Nejlepší pečovadla roku 2017

Zdravím vás v roce 2018 a doufám, že jste zatím vykročili tou správnou nohou (nebudeme diskriminovat tu levou, žejo)!

Jelikož si u ostatních blogerek moc ráda přečtu, které výrobky je v předešlém roce nejvíc oslnily, i já jsem se rozhodla vám mé oblíbence ukázat. Článek s nejlepšími patlátky roku 2016 si můžete připomenout tady.

V roce 2017 jsem toho poznala spoustu nového a musím říct, že mé nákupy byly spíš úspěšné (pokud nebudeme počítat péči o čumák a tekuté přírodní makeupy :D). Některé výrobky jsem si tak zamilovala, že mám několikáté balení a nemíním se jich jen tak vzdát. Tak jdeme na ně!


Tarika maska na akné (recenze zde)



Nejlepší čistící maska, kterou jsem kdy zkusila! Opravdu dá pleť do pucu, a to v rekordním čase. Doporučuju všem, dám za ni packu do ohně a budu kupovat pořád dokola. Je to žlutý prášek, který po smíchání s vodou vytvoří bylinkové blátíčko. Na pleti uschne po asi deseti minutách a hezky ji vyčistí, zatáhne póry a zabrání hnusákům pupínkům jakémukoli rejdění. Může stahovat pleť a trošku ji podráždit (červené fleky po smytí), ale vše se dá vychytat dobou působení. Třešničkou na dortu je samozřejmě příznivá cena ;).


Karel Hadek Depilol (recenze zde)




Po holení mívám problém s podrážděnou kůží, občas mi zarůstají chloupky nebo se objeví pupínky. Do toho všeho jsem si prošla zánětem potních žláz v podpaží, takže jsem si musela dávat velký pozor, abych pokožku nepodráždila. Depilol se ukázal jako úžasný pomocník, který dokáže 80% škod eliminovat. Podpaží dokonce úplně (jakmile se mi po holení žlázy začaly zvětšovat, namazala jsem Hadka a bylo po nepleše). Koupila jsem ze zvědavosti ve vzorkovém balení a jelikož se jedná o olej, stačí ho opravdu troška. Takže za pár korun hodně muziky a příště si koupím taky jen malou lahvičku, protože velké balení bych měla tak na 10 let :D.


Antipodes Juliet Skin-Brightening Gel Cleanser



Kdybych měla vybrat jen jeden objev minulého roku, byl by to čistič od Antipodes! Naprosto geniální produkt. Julča prostě umí! Je to hnědý gel, který voní dost exoticky (nejvíc mi sedí popis Mitsuuko - jako přezrálý ananas). A odlíčí úplně všechno. Naprosto. Nemusíte použít už žádný produkt. Makeup, řasenku, linky, voděodolné líčení, všechno! Používala jsem s textilním hadříkem, plcla jsem trošku gelu do dlaně, nanesla na mokrý obličej a oči, pošudlila a pak hadříkem stáhla dolů. Žádné ucpané póry ani vysušená pleť. Jakmile mi Julča došla, uronila jsem slzu a začala spotřebovávat nasyslené produkty. A víte co? Vydržela jsem to chvíli a pak ji stejně zase objednala. Páč nic lepšího prostě pro lenochy není! Jo a jestli vám cena přijde vysoká, tak není, páč jedna lahvička mi vydržela skoro rok pravidelného každodenního použití ;).


Balance Me Revitalising Hand and Body Lotion



Tento krém jsem v podstatě koupila úplnou náhodou, jen kvůli syndromu jedné položky v košíku a taky že byl ve slevě. Mazadla na tělo se v lese nikdy neztratí, musím používat po každém sprchování, páč mám vysušený kožich. Vyzkoušela jsem už kde co a pravidelně výrobky střídám, protože si kůže rychle zvykne a čumák v podstatě taky. Nemám ráda sladké vůně a potřebuju výživu. Balance Me mě velice příjemně překvapil, dokáže hydratovat i v zimě (což je u mého kožichu velmi slušný výkon), dobře se roztírá a zajímavě voní. Konzistence je hustší (něco mezi mlékem a máslem) a vůně svěží, lehce citrusová, ale dost zajímavá a neokoukaná. Balení s pumpičkou je neskutečně praktické, bohužel je ale ta potvora krátká, takže nechce vydat poslední třetinu obsahu. S čímž si ale české ručičky lehce poradí! :D Včera jsem ho objednala znovu a už se nemůžu dočkat!


