Nejhorší malovadla roku 2017

Tradááá - poslední článek ze série "nej za rok 2017"! Nakonec jsem si nechala největší chuťovečku, a to dekorativku, která mi zvedla mandle. Když jsem dávala dohromady fotky, docela mě pobavilo, že se jedná hlavně o makeupy a tekuté rtěnky. Což dost vypovídá o tom, v jakém duchu se minulý rok nesl v lese, co se týče malovátek. Jak už jsem psala v kosmetických předsevzetích (článek tady), dala jsem si za úkol najít ideální přírodní makeup. A do trendu tekutých rtěnek jsem se naprosto zbláznila, páč konečně něco, co si nemusím hlídat celý den a co nezmizí po první svačince. Takže se nesmíte divit následujícímu výběru ;).

Menší rekapitulace:

- nejlepší pečující kosmetika tady
- nejhorší pečující kosmetika zde
- nejlepší dekorativní kosmetika tu

A teď s chutí do toho!


Lucy Minerals minerální makeup



Kdo si ještě pamatuje na můj srovnávací článek o minerálních makeupech? Jooo, to už je doba! Tam jsem mimo jiné psala, že Lucy Minerals MMU stojí za prd. Tak proč jsem si ho koupila zas? Abych se utvrdila ve svém názoru! :D Páč jak se mi změnila pleť, změnily se i její preference. Takže by se klidně mohlo stát, že bych Lucy konečně přišla na chuť. No ... tak ne. Zjistila jsem to samé, co před dvěma lety - mapuje, zalézá do pórů a nevypadá na čumáku dobře. Sedí si tam jako omítka, zdůrazní nepěknosti a ještě k tomu jde vidět. Podruhé a naposledy!


MUFE Artist Liquid Matte



Honbou za dokonalým nude odstínem na rty prošla i tekutá rtěnka od MUFE. Odstín neseděl, ale to pro nás teď není důležité. Důležité je, že tato tekuťačka je naprosto strašná! Člověk by čekal, že značka jako MUFE si s konzistencí a kvalitou trošku pohraje. Bohužel se nestalo a na rtech vám ulpí akorát tak beton, který zaleze do rýh. Nemluvě o nepříjemném pocitu stáhnutí, vysušení rtů a nehezkém vzhledu. Cena 650 Kč je už jen třešnička na dortu. Já jsem ochotna pro dlouhotrvající barvu přimhouřit oko, ale jak rychle jsem tuto pohromu koupila, tak rychle šla z domu!


Urban Decay oční stíny



Byly doby, kdy jsem po stínech od UD toužila dnem i nocí! Jako chudá studentka jsem střádala každou korunku, abych si mohla koupit jakoukoliv jejich paletku. Nakonec jsem se k pár zástupcům dostala z druhé ruky a Heatku, kterou vidíte na fotce, mám momentálně půjčenou od Klárky. Musím teda uznat, že se mi moc líbí jejich obaly, zajímavé odstíny i vydávané limitky. Bohužel jsem ale dost zklamaná z jejich kvality. Dokud jsem nepoznala bázi od NARS, stíny mi na očích nedržely. Ok, to se dá ještě přežít. Ale já si takto prostě nepředstavuju celosvětově vyhlášené paletky. Matné stíny práší jako prase. Třpytivé stíny zase opadávají všude možně, nejen pod oči, ale na celý obličej, kosmetický stolek a zem. Ne, nepřeháním. Ani to stínování a ztrácení nejde úplně jako po másle. V porovnání s paletkami od Too Faced (mám broskev a čokoládu), které jsou ve stejné cenové kategorii, je UD jen chudým příbuzným.


Annabelle Minerals minerální makeup



Další smutný příběh. Chtěla jsem si znovu koupit JPM, ale na eshopu dost zdražili poštovné. Takže jsem přemýšlela, co budu dělat, páč minerální makeup mi v arzenálu nesmí chybět. Annabelle byla vcelku nová značka v ČR, na netu samé kladné recenze a cena dost příznivá. Zase jsem se nechala nachytat! :D V podstatě by se dal přirovnat k Lucy Minerals - dělá úplně stejné nepříjemnosti. Fleky, zdůrazňování nedokonalostí, maska. Nakonec jsem stejně Just Pure Minerals objednala, i s tím drahým poštovným...


Jeffree Star Velour Liquid Lipstick (recenze tady)



Další z tekuťáků, který šel z domu (proto to staré foto). Na Jeffreeho rtěnky jsem četla mnoho rozdílných názorů a vypadá to, že se jejich kvalita liší odstín od odstínu. Já jsem zkoušela pouze jeden (Chrysanthemum), a to mi stačilo k tomu, abych se přestala o jeho kosmetiku zajímat. Tvrdá krusta, zalézání do rýh a nepříjemný chemický smrad - ok, to zmastili i u MUFE. Ale Jeffree zachází ještě o trošičku dál. Páč tato rtěnka vám pysk tak vysuší a dorasuje, že ho musíte dávat ještě týden dohromady. Pořádnou náloží vyživujících balzámů, olejíků a krémů. A to se, milí přátelé, fakt nedělá! Hvězda nehvězda!


