moc pěny nevykouzlíte, při druhé aplikaci už vše v pořádku. Vkládala jsem do něj všechny své zoufalé naděje.




Nakonec se ukázal jako nejlepší z dnešní čtveřice. Kadeře jsou po mytí krásně nadýchané, zdravě vypadající a lesklé. Pokožka hlavy si lebedí. Je tu ale jeden problém - šampón není vhodný na jemné vlasy. Stejně jako ten Finský je mastí dřív, než bych chtěla. Což je mi líto, páč jinak bych měla nového oblíbence a nemusela bych lovit levandulový Planeta Organica v hlubinách internetu.

Cena: 15 liber
Objem: 280 ml
Kde koupit: na Lookfantastic


Vraťme se tedy k prvnímu odstavci a odpovědi na otázku, proč jsem idiotka ... Protože jsem se bála nakupovat na pofidérních eshopech a místo toho jsem vyhodila 934 Kč. Takže by bylo lepší utratit těch cca 250 Kč s poštovným a pak se třeba bít do hlavy, že levandulová Planeta Organica nedorazila. Než se teď bít do hlavy, že mám doma čtyři šampóny skoro za litr a na nic!


Jaký šampón si mám koupit teď? Mám jít zase do rizika? Nebo se vrátit k levanduli? A co používáte na jemné vlasy vy?

Užívejte sluníčka!

L.










Komentáře

  1. Ahoj, mám stejný problém - mastící se vlasy po pár dnech. Skoro rok jsem jela v práškovém "no poo", to hodně pomohlo proti padání vlasů a docela zesílily. Pak jsem zkusila Khadi, Soaphorii (vše mastilo), dnes spokojená s Ponio šampukem Tea Tree lemon myslím že to je. Existuje i menší balení na vyzkoušení. Myju jednou za 5-6 dní cca. Žádnou masku ani kondicionér nepoužívám, jen opláchnu studenou vodou nakonec. A díky moc za recenze a ušetřené peníze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky děkuju za tip, určitě Ponio vyzkouším, už začínám být vcelku zoufalá, tak aspoň nějaká naděje! :)

      Vymazat
  2. Toto poznám.... momentálne používam mydlo na vlasy a striedam s šampuchom od Ponia. Po mydle je potrebné každé max 3 dni umyť(strašne sa mi mastí vrch hlavy, ostatné by ani nepotrebovalo), po šampúchu sú to úctihodné 4 dni. Oproti obyč šampónom kde bolo treba každý druhý deň, je to rozdiel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme stejný problém, taky se mi mastí jen vršek! To Ponio fakt musím vyzkoušet! ;)

      Vymazat
  3. Lisul,jestli chces zustat v levnejsich vodach samponu (takze ne od 500,- vys),tak doporucuju Acure na objem - jak kondis tak sampon. Neobsahuji coco sulfaty, nezatizi ani super jemne vlasy, je to sice vichr ve vlasech-mata nebo eukalyptus, ale mamca si je strasne pochvaluje. Ja mam zase tu jejich marockou oranzovou radu - uz asi 4. Abutelu v rade a je to nejlepsi sampon z te levnejsi prirodky, na ktery nedam dopustit. Steidam s hydratacnim Voono,ten je zase uzasny na pokozku hlavy (a ten si mamca taky pochvaluje 😉)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych klidně i investovala, šampon mi vydrží i půl roku, ale bohužel se mi to zatím nevyplatilo, např. 100% Pure bylo vyloženě zklamání :( Acure zkusím, díky za tip!

      Vymazat
  4. Posledního půl roku se tak nějak držím osvědčené kombinace Weleda - Ovesný šampón a na prostřídání cokoliv, co šlo kolem. Poslední, co šlo kolem, byl tuhý šampón od Navii - Vzácné dřevo a malinový ocet od Yves Rocher (to sice není šampon, ale v mezičase ho docela obstojně zastoupí). A asi dobrý, nevysušuje ani jedno, ten ocet navíc krásně voní. :)
    Ovšem od dob kolejních se mi na suchou hlavu osvědčil jednoduchý trik. Prostě ji namazat. Vzít jakýkoliv krém, co tě nedráždí, a pěkně naplácat na hlavu, jako kdyby to byla vlasová maska. Po nějaké době (já si tím vydržela i čtvrt dne), napřed spláchnout všechen krém, pak hlavu normálně umýt. K tomu ale podotýkám, že já mám vlasy maximálně na ramena, většinu času ani to ne, nevím, co to udělá s hřívou do pasu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Weledu jsem měla kdysi dávno a byla fajn ;) o tom krému na hlavu jsem ještě neslyšela, zkoušela jsem olej, ale pak jsem byla mastňák ještě týden (i když jsem smyla šamponem)

      Vymazat
  5. mám jemné vlasy a bez kondicionéru si život neviem predstaviť, nepoužívaš ho blbo? (nie je to myslené urážlivo ale väčšina má na sebe napísané naniesť na vlasy, nechať x min a opláchnuť) Ono u hrubších je to v podstate jedno ale u jemných sa mi osvedčilo dávať kondiš až od oší, príp. ramien nižšie. A čím výživnejší tým kratšie ho nechať pôsobiť a zmyť (aj keď dĺžky mi mastné nevadia, nenosím rozpustené vlasy). A šampón jednoznačne odporúčam Logonu, mala som pol litrovku Kopřivy (trochu do nádobky s vodou, napeniť a dať na vlasy, ja som opakovala 2x ale ani to netreba, vydržala asi pol roka) a chystám sa na Akáciu alebo Jalovec ale musim domíňať zásoby Akin-u ak si dovtedy nevytrhám vlasy kvôli svrbeniu. Po Logone krásne skľudnená pokožka, žiadne svrbenie a predĺžený interval umývania z 2 na 3,5 dňa - to sa nepodarilo žiadnemu už x rokov. Ale pokiaľ ťa svrbí po skoro každom šampóne skús ho o to dlhšie vymývať z každej možnej strany, kľudne aj 10 min aby neostali žiadne zbytky vo vlasoch.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kondiš jsem dávala jen do délek a nenechala působit ani minutu, ale moje vlasy jej fakt nepotřebují ;) občas použiju bezoplachový od Urtekram, ale to je jen vodička ... Obecně si myslím, že když je kvalitní a správný šampon, tak vlasy kondiš nepotřebují, ale vím, že je to dost odvážný názor :D Logonu jsem měla a přišla mi taková nemastná, neslaná, i když žádnou paseku nenadělala, to zas ne ...

      Vymazat
  6. Kedze som sa rozhodla ist do "prirody" tak som skusala asi rok sampuch od Soaphoria - Nutrishamp, sampuch Maca od Navia a nakoniec som si musela dat skratit vlasy o 10cm, nakolko som sa nevedela vobec rozcesat. Nepomahal mi ani malinovy ocot od YR. Moje vlasy bohuzial prirodne sampony neznesu a musela som sa vratit k chemii :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podle mého může přírodní šampón používat každý, ale je důležité vybírat podle svého typu vlasů ;) šampuchy jsou dobré na normální nebo mastné vlasy, na sušší bych je nedoporučovala a když už, tak bych se spolehla na pořádný kondiš ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)