Dr. Hauschka olej do vany



Sadu tří olejů do vany od Hauschky dostal chlap loni na Vánoce a já ani netušila, jak výhodný kup jsem udělala! Set vyšel na stejné peníze jako jedno balení na českém eshopu, až jsem tomu nemohla uvěřit. Ony ty akce na zahraničních eshopech vypadají trošku jinak než tady ... Jak víte, můj kožich je suchý až hanba a vodu absolutně nesnáší. Pokud se chci koupat, musím se postarat o kvalitní výživu. A tento olej ji umí poskytnout velmi dobře. Nádherně jemně a přirozeně voní (máme variantu mandle, růže a levandule, mandle je má nejoblíbenější) a pokožka si vrní blahem. Není vůbec vysušená, ale zase ani moc přeolejovaná. Navíc se po vykoupání nemusí umývat vana (což nesnáším!). I chlap uznal, že je to zatím nejlepší věc do vany, kterou vyzkoušel (a to jich vyzkoušel milion :D).


Weleda balzám na nohy (recenze zde)



Krémy na nohy jsem nikdy nepoužívala, páč už tak musím mazat skoro celé tělo. Weleda mě ale vyvedla těžce z omylu. I když jsem k tomuto výrobku přišla jak slepý k houslím, už bych jej nedala z ruky! Svěží vůně je pouze začátek, lehká konzistence samozřejmost a rychlé vstřebávání jistota. Co ale umí navíc? Hojit puchýře! A dokonce jim předcházet! Kdybych nezažila na vlastní packy, nevěřím. Mé nohy jsou totiž dost divné a jakékoli nové boty je tlačí a řežou. Končí to vždy u velkého puchýře nejen na patách, ale třeba i na celé plosce nohy (super zážitek, doporučuju :D). Jakmile jsem v létě začala používat tento balzám, bylo po problémech. Než mi došlo, kdo je tím hrdinou, chvíli jsem si myslela, že mi snad ve spaní vyměnili packy! :D Jediná nevýhoda, kterou musím zmínit je, že krém trošku lepí než se úplně vsákne. Ale budiž mu za všechny klady tenhle malý nedostatek odpuštěn!


Tímto končíme hitparádu oblíbenců a příště mrkneme na pečovadla, která jsou na druhém konci spektra oblíbenosti ;).


Jaké výrobky vás zaujaly v roce 2017? Máte nějaké oblíbence, které můžete doporučit? Znáte některé z těch mých? Nalákala jsem vás ke koupi?

Užívejte jaro v zimě!

L.








Komentáře

  1. Tak čistič od Antipodes mě láká hodně, ale zatím mě odrazuje cena, i když vím, že tyto čističe vydrží dlouho. A Depilol mě zaujal taky moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On se dá koupit i za dobrý peníz, jen musíš šmejdit ;) minulý rok jsem ho po vánocích chňapla na HqHair za 15 liber - můj zatím nejlepší výkon :D ale vyplatí se i za plnou cenu, nelitovala jsem jediné koruny ;)