Alverde Mattifying Makeup



Minule jsem končila levným bíbíčkem od Alterry, dnes zůstaneme v levných drogérkových vodách přírodních makeupů. Tentokrát ovšem u Alverde a tentokrát bohužel ve zlém. Od této značky už jsem jich stihla pár odzkoušet, občas se jim povede pěkný kousek, což se ale u matujícího zástupce říct nedá. Strašně rychle schne, ještě než jej stihnete pořádně rozetřít, pak začne žmolkovat, oxidovat, zalézat do pórů, zvýrazňovat nedokonalosti a vypadat jako maska. Já jsem ochotná u přírodních tekuťáků občas odpustit menší přestupek, ale tady je všechno špatně!


Tímto budiž série nejlepších a nejhorších kosmetik za rok 2017 ukončena! A já doufám, že v roce letošním narazím (a vy samozřejmě taky) jen na samé dobroty. Abych v příštím lednu neměla na co nadávat... Taky tomu už teď nevěříte? :D

Co z dekorativky naštvalo vás? Kolik přírodních makeupů budu muset ještě vyzkoušet, abych našla ten pravý? A jaká tekutá rtěnka je vaše nejoblíbenější? Máte rádi UD stíny?

Užívejte!

L.







Komentáře

  1. Musím říct, že od MUFE mě ještě nikdy nic nezklamalo, ale tekuté rtěnky od nich vyzkoušené nemám. A s Annabelle minerals jsi mě tedy trochu překvapila, zatím jsem četla jen nadšené recenze, no vyzkouším sama a uvidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám od nich i klasickou krémovku, a ta je super, škoda, že tekuťáky neumí :( ... Na Annabelle jsem taky četla jen kladné ohlasy, bohužel jak přišla značka do ČR, spoustu makeupů posílali blogerkám zdarma ...

      Vymazat
  2. Já jsem taky toužila po Naked od UD. Koupila jsem si ji. Líbil se mi hooodně jeden stín. Ostatní jsem moc nepoužívala. Kvalita mi nepřišla převratná. Takže jsem ji prodala..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechápu jejich celosvětovou oblíbenost, podle mě existují mnohem lepší a hlavně levnější stíny ;)

      Vymazat
  3. Mě teda UD drží na TF bázi, tak jako všechno. A i přesto, že jsi ji sprdla, se na ni těším! :-D Já bych tento rok vyhejtila nejraději bázi od UD, protože i když relativně dobře funguje, její balení je tak naprdku, že to prostě kvalita nedorovná :-D A jinak jsem nezkoušela moc nových patlátek v loňském roce, které by mi nesedly. Sázela jsem na jistotu (Clinique Pop, atd), takže jsem byla celkem spokojená ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TF ani UD báze mi nedržely :( ale ty moje mastná víčka jsou speciálka, takže nemá cenu se vztekat :D zase změnili něco, co fungovalo, o tom jejich super truper novém obalu jsem četla už několikrát ... já bych chtěla být taky tak ukázněná, abych si kupovala jen prověřené věci! jak se to dělá? :D

      Vymazat
  4. Ja som si kupila UD Naked 3 paletku a tiez som sklamana. Preco vsetci velebia UD paletky, ked su na prd? Ale v poslednej dobe uz o nich ziadny zahranicny makeup guru ani nezakopne. Listicko, dali sme sa nalakat na par rokov stary hype. Ide ma porazit. Ja hlavne neznasam trblietky a ked mam po naneseni UD tienov trblietky aj na brade, tak ma ide od jedu klepnut. Keby som nasla niekoho , kto by tu paletku odo mna odkupit, tak tancujem od radosti.
    Dalsim sklamanim pre mna bol tiez Jeffree Star tekuty ruz. Ale v mojom pripade som hlavne nevychytala odtien. Moj nesmrdi a nevysusuje ani nikam nezalieza, iba mi nedrzi, tak ako by som chcela. Ale to mi nedrzi ziadny tekuty ruz okrem Golden Rose za 4 eura. Co mam teraz s tou paletkou a ruzom robit? Ach jaj :( Keby sa to aspon dalo vratit ako v Amerike.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě že mi přijde, že UD paletky u nás v ČR frčí pořád, ale bude to tím, že hodně blogerek dostává jejich novinky k vyzkoušení a chválí je ... ty třpytky mě taky štvou, měla jsem už hodně paletek, i z levnějších vod a toto se mi teda ještě s žádnou nestalo! zlaté Shiro, to nikam nepadá a ještě vypadám jak hvězda! :D ... tak o Golden Rose slyším poprvé, musím příště prozkoumat, na tekuťačkách si ujíždím a na krémovku už jsem nesáhla hodně dlouho (i když je pořád kupuju, ale to je věc jiná :D) ... UD i Jeffreeho bych prodala na Vinted, určitě se najde spousta holek, které po nich touží! ;)

      Vymazat
  5. Já používám jedině Lucy Minerals a nebo Annabele Minerals. Pleť mám po nich krásnou a dokonce se mi zdá, že mi ji i hojí. Drží krásně celý den, neflekatí, nezalézají mi do pórů. Jsem z těchto MU nadšená :) Zvláštní, jak je každá pleť jiná a že z jednoho výrobku může být člověk nadšen a druhý nešťasten.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)