      Vymazat
  2. Tariku mám taky ráda, ačkoli jí většinou vytlačí Problem Solver, která krom toho hojení zároveň zvládne v rázu i regeneraci, nově možná ještě lepší červené bláto od Niod, poměrem cena - výkon ovšem Tarika jako čistící maska vede!
    A Juliet mám dost ráda, to jo, ale už u Tebe na IG jsem se nedávno podivila, že jí můžeš odličovat?! Já ji mám ráda jako druhý čistič, zvlášť s Foreem, ale na odlíčení musím balzámy nebo oleje, a to se líčím fakt málo, nic voděodolného. Navíc v sobě má poměrně dost kyselin a v oku bych jí radši nechtěla, kamarádka jí dokonce nesnese ani na dočištění a rudne.
    Nohobalzám bych si měla dát jako předsevzetí, ty moje jsou jak struhadlo!
    Za oleje a mandlovou vůni mám oblíbený naopak levný český Topvet s mandlí a čokoládou, mlask!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Problem Solver vím a bojím se ho vyzkoušet :D nejsem totiž ochotná zaplatit za plné balení (bych musela vydělávat trošku víc), takže ani nechci radši vědět, o co přicházím :D do budoucna ale počítám, že na něho stejně dojde (až si vezmu toho milionáře) ... Značku Noid vůbec neznám, díky za rozšíření obzorů! ... Antipodes mi vůbec nevadí, ani v očích neštípe (mám je samozřejmě zavřené) a stáhne mi opravdu všechen makeup! Ale vím, že většina holek ho používá jako druhý krok, já jsem na toto moc líná, radši jednou a pořádně :D ... Na Topvet se mrknu, já jen moc nemusím sladké vůně a mandle od Hauschky je spíš hořká, ořechová, proto mi tak voní ;)

      Vymazat
    2. Je drahá, i já jsem jen státní zaměstnanec s hladovými krky, ale když člověk uváží, že je objemem přesně pětinásobek Tariky, vydrží fakt dloooouho a jak krásně pění, i tu vůni miluju :-P. Niod vyjde co do množství bohužel ještě dráž.
      Nahořklý Topvet olej není, to spíš pražené mandle v cukru z trhu ;-), ale jak spojení s vůní čokolády v drogerii fakt ráda nemám, tohle je mňamka!

      Vymazat
    3. No tak jo ... Vzdávám se, letos si ten vzorek koupím! :D ale doufám, že pak nebudeme měsíc o hladu! :D

      Vymazat
  3. Od Weledy si chci koupit ten zelený krémík, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Weleda má kvalitní a hlavně dostupnou kosmetiku, jen krémy na čumák mi bohužel od nich nesedí :(

      Vymazat
  4. Né, proč mi to děláš :/ Hned jsem si musela objednat tu masku na akné :( Momentálně mě dost trápí, tak jsem zvědavá, jestli opravdu stojí za to, jak píšeš. A rozčiluji se proto, že jsem si nekoupila jen masku, ale dalších x produktů k tomu. Jejda..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardoooon! :D tak snad budeš spokojená, já ji používám pravidelně a už si nedokážu bez ní maskování představit! ;) ... A co hezkého sis ještě koupila?

      Vymazat
    2. Ošetřující krémy od Cannaderm a dvě henny :)

      Vymazat
  5. No jo, napsala jsem si na seznam, že potřebuji Tariku. Já jsem předloni dostala na obličej čistící krém od Alterry, a stal se mým oblíbencem. Používám ho na mokro, stojí pár kaček, a nemůžu si ho vynachválit. Zvládne dokonce odlíčit i ty voděodolné linky od sephory, což je výhra, víme. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není v tom náhodou aloe? Mám dojem, že jsem se na něj už dívala :( ... A Tariku kup!

      Vymazat
    2. Jo, máš pravdu, Aloe tam je jedna z hlavních přísad. Je možný, že jsem ti to už doporučovala. Úplně mi vypadlo z hlavy, že tvůj čumáček nezvládá Aloe!

      Vymazat
  6. Paradni clanek, Listicko. Tak samozrejme ted chci to cistidlo od Antipodes, ale muz mi ZAKAZAL kupovat dalsi kosmetiku. Mym objevem roku 2017 je krem Krasna pani od Havlikovy Apoteky, voni tak nadherne, ze bych ho cuchala celej den :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Zaujala me ta maska od Tariky, ja jedu všemožné jílové a neemovou, ale u mě je to hodně o cyklu:(

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)